tion.ro Web analytics

Un lant uman format din 1.000 de studenti a dus ultimele carti in noua biblioteca a Universitatii Politehnica

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Cărțile Universităţii Politehnica Timişoara au părăsit, miercuri, definitiv vechea locaţie din centrul zero al oraşului. Din clădirea aflată lângă Biserica Piaristă Timişoara au fost trimise, în mod simbolic, spre noua clădire situată în campusul UPT, ultimele 100 de cărţi. A fost un transfer simbolic, realizat de peste 1.000 de studenţi înşiraţi pe un traseu de un kilometru, cât e distanţa dintre cele două locaţii.
Scris de M. Hoster - Cărțile Universităţii Politehnica Timişoara au părăsit, miercuri, definitiv vechea locaţie din centrul zero al oraşului. Din clădirea aflată lângă Biserica Piaristă Timişoara au fost trimise, în mod simbolic, spre noua clădire situată în campusul UPT, ultimele 100 de cărţi. A fost un transfer simbolic, realizat de peste 1.000 de studenţi înşiraţi pe un traseu de un kilometru, cât e distanţa dintre cele două locaţii.

Studenţii politehnişti au transferat ultimele cărţi de la vechea locaţie a Bibliotehnicii Universitare a UPT către clădirea modernă devenită operaţională în urmă cu două săptămâni. Nu au făcut-o cu sacoşa, ci printr-un lanţ uman care a ”curs” de la locaţia de pe strada Vincenţiu Babeş până pe bulevardul Vasile Pârvan, acolo unde este noua bibliotecă modernă proaspăt deschisă tinerilor.

Fiecare carte a parcurs un kilometru, din mână în mână, prin efortul a 1.000 de studenţi. Cu mici sincope apărute la trecerea de pietoni din faţa Catedralei Mitropolitane, cărţile au ajuns la destinaţie. Şi cum vorbim despre Politehnică, universitatea ştiinţelor exacte, prima carte care a plecat spre destinaţie a fost chiar şi cea care a ajuns prima, în ciuda micilor probleme apărute pe parcursul traseului. Este vorba de cartea intitulată „Industria chimică şi petrochimică din România”.

Cei mai încântați de lanţul uman au fost chiar componenţii acestuia. Studenţii s-au distrat copios pe titlurile care le-au trecut prin mână. „Iar Matematică? Mai daţi şi alte domenii”, spunea unul dintre participanţi. „În viaţa mea nu am avut atâtea cărţi în mână, nici măcar la poker”, spunea altul. Se pare că în preferinţele tinerilor cel mai puţin atrăgătoare s-au dovedit a fi cele de chimie şi matematică.

Evenimentul simbolic s-a încheiat cu depunerea într-un raft aflat în atriumul noii clădiri a cărţilor manevrate de tineri pe distanţa de un kilometru.

„În Săptămâna Politehnicii, care marchează 94 de ani de la înființarea Universității Politehnica avem un eveniment extraordinar, un eveniment de suflet, prin care iată marcăm, prin aceste cărți transferate dintr-o bibliotecă veche într-o bibliotecă nouă la standarde europene. Biblioteca noastră este la nivelul la care își dorește orice student, o bibliotecă deschisă, în care tinerii pot să studieze non-stop, la orice oră, pot să acceseze orice bibliotecă din lume datorită informatizării la care am ajuns prin toate dotările pe care le-am făcut pentru această bibliotecă.  Am investit 11 milioane de euro și ne apropiem de final. Astăzi (n.r. miercuri) am deschis partea de bibliotecă, restul spaţiului, cu sprijinul autorităților, sper să îl dăm în funcțiune anul viitor. Este un amfiteatru excepțional, cu spații de transfer tehnologic, care dă bine unei școli ca Politehnica. Avem în jur de 700.000 de exemplare, acum s-a adus ultima sută, transportul cărților a durat aproximativ șase luni, zi de zi s-au transportat cărți”, a declarat Viorel Şerban, rectorul UPT, la finalul evenimentului oficial.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Avertisment emis de ECDC: Nu călătoriți în Santorini, Mykonos, Rhodos și alte 10 insule din Grecia

  Angajari TION

  ANGAJĂM OPERATORI PRODUCŢIE

  Ştiri din Timiș

  Depozitul de cereale din Giera, cu un pas mai aproape de a fi pus în siguranță de voluntari

  Angajari TION

  Leman Industrie SRL, societate franceza din industria automotive, angajeaza personal

  Angajari TION

  Compania ZF Group angajează! Alătură-te echipei noastre!

  Ştiri din Timiș

  Călător printre rânduri către plajele unei veri de neuitat. Cărți despre soare, mare și valuri

  Ştiri din Timiș

  Prețurile apartamentelor s-au majorat în Timișoara, ca urmare a scumpirii materialelor de construcție

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Trenul Mangalia – Timișoara, întârziere de peste 13 ore. A schimbat două locomotive, ultima lângă Dr. T. Severin

  România

  Grecia intră în zona roșie, alături de Spania sau Marea Britanie. Nevaccinații intră în carantină

  Ştiri din Timiș

  Tramvaiul turcesc, în probe pe linia 9. Garniturile sunt înlocuite de autobuze, joi seară

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici