tion.ro Web analytics

PSD nu votează bugetul Timișoarei pe 2019. Idolu: Solicităm discernământ, 20 de milioane de lei se aruncă pe studii

Reactualizat la:

PSD nu votează bugetul Timișoarei pe 2019. Idolu: Solicităm discernământ, 20 de milioane de lei se aruncă pe studii

<p>Tion: PSD nu votează bugetul Timișoarei pe 2019</p>
Reactualizat la:
Social-democrații din consiliul local nu vor să voteze bugetul Timișoarei pe anul 2019. Ei acuză conducerea primăriei de lipsă de discernământ și susțin că proiectul de buget nici măcar nu a fost discutat în comisii. Îi cer primarului să lase banii pentru timișoreni, nu pentru partid.
Scris de Roxana Deaconescu - Social-democrații din consiliul local nu vor să voteze bugetul Timișoarei pe anul 2019. Ei acuză conducerea primăriei de lipsă de discernământ și susțin că proiectul de buget nici măcar nu a fost discutat în comisii. Îi cer primarului să lase banii pentru timișoreni, nu pentru partid.

Consilierii PSD transmit că s-au săturat de ritmul de lucru al aparatului primăriei, făcut fără discernământ. Ei spun că proiectul de buget le-a pus capac și se vor abține de la vot, după ce ani la rând au propus amendamente și proiecte și niciunul nu a fost transformat în realitate. Susțin că se simt păcăliți și nu mai vor să cadă în plasa celor din primărie, pe care îi acuză că aruncă bani cu nemiluita pe studii de fezabilitate și documentații.

Potrivit lui Dan Idolu, proiectul de buget nu a fost dezbătut nici măcar în comisiile CLT, iar unii aleși au aflat abia luni, 6 mai, că marți se votează bugetul.

„În acest an, joi după-masă am primit de la aparatul primăriei că vineri trebuie să ne adunăm la comisii și ni se dă o listă de 12 puncte cu ordinea de zi. Noi am primit pe mail titlurile, nu apărea niciunde bugetul. Luni dimineață am primit pe mail altă ordine de zi în care la punctul 2 apare bugetul. Sigur că e așteptat, nu mai discutăm de ce și noi ne doream să fie repede, să intrăm în normalitate, dar tocmai pentru că această normalitate trebuia pregătită de primărie… nu o faci de azi pe mâine, de luni dimineață pe marți. Colegi de-ai mei mi-au spus că nu au primit mailul decât luni la prânz. Bugetul era clar că trebuie să fie de mult pregătit, pentru că nu se întâmplau lucruri spectaculoase. Nu l-am discutat în nicio comisie. Vineri, în timp ce aveam ordinea de zi cu 12 puncte, fără buget, a venit directoarea economică și a adus dosarele pe masă. Ani de zile am votat bugetul cu amendamente în care am încercat să introducem niște obiective care consideram noi că sunt oportune, niciunul nu s-a realizat”, a explicat Idolu, liderul aleșilor locali PSD.

Social democrații acuză umflarea artificială a bugetului de dezvoltare și spun că anul acesta s-a depășit orice limită.

„Oare aceste taxe suplimentare trebuie să finanțeze proiecte, studii, unele aberante, în valoare de 20,4 milioane de lei. Cum să votezi a doua oară SF pentru metrou în Timișoara? Cum să votăm o sumă, SF-uri pentru proiecte, foraje, fântâni în oraș, peste tot fântâni ornamentale? Votez cu două mâini ce este pentru sănătate, dar de ce trebuie să votăm proiecte inutile? A majorat taxele, oamenii sunt nemulțumiți, s-au majorat pentru a acoperi niște cheltuieli aiurea… E plin orașul de rampe clandestine de gunoi, acum cheltuim sute de mii de euro să montăm camere? Toată discuția are loc de două zile, domnul primar spunea mai devreme că n-am venit cu nimic, din Cipru ne-a trimis vederi la toți și a pus aparatul primăriei să convoace… noi nu suntem angajați la primărie, trebuie să ai un timp de reflexie”, a precizat Idolu.

Social democrații sunt hotărâți să se abțină de la vot la buget, așa că nu mai au nici amendamente sau propuneri de investiții.

„20,5 aproape milioane sunt cheltuiți pe SF-uri, în total. Poate fi mult sau puțin, dacă aceste proiecte chiar s-ar realiza într-un final. Dacă ați avea curiozitatea să le verificați, ați vedea că unele sunt supraevaluate ca valoare și altele pur și simplu nu se vor realiza. Unde este acel proiect cu metroul, primul, să-l vedem? Acum venim cu altul care să ne arate ce? Să ne confirme sau să ne infirme? Noi ne vom abține la acest subiect, dar și cu dorința de a vota anumite lucruri din acest proiect. Parcă e un proiect făcut din bucățele, un joc de puzzle, care ar trebui să conțină piesele din același tablou. Dacă le unim nu o să reușim să facem unul. Și atunci ne vom abține. Este evident că proiectul va trece, că PNL are voturi, dar tragem un semnal de alarmă. Solicităm public discernământ aparatului primăriei să facă ceea ce trebuie, lucrurile esențiale, importante. Vom da public o listă cu proiectele unde credem că s-a exagerat cu oportunitatea și supraevaluarea lor. Vom trage un semnal de alarmă primăriei să nu se grăbească în a le pune în execuție, pentru că vom lua atitudine și atunci va fi rău. Să lase bugetul Timișoarei pentru timișoreni, nu pentru partid! Să nu umble cu studii de fezabilitate supraevaluate și inutile”, a conchis alesul PSD.

UPDATE. Nicolae Robu: Mulți simpatizanți PSD apreciază modul constructiv în care eu procedez în administrație

Primarul Timișoarei spune că el separă bine administrația de politică și că an de an a fost deschis la propunerile PSD privind bugetul orașului.

„În fiecare an au solicitat să preluăm propuneri din partea lor și am fost deschiși să le discutăm. I-am așteptat și anul acesta, n-au schițat niciun gest, pentru că pe ei se pare că nu-i prea interesează decât circul. Ei cred că așa vor câștiga. Oricum vor pierde din puținele pe care le au aici la noi prin astfel de conduite. Cine are propuneri poate să le facă și le luăm în considerare, n-au catadicsit să vină cu propuneri, pentru că ei și-au schimbat radical atitudinea. De astă toamnă, grupul de consilieri local PSD se comportă total diferit față de cum o făcea anterior. Și anterior au fost multe momente în care m-am văzut obligat să spun cetățenilor «uitați, grupul împotriva Timișoarei s-a pus în mișcare din nou». S-au opus la proiecte importante pentru oraș. Până la urmă le-au votat, dar au întârziat cât au putut anumite proiecte”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul susține că au fost și situații când social democrații s-au comportat așa cum i se pare lui firesc că trebuie să se comporte consilierii locali și că, de fiecare dată când a fost așa, le-a mulțumit.

„Acum nu am înțeles de ce se adoptă o astfel de atitudine. Noi în CL am venit cu propuneri și am votat proiectul de buget, pentru că suntem oameni responsabili și vrem binele comunității. În fine, treaba lor! Eu sunt convins că mulți simpatizanți PSD apreciază modul constructiv în care eu procedez în administrație, detașat de politică. La mine nu contează cine vine cu o idee, dacă e bună pentru Timișoara, o preiau”, a conchis Robu.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi

  România

  VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului

  Mapamond

  Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona

  Ştiri din Timiș

  A murit Coleta de Sabata, singura femeie rector al Universității Politehnica Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 900 de locuri de muncă vacante prin AJOFM Timiș. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Ana Munteanu, dată exemplu de RoVaccinare. Copilul ei de 8 săptămâni are anticorpi, s-a vaccinat când era însărcinată

  Economic

  La patru luni de la incendiul devastator, Frigoglass a reluat producția la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  O comisie tehnică a Primăriei Timișoara „va analiza holistic” viitoarele investiții din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Sanctuarul de la Parța devine punct muzeal până în 2022, cu peste 400.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Alfred Simonis, despre scandalul cu Dan Dinu: Oamenii de afaceri din Timișoara nu au un partener, ci un adversar în primarul orașului

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici