Lucrarile de reabilitare a Liceului Lenau au fost sistate, se cauta un nou constructor!

De A.S.
4Comentarii
Lucrarile de reabilitare a Liceului Lenau au fost sistate, se cauta un nou constructor!
Lucrările de reabilitare a clădirii de pe strada Gheorghe Lazăr în care funcţionează Liceul „Nikolaus Lenau” au fost sistate după ce firma tocmită să se ocupe de execuţie a intrat în insolvenţă şi nu le-a mai putut duce la bun sfârşit. Lucrările ar fi trebuit să fie gata, dar sunt realizate în proporţie de circa 40% la ora actuală, conform estimărilor reprezentanţilor Primăriei Timişoara, care se pregătesc să organizeze o nouă licitaţie pentru atribuirea acestui contract.

Lucrările de refacere a imobilului de pe strada Gheorghe Lazăr au început în primăvara anului trecut, clădirea în care funcţionează Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” fiind cuprinsă în Programul de reabilitare a clădirilor monumente istorice din Timişoara care se derulează cu sprijin financiar din partea KfW – Banca de Credit pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a Germaniei. Contractul a fost atribuit societăţii Paluni SRL, valoarea licitată fiind de 700.000 de euro, declara atunci primarul Nicolae Robu. Erau prevăzute lucrări la partea exterioară a clădirii, la faţade şi acoperiş, în principal, termenul de execuţie fiind de 8 luni. Autorităţile locale anunţau că va fi reparat acoperişul (şarpantă, ţigle), vor fi refăcute faţadele (tencuială şi zugrăveli, reabilitarea ornamentelor etc.), vor avea loc lucrări la burlane, jgheaburi şi partea de tâmplărie (ferestre, porţi etc.).

Pe parcurs au apărut însă probleme. La începerea noului an şcolar, în toamna anului trecut, reprezentanţii municipalităţii anunţau că lucrările sunt întârziate din toate punctele de vedere pentru că firma executantă are probleme cu banii, „din cauza capacității financiare reduse a firmei care a câştigat proiectul, firma Paluni”, afirma viceprimarul Dan Diaconu.

În cele din urmă, lucrările au fost sistate, autorităţile locale urmând să contracteze o altă firmă pentru a duce la bun sfârşit reabilitarea.

„Firma executantă, Paluni, a intrat în insolvenţă undeva în vară. Din păcate, lucrările nu au putut fi duse la bun sfârşit. Lucrările au fost sistate undeva la începutul lunii decembrie, odată cu expirarea contractului. Noi tot ce am plătit am plătit la situaţie de lucrări, doar lucrări deja finalizate, nu am făcut plăţi în avans. După estimările noastre, lucrările sunt realizate în proporţie de circa 40% în momentul de faţă, dar o comisie constituită la nivelul primăriei urmează să facă o evaluare, să stabilească exact care este stadiul şi va fi scos din nou la licitaţie contractul. Sumele şi lucrările rămase de executat depăşesc cu siguranţă valoarea care să ne permită o achiziţie directă, deci vom face licitaţie. Una dintre lucrările importante care a mai rămas de executat este cea la faţada principală, pentru că nu am permis să fie atinsă până la terminarea celorlalte lucrări”, ne-a declarat Diaconu.

 

 

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor