tion.ro Web analytics

Poliția Locală Timișoara îi dă replica lui Marcel Vela. A numărat angajații, dar unii nu ies la numărătoare

De Roxana Deaconescu

Poliția Locală Timișoara îi dă replica lui Marcel Vela. A numărat angajații, dar unii nu ies la numărătoare

Poliția Locală Timișoara îi transmite o replică ministrului Marcel Vela, în subordinea căruia se află pe perioada în care România este în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Oamenii legii au numărat polițiștii locali cu salarii sub 5.000 de lei, dar nu i-a mai numărat pe cei cu salarii peste 6.000 de lei. Oricum unii nu ies la numărătoare.
Scris de Roxana Deaconescu - Poliția Locală Timișoara îi transmite o replică ministrului Marcel Vela, în subordinea căruia se află pe perioada în care România este în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. Oamenii legii au numărat polițiștii locali cu salarii sub 5.000 de lei, dar nu i-a mai numărat pe cei cu salarii peste 6.000 de lei. Oricum unii nu ies la numărătoare.

Vă reamintim, ministrul de interne, Marcel Vela, a criticat în weekend salariile polițiștilor locali, cu exemplul Timișoara. Vela a susținut că nu este normal ca un polițist local din Timișoara care păzește un parc să încaseze 8-9000 de lei, iar un polițist din MAI care își riscă viața pentru a prinde un criminal să câștige jumătate.

TION a făcut publică grila de salarizare a Poliției Locale Timișoara, precizând din start că la salariul de bază se adaugă și sporuri, inclusiv un spor de îmbrăcăminte și unul de hrană.

Totodată, unii polițiști locali sunt pensionați din MAI, cum este și directorul interimar al acestei instituții, Dorel Cojan, așa că pe lângă salariul de polițist local, ei mai încasează și pensie. În 2018, Cojan a avut un salariu anual de 98.390 de lei, norma de hrană de 11.680 de lei, indemnizație de la ATOP de 8.168 de lei și pensie de 61.452 de lei. Adică aproape 180.000 de lei, adică în jur de 15.000 de lei pe lună. Nemulțumit de nivelul pensiei, la finele anului trecut el a dat în judecată Casa de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne. Dosarul este pe rol.

Detalii, AICI!

[relatedArticles]

La 24 de ore de la declarația ministrului Marcel Vela, Poliția Locală Timișoara a venit cu o replică. Oficialii instituției ne informează că niciun salariu nu ajunge la sumele despre care ar fi fost acesta informat.

Cum a numărat PLT angajații și salariile

Trebuie să menționăm că datele oficiale arată că Poliția Locală Timișoara a avut în 2019 un număr de 358 de angajați. Conform organigramei, putea avea 372, funcționari publici și personal contractual, însă nu au fost ocupate toate posturile. Adică un total de 329 de funcționari publici și 43 personal contractual.

Din informațiile făcute publice acum, ca replică pentru Vela, de către Biroul Comunicare, Registratură și Evidență Operativă din cadrul PLT, un număr de 258 de angajați au salarii cuprinse între 2.000 și 5.000 lei/lună. Fără normă de hrană și sporuri. Alți 22 au salarii cuprinse între 6.054 – 7.435 lei/lună: șapte șefi de birou, 11 șefi de serviciu, trei directori executivi adjuncți și directorul executiv. La un simplu calcul ies 283 de oameni. Poliția Locală nu ne spune unde sunt ceilalți angajați, până la totalul de 358 câți au fost înregistrați în 2019.

„Polițiștii locali din Timișoara și-au ales această meserie pentru a apăra cetățeanul, pentru a veni în sprijinul acestuia, pentru a-l respecta și pentru a-l proteja, dincolo de expunerile inevitabile ale meseriei, și vor acționa în continuare ferm, vor fi în continuare prezenți la datorie indiferent de situațiile dificile cărora trebuie să le facă față, cu riscul uneori de a și greși, pentru că pană la urmă nimeni nu este fără greșeală. Pentru buna informare a dvs, Domnule Ministru, redăm mai jos salariile REALE ale polițiștilor locali din Timișoara, sumele fiind cele nete, cu mențiunea că niciunul dintre acestea nu ajunge la sumele despre care ați fost informat:

(1) 2.000-3.000 lei / lună, pentru 93 de polițiști locali
(2) 3.000-4.000 lei / lună, pentru 132 de polițiști locali
(3) 4.000-5.000 lei / lună, pentru 33 de polițiști locali

Salariile funcțiilor de conducere:

(4) 6.054 lei / lună, pentru șef birou
(5) 6.582 lei / lună, pentru șef serviciu
(6) 7.032 lei / lună, pentru director executiv adjunct
(7) 7.435 lei / lună, pentru director executiv”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

PLT îi dă și raportul lui Vela

Înainte de toate, oficialii PLT ne mai spun că polițiștii locali au participat la zeci de misiuni menite să reducă răspândirea noului coronavirus Sars-CoV2, câtă vreme România se află în stare de urgență din cauza pandemiei.

„Subliniem faptul că, la nivel local, colaborarea dintre instituții a fost una fără probleme, așa cum de altfel a fost și înainte de această perioadă care ar trebui să ne unească și nu să ne dezbine. Poliția Locală Timișoara este una dintre instituțiile performante din acest domeniu din țara noastră, dovadă fiind indicatorii de performanță care au stat la baza activității an de an și care au fost depășiți prin munca asiduă și profesionalismul oamenilor din stradă, zi și noapte, de sărbători sau în weekenduri, fără să țină cont de vreme sau anotimp, dincolo de viața de familie și de situațiile dificile la care au fost nevoiți să facă față”, mai spun reprezentanții PLT.

Oficialii Poliției Locale Timișoara au pregătit și un raport pentru Ministerul Afacerilor Interne. Ei spun, printre altele, că agenții locali au constatat, în 2019, un număr de 133 de fapte de natură penală și că au prins 136 de făptuitori, dar și trei urmăriți.

Oamenii legii au avut de furcă și cu migranții, astfel că în ultimii trei ani au depistat și predat 333 de migranți. De asemenea, ca urmare a acțiunilor polițiștilor locali, au fost ridicate 1.329 de mașini abandonate de pe străzile orașului.

„Ca urmare a acțiunilor polițiștilor locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră, în anul 2019, alte 503 autovehicule au fost ridicate ca măsură complementară ca urmare a staționărilor neregulamentare constatate de polițiștii locali. Aceste cifre reflectă doar o parte din activitatea polițiștilor locali din Timișoara în stradă, activitate apreciată de altfel de cetățenii orașului care au apelat la Poliția Locală Timișoara în soluționarea problemelor lor, fiind înregistrate, anul trecut, un număr de 13.914 sesizări pe diferite linii”, ne mai informează Poliția Locală Timișoara.

Pe perioada în care România se află în stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, Poliția Locală se află în subordinea MAI. Direcția Poliția Locală Timișoara a făcut publice și două filmulețe cu agenții locali care patrulează prin oraș.

Articole pe aceeași temă:

Vela critică salariile de 8-9000 de lei ale polițiștilor locali, dând exemplu chiar Timișoara

42 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Gogu says:

  Cei care pazesc blocul in care sta domnisoara Grebla oare ce salarii au ?

 2. adelin stoianov says:

  asta ati votat oameni buni asa cum arata timisoara asa arata romania mafie inciuni hotii facute de autoritati !

  • timisorean says:

   subscriu! un oras cu interlopi si o tara mafiota (insusi basescu a spus asta cu subiect si predicat).nici 5 generatii d acum incolo n o mai “spala” de ei

   • Toteu says:

    Peste cinci generatii cum spui tu, aici, in Romania va fi o tiganie totala. Ce n-ai vazut ce s-a intamplat in tara acum cat am STAT ACASA? Unii n-au putut si n-au vrut Ei,mai bine zis urmasii lor vor fi peste cinci generatii, asa ca nu spera la nimic bun.

  • emilutz says:

   Nu a vrut lumea PNL la ultimele alegeri ?
   De ce nu mai ies acum în stradă să protesteze că guvernul e incompetent, că se fură bani publici etc. ?
   Unde sunt usereii și #resitentii ? La împărțit pliante ?

   • Daniel says:

    Iesi tu pesedistule

   • Mihai says:

    Nu mai vrea nimeni PNL, PSD, USR, PMP, ALDE etc. Nu vedeti ca indiferent de acronim rezultatul este acelasi? Nu iese lumea in strada pentru ca ne complacem, ne place cand merge cu spaga, cand poti sa tai linia continua, cand ai afaceri cu statul etc. Cine sa iasa? acei 1% care respecta legea si sunt corecti? Nu te cred daca imi spui ca vre-unul din partidele existente are oameni competenti si vor sa faca un bine tarii fara niciun fel de profit in afara de remuneratia din contractul de munca.

    • TMEUTM says:

     Bravo Mihai, scurt si la obiect. Subscriu. Complacere si prea putini corecti! Goana dupa bani multi si usor castigati distruge suflete, si de multe ori si vieti.

   • Bauali says:

    PNL sau PSD etc hoții prost nu ii ala care cere ala care da
    Tu mergi sa votezi deci gura hoți votezi hoți ai

  • Lori says:

   @ adelin stoianov iti sugerez sa mergi pin tara si sa constati personal cum arata unele zone, cum ar fi: Ialomita, Calarasi, Vaslui, Dobrogea, Dambovita, Teleorman etc si iti cam vei schimba parerea asta daca nu esti incrancenat in idei preconcepute. Hai noroc!

 3. xxxxx says:

  tupeu maxim PLT
  angajati de decor :))) sa sperie ciorile
  se lauda cu ce ar trebui sa fie de fapt treaba lor
  ce tupeu , se vede ca nu au stofa de politisti
  si asta se trage de la sefu’ lor, capu’ la peste
  mobila si decor platit din bani locali , taxe, contribuabili
  multuita primariei aceasta situatie cu pilosii locali
  da, da, primaria are mare parte din vina pentru ca permite
  coruptia, asta e

 4. Vali says:

  Ieri a fost Robu care a comentat… azi lachii lui comenteaza…. Nimic nou sub soare.
  Este clar ca nu fac treaba la valoarea banilor incasati !

  Este necesara o restructurare a intregului aparat birocratic al Primariei Timisora.

 5. Sicman says:

  Bha baiete, eu merg la servici pe post de inginer zi de zi si iau putin peste pensia ta “mizera” de 5100ron in timp ce un medic si un inginer iesit la pensie abia ia 2000, si aia e bine…asa ca mai uitate in juru’ tau ca altii mor de foame. hai ca nu e asa rau la stat.

 6. tibi says:

  voi sa spuneti doar AVRAMESCU ala redus psihic ce sanctiune a primit. ca aveti salariile umflate si nemeritate stim deja, boacteri de doi lei

 7. Dali says:

  Daca ar si face ceva de toti banii poate nu ar zice nimeni nimic, dar nu se vede nimic dupa ei….
  O adunatura de increzuti puturosi!

 8. Mihai says:

  Deci vedeti, ca cu cat le dati mai multi bani, nu le ajung.
  Asta ce zice ministrul este salariuzl brut de incadrare. Insa la asta mai au o gramada de sporuri. De mancare, de haine, si precis ceva ore suplimentare cu spor de sambata, dumnica, Nu stiu daca mai sunt si alte sporuri, dar presupun ca da. ca vad ca legislatia esrte foarte “creativa” aici. Sa nu se supere domnii politisti, dar pentru munca ce o depun (de paznici) sunt prea multi bani. Sa ne prezinte un fluturas cu cat iau in mana pe luna si atunci ii cred! Cred ca ministrul are aces la aceste date si nu vorbeste aiurea.

  Si acuma la cazul lu pesionarul ala “Dorel Cojan, așa că pe lângă salariul de polițist local, ei mai încasează și pensie. În 2018, Cojan a avut un salariu anual de 98.390 de lei, norma de hrană de 11.680 de lei, indemnizație de la ATOP de 8.168 de lei și pensie de 61.452 de lei. Adică aproape 180.000 de lei, adică în jur de 15.000 de lei pe lună. Nemulțumit de nivelul pensiei, la finele anului trecut el a dat în judecată Casa de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne. Dosarul este pe rol.”- incheiat citatul!
  Deci omul s-a pensionat, (oare la ce varsta?), manca o pensie si salariul si sporurile corespunzatoare. Oare de cand este aici pe postul asta? Ca vad ca se zice ca e “provizoriu”. Provizoriu, da, dar de cand si cat o sa mai fie? S-a facut deja demersuri pentru angajarea unuia definitiv? Ce se asteapta?

  Normal ar fi , asa cum este in alte tari mai cu mult bun simt, deci normal in alte tari este lege ca daca esti iesit la pensie inainte de varsta de pensionare pe tara (deci pana la 67 de ani) nu ai voie sa cumulezi si salariul si pensia. Din pensie ti se scade salariul in plus.. Atunci precis nu ar mai fi tentatia ca sa ai si pensie, si salariu, si tot ce mai vine si inca sa faci gat la judecatorie ca nu-ti ajunge.
  Dar la noi este ca in Estul salbatic, tara tuturor posibilitatilor de a jumulii statul ca bugetar.

  • TMEUTM says:

   Unii jumulesc si altii au salarii mizere, pensionari care au muncit si 40 de ani, profesori etc.
   Interdictie la cumularea pensiei si a salariului de la stat, precum si desfiintarea pensiilor speciale.

 9. Alexandru4th says:

  Nu iese la numaratoare. Mor 😀

 10. Daniel says:

  Care e bugetul ANUAL inghitit de PLT? Cam asta ma intereseaza nu cat are cel mai fraier dintre ei.

  • Nicu says:

   Peste 10 milioane de euro deci se cheltuie din banii timisorenilor aprox 135 000 lei pe an pentru fiecare angajat PLT…(48 000 000 lei pentru 358 angajati la PLT)

 11. Dan Coe says:

  Asta-i vestitul nea Dorel care a fost amendat de colegii lui acum un an pentru depasireaa vitezei legale? Daca e asa inteleg de ce vrea pensie mai mare. Poate totusi se gandeste domn” ministru saa-l pensioneze dea binelea…

 12. Danone says:

  Minciuni!!!Asa politie cu personal fara studii dar infatuati.Nu-i da prostului putere ca nu stie ce sa faca cu ea.

 13. Robica says:

  Prea multi bani pentru unii care pazesc panselutele.
  Biciclistii pe care voi ii amendati mandrii cu cate 800-900 de lei, cam ce salariu credeti ca au? Cam cate sporuri si diurne?
  Hai sictir lipitotrilor!

 14. ion cator says:

  Interziceti cumulul pensie salariu la stat , aveti doi șefi care sint in aceasta situatie , cînd se organizează concurs pentru postul de șef suprem , poate în mandatul următorului primar , aceasta entitate este totusi utila, nu trebuie desființată, dar trebuie redimensionata , reincadrata , reconstruită , optimizată , verificată , testată etc în modul în care acum se desfășoară lucrurile , începînd de la salarizarea ,, nesimțita ,, si continuînd cu celelalte aspecte , este o sfidare la adresa românilor obișnuiți, si partea cea mai proastă este ca nu este singulară în tabloul instituțional de stat , este unul din multele exemple .

 15. nelu says:

  CURAT MURDAR,UNUL la PREFECTURA UNUL la PRIMARIE………

 16. Johny says:

  Eu am fost combinat cu una de la politia locala. Avea salar 5500 lei net acum 2 ani. Enorm pt ce facea.

 17. Piszka says:

  La 329 de angajați au 11 șefi+3 directori adjuncți și un director executiv și din câte știm din cei rămași nu sunt toți paznici,mai sunt vreo 30-50 cu rang mai înalt,unde se duc banii noștri munciți cu greu,până la urmă cu tot cu sporuri ,mâncare etc a avut dreptate ministrul

 18. Comunitarul says:

  Politia locala trebuie desfiintata in perioada de criza economica in care intram, mai grea decat cea din 2009. Atunci Boc a desfiintat Politia comunitara, echivalenta celei locale de acum, dar in care majoritatea angajatilor aveau salariu minim pe economie. Acum au salariu peste salariu mediu, adica 8000-9000 brut cu sporuri norma de hrana.Cam cat un inginer, economist, profesor etc. Deosebirea este ca PL este cu liceul, iar ceilalti cu studii universitare.

  • Mihai says:

   Si studii superioare facute la ff la Spiru Haret.
   Am un prieten bun, care s-a inscris la Spiru Haret. Dar acasa nu avea nici o carte de specialitate, la studii era la “fara fregventa”, sesiune de examene nu exista la ei. Examenul de stat a fost ceva chestionar la care daca dadeai primeai raspunsurile in plic separat. Schimb de plicuri, deci!
   L-am intrebat: ma , da voi ce facultate faceti? Ca eu cand eram student pe timpul Iepocii la politehnica, cand venea sesiunea imi placea sa ma uit la rasaritul soarelui la 4 dimineata. Si acuma mai am o biblioteca intreaga cu carti de specialitate, cu tratate ale unor profi universitari la care intrai cu frica la examen chiar daca stiai materia.
   Pai, mi-a raspuns prietenul, la noi este altfel. ca, 3/4 dintre “studenti” sunt de pe la Politie, Primarie, etc, bugetari, care asteapta Diploma sa aibe salariul mare. Se merita. Asta, cunostiinta mea , nu este bugetar. Este la ceva internationala, dar nu pe post de inginer, (degeaba a aratat diploma) ci pe ceva post de tehnician sau ce a mai facut el specializari si cursuri in cadrul firmei, ca baiat prost nu este. Castiga bine, dar precis ca nu ca un Politist local cu “studii superioare!”
   Deci astia ne sunt paznicii cu asa zisele studii superioare.

 19. constantin says:

  Salariul mediu brut pe economie este 5400 lei/luna. Un politist local, adica un paznic, are 8000-9000 lei/luna cum a zis ministru. Si are dreptate! Atunci nu-i clar de ce nu avem AUTOSTRAZI, de ce nu avem SPITALE, de ce nu avem SCOLI, de ce nu acem CURENT in toate satele, de ce nu avem APA CURENTA, de ce nu avem CANALIZARE, de ce nu avem GAZ , dar avem BUDA IN FUNDUL CURTII? Megeti in orice sat din Ungaria si veti constata ca ei au toate astea. Numarul politistilor in Ungaria este 45 000. In Romania sunt numai in MAI peste 160 000 de politisti si jandarmi. Mai adaugati Politia locala 16 000. Cati bani se duc aici aiurea? Ei taie frunze la caini. In Ungaria stai drepti in fata politistului nu te tragi de sireturi .

 20. constantin2 says:

  Nu numai unde spui tu se duc banii. Gandeste-te la pensiile speciale 9 miliarde de euro anual. Adica o AUTOSTRADA. Gandeste-te la miile de primarii care taie frunze la caini. Sunt primarii cu un singur sat. Trebuie grabnic facut o reforma administrativa. O primarie trebuie sa aibe 4000-8000 de locuitori. Un oras trebuie sa aibe peste 8 000 locuitori. Trebuie desfiintate judetele si facute regiuni sau tinuturi. Uite asa am scapa de Tinutul Secuiesc pentru ca ar trebui unul mai mare, unde peste jumatate ar fi romani, ar primi alt nume, dar ar trebui sa se multumeasca secuii ca le-am facut tinut.

 21. Relu says:

  S-a comunicat nr . de politisti locali fara personalul contractual si alte categorii de functionari publici , resurse umane , contabilitate , registratura , biroul IT etc. ATATA TIMP CAT SALARIILE SUNT LEGALE degeaba se oftica unii…..schimbati legea si apoi vorbiti , MAI nu gestioneaza banii din bugetul local si nu face salariile angajatilor PMT sa si rezolve problema salariilor mici din cadrul ministerului simplu….sa le mareasca :)).

  • emanuela says:

   Domnule Relu , lasa ne domnule cu cugetările,stim ca esti unul dintre gardienii publici , stai relax , ai salariul mult prea mare , cu tot cu sporuri si pregatirea mult prea mica , si raportat la activitatea prestata , intradevar , salariile acestea denumite de unii , la care subscriu , nesimțite , bineînțeles că sînt date în baza unei legi , dar aceasta lege si multe altele , inclusiv cea cu pensiile de serviciu si speciale , cu pensia la 40 de ani și cu cumulul pensiei cu salariul la,stat,fenomen întîlnit si la conducerea instituției unde lucrezi , în ghilimele , toate aceste aberatii si multe altele , au fost inventate si votate de niște nesimțiți, iar noi , cetățenii care nu sîntem nici mai egali ca altii si nici mai speciali , cel putin pînă acum , le suportăm, asa ca stai si continua sa ridici acel salariu si concentreza te la munca , ca doar pentru aceasta ridici acel salariu .

 22. MISU68 says:

  Salutare
  DE CE UN FOST POLITIST PENSIONAR LUCREAZA LA STAT… PARCA NU ERA VOIE..VOIE SA SE CUMULEZE O PENSIE NESIMTITA CU UN SALARIU LA STAT LAMAURITIMA CU NU MAI INTELEG NIMIC IN ACEASTA MOCIRLA VOM STA TOT TIMPUL DACA NU RESPECTAM LEGILE SI DACA NU CEEM LEGI CORECTE SI FARA PORTITE
  STIMA

 23. Ion says:

  Mai prosti ca la Politia Locala nu cred ca se pot gasi.

 24. rahan says:

  Am interactionat, la filtrele recente, de multe ori, cu armata, politia nationala, politia locala. Militarii, super normali. Politia nationala, decenti, “incercati sa limitati …” Politia locala – niste frustrati, o dau cu “stiti ce zice legea?”, dar ei habar n-au de lege. Amarastenii clasei ajunsi in pozitii mult peste potentialul lor. Nu ca pozitia e cine stie ce, potentialul e fff limitat.

 25. Care says:

  Care politie locala?
  Unde e politia locala cand ai nevoie de ea?
  Aia care stie sa opreasca numai biciclisti intr-un oras care se vrea a fi prietenos cu biciclistii?
  Aia care se face ca da 2 amenzi la niste smecherasi parcati in centru?
  Aia e politia platita din banii nostri?
  Aveti ce s-a votat si ce s-a tolerat ani la randul.
  Niste nesimtiti care (nu) fac legea intr-un oras care ar trebui sa fie al oamenilor, in primul rand, nu al unor smecheri pusi in diferite functii, care au diverse cunostinte din atatea domenii, arhitectura, trafic rutier, virusologie…

 26. pep says:

  ,,din pricina avorturilor romancelor,va vor domina tiganii,, ne avertiza un sfant parinte inca din anii 80.

 27. Cele mai noi știri

  Eveniment

  Tineri prinși că au furat paleți din curtea unei firme, la Dumbrăvița

  Ştiri din Timiș

  Crește din nou rata de infectare cu coronavirus la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Se fac angajări la Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Kia EV6 este încoronată „Mașina Premium a anului 2022 în Germania”

  Eveniment

  Indolență? ISU Banat nu a avertizat timișorenii despre pericolul folosirii mijloacelor improvizate de încălzire, în criza Colterm

  Ştiri din Timiș

  Reacția lui Dominic Fritz după ce un om a murit în plină criză Colterm, încercând să se încălzească de la aragaz

  Sănătate

  UPDATE. Coronavirus, 28 octombrie: peste 13.000 de noi infectări și 415 decese în țară

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Se închide circulația între str. Coriolan Brediceanu și bd. Republicii

  Ştiri din Timiș

  Drumul dintre Pustiniș și Otelec a fost reparat „in situ”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Drumul Județean Timișoara - Peciu Nou, plin de gropi. Ar putea fi reciclat „in situ”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici