tion.ro Web analytics

Terenurile din Timisoara, preturi in crestere. Cine cumpara?

Terenurile din Timisoara, preturi in crestere. Cine cumpara?

Reactualizat la:
În Timișoara și împrejurimi terenurile, la fel ca imobilele, au înregistrat o creștere a prețurilor. Motivul: cererea ridicată. Sunt căutate terenuri pentru locuințe individuale pentru utilizatorii finali, terenuri pentru imobile rezidențiale duplex sau triplex sau case înșiruite pentru mici întreprinzători, terenuri de bloc și totodată terenuri pentru ansambluri rezidențiale și industriale, potrivit unei analize realizate de către compania de consultanță imobiliară Eugene Estate.
Scris de Amalia Kui - În Timișoara și împrejurimi terenurile, la fel ca imobilele, au înregistrat o creștere a prețurilor. Motivul: cererea ridicată. Sunt căutate terenuri pentru locuințe individuale pentru utilizatorii finali, terenuri pentru imobile rezidențiale duplex sau triplex sau case înșiruite pentru mici întreprinzători, terenuri de bloc și totodată terenuri pentru ansambluri rezidențiale și industriale, potrivit unei analize realizate de către compania de consultanță imobiliară Eugene Estate.

Din perspectiva cererii de terenuri, un lucru este clar în Timișoara și împrejurimi: odată cu creșterea economică și a numărului de locuitori, a crescut și cererea pentru toate tipurile de teren. Oferta pe segmentul de terenuri se diversifică pe măsura creșterii cererii, apar Planuri Urbanistice Zonale noi, iar segmentul rezidențial se extinde spre localitățile învecinate Timișoarei. Atunci când vine vorba despre parcele pentru construcția caselor, trebuie luate în calcul atât Timișoara, cât și împrejurimile ei. În plus, oferta devine tot mai diversificată, în condițiile în care sunt multe loturi disponibile și terenurile agricole devin industriale sau rezidențiale.

”Prețul accesibil împinge clienții de terenuri și dezvoltatorii spre localitățile apropiate. Utilizatorii finali și micii investitori se orientează spre parcele în cartierele locuite deja, unde utilitățile sunt la dispoziție sau în apropiere, cu suprafețe între 500 și 900 de metri pătrați, fiind preferate loturile cu deschidere stradală cât mai mare. Prețurile variază între 20 și și 400 euro pe metru pătrat”, explică Răzvan Sasu, broker în cadrul companiei de consultanță imobiliară Eugene Estate.

Zonele periurbane oferă multiple oportunități, dar sunt terenuri disponibile și în unele cartiere, iar terenurile fostelor fabrici comuniste sunt în viziorul investitorilor cu capital substanțial, acestea oferind posibilitatea dezvoltării unor bussinesuri profitabile, potrivit analizei realizate de către compania de consultanță imobiliară Eugene Estate.

Dezvoltatorii, majoritari printre clienții pentru terenuri

Printre clienții interesați de terenuri predomină dezvoltatorii, întrucât bugetarea și construcția unei locuințe nu sunt lucruri simple și pentru persoanele care doresc să locuiască ”la curte” este mai ușor să acceseze un credit pentru o casă ”la cheie”. Există însă și persoane care își doresc o casă individuală personalizată, aceștia având timpul, energia, cunoștințele și puterea financiară de a cumpăra terenul și de a susține construcția casei.

”Timisoara și împrejurimile ei sunt analizate de societăți cu capital străin mare, de fonduri de investiții, de investitori de mare anvergură, străini și autohtoni. Aceste categorii de clienți tatonează piața timișoreană, iar concretizarea unor tranzacții aduce plusvaloare situației economice și implicit creșterea prețului terenului în zona în care își vor desfășura activitatea. Piața imobiliară din Timișoara și împrejurimi s-a stabilizat după creșterea înregistrată în ultima perioadă. Cu siguranță vom mai vedea o creștere, aceasta fiind susținută de cerere și interesul investitorilor orientați spre Capitala Banatului”, conchide Răzvan Sasu, broker în cadrul companiei de consultanță imobiliară Eugene Estate.

(915516)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Angajari TION

  Compania ZF angajeaza
  Compania ZF angajeaza

  Ştirile judeţului Timiş

  Când vor începe lucrările de lărgire a drumurilor care leagă Timișoara de localitățile periurbane
  Sunt drumuri în Timiș în cazul cărora mulți așteaptă începerea lucrărilor de lărgire la patru benzi. Cu precădere cele care duc din Timișoara către localitățile periurbane, care sunt aglomerate tot timpul. Președintele CJ Timiș Călin Dobra a prezentat stadiul proiectelor și a spus că lucrările de lărgire la unele dintre acestea vor începe în acest an.

  Ştirile judeţului Timiş

  A fost semnat contractul pentru lărgirea la patru benzi a drumului de la centura Timișoarei la aeroport
  Contractul pentru lărgirea drumului județean care leagă centura de ocolire a Timișoarei de aeroport a fost semnat. Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra speră că ordinul de începere a lucrărilor va fi emis cât mai repede. 6

  Ştirile judeţului Timiş

  „PRbeta 10 - Educație în comunicare” a anunțat primii speakeri pentru conferința de anul acesta
  Conferința PRbeta cu numărul 10 aduce la Timișoara specialiști în comunicare, precum Alexandra Radu de la Rogalski Damaskin PR, Ruxandra Micșunescu de la Line Agency, Alex Ciucă Co-fondator StarCast.ro și alții.

  Ştirile judeţului Timiş

  Timișoara: 12 pacienți cu gripă internați în Spitalul de Boli Infecțioase
  Săptămâna începe cu 12 pacienți cu gripă internați în Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Starea acestora este stabilă, iar doctorii spun că nu au probleme care să le amenințe viața.

  Ştirile judeţului Timiş

  Adolescentă agresată sexual de un bărbat de 40 de ani în tramvaiul 9
  O adolescentă de 16 ani care călătorea cu tramvaiul 9 a fost agresată sexual de un bărbat de 40 de ani. Călătorii au chemat Poliția Locală, iar agresorul a fost predat polițiștilor de la Secția 3. 7

  Ştirile judeţului Timiş

  Amenzi pe bandă rulantă pentru proprietarii de clădiri istorice degradate. A venit rândul celor de pe malul Begăi
  Polițiștii locali din Timișoara au pus din nou ochii pe proprietarii de clădiri istorice degradate. Acum a venit rândul celor care stau pe malul Begăi. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Florin Călinescu a prezentat un kamikaze care va candida la Primăria Timișoarei
  Președintele Partidului Verzilor, fostul om de televiziune Florin Călinescu, a venit weekendul trecut la Timișoara pentru a-l prezenta pe candidatul partidului la Primăria Timișoara. Întrebat de ce nu candidează el la funcția de primar, având în vedere originile sale timișorene, cunoscutul actor a răspuns că prima dată este nevoie de un „kamikaze” care să îndrepte tot ce s-a făcut în oraș în ultimii 30 de ani. 4

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.