tion.ro Web analytics

Terenurile din Timisoara, preturi in crestere. Cine cumpara?

Terenurile din Timisoara, preturi in crestere. Cine cumpara?

Reactualizat la:
În Timișoara și împrejurimi terenurile, la fel ca imobilele, au înregistrat o creștere a prețurilor. Motivul: cererea ridicată. Sunt căutate terenuri pentru locuințe individuale pentru utilizatorii finali, terenuri pentru imobile rezidențiale duplex sau triplex sau case înșiruite pentru mici întreprinzători, terenuri de bloc și totodată terenuri pentru ansambluri rezidențiale și industriale, potrivit unei analize realizate de către compania de consultanță imobiliară Eugene Estate.
Scris de Amalia Kui - În Timișoara și împrejurimi terenurile, la fel ca imobilele, au înregistrat o creștere a prețurilor. Motivul: cererea ridicată. Sunt căutate terenuri pentru locuințe individuale pentru utilizatorii finali, terenuri pentru imobile rezidențiale duplex sau triplex sau case înșiruite pentru mici întreprinzători, terenuri de bloc și totodată terenuri pentru ansambluri rezidențiale și industriale, potrivit unei analize realizate de către compania de consultanță imobiliară Eugene Estate.

Din perspectiva cererii de terenuri, un lucru este clar în Timișoara și împrejurimi: odată cu creșterea economică și a numărului de locuitori, a crescut și cererea pentru toate tipurile de teren. Oferta pe segmentul de terenuri se diversifică pe măsura creșterii cererii, apar Planuri Urbanistice Zonale noi, iar segmentul rezidențial se extinde spre localitățile învecinate Timișoarei. Atunci când vine vorba despre parcele pentru construcția caselor, trebuie luate în calcul atât Timișoara, cât și împrejurimile ei. În plus, oferta devine tot mai diversificată, în condițiile în care sunt multe loturi disponibile și terenurile agricole devin industriale sau rezidențiale.

”Prețul accesibil împinge clienții de terenuri și dezvoltatorii spre localitățile apropiate. Utilizatorii finali și micii investitori se orientează spre parcele în cartierele locuite deja, unde utilitățile sunt la dispoziție sau în apropiere, cu suprafețe între 500 și 900 de metri pătrați, fiind preferate loturile cu deschidere stradală cât mai mare. Prețurile variază între 20 și și 400 euro pe metru pătrat”, explică Răzvan Sasu, broker în cadrul companiei de consultanță imobiliară Eugene Estate.

Zonele periurbane oferă multiple oportunități, dar sunt terenuri disponibile și în unele cartiere, iar terenurile fostelor fabrici comuniste sunt în viziorul investitorilor cu capital substanțial, acestea oferind posibilitatea dezvoltării unor bussinesuri profitabile, potrivit analizei realizate de către compania de consultanță imobiliară Eugene Estate.

Dezvoltatorii, majoritari printre clienții pentru terenuri

Printre clienții interesați de terenuri predomină dezvoltatorii, întrucât bugetarea și construcția unei locuințe nu sunt lucruri simple și pentru persoanele care doresc să locuiască ”la curte” este mai ușor să acceseze un credit pentru o casă ”la cheie”. Există însă și persoane care își doresc o casă individuală personalizată, aceștia având timpul, energia, cunoștințele și puterea financiară de a cumpăra terenul și de a susține construcția casei.

”Timisoara și împrejurimile ei sunt analizate de societăți cu capital străin mare, de fonduri de investiții, de investitori de mare anvergură, străini și autohtoni. Aceste categorii de clienți tatonează piața timișoreană, iar concretizarea unor tranzacții aduce plusvaloare situației economice și implicit creșterea prețului terenului în zona în care își vor desfășura activitatea. Piața imobiliară din Timișoara și împrejurimi s-a stabilizat după creșterea înregistrată în ultima perioadă. Cu siguranță vom mai vedea o creștere, aceasta fiind susținută de cerere și interesul investitorilor orientați spre Capitala Banatului”, conchide Răzvan Sasu, broker în cadrul companiei de consultanță imobiliară Eugene Estate.

(915516)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Alexandru Nichici, fost rector al Universității Politehnica Timișoara, s-a stins din viață
  Alexandru Nichici, fost rector al Universității Politehnica Timișoara, timp de un mandat, în perioada 1992-1996, s-a stins din viață, marți dimineața, la spital. Profesorul Nichici, cel a cărui viață se confundă practic cu instituția de învățământ superior tehnic din Timișoara, s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani.

  Mapamond

  Probleme financiare grave pentru Venezuela. Rezerva de bani cash a țării a scăzut sub 1 miliard de dolari
  Din cauza nenumăratelor sancțiuni aplicate statului sud-american. Venezuela are acum mai puțini bani cash decât unele celebrități.

  TION Cele mai tari party-uri

  Trupa Sinoptik își lansează noul album la Timișoara
  Sinoptik din Ucraina vine în orașul de pe Bega pentru lansarea noului album, intitulat From Nothing to Forever.

  România

  Declarația fiscală unică va include veniturile din tranzacționarea criptomonedelor
  Declarația fiscală unică va fi modificată astfel încât să includă veniturile provenite din tranzacționarea criptomonedelor. Până la ce termen poate fi depusă aceasta.

  Ştirile judeţului Timiş

  Noul stadion de 30.000 de locuri din Timișoara: două firme din București fac studiile de prefezabilitate și fezabilitate
  A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru noul stadion de 30.000 de locuri. Nu pentru execuție, ci doar pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate. Documentația va fi întocmită de două firme din București, care au câștigat licitația CNI. Acestea trebuie predate la începutul verii. 7

  Mapamond

  Un nou atac în Irak. Trei rachete au căzut într-o zonă ultrasecurizată
  Trei rachete au căzut marți în Bagdad, într-o zonă ultrasecurizată, în care se află mai multe instituții importante și sedii ale unor ambasade.

  Ştirile judeţului Timiş

  Judecătorii de la Curtea de Apel Timișoara își întrerup activitatea pentru a protesta împotriva abrogării legii pensiilor speciale
  Activitate oprită, la Curtea de Apel Timișoara, începând de miercuri. Magistrații anunță că își suspendă activitatea, protestând astfel împotriva proiectului de lege pentru abrogarea pensiilor speciale.

  Ştirile judeţului Timiş

  Un șofer a confundat mașina cu bicicleta. Surprins pe contrasens, pe pista de pe Eneas
  Inconștiența în trafic nu are limite. O dovedește un șofer care a fost surprins, marți după-amiază, în timp ce conducea autoturismul, pe contrasens, pe pista de biciclete de pe strada Eneas.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.