tion.ro Web analytics

Ultima săptămână de mers la școală în Timișoara, înainte de orele online. Rata de infectare a sărit de 6

De Oana Bocănici

Ultima săptămână de mers la școală în Timișoara, înainte de orele online. Rata de infectare a sărit de 6

Deși rata în Timișoara a trecut de pragul de 6 și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni luni pentru a stabili măsuri suplimentare, școlile și grădinițele rămân deschise. Reevaluările privind scenariile de funcționare ale unităților de învățământ se fac la fiecare sfârșit de săptămână, vinerea, astfel că elevii și preșcolarii vor mai merge la școală.
Scris de Oana Bocănici - Deși rata în Timișoara a trecut de pragul de 6 și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni luni pentru a stabili măsuri suplimentare, școlile și grădinițele rămân deschise. Reevaluările privind scenariile de funcționare ale unităților de învățământ se fac la fiecare sfârșit de săptămână, vinerea, astfel că elevii și preșcolarii vor mai merge la școală.

Timișoara a depășit incidența de 6/1000 de locuitori duminică, iar luni se așteaptă o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență vizavi de măsurile de carantină. Elevii și preșcolarii continuă totuși să meargă la școală și grădiniță și în această săptămână, pentru că reevaluarea situației s-a făcut vineri, 24 septembrie, când rata în municipiu era sub 6.

Potrivit Ordinului comun semnat la început de an școlar de ministrul sănătății și cel al educației, se precizează că „Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, în funcţie de situația privind evoluţia epidemiologică publicată pe siteul DSP”.

Astfel, în cazul Timișoarei, hotărârea se va lua la propunerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș și cu avizul Direcției de Sănătate Publică Timiș, iar situația va fi reevaluată de abia vinerea aceasta de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de evoluția incidenței în localitățile din Timiș. Cel mai probabil, de săptămâna viitoare elevii și preșcolarii vor trece în online.

„Vineri se stabilește scenariul în care va funcționa unitatea de învățământ pe săptămâna ce urmează, o modificare de rata de infectare, NU VA schimba scenariul în cursul săptămânii. Dacă apare o carantinare pe localitate (carantina zonală peste incidența 7,5 – n.r.), atunci doar se vor suspenda și în cursul săptămânii modul de funcționare al unității de învățământ”, precizează Cosmin Hogea, inspector școlar în cadrul IȘJ Timiș.

În această situație se află și localitățile Giroc, Cenei, Parța, Dumbrăvița, Dudeștii Noi și Dumbrava.

În Timiș sunt deja șase localități unde elevii fac ore online din cauza creșterii incidenței, iar alți peste 3.000 de elevi și preșcolari sunt în online datorită apariției infectărilor în clase. O creșă și o grădiniță din Timișoara sunt focare de coronavirus declarate de DSP. Este vorba despre creșa nr. 2 și grădinița PP 33.

editor Amalia Kui

Pe aceeași temă:

Elevii și preșcolarii din șase localități din Timiș trec în scenariu online de luni

30 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Cineva says:

  Asa cum am spus, in doua-trei saptamani de la start se vor fi orele online…era de asteptat
  Mai, voi sunteti Covid la creier?

  • Cind avertiza Fritz, au sărit liberalii cu gura pe el... says:

   Taman Prefectu și Alin Nica care girau spectacole deșănțate de început de an școlar pe unde erau ei invitați de onoare… Politruci cu reflexe de preaslăvire comuniste

 2. idiocratienevindecabila says:

  Gradinita online , HA HA HA HA HA HA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Gb says:

   Grădinițele si creșele nu se închid la rata peste 6, se închid dacă se carantineaza localitatea sau dacă este vreun caz în unitatea respectiva.

 3. Covidone says:

  Daca 6% e rau si s-a ajuns galopant la cifra asta in doar doua saptamani de scoala, de ce mai trebuie asteptat inca o saptamana ca sa se franeze rata de infectare?
  Sa vedeti ce se va intampla peste inca 2 saptamani, ca au inceput scoala si studentii.
  O idee proasta care va suprasatura spitalele din Timisoara si cu studenti din alte orase. Pentru ca se vor imbolnavi si vor fi internati aici.

 4. a says:

  Pai pana vineri ajungem la incidenta 8 ….

 5. Daniel says:

  Ce noroc pe penelisti ca au facut congresul inainte, noroc cam ca la alegeri anul trecut.

 6. Shane Diesel says:

  vineri ajungem la incidenta 69

 7. Remus says:

  nu le mai spuneti scoli. Numiti-le congres pnl ca sa se poata organiza fizic

 8. Razvi says:

  S-a încercat modalitatea usoara de dobândire a imunității de turma, noi romanii fiind mai tari de cap am reușit sa facem pp contra vântului, mai nou se va încearca metoda “Scăpa cine poate! “.

 9. Unde era DSP, ISJ și Prefectul cind rectorii și directorii de scoli organizau festivisme de început de an școlar? says:

  Cum de a-ți permis în plin val 4 aceste manifestări cu înghesuială maxima a elevilor și studenților, chiar în prima zi de școală, cu masuri de protecție încălcate grosolan, în ciuda avertizărilor severe de la medicii de la Babeș, Judetean ce abundă în presă. Politrucii care conduc țară asta, parveniti corupți și incompetenti au dus țară asta în dezastru. Începind de pe plan local și pina la nivel de Guvern.
  Cine mai are minte pleacă din România țara hoților și gunoaielor politice invirtindu-se… Definitiv

 10. dinu says:

  Deci la scoala virusul actioneaza doar dupa o saptamana…

  Ce minte luminata a fost aceea care a creat aceasta regula, de actualizare doar o data pe saptamana a deciziei? Exista sau nu pericol cand infectarea trece peste 6 la mie? Sau ne jucam doar cu cifrele?

  Guvernul asta actioneaza ca si cum virusul nu ar fi deloc periculos, dar trebuie bifate niste praguri numerice, acolo in mod biroratic. Se mai mira ca nu ii crede nimeni???

 11. margolis says:

  Sefii inspectoratului scolar si directorii de scoli trebuie trasi la raspundere si anchetati pentru ca autorizat desfasurarea festivitatilor de inceput de an scolar ca nu testeaza zilnic cu teste rapide elevii si profesorii si ca nu se respecta in totalitate si intocmai a masurilor dee prevenire in scoli.
  Si obligati zilnic sa publice numarul de cazuri in rindul elevilor si profesorilor,pe scoli si localitati,fara cosmetizari,deoarece cei care isi trimit copiii la scoala sa fie in deplina cunostiinta de cauza.
  Sintem directori si sefi nu doar cind incasam salariile uriase ci si cind raspundem pentru activitatile pe care le desfasuram,noi si subordonatii nostri.
  In ceea ce priveste acest aproape inutil si ineficient invatamint online care are drept principal scop incasarea salariilor de catre acesti angajati denumiti foarte pompos dascali si profesori si de catre educatori,trebuie facut ce a facut Australia de foarte multi ani fiind nevoita de distantele mari unde locuiesc cetatenii sai.
  Lectii unice pe tara la tv inainte de aparitia internetului cu un singur profesor per materie de invatamint.
  Prin aceasta varianta statul roman ar economisi zeci sau sute de milioane de euro pe timpul pandemiei,iar predarea materiei s ar face cu siguranta , complet , inclusiv la o calitate superioara ,spre deosebire de varianta online unde desfasurarea lor in foarte multe locuri este mai mult decit discutabila,si din cauza conditiilor tehnice.
  Iar grosul acestor profesori pe perioada pandemiei trecuti in concediu fara plata sau alte variante exact cum au fost si angajatii din privat,iar la momentul cind conditiile permit vor relua lectiile la clasa.
  Asa ar fi logic,dar in tara asta primeaza nu logica si gindirea ci prostia ridicata la mare rang.
  Daca pandemia va mai dura ceva timp,vreo citiva ani,ce facem ii platim pe tovarasii profesori tot asa ca pina acum , cu salariul intreg si cu toate sporurile si beneficiile ?

 12. tony says:

  Din partea parintilor vaccinati, multumim puturosilor care n-au binevoit sa-si mute fundul pana la centrul de vaccinare! Multumiri din inima conspirationistilor si altor specii care sustin ca pamantul e plat si covid o conspiratie! Multumim cadrelor didactice care nu vor sa se vaccineze pentru ca, asa au invatat ele cand au trecut prin facultate ca rata prin apa! Multumim, de asemenea, autoritatilor carora le tremura pantalonii cu ochii pe sondaje, nu cumva sa ia masurile care se impun si sa-i supere pe cei numiti anteriori! Multumiri, abia asteptam sa ne luam concediu fara plata pentru a sta cu copiii acasa, la scoala online!

  • sxxl says:

   si multumim directorilor de scoli care ascund cazurile de covid sub pres, ca nu cumva sa fie deranjati dascalii cu ore online la anumite clase.

  • covidienia de vara trecuta si din toamna asta says:

   inteligentule, pana una alta fiu-mio e in online din cauza unui copil de la el din clasa care a luat covid de la taica-so, taica-so fiind vaccinat 100%. deci hai mai taiatzi din propaganda si vedeti-va de propriu blid.

   • Anca says:

    Măcar taica-su are șanse mai mici sa ajungă la ATI. Ca de fapt despre asta e vorba. Dacă ne îmbolnăviți toți odată super nasol și avem nevoie de îngrijire la ATI, atunci pe cine ia primul. Altfel putem sa ducem covidul asta și de acasă, doar ca ieși cam stors de vlaga după întâlnirea asta. Știu din proprie experienta, și am avut în familie toate stadiile posibile de Covid.

  • M says:

   Să îți povestesc eu ce am pățit cu copilul după vaccinul de la un an (așa cum tu zici vaccin,vaccin la fel si eu zic nu,nu vaccin).Covid nu este pentru toți.Cum explici că cuplu care împarte aceleași pat el internat cu covid cu simptome,ea nimic nici la test(caz real de la locul meu de muncă.

 13. Parinti! nepăsarea si indolenta va costa viitorul copiilor vostri ! says:

  Parinti, mame stati liniștiți in casa guvernul are grija de voi și de copii voștri sa ii facă niște dobitoci si cu probleme psihice cu scoala online.
  În timp ce voi stati ca sclavi în casa stăpânul vostru Johannis cu guvernul sau grijuliu va sifona în liniște banii si bogățiile Romaniei
  . Când o sa va treziti o sa fiti si mai săraci si fără medici în tara.
  Adică sunteti condamnați la moarte sigura !!!!

 14. timisorean1 says:

  Alo, pt cei care tot o dau cu 6(n)%1 E vorba de LA MIE, adica 6(n)/1000, ceea ce e cu totul altceva!!

 15. Traian says:

  Descreieratilor, suntem tara din Europa care a inchis cel mai mult scolile!!! Scoala online nu e scoala. Pregatim generatii de culegatori de sparanghel pentru tarile stapane

 16. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Franța și Portugalia, în zona roșie pe lista țărilor cu risc epidemiologic crescut

  Ştiri din Timiș

  „Și tu poți fi Socio Claus”. Donează sânge și oferă tichetele copiilor cu dizabilități

  Ştiri din Timiș

  Peste 500 de limitatoare de viteză noi, în fiecare an, pe străzile Timișoarei. Costă peste 20.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Biciclete furate din scara unui bloc din Calea Circumvalațiunii, în Timișoara

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Noul Campus Lenau s-a scumpit și va fi gata prin 2022. Va costa peste 13 milioane de euro

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, tot în scădere în județ și la Timișoara

  Sănătate

  Coronavirus, 5 decembrie: aproape 916 cazuri și 78 de decese în România. 123 de infectări în Timiș

  Eveniment

  Marocan rămas blocat pe o insulă a Mureșului, salvat de polițiștii de frontieră din Timiș

  Sănătate

  Atenție la preparatele din carne în perioada sărbătorilor. Sfaturile specialiștilor de la „Babeș” privind trichineloza

  Ştiri din Timiș

  Senatorul Raoul Trifan despre subiectivitatea programului Anghel Saligny: „Timișoara poate fi lăsată intenționat la coada listei”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici