tion.ro Web analytics

Societatea Timişoara nu renunţă la Monica Macovei

Societatea Timişoara nu o va da afară pe Monica Macovei, care şi-a deschis, la finele anului trecut, un birou europarlamentar în sediul acestei asociaţii, chiar dacă riscă să ajungă în stradă. Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara, a afirmat că nu va fi de acord ca Primăria Timişoara să intervină în treburile asociaţiei.
Scris de IM:TIMIS_ONLINE - Societatea Timişoara nu o va da afară pe Monica Macovei, care şi-a deschis, la finele anului trecut, un birou europarlamentar în sediul acestei asociaţii, chiar dacă riscă să ajungă în stradă. Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara, a afirmat că nu va fi de acord ca Primăria Timişoara să intervină în treburile asociaţiei.

Consiliul Local Timişoara a adoptat, în şedinţa de la finele lunii februarie, o hotărâre prin care atribuie spre închiriere Societăţii Timişoara spaţiul ultracentral în care aceasta funcţionează acum, dar cu condiţia să nu arboreze însemne ale unor partide politice şi nici să găzduiască sedii sau birouri ale unor europarlamentari, parlamentari, consilieri locali sau judeţeni. Acest lucru înseamnă, practic, că dacă membrii Societăţii Timişoara doresc să rămână în actualul sediu, trebuie să o evacueze pe Monica Macovei, care şi-a deschis, la finele anului trecut, un birou europarlamentar în incinta sediului acestei asociaţii.

La aproape două săptămâni de la decizia consilierilor locali, membrii Societăţii Timişoara susţin că nu au văzut nici hotărârea, nici noul contract de închiriere, dar, oricum, nu vor renunţa la europarlamentarul PDL Monica Macovei.

Încă nu am primit contractul şi nici nu am văzut hotărârea consiliului local, dar indiferent cum va arăta contractul, nu vom fi de acord ca un organ administrativ să aibă ingerinţă în activitatea unei asociaţii. Nu suntem o organizaţie apolitică, facem politică de 20 de ani. Nu facem politică de partid, dar acţiunile noastre şi tot ce facem noi sunt de fapt acte politice. De altfel, scrie şi în statut că pot fi membri de partid cei care sunt membri ai Societăţii Timişoara”, a declarat preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea.

El a afirmat că, după ce acest scandal a ajuns în presă, Societatea Timişoara a primit oferte din partea mai multor persoane pentru a se muta într-un nou sediu. „Avem multe sedii oferite de persoane. Cu sau fără sediu, vom continua să facem ceea ce facem de 20 de ani încoace”, a concluzionat Mihalcea.

Rămâne de văzut cum vor reacţiona autorităţile locale, dar în hotărârea de consiliu se precizează că în cazul în care nu sunt respectate prevederile impuse contractul de închiriere pentru sediu va fi reziliat.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Pașii de urmat la infectarea cu Covid-19, în funcție de simptomele apărute

  Mapamond

  VIDEO. Un diamant negru despre care se crede că provine din spațiu, scos la licitație. Are 555,55 de carate

  Ştiri din Timiș

  Peste 17.000 de timișeni angajați în 2021 prin ANOFM. Locurile de muncă vacante

  România

  Vremea se încălzește treptat. În vest sunt așteptate temperaturi de până la 6 grade în timpul zilei

  Ştiri din Timiș

  „Când și cum am simțit acel lucru pentru România”. UVT a premiat câștigătorii concursului

  Sănătate

  Coronavirus, 22 ianuarie: Peste 19.000 de cazuri în România. În Timiș sunt 1.420 de infectări din 3.672 de teste

  Sănătate

  Rata de infectare cu Covid-19 a trecut de 10 în Timiș. Situația pe localități

  Ştiri din Timiș

  Peste 1.200 de mașini abandonate pe străzile Timișoarei au fost ridicate de proprietari după somațiile Poliției Locale

  Ştiri din Timiș

  Săptămână cu prezență fizică a elevilor în școlile din Timiș. Rata de ocupare a paturilor Covid este 21,7%

  Ştiri din Timiș

  Oamenii Timișoarei. Despre cei care „au construit orașul și i-au conferit o coeziune și un spirit specific”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici