tion.ro Web analytics

Timisorenii pot deveni pionieri in domeniul eco

Timisorenii pot deveni pionieri in domeniul eco

<p>foto: arhiva</p>
Cei care au idei în domeniul eco și doresc să-și îmbunătățească informațiile deținute pot deveni „pionieri” prin accesarea unui program derulat de CCIA Timiș.
Scris de Marcel Hoster - Cei care au idei în domeniul eco și doresc să-și îmbunătățească informațiile deținute pot deveni „pionieri” prin accesarea unui program derulat de CCIA Timiș.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, unic partener oficial în România al Programului CLIMATE-KIC pentru perioada 2014-2020, demarează înscrierile pentru sesiunea 2018 a sub-programului Pioneers into Practice.

Pioneers into Practice este un program educațional cu o componentă de mobilitate care oferă experților din domenii legate de schimbările climatice o experiență în tranziția către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, printr-o combinație de învățare bazată pe practică și ateliere de lucru.

„Pionierii”, experți în diferite domenii Climate KIC (sustenabilitate, durabilitate, eficiență energetică, orașe inteligente, „smart transitions”, sisteme de inovare etc.) vor avea șansa de a ieși din zona de confort, de a experimenta, de a simți o cultură nouă, un mediu nou, de a-și testa capacitatea de adaptare. “Pionierii” vor avea posibilitatea de a lucra pentru o perioadă de 4-6 săptămâni, în perioada septembrie-octombrie 2018, într-o organizație gazdă de tip ONG, IMM, multinațională, universitate, institut de cercetare din una din țările participante în program (Germania, Italia, Ungaria, Portugalia, Malta, Cipru, Slovenia, Spania, Bulgaria, Serbia, UK&Irlanda, Polonia, Finlanda, Estonia, Letonia), în funcție de preferințele pionierului și de acceptul gazdei.

Programul începe cu o sesiune de online learning în care pionierii sunt inițiați în„system thinking”, „transition theory”, alte instrumente de aplicare a acestor concepte. „Pionierii” lucrează în echipe, la un proiect de grup care are ca temă o provocare locală: poluarea, colectarea selectivă a deșeurilor, transport urban: participanții vor lua parte la două workshop-uri ce vor fi organizate la sediul CCIAT (16-18 mai; 6-7 noiembrie) și la un workshop internațional la Utrecht (Olanda), la sfârșitul lui noiembrie.
Perioada de înscrieri este deschisă până în data de 15 aprilie 2018. Solicitarea implică completarea unui formular online și atașarea unui CV, urmată de un interviu care poate fi via Skype pentru aplicanții din afara Timișoarei. Bugetul alocat fiecărui “pionier” este de 2000 euro, sumă care acoperă costurile de transport, cazare și diurnă. Detalii despre program sunt disponibile pe site-ul: https://pioneers.climate-kic.org.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici