tion.ro Web analytics

Prima zi de scoala la Liceul Lenau – fara geamuri, cu gainat inauntru, fara oficialitati...

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Cu geamuri lipsă pe coridoare sau la băi, cu găinaț de porumbel în interior, cu toalete distruse și un tunel de protecție din lemn de jur împrejurul clădirii, pentru ca trecătorii și copiii să nu fie răniți. Așa a început școala, luni, la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara. Nici măcar în şantier, pentru că lucrările de reabilitare începute acolo au fost oprite şi nu mai lucrează nimeni. La intrare a rămas totuşi tăblia pe care scrie că am intrat într-o... şcoală „europeană”.
Scris de A. Strugariu - Cu geamuri lipsă pe coridoare sau la băi, cu găinaț de porumbel în interior, cu toalete distruse și un tunel de protecție din lemn de jur împrejurul clădirii, pentru ca trecătorii și copiii să nu fie răniți. Așa a început școala, luni, la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara. Nici măcar în şantier, pentru că lucrările de reabilitare începute acolo au fost oprite şi nu mai lucrează nimeni. La intrare a rămas totuşi tăblia pe care scrie că am intrat într-o... şcoală „europeană”.

În jurul clădirii de pe strada Gheorghe Lazăr care adăposteşte Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, o şcoală de prestigiu a Timişoarei, a fost montată, încă din noiembrie 2012, o copertină din lemn, după ce au început să se desprindă bucăţi de tencuială de pe faţada imobilului. „Tunelul” de protecţie înconjoară şi astăzi clădirea şcolii.

Între timp, imobilul a intrat în reabilitare cu sprijin german. Prin primăvara anului trecut. În noiembrie 2014 se face un an de când lucrările de reabilitare… ar fi trebuit să fie gata.
Prin Programul de reabilitare a clădirilor istorice derulat de primărie cu sprijin financiar din partea KfW – Banca de Credit pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a Germaniei, la Lenau au fost prevăzute lucrări de reparaţii la acoperiş, faţade, partea de tâmplărie etc. Şantierul a început, dar nu s-a mai terminat…

În iarnă, la începutul anului, în ianuarie, oficialii Primăriei Timişoara anunţau că lucrările au fost sistate la Liceul Lenau şi se caută un nou constructor, pentru că firma tocmită iniţial să se ocupe de reabilitare, societatea Paluni, a intrat în insolvenţă şi nu a mai putut duce la bun sfârşit lucrarea. Ei bine, din iarnă şi până acum, municipalitatea nu a reuşit să organizeze o nouă licitaţie şi să termine lucrările începute la această şcoală din centrul oraşului.

Aşa că, la liceul cu predare în limba germană din Timişoara, şcoala a început, luni, cu geamuri lipsă pe coridoare şi la toalete, care arată, unele dintre ele, într-o stare jalnică, după cum se poate vedea în imagini, cu găinaţ de porumbel în interior, cu lucrările neterminate… În loc de geamuri, în unele locuri s-a pus folie momentan…

Directoarea şcolii, Elena Wolf, consilier local, speră ca lucrurile să nu rămână aşa peste iarnă.

„Ceea ce este afară este un tunel pentru protecţia trecătorilor, schele încă nu sunt. Au fost în curtea interioară, au fost demontate din cauza faptului că am avut un constructor care a intrat în insolvenţă şi s-a reziliat contractul. Urmează o nouă licitaţie pentru faţada care se reabilitează din fonduri KfW şi suntem pe ultima sută de metri, alături de Colegiul C.D. Loga şi Liceul Teoretic Jean Louis Calderon, în ceea ce priveşte reabilitarea interioarelor pe Programul Operaţional Regional (…) Proiectul cu KfW a fost realizat cam pe un sfert, o treime… S-a finalizat lucrarea la acoperiş, peretele de la curtea de sport, iar curtea interioară este parţial începută. Sper să nu vină luna decembrie şi să nu avem geamurile puse. Lipsesc geamurile care dau spre coridoare, la sălile de clasă şi laboratoarele care au geamuri spre curtea interioară sunt puse”, a explicat Wolf.

Oricum, mai multe clase ale Liceului Lenau ar urma să fie mutate, în câteva săptămâni, la hala şi fostul centru de bilete şi abonamente al RATT de pe Intrarea Doinei, în apropiere de Piaţa Mărăşti, unde au avut loc lucrări de reamenajare pentru ca imobilele să fie transformate în spații de învățământ.

„Nu am putut intra în 15 septembrie. Am mai amânat puţin, drept pentru care clasele V-VII îşi vor desfăşura activitatea, cel puţin în primele două săptămâni, în clădirea de pe Gheorghe Lazăr nr. 2 în program de după-masă. Acolo vor fi mutate 16 clase, clasele V-VIII”, a adăugat Wolf.

La festivităţile de deschidere a anului şcolar de la Liceul Lenau şi-au anunţat participarea şi primarul Nicolae Robu şi viceprimarul Dan Diaconu, dar cei doi edili n-au mai ajuns să vadă cum arată această instituţie de învăţământ în prima zi de şcoală…

 Alte articole pe aceeași temă:

Lucrarile de reabilitare a Liceului Lenau au fost sistate, se cauta un nou constructor!

Scoala va incepe tot in santier la Lenau. Cladirea sta inconjurata de schele din 2012

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  3 avantaje ale unui logo profesional pentru dezvoltarea afacerii tale

  Ştiri din Timiș

  3 servicii de copywrite care îți vor duce afacerea la următorul nivel

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, în frig. Primăria dă peste 20.000 de euro pe servicii de consultanță în eficiență energetică

  Ştiri din Timiș

  În Timișoara, rata de infectare cu Covid a trecut de 21. Situația în Timiș

  România

  Coronavirus, 27 ianuarie: Peste 31.000 de infectări în România și 71 de decese. În Timiș sunt 2.381 de cazuri

  Eveniment

  UPDATE. Cabluri de fibră optică abandonate pe pista de biciclete și pe șosea, la Moșnița Nouă

  Sănătate

  Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara crește numărul de paturi destinate copiilor cu Covid-19

  Eveniment

  Zeci de percheziții într-un dosar pentru vaccinări false. Polițiștii au descins și în Timiș

  Mapamond

  Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

  Ştiri din Timiș

  Puțini profesori interesați de posturile de directori, în Timiș. Inspectorul general: „Avem o problemă în mediul rural”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici