tion.ro Web analytics

Timisoreanca Adela Dinu, premiata post-mortem la Bruxelles, la ceremonia Women of Europe

Reactualizat la:

Timisoreanca Adela Dinu, premiata post-mortem la Bruxelles, la ceremonia Women of Europe

<p>Tion: Timisoreanca Adela Dinu, premiata post-mortem la Bruxelles, la ceremonia Women of Europe</p>
Reactualizat la:
Adela Dinu, fondatoarea Şcolii Naţionale a Femeilor Manager, a fost premiată post-mortem cu distincția Women in Action. Acest lucru s-a întâmplat la Bruxelles, la ceremonia Women of Europe Awards. Adela Dinu este prima femeie din Europa care  primeşte această importantă recunoaştere pentru toate acţiunile desfășurate la nivel naţional şi european în promovarea drepturilor femeii.
Scris de Adrian Panduru - Adela Dinu, fondatoarea Şcolii Naţionale a Femeilor Manager, a fost premiată post-mortem cu distincția Women in Action. Acest lucru s-a întâmplat la Bruxelles, la ceremonia Women of Europe Awards. Adela Dinu este prima femeie din Europa care  primeşte această importantă recunoaştere pentru toate acţiunile desfășurate la nivel naţional şi european în promovarea drepturilor femeii.

Adela Dinu este prima femeie din Europa care  primeşte această importantă distincție. Adela Dinu a dezvoltat o nouă abordare de management bazată pe egalitatea de gen, care a fost transmisă la peste 3.000 de femei manageri și antreprenori din Europa. Adela Dinu a iniţiat şi a coordonat primul proiect de lege din România în domeniul violenţei domestice care a și devenit prima lege (legea 217/2003) din țara noastră prin care se recunoaște că violența în familie este un act împotriva drepturilor femeilor.

Adela Dinu a încetat din viață în luna februarie a acestui an, în urma unei lupte cu o boală necruțătoare. Acțiunile și schimbările pe care timișoreanca le-a adus în viața femeilor au rămas și continuă să producă efecte.

În data de 1 decembrie 2016, European Movement International (EMI) împreună cu European Women’s Lobby (EWL) a organizat la Bruxelles ceremonia de premiere Women of Europe Awards, aflată la prima ediţie. Juriul format din nume importante la nivel european în domeniile: social, cultural, mass-media, precum şi din cadrul sectoarelor politice au declarat-o câştigătoare la categoria Woman in Action pe Adela Dinu, fondatoarea Şcolii Naţionale a Femeilor Manager.

Premiul a fost primit în numele Adelei de către Vasile Moldovan, director executiv al Asociației pentru Promovarea Femeii din România.

„Am lucrat mai bine de 16 ani alături de Adela și cu toate acestea îmi este greu să știu ce ar fi spus ea acum, pentru că era mereu inovativă și surprinzătoare. A fost un spirit cu adevărat European. A fost o minte sclipitoare și un spirit neobosit în promovarea drepturilor femeii. Ar fi fost extrem de fericită să fie aici și v-ar fi felicitat pentru extraordinara idee de a organiza un asemenea eveniment. Ea a considerat întotdeauna că într-o lume profund masculină este atât de necesar să promovăm modele feminine de reușită. Ar fi folosit acest premiu, pentru a încuraja oamenii să promoveze modele feminine. Prin munca ei a promovat modele feminine de management, a încurajat femeile să își asume modele feminine de management bazate pe cooperare, solidaritate, respect față de ceilalți și față de viață în general. Societatea viitorului nu poate fi altfel decât o societate bazată pe egalitate de gen, pe roluri și drepturi egale între femei și bărbați. Aceasta este moștenirea pe care noi, bărbați și femei împreună trebuie să o lăsăm copiilor noștri și generațiilor viitoare”, a spus Vasile Moldovan.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Azi în Timișoara

  Ce facem astăzi în Timișoara?

  România

  Mai multe orașe italiene populare în rândul turiștilor români, lovite de un val de căldură

  Ştiri din Timiș

  „Inovare accesibilă tuturor”, deviza Strategiei Smart City care va atrage fonduri și va moderniza serviciile publice din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  JAZZx 2022: trei zile în care marii artiști ai jazzului vin în Piața Victoriei din Timișoara

  Eveniment

  VIDEO. Percheziții în casele unor suspecți de trafic de minori, în Timiș. Au forțat două fete să se prostitueze

  Ştiri din Timiș

  Târg caritabil în Parcul Copiilor pentru Matteo, un băiețel cu boli grave care are nevoie de bani pentru terapii

  Ştiri din Timiș

  Au început în sfârșit reparațiile pe DJ691, drumul care duce din Dumbrăvița spre Lipova

  Ştiri din Timiș

  Iluminatul public stradal, modernizat și extins pe zeci de străzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer beat și cu permisul suspendat a intrat cu mașina într-un autobuz, în Timiș

  Eveniment

  Tinerele implicate în accidentul cu migranți, de la Periam, arestate preventiv. Încercau să-i treacă ilegal granița

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici