tion.ro Web analytics

UPDATE. Revoltă HORETIM: „Dominic Fritz, am crezut că sunteți primarul meu și al tuturor timișorenilor care încearcă să salveze Timișoara”

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

UPDATE. Revoltă HORETIM: „Dominic Fritz, am crezut că sunteți primarul meu și al tuturor timișorenilor care încearcă să salveze Timișoara”

foto: Seba Tătaru
Reactualizat la:
„De patru ani ne luptăm cu o administrație incapabilă și depășită de realitatea economică a sofisticatului oraș, TIMIȘOARA”, își începe scrisoarea Corina Macri, președintele HORETIM. Este adresată administrației Fritz, care a decis „majorarea și a celorlalte impozite, maxim posibil”. UPDATE. Punctul de vedere al reprezentanților PMT 
Scris de Erika Iszlai - „De patru ani ne luptăm cu o administrație incapabilă și depășită de realitatea economică a sofisticatului oraș, TIMIȘOARA”, își începe scrisoarea Corina Macri, președintele HORETIM. Este adresată administrației Fritz, care a decis „majorarea și a celorlalte impozite, maxim posibil”. UPDATE. Punctul de vedere al reprezentanților PMT 

Timișorenii vor da mult mai mulți bani din buzunare bugetului local, dacă proiectul va trece de plenul Consiliului Local Timișoara. Reprezentanții primăriei intenționează să majoreze impozitele pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă aflate în proprietatea persoanelor fizice, pentru care se propune o majorare de 20%. Creșterea este mai mare pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, care vor plăti la fel ca persoanele juridice, adică de trei ori mai mult decât până acum. Detalii găsiți AICI!

Dezbaterea publică pe marginea proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2022 a avut loc miercuri, 8 septembrie. A participat și Corina Macri, în numele organizației patronale pe care o reprezintă, HORETIM şi al confederaţiei CNIPMMR. Acesta a decis să-i adreseze o scrisoare primarului.

„De patru ani ne luptăm cu o administrație incapabilă și depășită de realitatea economică a sofisticatului oraș, TIMIȘOARA! Domnule primar Dominic Fritz, v-am susținut cu toată puterea și forța încrederii într-un viitor curat și autentic. Dezamăgirea este cruntă și ne obligă să ne întrebăm cât de mult am fost păcăliți? Mi s-a spus că trebuie să așteptăm 3 ani să recalibrăm această greșeală fatală. Nu pot să cred că am fost atât de rău păcăliți.

Este foarte adevărat că l-am învins pe bietul domn primar Robu, nicidecum că ați câștigat alegerile unei comunități disperate, dar am fost convinși că veți înțelege că este unica șansă pentru toți de a merge mai departe, timișoreni și exponenți ai unei frustrări inimaginabile, asumându-vă o responsabilitate istorică. Domnule Dominic Fritz, nu USR ul a câștigat Timișoara, ci timișorenii au ales să riște viitorul lor cu un minuscul necunoscut, căruia i s-au dat mii de credite în alb și astfel au fost sancționate fostele administrații, după mai bine de 30 de ani de debusolare!”, își începe scrisoarea Corina Macri.

„În realitate știți cum e Timișoara? Murdară, toxică, coruptă, snoabă și exploatată”

Aceasta spune că de patru ani face apel la normalitate și la susținerea economiei locale. Anul trecut, primarul a explicat reprezentaților HORETIM că a moştenit un buget vulnerabil şi a făcut apel la înţelegere, cu promisiunea că în 2021 vor fi remedieri.

„Ca urmare, vorbim în numele tuturor IMM-urilor din Timiș, a tuturor acelor antreprenori care susțin economia locală timișeană. De 4 ani facem același apel la normalitate și la susținerea economiei locale. Anul trecut, am discutat cu noul primar, Dominic Fritz, și același veșnic director executiv, Adrian Bodo, care nu știe cum să adune mai mulți bani la bugetul primăriei, prin copleșirea financiară a ințiativei private (…). Anul trecut, onorabil Domn primar ne-ați explicat că ați moștenit un buget vulnerabil și ați făcut apel la înțelegerea noastră, cu promisiunea că de anul viitor (2021) se vor corecta aceste aberații”, a mai scris Corina Macri.

Tot Macri menționează că Timișoara este orașul cu cele mai mari impozite și taxe locale din România, iar toate acestea se „întâmplă doar pentru că nu avem coloană verticală și ne ascundem după fiecare interes material minor, în detrimentul unei regiuni cândva de «frunce»”.

„De mulți ani, fără număr, fiecare consilier local este impulsionat sau motivat prostituant de ieftin, doar pentru a susține decăderea și distrugerea minunatei noastre urbe. Întelegem să plătim impozite și taxe luxuriante într-un oraș premium și exclusivist, pe măsura costurilor. Ca în Viena, reperul timișorean de lifestyle, am accepta să plătim aceste impozite exagerate, dacă am beneficia de servicii pe măsură. În realitate știți cum e Timișoara? Murdară, toxică, coruptă, snoabă și exploatată. Am încercat disperat la această dezbatere, în care voturile sunt numărate dinainte și sfidarea comunității este mai mult decât vulgară, să explic care este pericolul unor taxe nejustificate”, menționează aceasta.

La dezbaterea publică, Matei Creiveanu, city managerul, i-a spus că „este dovedită evaziunea din domeniul HORECA” și că „ne-am trezit acum, din cauza pandemiei, să ne milogim și nu ne mai ajung ajutoarele primite”.

„Domnule Creiveanu, dacă nu ați aflat până acum, vă explicăm noi, cei implicați direct. Sectorul turistic este singurul restricționat de statul român din 14.03.2020 și este normal, ca orice stat care trăiește din impozite și taxe, să compenseze această decizie unilaterală. Așa s-a întâmplat în toată UE, la care ne raportăm, doar în România NU. Totul s-a redus la nivel de promisiuni, fără finalitate practică. Iar Timișoara, ca un oraș de excepție, a fost închis 6 luni, tot din cauza managementului labil și fără soluții. Unic în România!

Cum vă permiteți să jigniți și să evaluați un sector de activitate, total lipsit de profesionalism, ca orice duduie din piață? Știți că Timișoara va fi capitală a culturii europene în 2023 și că nicio cultură nu este apreciată, dacă nu are și o ospitalitate pe măsură? Dar pe dumneavoastră nu vă interesează, nu sunteți de al locului, bănui ca nici pe primar sau viceprimar nu îi afectează, din moment ce v-au delegat să emiteți asemenea aberații și jigniri, iar Viceprimarul aștepta pe hol zâmbitor, rezultatul discursului dumneavoastră defăimător, la nefericita dezbatere”, scrie Corina Macri.

„Am discutat serios și argumentat anul trecut, cu amendamentul că ne vom întâlni anul acesta pentru măsuri reale și credibile”

Mai precizează și că din cauza „unor oameni tâmpi și rău intenționați, Timișoara este singurul mare oraș din România care nu are un hotel de cinci stele, care nu are și nici nu stimulează producția și afacerile locale, favorizând doar multinaționalele care nu plătesc impozite pe venit la bugetul local”.

„Dacă acestui domn, ilustru necunoscut, Matei Creiveanu, i-aș fi dat circumstanțe atenuante pentru că nu știe care este atitudinea și comportamentul unui administrator al orașului, este arogant și ignorant, ca orice individ neinformat și fără experiență, dumneavoastră, domnule Dominic Fritz, am crezut că sunteți primarul meu și al tuturor timișorenilor care încearcă să salveze Timișoara. Am discutat serios și argumentat anul trecut, cu amendamentul că ne vom întâlni anul acesta pentru măsuri reale și credibile. Ce ați înțeles prin aceste măsuri??? Majorarea și a celorlalte impozite, maxim posibil!

Total greșit!! Ne sfidați cu un număr de voturi majoritare în Consiliul Local, dar nu uitați, sunteți atât de trecători în aroganța pe care o abordați! Cum am trecut 30 de ani, vom mai trece încă trei și sper să învățăm cu toții că trebuie să alegem oamenii care ne reprezintă, nu să îi sancționăm pe cei vinovați. (…)Timișoara s-a dovedit că nu are legătură cu administrația Fritz, din păcate! Nu ne subestimați, am declanșat o revoluție, chiar nu mai contează o grupare politică fără doctrină și respect față de votanții săi! ”, conchide aceasta.

Am solicitat un punct de vedere reprezentanților Primăriei Timișoara, în legătură cu acest subiect, pe care îl vom publica când îl vom primi.

UPDATE. Punctul de vedere al reprezentanților PMT

„Primăria Timișoara a dat dovadă de deschidere și dorință de a dialoga cu reprezentanții sectorului HORECA. Drept dovadă, înființăm împreună Asociația pentru promovarea Timișoarei, unde printre membri fondatori se numără și HORETIM. Mai mult, în acest an acest sector de activitate a beneficiat de scutiri importante de taxe. Încă de anul trecut am acordat o scădere de 50% pe impozitul pentru clădirile nerezidențiale ale persoanelor fizice și juridice a căror activitate a fost afectată de pandemie, maximum ce ne permitea legea. De asemenea, am redus taxa de ocupare a domeniului public la o sumă simbolică de 0,10 lei/mp/zi.

Propunerea de modificare nu se referă la impozitul plătit de persoanele juridice pentru clădirile nerezidențiale. Ce am făcut a fost să aducem la același nivel și impozitul plătit de persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale. Este un principiu al parității și o reparație care trebuia făcută demult. Iar acest lucru nu afectează barurile, restaurantele sau hotelurile din oraș, pentru că ele fie funcționează ca firme, fie plătesc chirii. Iar chiriile nu se majorează. Se majorează, însă, taxele pentru aproximativ 3500 de persoane, aproximativ 1 la sută din populația Timișoarei, care foloseau această portiță pentru a plăti taxe mai mici. Deci nu sectorul HORECA este afectat de această majorare, ci câțiva cetățeni care câștigă mii de euro pe lună din închirierea unor spații comerciale. Și care acum trebuie să plătească aceeași taxă ca și orice firmă din oraș pentru închirierea unor spații comerciale”, spun reprezentanții PMT.

editor Dan Oancia

62 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. yoko says:

  De la acesti refugiati in Timisoara nu avem ce astepta. Au venit sa jefuisca, nu sa construiasca ceva durabil si sa respecte cetatenii.

 2. sustin HORECA says:

  Sunt cu tot sufletul alturi de dumneavoastra si va inteleg perfect. Din pacate, USR nu asculta de constiinta si de inima de roman ci doar de directivele primite de la comisarii europeni, directive menite sa depopuleze planeta si sa ii bage in sclavie pe cei ramasi.
  NU va lasati pacaliti, Horeca trebuie sa fie ingropata pentru totdeauna. De altfel lucrati in domeniul si stiti prea bine ca acele nave de lux de croaziera care navigau oceanele, au fost casate si dezmembrate. Ce a putut sta la baza unei astfel de decizii, decat implementarea unei situatii in care nimeni nu mai este servit.
  Puteti sa va vaccinati, puteti sa faceti ca niste oameni de buna credinta multe din cele ce va sunt prezentate ca solutii insa va garantez ca acest sector trebuie dinamitat pentru totdeauna.

  • Paul - Timisoara says:

   “au fost casate”??? Poate ale voastre de la Moscova, cele cu care am fost eu sunt bine merci, da, trebuie respectate niste reguli dar exista si plutesc. Instiinteaza-i si pe sefii tai de la Moscova.
   O zi buna,

 3. ID says:

  E primarul LGBT-ului a dat din banii timisorenilor unor oameni care nu stiu cine sunt sa faca parada 50000ron cadou .

 4. Dar că ocupați trotuarele abuziv, mult peste suprafețele contractate? says:

  La cît de snapani și evazioniști sunteți, mai aveți tupeu sa faceti gît!? Dar că nu mai ai loc sa treci ca pieton de mesele întinse pina pe mijlocul aleii prin zona pietonală, ce zici? Culmea, FĂRĂ CA EI SA PLĂTEASCĂ MĂCAR primariei ptr SUPRAFAȚĂ OCUPATA? Bașca vreo salvare ori mașină de pompieri în caz de un incendiu

  • DedeTM says:

   Corect! Astia cu Horeca si Boreka se dau de ortu popii cand li se impun niste masuri (vezi si ametitul ce detine Locanda si Beraria 700) dar ei fac profituri pe sub masa si iau bacsis din orice. Rusine!

  • Marius says:

   Voi aveți o problemă și cu Continetal, și cu Microsoft și cu Comtim, voi aveți problemă cu orice PFA sau SRL din orașul ăsta în puii mei. Mai nou aveți o problemă și cu proprietatea privată.

   Pe măsură ce trece timpul se adeverește mentalitatea de extremă stânga ,, Să crape vecinul că are Duster și eu Logan”.

   Momentul adevărului, alegeți: ori economie de piață capitalistă de dreapta, ori toți în mod egal stânga.

 5. Ionut says:

  Oare cum se face ca patronii aia care chiar muncesc de isi rup spatele si isi pun la bataie banii tac si isi vad de treaba, dar exact imbogatitii astia ai timisoarei din cumpararea berii cu 2 lei si vandutu ei cu 10 fac cea mai mare galagie. Oare nu le e rusine? Nu le e.
  Ia sa vedem ce masina conduce corina macri asta. Ia sa vedem in ce casoaie sta. Ia sa vedem cati bani are. Se trage din vreo familie nobiliara? Nu, au facut toti in 30 de ani bani cat nu au facut generatii intregi in tari civilizate. Cand li se cere sa mai si puna jos niste bani, urla ca din gura de sarpe. Platiti, ba. Ia vindeti-va masinile si casele daca aveti nevoie de bani pentru afaceri. Sau voi stiti numai sa adunati, nu sa si dati? Cata nerusinare incredibil. Numa dupa subventii si ajutoare umbla toti. Sa isi poata ei continua fara probleme vietile duse in lux si bogatie, sunt multumiti sa primeasca bani de la aia care abia se descurca de la un salariu la altu.
  Si ziaristii le si ofera spatiu sa isi exprime porcariile, evident, ca cine plateste are si la dispozitie platforme de exprimare.

  • Gusti says:

   Inainte de toate Ionut, mars la scoala.
   Substantivele proprii se scriu cu majuscule in limba romana.
   Ai facut liceul la privat dar de fapt n-ai clase nici cate are trenul.

   Pacat ca ne-am lasat pacaliti de USR si de un individ foarte suspect – Samuel Fritz. Fost somer in Germania, n-are aptitudini, n-are competente – doar gura e de el. Avem alt penal – marfa de import. Pacat…

  • VivaTM says:

   Foarte adevarat si bine spus! Sunt fff putine localuri unde nu am remarcat ca:
   1. au crescut enorm preturile
   2. au micsorat cantitatile, si
   3. au scazut calitatea.
   Din pacate, am ajuns sa nu mai pot recomanda un local bun unui prieten venit in vizita in Timisoara.
   Din partea mea, nu au decat sa dispara.

   • Parinte says:

    in urma cu 1 luna am fost la o ingheta “pe centru”..2 copii si 2 adulti..
    ma intreaba..platiti cheas..sau cu cardul..
    cu cardul..
    70 de lei ( in mintea mea!!! POFTIM???!! ) am avut 2 cupe de caciula..X4 = 8 cupe..si platesd 70 de lei ?????
    am platit..m-am ridicat..si mai lucrez inca 2/3 zile sa ii revin financiar ..
    da stiu.. Pai de ce nu ai luat..la cornet..
    lucrez..de 20 de ani..copii mei..au vrut si eii sa vada cum este sa stai la terasa..
    HORECA!..
    stii ca atunci cand m-am ridicat nu am primit Bon Fiscal?!!..
    de ce este posibil ca o persoana care are spatiu “pe centru” sa plateasca impozit pe cladiri..la un nivel mai mic.. dar in acelasi timp acel spatiu sa fie inchiriat..unei firme din Horeca!
    Platiti dnilor..
    hai sa va mai pun o intrebare.. din 100%..cum sunt impartite sumele.. 10% salarii… 10 la suta achizitii si 10 la suta cheltuielii.. restul..in buzunar..
    Vine pandemia..si.. Surpriza.. reducem din personal…ca nu mai avem cu ce sa ii platim.. dar de ce nu reduceti dnilor din ce 70%..si lasati personalul..
    pai..”aceea sunt banii mei” vei spune Dnule patron de Horeca..

 6. KingFlo says:

  Felicitări dnei Macri pentru lucrurile adevarate spuse. Ma regăsesc întrutotul in cele puctate in scrisoarea deschisa adresata dlui Friț, l am votat asa cum se spune mai sus, pentru a l sanctiona pe Lae…. si ma căiesc amarnic pentru alegerea facuta, am ajuns sa mi fie rușine de acest lucru.

 7. Sorin says:

  Sunt total de acord cu totul ce se spune acolo, mai putin un lucru. Respectiv, cred ca acesti patroni din horeca sunt ultimii care ar trebui sa comenteze. Practic, cei mai multi au oameni la negru, ofera salariul minim pe economie, tin oamenii peste program si ii pun sa faca orice e nevoie, servesc bere calda, cumpara ingrediente de cea mai slaba calitate si vand la preturi astronimice pentru ce ofera. Sa le ramana si lor niste banuti pentru ultimul model de bemveu, rover sau ce o mai fi. Dupa care tot ei comenteaza. Pe mine ma deranjeaza ca acesti vanzatori de limonada la 20 lei vin sa comenteze, dar sunt perfect de acord cu tot ce se spune acolo.

  • Gica Croitoru says:

   Cum adică fentează persoanele fizice?…nu plătesc taxe la stat pe chiriile ce le au?…nu plătesc impozit pe profit și impozit pe clădirile nerezidențiale?…adică undeva la 4 luni din chiria pe un an de zile?…vreți voi sa luați chiria pe 10 luni?…ok…luat-o voi tot…dar cum facem cu cei care avem clădiri nerezidentiale dar nu avem chiriași în ele ca nu le vrea nimeni nici gratis?…si alea sa plătim impozit tot asa cât chiria pe 10 luni care nu exista?…ziceți cum v-ati gândit la asta?…cum sa plătim impozite aberant de mari dacă nu luam bani pe chirie?…puneți și asta în dezbatere acolo între mințile voastre prea luminate.

   • Paul - Timisoara says:

    Gica, ai prins idea, spre deosebire de “comentatorii” articolului dar nu ai inteles chiar bine. Persoane fizice isi fac cate o “casa”, “hala”, nici nu stiu cum sa-i spun, iar aici ar trebui sa aflam din ce bani, apoi o inchiriaza unui “intreprinzator care isi deschide o “crasma”.
    Problema apare ca acesta plateste chirie pe locatie si nu pe afacere, adica o alta crasma plateste un impozit mai mare deoarece este corect si a declarat activitatea iar celalalt doar pe chirie…

 8. Bobby says:

  Cand o sa va iese din cap prostia cu ciuma rosie si alte cretinisme cu care v-au spalat creierii baietii “destepti” poate o sa incercati in orasul asta si o administratie de stanga. Pentru ca dreapta a facut varza Timisoara in ultimii 20 de ani, si aici nu ma poate contrazice nimeni!!!
  Dar atat timp cat rumegati slogane cu “Dragnea la puscarie”, “Vine ciuma rosie peste noi”, etc aveti ce ati votat. Asa ca nu va mai plangeti, toti astia care puneti botul la asemenea lozinci sunteti cel mai usor de manipulat.
  Inainte sa imi sariti in cap, sunt TIMISOREAN, nu sunt comunist, dar nici nu sunt spalat pe creier. Am vazut si vad ce au lasat in urma lor cei de dreapta in ultimii ani. Asa ca la urmatoarele alegeri eu incerc ce nu am incercat pana acum. Votez cu psd, mai rau decat atat nu poate fi! Si lasati-ma cu lozica “psd fura” . TOTI FURA, dar unii mai si fac ceva pentru oras!

  • top_gop says:

   La primarie mai putin conteaza partidul si mai mult omul. A facut ceva concret in viatza pana sa candideze? Nu ma intereseaza doar sa fi avut ceva functie, ci ce a realizat in functia aia. Sa alegi de la psd doar de “incercare” e cam aiurea, uite asa or sa vina cu un candidat slab(adica un smecher fripturist). Pana acum au avut si candidati ok, dar tare mi-e ca si ei vor incerca cu ceva nimeni in drum daca au vazut ca se cauta unii buni doar de papagal. Din partea mea, sa fie de la orice partid, sau independent, dar sa fi dovedit ca stie administratie, nevoile reale ale orasului, si nu povesti cu “digitalizare” si asa zise evenimente “culturale” de tocat bani cu ONG uri. Asadar dragi partide, vreau sa vad proiecte pe bune pentru oras, prezentate din timp, si candidati in stare(dovedit prin realizari anterioare in a administra macar o societate de stat sau privata) sa le puna in practica.
   usr, psd, per, udmr, pnl etc sunt doar niste litere, nu ma impresioneaza literele. ideologii oricum nu mai exista, decat metode preferate de a sifona bani.

  • Poli 21 says:

   Dupa modul in vare comentezi se pare ca esti un individ cu DOMICILIUL in Timisoara si nu timisorean.

  • sdasd says:

   Bobby, daca ai vazut ce a facut stanga de ce toate orasele mari cu economie puternica(pentru Romania si chiar UE) au avut ani de zile primari sustinuti de partide de dreapta? ex: Cluj, Sibiu, Oradea, Brasov. Compara aceste orase cu Craiova de exemplu. Vezi ce a fost in Bucuresti in ultimii 4 ani(nu ca actualul primar e capabil, pana la urma si USRPlus e mai mult de stanga). Iasi e exceptie. Eu nu stiu de alt oras dezvoltat sa fie condus de stanga. Pana si Timisoara s-a dezvoltat enorm. Singura nemultumire e ca se putea si mai bine(mult mai bine). Nu stiu daca esti postac sau e chiar cu buna credinta postarea ta dar socialismul nu aduce nimic bun pe termen lung. Asta e ce ne arata istoria si vedem cu ochii liberi(daca te uiti doar la orase)

   • top_gop says:

    Cluj? un haos, preturi mari pe care si le permit doar corporatistii, adica un procent mic, agitatie, spoiala si kitsch. Doar prin comparatie cu vremurile lui Funar poti sa zici ca e ok.
    Sibiu? cat de cat centrul, cu bani dati de guvernarea Nastase, nu din bugetul local.
    Cred ca ar trebui sa mergi iar pana la Craiova, n-ai mai fost de muuuult se pare ca. O sa ai o uriasa surpriza. Dar probabil esti banatean care circula doar pe autostrazi catre mare sau catre alte tzari si isi inchipuie lucruri despre alte orase.
    Oradea am vazut-o doar in trecere, parea ok, dar nu cunosc bine ce si cum, in afara de haosul de la felix, iar prin Brasov n am mai fost de o gramada de vreme, nu am ce sa comentez.
    Vezi sa nu confunzi socialismul cu social democratia, poate si SPD ul din germania il consideri partid de ‘socialisti’? Tare mi-e ca or sa urmeze la guvernare dupa tanti merkel…

  • Banateanu says:

   Bobita cred ca esti putin psd-ist

  • Sorelu says:

   Cand spui “TOTI FURA, dar unii mai si fac ceva pentru oras” tu bagi coruptia la inaintare pe post de fapt firesc al vietii. Ideea era ca administratia sa faca ce trebe pentru oras ( adica sa fie competenta, ceea ce nu e cazul deocamdata ), DAR SA NU FURE!

   E evident ca vei vota cu psd, pentru ca ai deja pregatita gandirea care accepta coruptia in mod firesc! Daca iti primesti partea, nu conteaza cat se fura in rest!

   Dijaba zici ca esti timisorean, TIMISOARA nu accepta coruptia! De aia o picat clica pnl, de aia clica psd n-are nici o sansa, de aia va pica ( rau de tot ) clica actuala ( ca partid nu pot sa zic ca e )! Da, TIMISOARA a luat plasa deocamdata … Ei si, TIMISOARA va alege pe altii, si apoi pe altii … pana cand NU SE VA FURA si vor fi cei competenti acolo unde trebuie!

   Si chiar exista oameni competenti si integri, doar ca deocamdata nu apuca sa isi auda vocea … in parte din vina electoratului, care nu e in stare decat sa auda pe aia care striga mai tare …

 9. doNIMIC Samuel says:

  vrei sa spuneti ca eu nu fac nimic? nu-i adevarat….organizez fastivalul homosexualilor

 10. timisorean says:

  Nu stiu cine e aceasta doamna Macri insa o asigur ca are sustinerea totala a timisorenilor. Postacii USR de pe forumul de discutii nu trebuie luati in considerare si acest USR va vedea cel ami tarziu la vot ca nu va mai exista in Timisoara. Din pacate, in trei ani de zile acesti descreierati vor mai face mult rau orasului. Administratia Fritz si USR este o administratie profund corupta, mincinoasa si precum constatam pe zi ce trece si infractionala.

 11. Dan A. says:

  In economia romaneasca nu exista domeniu in care sa se vehiculeze mai multi bani la negru decat in HORECA, de la chelneri la patroni de hotel si restaurant. Despre B & B nu mai vorbim. Acum ar trebui sa le plangem de mila. Cica ei sunt cei care “au declansat o revolutie”…. E plin de terase in Timisoara, am fost la Viena, Munchen, Roma, Paris, nicaieri nu exista atatea pe metru patrat, poate doar pe litoral. Si totusi se simt “nedreptatiti” si vor mai multe din partea comunitatii cu, evident, impozite mai mici.

 12. Ouch says:

  Avem un nou record: d-l Fritz nici nu apucase sa fie validat ca deja unii se dadeau de pamant ca “de luni de zile n-a facut nimic pentru oras”, de regula durata mandatului se rotunjeste in sus cu vreo 6 luni. Dar doamna Macri bate un nou record, crezand ca Fritz e de 4 ani in primarie, ca de-atunci tot da si tot lupta.
  Pe de alta parte, de ce cladirile respective nu sunt pe firma? Numai pentur asta, pentru ca fiind “pe persoana fizica” aveau reducere la impozite. Se stie, persoanele voteaza, firmele nu. De asta pentru persoane fizice se pot vota reduceri populiste.

 13. Anti_vir says:

  Ar fi interesant sa avem niste exemple concrete de impozit platit pana acum si cel marit raportat la dimensiunile cladiriilor respective. Altfel este iar vorba de milogeala cand vine vorba de banul public si de o parte si de alta.

 14. Danone says:

  Toti nemtii despepti au plecat din Romania si a venit unul prost din nastere sustinut de alti idioti din jurul lui usr si a mai ramss un neamt ghici cine?

 15. frițeapă says:

  „Dominic Fritz, am crezut că sunteți primarul meu și al tuturor timișorenilor care încearcă să salveze Timișoara”

  ȚEAPĂ!

 16. uie_fritz says:

  felicitari celor care lati votat pe FRITZZ…acuma luati la ue

 17. Pandemic says:

  Chiar ce doctrina are partidul USR? daca are asa ceva….:))

 18. DedeTM says:

  Fritz e doar in marioneta. In spatele lui se afla celebrii fratii Cristescu, acesti frati Jderi ai Timisoarei, a caror singura preocupare este sa puna Timisoara pe butuci, storcand si ultimii bani din bugetul contribuabililor in timp ce ei se imbogatesc stand degeaba. Deschideti ochii si nu mai puneti botul la orice fake news!

 19. shagun says:

  Doamna Macri, o intrebare asa de la angajat la patron: cat dati in mana la angajati, ca daca nu primesc ciubuc de la clienti ajung sa manace de pe jos, sau chiar ce se intoarce in farfurie la bucatarie? Nu raspundeti ca era retorica: minim pe economie. Cand iasa amaratii la pensie ce vor face, vor vota cu cine le promite marirea pensiei. Cand se fac controale pe la restaurante si baruri, ce se gaseste: bani necontabilizati, bautura vanduta pe hartie (stim si noi ca si barmanul ar trai), mancare expirata vanduta ca preparat exclusivist? De ce credeti ca s-au intabulat cladiri pe persoana fizica? De prosti ce sunt proprietarii? Nu, era o portita pe care o stiam toti. De chirii nu mai vorbim: si proprietarul si clientul se inteleg sa treaca mai putin, pentru ca trebuie declarata chiria. Sa mai spun?

 20. Stefan says:

  Fritz este Guvernatorul ! El , bancile si multinationalele fac parte din aceeasi Haita .

 21. xulescu says:

  Probabil ca multi dintre cei care i-au votat au acest sentiment, dar din orgoliu nu vor sa recunoasca. Dar sa spuna sincer, cu ce este Timisoara 2021 mai buna decat Timisoara 2020? Este un oras mai dezvoltat, mai curat, mai modern, mai verde, mai transparent, mai turistic, cu o infrastructura mai buna, cu parcuri mai ingrijite? Daca aceeasi persoana ar fi vizitat Timisoara anul trecut si ar veni acum dupa un an cu noua administratie, ar vedea ceva schimbat in bine? Veti spune ca nu a avut destul timp. Totusi, a trecut un sfert din mandat. Daca dorea sa faca ceva de anvergura, trebuia sa inceapa de acum ca se termine in acest mandat. Din pacate, adevarul este ca a fost schimbat un primar de nota 8-9, cu unul de nota 3-4.

 22. Mir says:

  Deci chiar mi-au dat lacrimile.Săraca Horeca.😭

 23. Folică says:

  Doar idioții pot vota un individ care nu este cetățean român, nu are domiciliul în Timișoara, nu a plătit 1 leu impozite în România și după aceea se miră că sunt furați și umiliți la el în țară. RUSINE!

  • ion says:

   asa e, hai sa-l votam iar pe lae ca are domiciliu in timisoara. el poate sa fure oricat. poate mai pune cateva semafoare.

   parerea mea e ca doar idiotii pot sa voteze acelasi hot si a doua doara sa se si aplece de buna voie.

   • cox says:

    “Nu stiu ca nu-s de aici”, dar doar astia doi lae si cu fritz au candidat sau atat poti tu? esti genul de suporter care stie doar primele 2 echipe si tine cu una dintre ele asa, “amboulea”? Ca sa nu mai zic de candidati din trecut care chiar erau oameni cu realizari, dar na, noi aici nu ne uitam la candidati ca la viitori administratori ai orasului, ci ca la unii de se “bat” in ringul electoral, vrem ca unul sa castige ca pare sa-l faca din vorbe pe alalalt care nu ne e simpatic, locurile 3,4,5 etc nu conteaza ca nici despre primii doi nu ne informam, stim noi ce si cum etc. Prostocratia costa.

 24. Cerasela says:

  Pentru ca si prostii sa inteleaga, se propune marirea impozitelor pentru cladirile nerezidentiale(alea unde nu locuiesti, sau spatii comerciale), iar asta e un lucru foarte bun. Poate asa vor inchiria spatiile comerciale mai repede si mai ieftin ca sa mai scoata din pierderi in loc sa le tina goale cu hartii in geamuri, din centru si pana la periferie. Multi smecheri dintre care liberali dar si socialisti, detin mii de metri patrati pe care nu-i inchiriaza de ani de zile ca sa nu scada pretul, deoarece le conveneau impozitele mici de pana acum. Eu pot plati o groaza de bani pentru o cutie de bloc cu 2 camere, dar ei nu pot plati corect pentru miile de metri patrati de cladiri si terenuri si ii incurca rezistii. USL niciodata disparuta la Timisoara se va reface si la Bucuresti, dar primaria la Timisoara nu o vor mai castiga niciodata.

  • plex says:

   aici la cimisoara e cu liberalism, proprietatea e sfanta, deci jos orice impozite, impozitele sunt un furt al statului de la cetatean. Asadar sa desfiintam inclusiv impozitele tale, pentru asta sa protestezi, si nu pentru”capra vecinului”. Sau nu ne mai place liberalismul si vrem sa tot intervina statul sa ne organizeze de la invatamant, sanatate, infrastructura de transport, utilitati etc. Si asta se poate, dar hai sa ne hotaram, votam de dreapta sau de stanga? cand nu stim exact, votam de astia de nici ei nu stiu daca is de dreapta sau de stanga, si si zic “centru dreapta modern” Uite rezultatul 😛

 25. Tarpian says:

  Pacat…ca asa ati viotat!

  • Sss says:

   Pe vremea lui Robu primaria traia sin credite si datorii rostogolite.
   Robu nu crestea taxele dar mai facea un credit prin firma de intermediere sa manance si gura lor ceva.

 26. Jack says:

  Fritz e un incapabil. A promis reducerea impozitelor si le tripleaza

 27. Timisorean says:

  Eu imi doresc ca votul sa fie nominal si public. Sa se afiseze numele cetateanului si cu cine a votat. Si cand apare cate un nemultumit sa ne uitam cu cine a votat. Oare cei din domeniul horeca, patroni, barmani, ospatari etc au votat toti cu craina, un manager care a aratat plus valoare exceptionala la judetean, oare au votat cu lazureanu, alt manager care nu a avut plangeri, afaceri cu statul sau alte manjeli? Nu! Sigur au votat cu uuuuuseeeeereeee! Si acum vin sa planga???
  Invatati dracului din propriile greseli odata si nu mai votati ca prostii! Ciuhandu a facut lucruri bune in primele 2 mandate, chiar unele extraordinare la nivel de tara. Apoi cam din 2004 putea sa fie schimbat ca a luat-o pe ulei. Am avut de atunci multi candidati la primarie care meritau, dar noi am tinut-o in prostie, am continuat cu ciuhandu, dupa robu, am mai insistat cu robu, sa fim masochisti, acuma fritz si o sa mai iasa o data fritz, pentru ca prostia nu are limite!

 28. Cristi says:

  Hai sa nu o mai ardem aiurea cu Horeca. Intr-adevar, cresterea impozitelor la persoane fizice nu e justificata. Personal mi se pare japca. Dar tot hotie mi se pare si cand mergi in unirii si dai 15 lei pe o bere la halba si 11 lei pe un ciuc ce e 2.5 lei la metro. Au crescut preturile astia din Horeca, mai bine stai pe banca in spatele blocului.

  • Paul - Timisoara says:

   Eu zic ca e justificata. Partea cu berea 15 lei este alta mancare de peste…
   Crezi ca e normal ca unul care o casa in unirii si plateste impozit de “casa de locuit” apoi o da unui intreprinzator sa-si faca restaurant? Vis a vis o pensiune cu restaurant plateste un impozit de 4 ori mai mare.
   Asta e esenta “majorarii impozitelor pentru clădirile rezidențiale și clădirile-anexă aflate în proprietatea persoanelor fizice

 29. zet says:

  NU ESTE DE VINA Fritz !
  El a propus.Nici consilierii locali nu sunt vinovati.Ei reprezinta vointa poporului si ii apara interesele.Vointa poporului s-a suprapus peste dorinta fritzului.
  Consilierii locali au votat altceva decit vointa alegatorilor?Inseamna ca trebuie sanctionati de popor.
  Deocamdata vointa alegatorilor trebuie respectata!
  Muie Ciuma rosie!
  Bravo USRPlus
  Bravo PNL. Noi pe voi va iubim .Noi nu vrem chirii mici,noi nu vrem pensii mari.Noi vrem benzina scumpa,gaze si curent scump.piine si carne scumpa.Chiar incerc sa anticipez,vrem 6 lei euro.
  Respect Cirtu si Iohannis. Va iubim.Nu incercati si o schimbare a constitutiei-Iohannis presedinte pe viata!

 30. ID says:

  Pai da isi bate joc de Horeca si da bani la parada LGBT deaia si a vrut sa fie primar sa isi finanteze pe bani publici prietenii.

 31. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Peste 12.000 de timișeni s-au angajat prin ANOFM, în primele opt luni ale anului 2021. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Start Liberty Marathon. Traseul alergătorilor și drumurile închise

  România

  Florin Cîțu, noul președinte al PNL. „Voi fi președintele tuturor liberalilor”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Descoperă povestea palatului Miksa Steiner, fostul sediu al Băncii de Scont

  Eveniment

  Amenzi de peste 15.000 lei pentru vitezomani, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  100 de ani în alb-violet, concert rock alături de Filarmonica Banatul pe Stadionul Știința

  Eveniment

  Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Scumpirea gigacaloriei este o posibilitate și la Timișoara. Ruben Lațcău: Nu vom scădea subvenția, este exclus

  Sănătate

  Coronavirus, 25 septembrie: peste 7.600 de cazuri noi în România, 435 în Timiș. Rata la Timișoara se apropie de 6

  Ştiri din Timiș

  Bani pentru drumuri comunale din Timiș. Primăriile care primesc fonduri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici