tion.ro Web analytics

Șantier pe Bd. Sudului: trafic pietonal mutat sub geamurile blocurilor, trotuare și piste de biciclete mai înguste ca-n proiect

De Roxana Deaconescu

Șantier pe Bd. Sudului: trafic pietonal mutat sub geamurile blocurilor, trotuare și piste de biciclete mai înguste ca-n proiect

Reactualizat la:
Avansează șantierul de pe Bd. Sudului, unde au fost descoperite și primele probleme. La intrarea unui bloc de pe bulevard, muncitorii au renunțat la spațiul verde și aproape că au lipit bordurile de imobil. Oamenii „îi mulțumesc” primarului pentru că a mutat traficul pietonal chiar sub geamurile lor. Au fost conturate trotuarele și pistele de biciclete, care sunt mai înguste decât prevede proiectul, atrage atenția un cititor TION.
Scris de Roxana Deaconescu - Avansează șantierul de pe Bd. Sudului, unde au fost descoperite și primele probleme. La intrarea unui bloc de pe bulevard, muncitorii au renunțat la spațiul verde și aproape că au lipit bordurile de imobil. Oamenii „îi mulțumesc” primarului pentru că a mutat traficul pietonal chiar sub geamurile lor. Au fost conturate trotuarele și pistele de biciclete, care sunt mai înguste decât prevede proiectul, atrage atenția un cititor TION.

„Acum tot traficul pietonal și de biciclete s-a mutat sub geamul nostru. Să-i mulțumim domnului primar pentru asta”, scrie pe un afiș lipit la intrarea în scara unui bloc de la intersecția Bd. Sudului cu str. Sirius, aflat în șantier pentru modernizare și extindere. Bordurile aproape că au fost lipite de bloc, iar oamenii au tipărit și o fotografie „de dinainte”.

„Nu se poate ca trotuarul să îmi treacă pe sub geam, este inadmisibil. Pur și simplu au lipit bordurile de zidul blocului. Înainte ieșeam pe geam și admiram florile din grădină și spațiul verde în timp ce îmi beam cafeaua la umbra copacului plantat acum 20 de ani. Acum? Acum e trist. Trebuie să ne montăm sisteme de climatizare și ne vom bea cafeaua închiși în casă, cu clima pornită. Nu cred că își dorește cineva să deschidă geamul dimineața și să simtă miros de asfalt și tablă încinsă”, ne-a scris un timișorean care locuiește în blocul respectiv.

Trotuare și piste de biciclete mai înguste ca-n proiect

Tot pe Bd. Sudului au fost conturate și trotuarele, dar și pistele de biciclete. Conform proiectului, carosabilul ar trebui să aibă 13 metri lățime, iar trotuarele trebuie să aibă 2-2,5 metri lățime, în timp ce pistele de biciclete ar trebui să aibă o lățime de câte 1,5 metri.

Numai că lucrurile stau cu totul altfel. Pe o parte a străzii trotuarul are 1,82 în loc de 2,5, iar pista de biciclete are 90 de centimetri în loc de 1,5 m.

„Am 32 de ani, locuiesc în Soarelui de când mă știu, am copilărit și am crescut în acest cartier. Pe un bulevard de 500 de metri nu văd sensul lărgirii la patru benzi, nu era o stradă aglomerată unde să stai la coadă zeci de minute. Strada trebuie doar reconfigurată, schimbate utilitățile, băgate cablurile sub pământ și reasfaltate trotuarele și carosabilul. Au făcut o pistă de exact 90 de centimetri, am măsurat-o, este o bătaie de joc”, ne-a povestit un alt timișorean care locuiește în zonă.

Lucrările pentru modernizarea și extinderea la patru benzi a Bd. Sudului au început, teoretic, în luna iulie. Ar trebui să țină zece luni și costă peste 10 milioane de lei. Muncitorii contractați de primărie au tăiat 174 de copaci, conform proiectului depus pentru acordul de mediu, urmând să planteze în locul lor puieți de arțar norvegian sau arbori de gumă, 207 la număr. A fost afectată și o suprafață de 4.074 mp de spațiu verde.

Detalii citiți AICI!

În urmă cu aproape o lună, reprezentanții primăriei ne spuneau că vor să închidă șantierul în trei luni, pe bucata ce leagă Bd. Liviu Rebreanu de str. Mareșal Constantin Prezan. Șoseaua ar trebui să aibă patru benzi de circulație în loc de două și 215 locuri de parcare.

Odată cu modernizarea șoselei se vor face amenajări și în intersecții: în cea cu Liviu Rebreanu va fi lărgit accesul spre Bd. Sudului de la o bandă la două benzi și va fi realizată și o alveolă pentru STPT. De asemenea, se va realiza o bandă suplimentară pentru virajul la dreapta de pe Bd. Sudului pe Bd. Iosif Bulbuca. Intersecția cu Mareșal C-tin Prezan va fi transformată în sens giratoriu cu două benzi.

Valoarea contractului semnat cu Porr Construct este de 10,82 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 2,2 milioane de euro. Societatea care a reabilitat Pasajul Jiul trebuie să lucreze alături de Path’s Rout SRL, Tubular Tehno Sistem Industrial SRL, Cons Electrificarea Instal SRL și Vimato SRL.

56 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Marius says:

  Proiectul este public? Daca da, unde poate fi gasit?

  • xsulescu says:

   pe SICAP

   • Baze says:

    Din nou tripleta de tinichea ruginita formata din Lae tractoristul, directorasul general Culita si mascariciul city managerul Kristof isi arata prostia crasa ce ii caracterizeaza. Largirea unei bucatele de strada cu distrugerea spatiul verde care constituia o barieara pentru praf si zgomot, demonstreaza ca niste politruci batuti in cap fac ce vor pe domeniul public, crezand ca sunt la ei in sufragerie. Pistele de biciclete si trotuarele sunt “specialitatea” ciobanului din Bocsig la fel ca si trotuarul “tehnic” de numai 60 cm de la pasajul Jiul

 2. lucretia says:

  Ca de altfel in toate proiectele marete, ce s-a zis la inceput nu s-a potrivit cu receptia de mai pe urma. Oare asociatiile de locatari din zona, se pot uni intr-un proces impotriva primariei/maretului arhitect ? Pai daca nu ceri daune, ramai cu dauna…. sau asa ne place noua, doar vorbim mioritic si ne minunam de cei din vest cand fac lucruri de genu’

 3. fotbal1 says:

  E si voi va protejeaza Robu ca daca trotuarul e langa geam e mai simplu pentru hoti sa vada direct in casa din treacat.
  Si e mai simplu sa iesi afara direct pe geam.
  Apoi pistele nu sunt o prioritate.
  Si praful si poluare va fac bine, ce rost sa avem cat mai mult spatiu verde, mai bine poluare ca doar se fac bani furmosi din asa ceva plus ca se va mari spatiul verde de la mult la 0.
  Si im place ca e cu piatra cubica, daca asa e si pe piste e vai si amar…
  Serios vorbind:
  Va dati seama ca acolo unde s-a adus trotuarul langa bloc si spatiul verde va lipsi.
  Totul e facut ca Dl Robu sa ajunga cat mai repede cu masina acas.
  Sunt curios cine raspunde de modificare proiectului.

 4. G says:

  Pista are 1m fix(se iau in considerare si latimile bordurilor), deci este exact ca in profilul transversal(cel de sus).

 5. timisorean says:

  Nu este nici un diriginte de santier sa sesizeze problemele si sa opreasca lucrarea pana cand se vor remedia problemele?
  Adica, 2.72m ( 1.82m trotuar + 0.9m pista de biciclete) fata de 4m (2.5m trotuar + 1.5 pista biciclete) este o diferenta uriasa, mai exact 1.28m. Chiar nu vede nimeni, pus sa vada neregulile, asemenea diferenta?

  • iosala says:

   Stai linistit, ca Porr face de mult ce vrea pe proiecte, ca are pass de la Lae. In Balcescu tot ei au facut sensul giratoriu, au luat 400.000 de euro pentru nici 20 de metri de schimbat asfaltul. Acolo trebuiau sa fie 70 de copaci, au pus de ochii lumii vreo 20 de puieti de thuya de o palma, jumate din ei s-au uscat. Apoi, contractul cu Brantner e alt furtisag din banul public. Contract care prevede inclusiv eliminarea buruienilor din crapaturile trotuarelor si ale carosbilului, si nu se da nici macar cu matura.

 6. Dan A. says:

  Trebuie vazut la Cartea Funciara cat teren apartine blocului (proprietarilor), de obicei e mai mare decat fundatia cu cativa metri.

  • Un timisorean says:

   Blocurilor ii apartin un teren undeva intre 0.5 si max 1m imprejur fata de constructie (evident depinde de forma blocului). Acest teren aferent constructie bloc, apartine Statului Roman, proprietarii avand doar un drept de folosinta.
   Proprietarii de apartamente NU sunt proprietari si pe terenul aferent (exista in anumite zone si exceptii..dar sunt foarte rare).
   Cand cumparati apartamente in blocuri vechi, NU cumparati si teren aferent.

 7. Marcel says:

  Urmeaza saglui , e loc suficient sa mai faca ceva benxi , e distanta prea mare de la blocuri la sosea

 8. timisorean says:

  Interesant ar fi un studiu: cati oameni din acea zona, mai exact de pe acea strada, sufera acuma de probleme respiratorii, BPOC, astm, alergi respiratorii, etc. Si, cati vor avea asemenea probleme peste 1-2-5-10 ani de zile.

 9. Riker says:

  Inca o imagine trista a modernizarii in forta dar prost facuta cu proiecte gandite pe repede inainte pentru a creste realizarile domnului primar ,mai ales ca se apropie alegerile.La fel au facut si cu str Podeanu ,o strada de 800 m ,largita la 4 benzi unde au sacrificat spatii verzi,gradinite din fata blocurilor,copaci maturi (parca vreo 200 au numarat),majoritatea nuci.Acum arata ca o pista de decolare ,searbada,marginita de niste copacei care se chinuiesc sa supravietuiasca,.Multi s-au uscat.La fel,trotuarele sunt inguste in unele portiuni ca abia incap doua persoane.Pista de biciclete cred ca e mai ngusta de 90 cm cat au masurat pe Bv.Sudului…si pe deasupra este coborata sub nivelul trotuarului ;daca lovesti bordura cu roata,ala esti.Majoritatea nici nu mai merg pe pista avand in vedere cati au cazut la curbe din cauza diferentei de nivel cu trotuarul.Ca sa nu mai vorbesc de trafic, care,daca inainte era minim,acum zici ca esti pe BV Rebreanu.Galagie cat cuprinde dar si poluare pe langa mirosul de detergent de la fabrica din zona.Asa ca nu pot decat sa-i compatimesc pe cei de pe Bv Sudului.Adio liniste,umbra.,aer mai respirabil.Sa vedeti ce caricaturi de copaci vor planta.Dar sa nu-l criticati ca va baga in categoria HATERI. :))

 10. silia says:

  Votati Robu.

 11. Primar prof dr ing Drujba says:

  Dupa castigarea alegerilor, va promit ca noua stema a orasului nostru va fi Drujba! Vom comanda mii de drujbe care vor incanta auzul tuturor timisorenilor. Ce mod minunat va fi sa ne trezim dimineata ascultand concertul drujbelor care vor rasuna in orasul nostru! Nu cu boscheti in fata geamului cum viseaza haterii reclamagii care se impotrivesc dezvoltarii Timisoarei. Dragi timisoreni care observati copaci pe strazi, va rog trimiteti sesizari pe adresa primariei si va asigur ca vor disparea urgent.

  • TMEUTM says:

   Stii ce e cel mai trist? Nu neaparat ca ii face pe oameni hateri, ci ca el e convins ca ceea ce face e atat de bine pt Timisoara si timisoreni. Cred ca ar fi in stare sa se bata la propriu cu o bucata de piatra cubica in piept. Ori e un actor foarte bun, ori e inadmisibil sa ramai agatat in trecut, cu aceeasi mentalitate in care combini greselile altora cu esteticul. Degeaba e frumos pe acolo, daca mori de cald si vei evita trotuarele 20 de ani si daca e galagie, poluare mai mare pt locatarii de acolo. Plus ca nu era o strada aglomerata.

 12. shagun says:

  Asa este cand il ai pe chisculita (acest personaj demn de Caragiale) sa se ocupe.

  • zet says:

   Deci,un prost care “sa ajuns”va angaja subalterni mai prosti ca el.Astfel acestia vor saluta toate prostiile facute de sefu.Desteptii ar critica pornirile sefului asa ca vor fi indepartati.De aici si “rezultatele “profesorului robu,primata Timisoarei.
   Hai Poli! Poli este echipa de suflet a primatului.

 13. cornel says:

  8 cm de spatiu verde este chiar generos pentru Timisoara. De ce va plangeti? Merge excelent o plantatie de ambrozie-ca si pe str. Podeanu spre Stan Vidrighin. Firma care executa va reface totul cf. poiect daca nu iese Robu primar.

 14. EgoS says:

  Hai lasa ca e bun si asa, ce conteaza ca oamenii se sufoca si iti trece tirul prin fata blocului. Sa termine ca vin alegerile intr-o saptamana si robu mai trebuie sa taie o panglica. Dar oare la inspeoratul in constructii sau la mediu nu se pot face sesizari? Parca pala la 90 de cm de bloc se considera spatoul locatarilor, adica nu poate sa vina robu sa puna alee pe unde vrea, mai ales ca e in bataie de joc mai stramte ca si in proiect. Omul e bolnav si cei de la primarie si inginerii niste inapti.

 15. gabriela borcsi says:

  Pai si ce daca sa mutat traficul pietonal sub geamuri, foarte bine ca sa mutat, e mai important sa fie un trotuar si o pista de biciclete decat 1 metru de buruieni distanta, tot orasul trebuie sa se opreasca in loc ca o proasta sa aibe buruieni sub geamuri, vezi Doamne

  • Domnu' says:

   vad ca esti prost

  • aileen says:

   Gabriela, daca la tine la bloc sunt buruieni ca va este lene sa scapati de ele, nu la toate blocurile este la fel. Ai fi uimita sa vezi cate blocuri au flori si copaci ingrijiti. Eu locuiesc la parter si de la trotuar pana la geam am vreo 80 cm. V-as invita la mine in casa cateva seri sa vedeti cati derbedei care arunca cu chestii in geamuri exista (nu doar la mine) si cata galagie este. Esti fortat sa stai cu fereastra inchisa de harmalaia de afara, mirosuri, noxe si toate cele. Si nu am patru benzi de strada, ci doar doua si inca mai sunt cativa copaci care cat de cat mai protejeaza. Eu te-as obliga sa locuiesti o luna la parter pe bulevardul Sudului cand va fi gata. Da traiesti fara buruieni, in noxw, zgomot, galagie, praf, etc.

 16. Adi says:

  Intotdeauna ma intreb cine e mai prost in general: ala care face un proiect sau ala ce-l aproba?

 17. Adi says:

  OK, taie copaci de ‘jde ani si planteaza puieti ca vor face umbra peste alti ‘jde ani. Bipezii de la mediu nu sunt doar simpli prosti, astia-si bat joc si de prostie. Hai sa le propunem sa defrisam tota orasul si sa plantam puieti peste puieti si peste 40 de ani vom sta la umbra lor. Daca ar lumina prostia Primaria ar fi Las Vegas.

  • Liam says:

   Sigur vor fi de acord cu propunerea.

  • TMEUTM says:

   Nu le da idei, te rog. Ei chiar vor sa faca din Timisoara, Vegas, dar doar la temperaturi. Robu merge pe jos inainte de alegeri, in centru si cand se da jos din Mertan sa plece din parcare. Normal ca nu are stres ca ii e prea cald la plebe.

 18. Realism says:

  ce mai fac copacii tranplantati?

 19. Ionica says:

  Pe Lidia sunt trotuarele pe sub geamurile noastre de 30 de ani si iata ca niciunul dintre noi nu a murit. Cand nu o sa mai suportam, ne mutam la casa.

  • Un timisorean says:

   si pe Sudului, pe partea cu Hotel LIDO trotuarul era si inainte sub geamuri. Adevarat ca cei de vizavi (pe partea dinspre AEM – Est) aveau o fasie de zona verde pana in trotuar…dar NU e nici o crima..e plin de blocuri vechi in oras cu trotur sub geamuri, chiar si in Soarelui

 20. lumina says:

  Bun si care e problema?

  De ce l-ati votat sau mai bine zis nu ati iesit la vot in 2016? Ca vad ca lumea pe acolo e multumita ca a ras toata verdeata si ca nu mai poti respira, “e mai luminos”

  De ce nu a iesit nimeni in strada sa protesteze atunci cand vezi zi de zi ca dispar copacii, mor biciclistii si ne sufocam in poluare, mizerie si motorina?

  Sau e mai comod sa stea lumea in masina proprie si personala, sa se tureze la maxim pe strazi, sa traiasca fiecare in individualitatea sa de parca nu ar trai intr-o comunitate.

  Ati dormit pana acum, o sa va treaca autostrazi si prin apartamente direct, sa va cresteti copii direct cu motorina in sange, nu alta.

  Nici cu ironie, nici cu fapte puse in fata si nu se desteapta lumea.

  • TMEUTM says:

   Adevarat graiesti. Macar o petitie ceva, tot ar trebui initiata. Petitie impotriva taierii abuzive a copacilor si a proiectelor prost facute si chiar mai prost realizate.

   • papagalu vopsit says:

    Petitia cea mai buna e votul. In o saptamana aveti ocazia sa mergeti la vot si sa va convingeti prietenii si rudele sa voteze pentru viitorul orasului pe urmatorii 4 ani.
    Cine nu isi exprima votul acum isi pierde dreptul de a se plange urmatorii 4 ani.
    Nu va place ce face primarul in oras? Lasati petitile online, mergeti la vot si alegeti altul ca sa vedeti daca va fi mai bine sau nu.

 21. @Gabriela Borcsi : says:

  mare dreptate, aveți !!!

 22. meghi says:

  A facut, de nu s-a mai vazut…..

 23. Peccini says:

  Bulevardul SAHARA!!!

 24. Mircea says:

  Regretabil ca si la 30 ani de la revolutie facem asa proiecte.Noi in tara am construit de multi ani in bataie de joc cartierele periferice de blocuri.Cand trec pe Ana Ipatescu de fiecare data ma gandesc cine a fost on stare sa proiecteze si cine a putut aproba asa o strada.Si nu e singurul exemplu din oras.Oare cand ne revenim ?

 25. Justin says:

  Au demarat aceste lucrari de pe Sudului cu speranta ca zona Soarelui va face diferenta la vot in favoarea lui ROBU. Dragi vecini de zona, daca nici acum nu va da-ti seama cine este acest primar fatarnic, tupeist si spagar nu aveti decat sa-l votati. Eu m-am lasat pacalit de 2 ori, chiar am crezut ca domnul inginer si profesor o sa faca treaba buna, a treia oara nu m-ai votez nesimtirea. E momentul sa ne trezim si sa nu ne lasam inca o data pacaliti de acesti smecheri comunistoizi care se simt deja stapani pe mosie.

  • TMEUTM says:

   Trist, dar asa e. Unii oameni cand ajung sefi, primari etc, au senzatia ca sunt zei pe pamant. Haideti sa ii coboram cu picioarele pe pamant. E nevoie de o schimbare radicala. M-am saturat de aceleasi metode invechite de “recrutare” la stat, de aceiasi competenti(cu tot respectul, unii sunt, dar nu sunt lasati sau sunt trasi in jos de pilele incompetente alte altora). Pana cand o sa acceptam aceeasi bataie de joc. La vot se milogesc de noi, apoi fac ce vorpe “mosie”. Timisoara nu e mosia nimanui!

  • Locuitordinsoarelui says:

   De fapt au demarat lucrarile pe sudului pentru ca era nevoie de aceste lucrari, eu locuind chiar pe sudului. Dimineata intre 07:00-08:00 din capatul bulevardului unde intoarce 16-le pana sa iasa pe rebreanu face 15-20 min din cauza numarului imens de masini care se afla acolo fiind o banda(1) pe sens, iar acel numar imens de masini este acolo deoarece in zona este o scoala iar acuma toti copiii sunt adusi cu masina la scoala, zona de altfel s-a dezvoltat enorm in ultimii 10 ani iar de atunci acest bulevard tot cu o banda(1) pe sens a ramas. Mie mi se pare ceva absolut necesar si ma bucur ca a inceput aceasta lucrare deoarece era infernal in fiecare dimineata sa ajungi la scoala/serviciu/facultate daca trebuia sa traversezi acest bulevard cu masina sau cu un mijloc de transp. in comun. De altfel nu inteleg cum altfel s-ar fi dorit sa se largeasca acest bulevard si sa se faca si piste de biciclete+trotuar daca nu se renunta la acel spatiu verde din fata fiecarui bloc.

 26. claudiustm says:

  Și meșterul de rand știe ca masori de 3 ori înainte sa tai o data. Cum de apar surprize? Au uitat sa coteze și lățimea bordurilor….zic și eu ca mic bricolaj pe acasă…

 27. Timisorean says:

  Eu as vrea sa fie votul nominal si la vedere, adica fiecare sa vada cu cine a votat ionescu si popescu. Si apoi as vrea sa vad cati din blocul cu pricina au votat cu robu, pentru ca sunt sigur ca au fost si vor fi multi.
  In concluzie asta ati votat, asta aveti. Si la fel veti vota si la fel veti avea!

 28. Bogdan says:

  sunt in Timisoara sute de blocuri cu trotuar in fata

 29. Dorel says:

  Felicitari domnului primar, modernizarea trebuie continuata. Foarte multe strazi au trotuarul linga bloc si nu se face caz.

  • Andeei says:

   Bai Dorele, esti in ciumpalac. Iti doresc sa se modernizez la tine in creier niste neuroni, ai cam avea nevoie. Ce face Robu in oras si, in acest caz, pe Blvd Sudului, NU POATE FI NUMIT MODERNIZARE. Se numeste asfaltare si se face de mult timp!! A moderniza inseamna a avea in vedere nevoie oamenilor, calitatea aerului, reducerea nivelului de zgomot si a temperaturii generale din oras, creare de piste de biciclete!!! Alea sunt moderne!!! Nu 2 benzi in plus pe care sa circule toti Doreii cu masini din 1900 toamna cu filtrul de particule taiat! Intelegi tu mai Dorele? Ce face acest agarici, sa asflateze tot ce prinde, NU SE NUMESTE MODERNIZARE!!! Boschetar infect ce esti. Daca in mintea ta alea din poza sunt trotuare normale, du-te ba inapoi la sapa.

  • Lasa says:

   Lasa ca pe tine te asfaltează direct prin casa, de-o sa respiri numai bitum, nu ca ar respira altceva creierul vostru neted de votanți de inculpați.

  • gargara says:

   Dorele, nici pe timpul lui ceasca nu am avut carne si cartofi asa de mult la alegere in Magazine. Si nu am murit, dar nici nu mi-e dor de timpurile alea. Nici bunicul, nici stra unicul nu o purtat blugisi alte imbracaminti moderne so nici incalzire centrala. Si n-o murit. Dar in loc sa dorim sa evoluam, adica sa trimite mai bine, vad ca tu te complaci in mentalitatra de sluga.

 30. D_Tractoru says:

  B-dul Sudului se afla pe drumul primarului dinspre domiciliu spre primarie si retur. Evident fiind cel mai important personaj din acest oras cele 2-3 minute castigate primeaza in fata sanatatii cetatenilor de pe acest parcurs si a banilor investiti in astfel de proiecte cu prioritate 0. Beneficiul major al orasului este ca acele minute se vor adauga celor 24 de ore pe zi lucrate de primaru in beneficiul urbei.
  Bifam inca o mare realizare a acerstui primar iar cine doreste sa isi exprime recunostinta are ocazia in aceasta luna sa ii “multumeasca” prin vot.

 31. Ciprian says:

  Terenurile din jurul blocurilor si de sub ele nu sunt ale oamenilor, sunt ale STATULUI ROMNA, deci dragi proprietari, care majoritatea ati primit MOCA apartamentele de la RAPOSATUL, nu mai dati din gura degeaba….vreti si MOCA si fara sa va deranjeze pe voi vezi doamne…cei care locuiesc langa spital si le suna sirenele toata ziua in cap de la ambulante pot trai linistiti, voi ca va face treotuar la geam nu puteti trai asa…

 32. Rareș says:

  Vă tot plângeți atâta….și pe circumvalatiunii trotuarul si pista de bicicliștii e sub geamul oamenilor pe partea cu kaufland spre mall….în loc sa va mulțumiți ca vorb aia vi se modernizează zona aia comunista tot criticați si sunteți gica contra. Va ridicat cu noul trotuar valoarea la cotețe, puteți sa le vindeți si sa va mutați in mosnita la alte cotețe cu gradina.

 33. Ducu says:

  Vrei să îți vei cafeaua deschizând geamul și având în fața copaci, muta-te frate la tara !
  Câte trotuare in Timișoara nu trec pe sub geamuri și nu a sesizat nimeni.

 34. Ştirile judeţului Timiş

  Timiș: 40 de amenzi, într-o singură zi, pentru cei care nu respectă măsurile de protecție antiCovid
  Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai altor instituții, au desfășurat controale antiCovid în Timiș, pentru verificarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului. Au aplicat 40 de amenzi în 24 de ore. 2

  Sănătate

  Focarele de Covid-19 din Timiș
  În Timiș sunt 10 focare de coronavirus, duminică, 20 septembrie, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP).

  Sănătate

  Liceul Teologic Penticostal Logos Timișoara va funcționa în scenariul roșu. Cinci cadre didactice au Covid-19
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit duminică la Prefectura Timiș, a luat Hotărârea privind schimbarea scenariului pentru desfășurarea cursurilor la Liceul Teologic Penticostal Logos din Timișoara, după ce aici au fost depistate, acum două zile, cinci cadre didactice cu coronavirus. Elevii vor învăța online.

  Sănătate

  Localitățile din Timiș unde au fost depistate noi cazuri de Covid-19
  În Timiș, 57 de persoane au fost depistate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cele mai multe în Timișoara – 32.

  Sănătate

  România, Covid-19: peste 1.200 de cazuri noi și 33 de decese. Timiș: 57 de persoane depistate cu SARS-Cov2, în 24 de ore
  Peste 1.200 de cazuri noi de Covid-19 au fost depistate în România, în ultimele 24 de ore, în urma prelucrării a 13.391 teste. În Timiș au fost depistate 57 de cazuri noi și a avut loc un deces al unei persoane infectate cu Covid-19. În România au murit, de sâmbătă până duminică, 33 de oameni infectați cu Covid-19.

  Ştirile judeţului Timiş

  Peste 300 de voluntari au zugrăvit 30 de case dintr-o localitate din Timiș, în trei zile
  Nu mai puțin de 30 de case au fost zugrăvite, în doar 3 zile, de peste 300 de voluntari din Timiș. A doua ediția a Color the Village (Colorează Satul) a adus la Racovița sute de voluntari, care au răspuns apelului asociației Acasă în Banat și au dat culoare acestui sat. 4

  Eveniment

  Două anexe ale unei case din Timișoara, cuprinse de flăcări. Pompierii încă lucrează la stingerea incendiului
  Intervenție a pompierilor în dimineața zilei de duminică, pe strada Mărginenilor din Timișoara. Două anexe gospodărești au fost cuprinse de flăcări. 3

  Ştirile judeţului Timiş

  Redescoperiți gustul Banatului de altădată cu rețete online: supă de varză cu costiță, gogoși, colăcei cu mere
  Puteți redescoperi gustul Banatului de altădată, cu rețete vechi, de la „Kraut Suppe mit Speck” la „krumpli leves”. Rețetele sunt recuperate printr-un proiect gastronomic care are loc online. Le puteți prepara. Sunt la un click distanță... 1

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.