Scoala va incepe tot in santier la Lenau. Cladirea sta inconjurata de schele din 2012

De A.S.
3Comentarii
Scoala va incepe tot in santier la Lenau. Cladirea sta inconjurata de schele din 2012
© TION: Scoala va incepe tot in santier la Lenau. Cladirea sta inconjurata de schele din 2012
Clădirea din centrul Timişoarei în care funcţionează Liceul „Nikolaus Lenau” stă înconjurată de schele de mai bine de un an şi jumătate şi va rămâne aşa şi la începerea şcolii, în septembrie, pentru că primăria nu a reuşit încă să organizeze licitaţia pentru contractarea unui nou constructor care să finalizeze lucrările de reabilitare. Lucrările au fost sistate după ce firma tocmită iniţial să se ocupe de execuţie a intrat în insolvenţă şi din ianuarie se tot anunţă o nouă licitaţie…

Lucrările de reparaţii au început în primăvara anului trecut la clădirea de pe strada Gheorghe Lazăr în care funcţionează Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”. Imobilul a fost cuprins în Programul de reabilitare a clădirilor istorice din Timişoara, care se derulează cu sprijin financiar din partea KfW – Banca de Credit pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a Germaniei.

Contractul a fost atribuit societăţii Paluni, valoarea licitată fiind de 700.000 de euro, declara atunci primarul Nicolae Robu.

Erau prevăzute lucrări la partea exterioară a clădirii, termenul de execuţie fiind de 8 luni. Autorităţile locale anunţau că va fi reparat acoperişul (şarpantă, ţigle), vor fi refăcute faţadele (tencuială şi zugrăveli, reabilitarea ornamentelor etc.) şi vor avea loc lucrări la partea de tâmplărie (ferestre, porţi etc.).

Lucrurile n-au decurs însă conform planului. Anul trecut, la începerea şcolii, oficialii municipalităţii afirmau că sunt întârzieri pentru că firma executantă are probleme cu banii. Lucrările au fost apoi sistate.

Reprezentanţii primăriei anunţau, la începutul anului, în ianuarie, că va fi contractată o nouă firmă care să ducă la bun sfârşit reabilitarea, viceprimarul Dan Diaconu estimând la vremea respectivă că lucrările, care ar fi trebuit să fie gata, sunt realizate în proporţie de circa 40%. Edilul declara că urmează să se facă o evaluare şi să fie organizată o nouă licitaţie.

În ce stadiu ne aflăm astăzi? Autorităţile locale… pregătesc lansarea licitaţiei pentru execuţia restului de lucrări.

„La Lenau avem trei obiective de reparaţii în momentul de faţă. Pentru restul de lucrări care au rămas odată cu rezilierea contractului cu firma Paluni, care a intrat în insolvenţă, săptămâna trecută am semnat actele pentru licitaţia care va fi lansată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. De asemenea, se lucrează, s-a lansat în atribuire acoperişul internatului de la Lenau, iar la hala RATT (n.r. – de pe Intrarea Doinei), care va fi folosită pentru o perioadă tot de către acest liceu, lucrările sunt în grafic”, spune viceprimarul Dan Diaconu.

Când ar putea fi finalizată licitaţia şi ar putea să reînceapă lucrările? Cândva după începerea şcolii…

„Dacă se publică săptămâna viitoare, KfW-ul ne cere să stea 30 de zile pe SEAP deşi ar putea să stea numai 15 zile, asta înseamnă că undeva la mijlocul lunii septembrie se pot deschide ofertele, se analizează, deci la începutul lui octombrie s-ar putea finaliza. Odată câştigat acest contract vom cere ca lucrările prioritare să fie cele de acoperire a golurilor cu geamuri, acolo unde mai există la Lenau. Sunt zone în care nu sunt geamuri, de aceea am şi cerut ca şi în caietul de sarcini să fie prevăzut că acestea sunt primele lucrări care trebuie realizate, înainte de venirea iernii”, a adăugat Diaconu.

În jurul clădirii de pe strada Gheorghe Lazăr a fost montată, în noiembrie 2012, o copertină din lemn, după ce o tânără a fost rănită de o bucată de tencuială care s-a desprins de pe faţada imobilului. ”Tunelul” de protecţie înconjoară în continuare clădirea şcolii…

Alte articole pe aceeași temă:

Tunel de protectie in loc de reabilitare la Liceul Lenau, dupa ranirea unei tinere

Liceul Nikolaus Lenau intra in sfarsit in reabilitare

Lucrarile de reabilitare a Liceului Lenau au fost sistate, se cauta un nou constructor!

 



3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor