tion.ro Web analytics

Timișoara iluminată de sărbători, mai mult în centru! S-a deschis Târgul de Crăciun 2018

Reactualizat la:

Timișoara iluminată de sărbători, mai mult în centru! S-a deschis Târgul de Crăciun 2018

<p>Tion: S-a deschis Târgul de Crăciun 2018</p>
Reactualizat la:
Încântător ca în fiecare an, orașul Timișoara și-a luat straiele de sărbătoare și nu le mai lasă până în primele zile din ianuarie. S-a deschis o nouă ediție a Târgului de Crăciun din Cetate, sub semnul Centenarului Marii Uniri. Anul acesta avem un brad din Italia, un patinoar privat, dar și bucate alese și destul de scumpe, precum și un orășel al copiilor. Aproape jumătate de milion de leduri luminează orașul doar în centru.
Scris de Roxana Deaconescu - Încântător ca în fiecare an, orașul Timișoara și-a luat straiele de sărbătoare și nu le mai lasă până în primele zile din ianuarie. S-a deschis o nouă ediție a Târgului de Crăciun din Cetate, sub semnul Centenarului Marii Uniri. Anul acesta avem un brad din Italia, un patinoar privat, dar și bucate alese și destul de scumpe, precum și un orășel al copiilor. Aproape jumătate de milion de leduri luminează orașul doar în centru.

Timișorenii au reușit să înfrunte gerul pentru a participa la momentul festiv de deschidere a celei de-a XII-a ediții a Târgului de Crăciun, care se întinde atât în Piața Victoriei, cât și în Piața Libertății, unde a fost amenajat Orășelul copiilor. În jur de 400.000 de leduri s-au aprins aproape de ora 20 în centrul orașului, de înfrumusețarea urbei de sărbători ocupându-se pentru prima dată angajații Societății de Transport Public Timișoara, care de anul acesta întrețin și serviciul de iluminat public. Oficialii STPT spun că au iluminat și câteva bulevarde din oraș și, ca noutate, anul acesta toate becurile au fost înlocuite cu leduri, astfel că factura primăriei pentru iluminatul festiv ar trebui să fie mai mică.

Bradul de Crăciun a fost împodobit în același loc ca și anii trecuți. Reprezentanții PMT s-au plâns că nu au găsit un pom frumos în toată România, astfel că au adus unul din Italia, care a costat în jur de 7.000 de euro, cu tot cu transport. Are doar 13-14 metri și este mai mic decât cei din anii trecuți, care au fost donați primăriei.

Ediția de anul acesta a târgului stă sub semnul Centenarului Marii Uniri, astfel că sărbătoarea a început cu un program folcloric, la ora 16. Mai mulți cântăreți de muzică populară și ansambluri au cântat pentru timișorenii care au rezistat temperaturilor scăzute de Ziua Națională. Spre deosebire de alți ani, iluminatul festiv a fost aprins nu la ora 17, ci aproape de ora 20, când în centrul orașului au ajuns militarii care au participat la tradiționala retragere cu torțe, ceremonie care i-a dus pe un traseu destul de lung, din Piața Petru Maior până în Piața Victoriei.

Momentul aprinderii iluminatului festiv de sărbători a marcat deschiderea oficială a celei de-a XII-a ediții a Târgului de Crăciun din Timișoara, care va sta deschisă până în 10 ianuarie 2019. Numărătoarea a făcut-o primarul Nicolae Robu, care s-a declarat foarte emoționat și le-a promis timișorenilor un Centenar al Banatului.

„Sunt emoționat, pentru că văd această piață așa de plină cum n-a mai fost de la Revoluția din Decembrie 1989. Vă mulțumesc că sunteți alături de noi să sărbătorim împreună Centenarul unității noastre. (…) 100 de ani înseamnă mult, înseamnă și puțin la scară istorică. (…) Noi vom avea un Centenar și la anul, Centenarul nostru, al bănățenilor. (…) Glorie eternă înaintașilor! La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!”, a spus Robu, pe scenă.

Reprezentanții municipalității sunt convinși că elementele de atracție de la târg sunt constituite în special de decorațiuni: cupola luminoasă din Piața Victoriei, o sanie, o inimă, conuri, un tunel, celebrele porți și globuri mari.

După ora 20, scena a fost ocupată pe rând de Alexandra Stan, Bosquito și Ștefan Bănică, seara urmând să se încheie cu un spectaculos foc de artificii.

Ce găsiți la Târgul de Crăciun

Aproape 100 de căsuțe albe își așteaptă cumpărătorii în Piața Victoriei. Parcarea de la Modex a fost transformată, din nou, într-o bucătărie imensă. Acolo veți găsi bucate pe alese, însă pentru a gusta câte ceva trebuie să scoateți bani frumoși din buzunare.

Piața Libertății a fost ocupată de artiști locali și meșteșugari, dar și de un orășel al copiilor. Acolo vă așteaptă Atelierul lui Moș Crăciun, un brad luminos, două carusele, mașinuțe, un patinoar privat de 600 mp, care încă nu a fost instalat, dar și trenulețul copiilor, care va porni în curse în fiecare sâmbătă și duminică între orele 10.30-12.30. Plimbările cu trenulețul sunt gratuite, însă cei care vor să se dea pe gheață vor trebui să scoată 15 lei/zi din buzunar și alți 15 lei dacă vor să închirieze patine. La deschiderea oficială a târgului, patinoarul era încă neinstalat, însă primarul Robu dă asigurări că va fi deschis luni.

Tot în Piața Libertății au loc și proiecții cu tematică de Crăciun pe o clădire istorică.

Reprezentanții PMT au pregătit momente speciale pe toată perioada lunii decembrie, târgul putând fi vizitat zilnic, între orele 10-22.30. Nu uitați că în 19 decembrie sosește Moș Crăciun în centrul orașului, momentul sosirii Moșului fiind precedat de un spectacol.

Tot în cadrul celei de-a XII-a ediții a Târgului de Crăciun celebrăm și faptul că Timișoara a fost primul oraș liber din România, cu Ilie Stepan cântând pentru prima dată acum 29 de ani „Deșteaptă-te, Române!” și „Hora Unirii” în balconul operei timișorene. La „Rock for Revolution”, în 20 decembrie, vor concerta Pro Musica, Implant pentru Refuz, Melting Dice și Sanctuar.

Timișoara trece în noul an cu Subcarpați, Baaska, Kamelia, Box Office, Sean Norvis, trupele care sunt aduse de primărie să concerteze de Revelion în Piața Victoriei.

Reprezentanții primăriei au alocat 850.000 de lei pentru toate manifestările organizate în luna decembrie, pe Agenda culturală a orașului. Aici intră tot ce se petrece la Târgul de Crăciun, programul de Revelion, dar și Revelionul Seniorilor.

Programul complet de la Târgul de Crăciun:

1 decembrie, ora 15.30 – La mulți ani, România! – spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri

2 decembrie, ora 17.30 – Aurel Tămaș, Pusta Banatului, Ansamblul Timișul Tineret

4 decembrie, ora 17.30 – Robert Poka, Incubatorul de Artă

5 decembrie, ora 17.30 – Piti Show – emisiune interactivă cu și despre copii

6 decembrie, ora 17.30 – Noaptea lui Moș Nicolae – începutul colindatului. Fanfara Vidu Band și coruri de copii

7 decembrie, ora 17.30 – Corul Elim, Mihai Bizgan&Band

8 decembrie, ora 17.30 – Skywalkers, Vest Phoenix Cover, Phoenix

9 decembrie, ora 17.30 – Rocks of Fire, Funcky Hats, Facultatea de Muzică Timișoara

11 decembrie, ora 17.30 – Piti Show – emisiune interactivă cu și despre copii

12 decembrie, ora 17.30 – Palatul Copiilor, Timișoara Big Band

13 decembrie, ora 17.30 – Cromatik Voice, Școala de Arte Timișoara

14 decembrie, ora 17.30 – Cantodena, Cromatik Voice, Incubatorul de Artă

15 decembrie, ora 17.30 – Piti Show – emisiune interactivă cu și despre copii, Generația Muzicii, Karaoke Colinde

16 decembrie, ora 15.00 – Festivalul Coral „Leru-i, Doamne, Ler”

18 decembrie, ora 17.30 – Școala Pro Muzica

19 decembrie, ora 16.00 – Crăciunul Căpitanului Hook – spectacol interactiv pentru copii, ce prefațează sosirea lui Moș Crăciun in Piața Victoriei. În deschidere va fi Fanfara Pro Amiciția

20 decembrie, ora 19.00 – Rock For Revolution: Pro Muzica, Implant pentru Refuz, Sanctuar, Melting Dice

21 decembrie, ora 19.00 – Timișoara în mișcare

31 decembrie, ora 18.30 – Revelion 2019: Subcarpați, Baaska, Kamelia, Box Office, Sean Norvis.

Programul prezentat este pus la dispoziție de Biroul Organizare Evenimente din cadrul Primăriei Timișoara!

Articole pe aceeași temă:

http://www.tion.ro/mobilenews/detail/2155964

http://www.tion.ro/mobilenews/detail/2155994

http://www.tion.ro/mobilenews/detail/2153479

http://www.tion.ro/mobilenews/detail/2155108

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Eveniment

  Coliziune între două autoturisme într-o intersecție din Timișoara. Un tânăr a fost rănit
  Accident rutier într-o intersecție din Timișoara, din cauza unui șofer care a trecut pe roșu. În urma coliziunii dintre două autovehicule, un tânăr, pasager într-una dintre mașini, a fost rănit și transportat la spital.

  Eveniment

  Un șofer a intrat cu mașina în stâlp la Sânnicolau Mare
  Accident rutier, duminică seară, în Sânnicolau Mare. Un șofer a intrat cu autoturismul pe care-l conducea într-un stâlp, pe strada Timișoara. A scăpat fără să fie rănit. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Nemulțumiri la spitalul din Deta, după ce ar fi fost vaccinați vârstnici fără programare
  S-au iscat nemulțumiri la Spitalul din Deta după ce 45 de persoane au fost anunțate că sunt reprogramate la vaccin săptămâna viitoare, întrucât medicii din spital au luat hotărârea să vaccineze vârstnicii care se prezintă la poarta spitalului fără programare. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Nevoie de sânge și trombocite pentru un pacient care face transplant de măduvă, la Louis Țurcanu
  Este nevoie de sânge din toate grupele și de trombocite de la donatorii din evidențele Centrului de Transfuzie Sanguină din Timișoara pentru un pacient care se pregătește de transplant de măduvă, internat la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara. Se poate dona de marți la Centrul Regional de Transfuzie.

  Ştirile judeţului Timiş

  3,52 rata de infectare cu Covid-19, în Timiș. Situația în localitățile din județ
  Județul Timiș are rata de infectare cu Covid-19 de 3,52 la mia de locuitori duminică, 24 ianuarie, potrivit raportării Prefecturii Timiș. 29 de localități din județ au rata de infectare peste 3 la mia de locuitori. 1

  Sănătate

  Șapte decese ale unor persoane infectate cu Covid-19, în Timiș, în ultimele 24 ore. 127 de noi infectări din 547 teste
  În Timiș, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 127 de infectări cu coronavirus din 547 teste efectuate (83 fiind teste rapide). Șapte decese ale unor persoane infectate cu Covid-19 au avut loc de la ultima raportare. Șapte focare sunt active în județ. 1

  Sănătate

  Covid-19, România, ultimele 24 ore: 1.816 de cazuri din 14.502 de teste. 54 decese și 1.020 pacienți la ATI
  În România, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 1.816 infectări cu coronavirus, din 14.502 de teste. În Timiș sunt raportate 127 de noi îmbolnăviri. Au murit 54 de persoane în acest interval de timp. 1.020 pacienți sunt internați la ATI. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Cod galben de vânt în Timiș și în alte județe din vestul țării
  Cinci județe din vestul țării, printre care și Timișul, se vor afla sub cod galben de vânt. Atenționarea emisă de meteorologi va intra în vigoare duminică, la ora 22.00.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici