tion.ro Web analytics

Pregătiri pentru iarnă, la Timișoara. Societățile care se ocupă de deszăpezire „vor interveni imediat ce este nevoie”

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

Pregătiri pentru iarnă, la Timișoara. Societățile care se ocupă de deszăpezire „vor interveni imediat ce este nevoie”

foto: arhivă
Reactualizat la:
Primăria Municipiului Timișoara a activat Comandamentul de iarnă. Firma care se ocupă de deszăpezire şi combaterea poleiului este pregătită să intervină cu 19 utilaje multifuncționale și echipamente de deszăpezire dotate cu sisteme de monitorizare și localizare. Și cetățenii au responsabilități pe perioada iernii.
Scris de Erika Iszlai - Primăria Municipiului Timișoara a activat Comandamentul de iarnă. Firma care se ocupă de deszăpezire şi combaterea poleiului este pregătită să intervină cu 19 utilaje multifuncționale și echipamente de deszăpezire dotate cu sisteme de monitorizare și localizare. Și cetățenii au responsabilități pe perioada iernii.

În baza acordului – cadru de servicii dintre municipiul Timişoara şi SC Brantner Servicii Ecologice SRL, a fost încheiat contractul subsecvent nr. 5/17.01.2020. Sunt asigurate curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice din Timișoara şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ.

„Am avut deja două comandamente de iarnă pentru a lua din timp toate măsurile necesare pentru a interveni, la nevoie, astfel ca traficul să se desfășoare în condiții normale pentru sezonul de iarnă. Am primit asigurări de la societățile care se ocupă de deszăpezire că vor interveni imediat ce este nevoie”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Curăţarea și transportul zăpezii se vor realiza cu prioritate pe principalele artere de circulaţie, pe poduri, în principalele intersecţii şi treceri pietonale, pe traseele mijloacelor de transport în comun şi în alte locuri publice (de ex. Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian, Piața Libertății etc.).

„Firma Brantner este pregătită să acționeze cu 19 utilaje multifuncționale și echipamente de deszăpezire dotate cu sisteme de monitorizare și localizare. Mai precis: 5 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 6 utilaje multifuncționale de capacitate mică, 3 utilaje cu încărcător frontal, 3 utilaje de transport al zăpezii, 2 autocisterne clorură. De asemenea, firma s-a aprovizionat cu 800 de tone sare, 20 de tone de clorură de calciu și inhibitor. Aceste cantități vor fi completate în permanență, astfel încât stocul să fie asigurat la un nivel optim pe toată perioada iernii”, spun reprezentanții PMT.

Și celelalte societăți ale consiliului local sunt pregătite să intervină: STPT, SDM, Horticultura, Aquatim, SC Piețe, precum și firmele de utilități.

Cetățenii au, de asemenea, responsabilități pe perioada iernii. Conform HCL 371/2007, art. 2, „cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au obligația și de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor și îndepărtarea zăpezii și a gheții (țurțurilor) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane sau atenţionarea pietonilor asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional”.

Pentru a sesiza orice probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, cetățenii au la dispoziție următoarele numere de telefon: 0737.770.527, 0356/401051, 0356/401052, 0356/918 – dispecerate SC Brantner Servicii Ecologice SRL, disponibile non-stop. De asemenea, pot anunța prin Biroul Salubrizare din cadrul primăriei, sunând la numărul de telefon 0256/408335 sau direct pe site-ul municipalității, la secțiunea Sesizări/Străzi și trotuare.

editor Dan Oancia

Pe aceeași temă:

FOTO. Bazele de deszăpezire din vestul țării sunt gata să intervină pe drumurile naționale și A1 la schimbarea vremii

5 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. sicman says:

  adica exact cum a fost in fiecare an, zapada s-a topit natural iar utilajele erau filmate ca circula doar ca sa faca kilometri pe GPS, nu lama ridicata. ce? nu e asa?era zapada pana la glezna pe marile artere, ce sa mai spun in cartiere. bine ca nu prea ninge in tm, atata noroc pe noi

 2. RUSINE says:

  “Am avut deja două comandamente de iarnă pentru a lua din timp toate măsurile necesare pentru a interveni, la nevoie , a declarat viceprimarul Ruben Lațcău”.Este clar daca ati luat masuri la 3 noaptea cum ati luat la Colterm ramine solutia ca doamne,doamne sa nu de a cu zapada la Timisoara.Daca firma SC Brantner Servicii Ecologice SRL se va ocupa de dez zapezire cum se ocupa de curatenia din oras care a ajuns o halda de gunoi este situatia clara.Dar totusi un fapt pozitiv este ca cetateni au obligatia de a curata zapada in caz contrar primaria va mai incasa ceva bani din amenzi ca nu au pus inca destule BIRURI pentru locuitori si binele lor.MARS

 3. Si curcile rad says:

  O pensiune retrasa in munti, carantina ți și puși sub observație pentru o perioada.Sa scapam de ei si de balivernele lor

 4. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Peste 1.200 de mașini abandonate pe străzile Timișoarei au fost ridicate de proprietari după somațiile Poliției Locale

  Ştiri din Timiș

  Săptămână cu prezență fizică a elevilor în școlile din Timiș. Rata de ocupare a paturilor Covid este 21,7%

  Ştiri din Timiș

  Oamenii Timișoarei. Despre cei care „au construit orașul și i-au conferit o coeziune și un spirit specific”

  Eveniment

  Incendiu puternic la Timișoara. O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar focul a cuprins și o anexă

  Ştiri din Timiș

  Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierul Centurii de Sud a Timișoarei: I-am cerut constructorului să se mobilizeze

  Eveniment

  A fost prins hoțul care a dat spargerea la sediul Baroului Timiș

  România

  Recensământ 2022: Zi liberă pentru salariații care se autorecenzează

  Eveniment

  Reținut după ce a furat scule în valoare de 10.000 de lei de la firma pentru care a fost angajat, la Timișoara

  Eveniment

  Cercetați penal pentru că au condus băuți, drogați sau fără permis, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Andrei Drăgilă a fost revocat din funcția de director al societății Horticultura

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici