tion.ro Web analytics

Stadion de 23 de milioane de euro în Calea Buziașului. Consilierii chemați de urgență să aprobe SF-ul

De Bogdan Marta

Stadion de 23 de milioane de euro în Calea Buziașului. Consilierii chemați de urgență să aprobe SF-ul

foto: maramedia.ro
Reactualizat la:
Consilierii locali sunt chemați de urgență din vacanță, marți, la o ședință extraordinară „de îndată”, pentru a aproba un unic proiect de hotărâre: „aprobare a documentației tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici - faza S.F. şi a anexei privind descrierea sumară a investiţiei pentru obiectivul «Amenajare terenuri de sport - Construire stadion pe structură metalică»”. Este vorba despre un stadion de peste 15.000 de locuri, ce va fi situat în Calea Buziașului și a cărui valoare estimată este de 23,5 milioane de euro.
Scris de Bogdan Marta - Consilierii locali sunt chemați de urgență din vacanță, marți, la o ședință extraordinară „de îndată”, pentru a aproba un unic proiect de hotărâre: „aprobare a documentației tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici - faza S.F. şi a anexei privind descrierea sumară a investiţiei pentru obiectivul «Amenajare terenuri de sport - Construire stadion pe structură metalică»”. Este vorba despre un stadion de peste 15.000 de locuri, ce va fi situat în Calea Buziașului și a cărui valoare estimată este de 23,5 milioane de euro.

Studiul de fezabilitate a fost făcut de o firmă din Constanța, care, la finele lunii aprilie, a câștigat licitația și avea 90 de zile să vină cu documentația.

„Municipiul Timişoara nu deţine niciun stadion pentru jocurile sportive clasate în prima categorie de importanță privind interesul iubitorilor sportului, respectiv fotbalul. În acest context, stadionul propus va putea găzdui atât desfășurarea competiţiilor oficiale de fotbal, cât si pentru antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori. Efectul pozitiv pe termen scurt ar fi de reprezentare la cel mai înalt nivel a echipelor locale de fotbal, de expunere internaţională a oraşului Timişoara, de dezvoltare a turismului sportiv în Timişoara, iar pe termen lung continuitatea proiectului de dezvoltare a fotbalului timişorean pe toate nivelurile de reprezentare, de la copii până la seniori”, scrie în proiectul de hotărâre supus aprobării.

Proiectul cuprinde și construcția unui parc și amenajarea mai multor parcări.

„Realizarea acestora va susţine inclusiv nevoile populaţiei care locuiesc și își desfășoară activitatea profesională în zonă”, se arată în documentație.

Conform sursei citate, stadionul va avea 15.160 de locuri, din care 588 locuri VIP și 102 locuri la loje. Durata estimată de execuție este de 12 luni, iar valoarea investiției ar fi de 113,23 milioane de lei cu TVA, adică în jur de 23,5 milioane de euro.

Acesta va fi construit pe un „teren viran care prezintă vegetație spontană în interior. În partea de nord-est se regăsesc clădiri în care se desfășoară activitate economică (fosta întreprindere Optica), în partea de est se regăsește un drum de acces, iar în partea de sud str. Calea Buziașului”.

Noul stadion pe structură metalică se va afla în apropierea unui alt stadion pe care administrația dorește să îl construiască pe cealaltă parte a Căii Buziașului. Acesta va fi situat în zona str. ND Cocea – str. Legumiculturii – str. Recoltei și va avea „bazin acoperit, bazin în aer liber, teren de rugby / fotbal, tribune, alte amenajări exterioare”.

 

 

23 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ser09 says:

  De ce sa faci stadion de fotbal cu multe milioane de euro? In cat timp se va amortiza investia? In Romania facem stadioane de zeci si sute de milioane de euro, oamenii nu mai merg pe stadioane si daca merg li se pare absurd sa plateasca bilet si mai avem si echipe mediocre. Daca un privat nu face stadion (stiind ca nu isi va recupera banii investiti) de ce sa facem din bani publici?!

  • Eu says:

   Pentru ca un stadion construit din bani publici nu este doar pentru echipe de fotbal, ci pentru toata lumea. Un stadion ar trebui folosit pentru scoli sa poti predai sportul nu doar cu mingea. Dar in România nu este cultura de a te misca de a cunoaste si alceva inafara de fotbal si muschi umflati cu steroizi.

   • Ser09 says:

    Nu ma intelege gresit, am facut fotbal si fac sport in continuare..noi investim ca stat bani in lucruri nerentabile si nici prioritate, in timp ce drumurile, spitalele si scolile (lucruri prioritare) sunt varza

 2. Dan A. says:

  Din ciclul “sa aruncam banii pe SF-uri”. Sa vedeti ce mari si colorate vor fi afisele electorale ale PNL-ului, in frunte cu conducatorul iubit. Cu cat mai multe SF-uri, cu atat mai mare campania electorala!

  • Ionel says:

   N Robu si toti consiliul local, care executa comenzile lui Robu, trebuie inlaturati din administratia locala Timisoara.
   Nu conteaza de la partid sunt la locale avem nevoie de persoane reponsabile si buni gospodari carora le pasa de Timisoara…
   exemplu 3 membri PNL:
   Bolojan la oradea Oradea realizari deosebite
   Boc la Cluj cu realizari si cu suport local
   Robu la Timisoara numai minciuni, promisiuni, un oras distrus si murdar care a ramas in urma celorlalte.

 3. AAAAA says:

  Alta furaciune rapida inainte de alegeri. Fain. Sper sa va pedeapseasca karma.

 4. Ceasca says:

  23,5 milioane de Euro pentru un stadion pe structura metalica ?
  Stadionul Sepsi costa 15 milioane de euro e din beton si are 8 000 de locuri.
  La ce ai nevoie de 15.000 de locuri?
  Ca sa faci spital COVID pe gazon?

 5. Druckerul says:

  Stadion de 15.000 de locuri pe structura metalica ?…Robu asta ii nebun ?

 6. Timișorean says:

  In primul rând Timișoara nu este de 15000 de locuri, în al doilea rând iar se va face la fel ca și sala de sport de lângă Stadion, adică nici acum nu este gata. Din păcate Timișoara sa umplut de avenituri și lingăi de peste tot, începând cu așa zisul primar, care a pus pe butuci Politehnica și acum Timișoara. Un management dezastruos, orașul este dator pentru 50 de ani de acum încolo. Păcat cândva a fost un oraș frumos cu oameni mândri.

 7. Aciduzzu says:

  De unde a răsărit acum si stadionul din Calea Buziasului? Aha, e nevoie de studiu de fezabilitate? E “foame de bani baieti”! De stadionul central nu se mai aude nimic ? Se mai pot face studii de fezabilitate si pe alte locații daca aveti nevoie de bani!! Chiar nu va este rusine? Au invatat ca e legal “sifonul” cu studiile de fezabilitate. Se plătește, apoi nu se face nimic, totul e legal. Gunoaie ce sunteti!

 8. Gb says:

  Wow! Cartierul Ciarda Rosie va avea patru terenuri de fotbal (cinci daca luam in cosiderare si promisiunile pt infrastructura sportiva facute in El Dorado de Timisoara – fosta pepiniera a orasului – alt tun dat de Robu ) .
  Dar sa o luam pe rand:
  1. Stadion privat Ripensia – Robu nu da bani la alta echipa decat cea de suflet, nu corespunde standardelor ligii a doua
  2. Teren fotbal Manusaru – echipa Robu aproba in 24 decembrie autorizatie de constructie 210 apartamente
  3. Stadion Rugby – am citit 127 de articole despre cat de frumos va fi, povesti din primul mandat
  4. Stadion bucla tramvai Optica – 23,5 MILIOANE de EURO la prima strigare, cu 588 VIP si 102 locuri la loja, care vor veni cu tramvaiul pt ca surpriza – nu sunt locuri de parcare
  5. Infrastructura sportiva fosta pepiniera? Pai nici parcul din PUZ nu se mai face, duplexuri si apartamente cat mai inghesuite, euro cat mai multi sa iasa.

  VOTATI ROBU primar sau poate presedinte

 9. TMEUTM says:

  Atatea SFuri in ultimele luni, dar, lucrari incepute nu prea vad. In afara de spitalul de copii si sala de sport de langa stadion, ar mai fi parcurile blocate de pe langa Posta mare si trotuarele din zona centrala. De spital stim cat ii pasa lui Robu, se vede ca prefera sa-si faca ineptiile. Sala de sport e un exemplu clar de vorbe,nu fapte. Daca trecem la fapte, rezulta tinerii fara experienta care il inconjoara. Ganditi-va bine cand votati!

 10. Vreau o țara ca afară ! says:

  Consilierii ăstia imbecili mai bine ar da inainte o decizie de DEMITERE A INTREGII CONDUCERI A POLITIEI LOCALE , apoi de interzicere a oricărei motocicleta dupa ora 22 in acest oras, ajuns demn de vestul salbatic, de lumea treia. Doar vacarm la nesfarsit si ei dorm pe ei,niste nesimtiti corupti. In frunte cu Primarul care i-a numit ! V-am aprobat tot felul de sisteme scumpe.de.monitorizare ptr care ati cheltuit.zeci de mioane.din impozitele noastre, doar sa sifonati bugetul ?! De ce nu le folositi?! De aceea si arată orasul in acest fel.

 11. eu says:

  avem 2 echipe in Liga 2 : Ripensia are 50 de spectatori si are stadion. AS Poli are cateva mii de spectatori si joaca pe Stiinta care a primit aprobare si finantare sa construiasca tribuna noua. Compania Nationala de Investitii a lansat deja licitatie pentru stadion de 30.000 finantat de guvern, terenul este pregatit (se darama Dan Paltinisanu). De ce vrea Robu sa faca inca unul de 15.000 ? Nu conteaza ca e metalic, nu conteaza daca 23 de milioane e pret corect. Conteaza ca nu este necesar, nu este oportun, doar pentru imagine si smecherii

 12. numaiîntelegnimic says:

  Eu nu înțeleg: cum se face că un obiectiv așa de important este bifat “de urgență”, chemând consilierii la vot din vacanță?
  Cum de nu este planificata și știută validarea sa din timp, în așa fel încât toată lumea să își arunce pălăria în sus daca trece?
  Cum de este adjudecat prin licitație și nu prin concurs, cum de timpul în care este menit sa fie închegat este de doar 3 luni ?

 13. gargara says:

  Da, da. Stadion fara parcere. Vor veni fani pe jos, ca nici tramvaie nu ai ca sa aduci/duci 10 mii de suporteri in schürt timp. Si VIP urile vor veni pe jos sau cu bicicla. Stau in jermanika si stadionul nostru vu echipa ein Liga 2 are o parcare cat 3 stadioane. Si cand e meci sa vezi ce imbulzeala ii. Plus ca metroul este practic 4-5 ore full. La timisoara facem studii peste studii cu firne ce manca 3 pitzi pana ajung la timisoara. Si facut studiu, asa ca sa fie ceva pe care sa ia un sac de bani
  De realizat? Nu e nevoie. Dupa 4 ani facem iar un studiu, ca asa e frumos.

 14. anonim says:

  Amplasamentul actualului Stadion Municipal a fost bine stabilit si trebuie sa ramana in continuare . Desigur este necesare o modernizare temeinica bine fundamentata ce implica un proiect pe masura.. In spatele mutarii Stadionului sunt interese mechine ale asa-zisi dezvoltatori imiobiliari. In multe orase din Romania si din afara,multe stadioane s-au modernizat chiar reconstruite pe vechile amplasamente,nu putine aflate in zone devenite centrale.

 15. Vlad says:

  Nu mai bine dotam spitalele si modernizam scolile ???
  eu stiu ca este nevoie si de stadioane….dar sa nu exageram !!!

 16. Pandora says:

  De ce Primaria nu se gandeste la suferintele prostituatelor romance din Germania, care de 5 luni de zile nu mai pot lucra?! Dar cine se gandeste la familiile lor care au ramas acasa si asteapta cu sufletul la gura, traista goala si retetele medicale neincasate, banii proveniti din sudoarea fetelor si mamelor lor?
  Noi avem nevoie de sport, de stadioane, de arene, de bazine, cand demografia este in scadere, iar populatia a uitat cum sa se mai reproduca (in figuri) pe retelele de socializare?!
  In mod clar, pe plan local, politicul discrimineaza flagrant interesele și binele cetațenilor timișeni.

 17. Alex_V says:

  Unde putem practica sau organiza concursuri de atletism in Tm?
  Faceti (pe hartie) doar stadioane de folbal. Bravos!

 18. Ştirile judeţului Timiş

  Creații ale meșterilor populari și Piața Micilor Producători la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara
  La Muzeul Satului din Timișoara veți găsi, în acest weekend, produse de la micii producători, dar și creații ale meșterilor populari. Se desfășoară, în același timp, Târgul Meșterilor Populari și Piața Micilor Producători. Intrarea la eveniment este liberă, iar vizitatorii trebuie să poarte mască.

  Mapamond

  A murit Ruth Bader Ginsburg, renumita judecătoare la Curtea Supremă a Statelor Unite
  Renumita judecătoare Ruth Bader Ginsburg, apărătoare a drepturilor femeii, a murit la vârsta de 87 de ani. Aceasta suferea de cancer.

  Sănătate

  Crâmpeie de pe frontul Spitalului Militar Timișoara în lupta cu Covid-19. Scrisoarea lui Gabriel, 25 de ani, asistent medical
  Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale publică o nouă scrisoare din seria: „Crâmpeie de pe frontul Spitalului Militar Timișoara în lupta cu Covid-19”. Ne scrie Gabriel, 25 de ani, sergent, asistent medical.

  România

  Cursurile se vor desfășura online mai multe zile pentru a permite pregătirea secţiilor de votare și dezinfectarea lor
  Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri seară că timp de mai multe zile cursurile se vor desfășura online, pentru a permite pregătirea secțiilor de votare și dezinfectarea ulterioară a claselor. Numărul zilelor urmează să fie stabilit. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  (P) Cred că Timișoara mai poate bifa o premieră istorică: prima femeie primar din istoria orașului
  ADVERTORIAL. Interviu cu RADU ȚOANCĂ, candidat PSD la funcția de consilier municipal Timișoara.

  România

  Opere de Newton și Galilei, valorând peste 2,5 mil. de lire, descoperite de polițiștii din Neamț în urma unor percheziții
  Polițiștii din Neamț au descoperit în urma unor percheziții opere aparținând lui Newton și Galilei, valorând mai mult de 2,5 milioane de lire sterline. Acestea ar fi fost sustrase din Londra în perioada 2017-2019.

  TION ITCom

  Aplicația TikTok va fi interzisă în Statele Unite ale Americii, începând de duminică
  Începând de duminică, aplicația TikTok nu va mai putea fi descărcată și utilizată pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, totul pentru ”a fi apărate interesele de securitate națională” ale țării, transmit reprezentanții Departamentului de Comerț al SUA. 1

  Sănătate

  Școală pe timp de pandemie, în Timiș: 2 elevi și 3 cadre didactice în spital, cu Covid-19. O îngrijitoare de grădiniță, infectată și ea
  Prima săptămână de școală în pandemie scoate la iveală și primele cazuri de Covid-19 depistate în cazul profesorilor și elevilor și primii pacienți din rândul acestora internați în spital. Vineri, 18 septembrie, a fost depistată și o îngrijitoare de grădiniță cu coronavirus, care se află izolată la domiciliu. Elevii dintr-o clasă de la Colegiul Național Bănățean și o clasă de la Lenau sunt în izolare – în fiecare clasă este câte un elev infectat cu coronavirus. 1

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.