tion.ro Web analytics

Societatea Timişoara nu renunţă la Monica Macovei

Societatea Timişoara nu o va da afară pe Monica Macovei, care şi-a deschis, la finele anului trecut, un birou europarlamentar în sediul acestei asociaţii, chiar dacă riscă să ajungă în stradă. Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara, a afirmat că nu va fi de acord ca Primăria Timişoara să intervină în treburile asociaţiei.
Scris de IM:TIMIS_ONLINE - Societatea Timişoara nu o va da afară pe Monica Macovei, care şi-a deschis, la finele anului trecut, un birou europarlamentar în sediul acestei asociaţii, chiar dacă riscă să ajungă în stradă. Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara, a afirmat că nu va fi de acord ca Primăria Timişoara să intervină în treburile asociaţiei.

Consiliul Local Timişoara a adoptat, în şedinţa de la finele lunii februarie, o hotărâre prin care atribuie spre închiriere Societăţii Timişoara spaţiul ultracentral în care aceasta funcţionează acum, dar cu condiţia să nu arboreze însemne ale unor partide politice şi nici să găzduiască sedii sau birouri ale unor europarlamentari, parlamentari, consilieri locali sau judeţeni. Acest lucru înseamnă, practic, că dacă membrii Societăţii Timişoara doresc să rămână în actualul sediu, trebuie să o evacueze pe Monica Macovei, care şi-a deschis, la finele anului trecut, un birou europarlamentar în incinta sediului acestei asociaţii.

La aproape două săptămâni de la decizia consilierilor locali, membrii Societăţii Timişoara susţin că nu au văzut nici hotărârea, nici noul contract de închiriere, dar, oricum, nu vor renunţa la europarlamentarul PDL Monica Macovei.

Încă nu am primit contractul şi nici nu am văzut hotărârea consiliului local, dar indiferent cum va arăta contractul, nu vom fi de acord ca un organ administrativ să aibă ingerinţă în activitatea unei asociaţii. Nu suntem o organizaţie apolitică, facem politică de 20 de ani. Nu facem politică de partid, dar acţiunile noastre şi tot ce facem noi sunt de fapt acte politice. De altfel, scrie şi în statut că pot fi membri de partid cei care sunt membri ai Societăţii Timişoara”, a declarat preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea.

El a afirmat că, după ce acest scandal a ajuns în presă, Societatea Timişoara a primit oferte din partea mai multor persoane pentru a se muta într-un nou sediu. „Avem multe sedii oferite de persoane. Cu sau fără sediu, vom continua să facem ceea ce facem de 20 de ani încoace”, a concluzionat Mihalcea.

Rămâne de văzut cum vor reacţiona autorităţile locale, dar în hotărârea de consiliu se precizează că în cazul în care nu sunt respectate prevederile impuse contractul de închiriere pentru sediu va fi reziliat.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici