tion.ro Web analytics

Planul lui Nica pentru bicicliști: autostradă de biciclete în jurul Timișoarei, pistă până la Szeged și pistă prin podgoriile din Timiș

De Bogdan Marta

Planul lui Nica pentru bicicliști: autostradă de biciclete în jurul Timișoarei, pistă până la Szeged și pistă prin podgoriile din Timiș

Reactualizat la:
Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a prezentat, luni, la Sânmihaiu Român, planul pentru bicicliști. El dorește ca viitorul consiliu să preia pista existentă pe malul Begăi, dar și să construiască alte piste noi prin județ, cum ar fi autostrada de biciclete în jurul Timișoarei, o pistă care să lege Timișoara de Szeged și o pistă care să unească podgoriile din județ.
Scris de Bogdan Marta - Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a prezentat, luni, la Sânmihaiu Român, planul pentru bicicliști. El dorește ca viitorul consiliu să preia pista existentă pe malul Begăi, dar și să construiască alte piste noi prin județ, cum ar fi autostrada de biciclete în jurul Timișoarei, o pistă care să lege Timișoara de Szeged și o pistă care să unească podgoriile din județ.

„Avem aici pista de bici realizată de Administrația Bazinală a Apelor Banat, care este un lucru foarte bun, un lucru care trebuie continuat și un lucru care trebuie menținut în continuare. Ceea ce a rezultat din discuțiile avute cu asociațiile de bicicliști, cu diferite autorități locale din județ, a fost necesitatea extinderii acestei idei și la alte zone. Cum ar fi malul Timișului, cum ar fi autostrada de biciclete, care este un proiect propus chiar de comuna noastră, și care ar trebui să unească comunele periurbane”, a spus Nica.

În plus, el propune o pistă de biciclete care să fie realizată din banii Consiliului Județean Timiș sau din fonduri europene, care să lege podgoriile din județ. De asemenea, un alt proiect important care ar putea fi asumat de CJ Timiș, în opinia lui Nica, este o pistă care să lege Timișoara de Szeged.

„Ungurii au venit până la graniță cu pista lor de biciclete și e rândul nostru să facem același lucru. (…) Trebuie să transmitem tinerilor și oamenilor în general că există și alte modalități de a te deplasa decât mașina. Fie că mergi la școală, la lucru sau la cumpărături”, a mai declarat Nica.

Candidatul PNL a mai afirmat că autostrada de biciclete este proiectul cel mai avansat din cele expuse de el și ar putea fi realizată din fonduri europene, polul de creștere Timișoara având bani alocați pentru mobilitate urbană.

În ceea ce privește pista existentă pe malul Begăi, care are 37 de kilometri și a costat 2,3 milioane de euro, fiind cea mai lungă pistă de biciclete din țară, Nica a spus că trebuie găsită o soluție pentru ca ea să intre în gestiunea CJ Timiș, care să se ocupe de întreținere, deoarece ABAB nu are banii necesari pentru a o păstra, ea fiind lăsată acum de izbeliște.

„Această pasăre a responsabilității (între ABAB și CJ Timiș – n.r.) este datorată, probabil, lipsei de comunicare între cele două instituții. Cred că nu au stat la masă să găsească formula juridică care să permită implicarea Consiliului Județean Timiș în acest proiect. Vom găsi soluția juridică printr-un parteneriat, printr-un transfer, astfel încât consiliul județean să întrețină acest de obiectiv”, a explicat Nica.

El a concluzionat spunând că aceste piste de biciclete nu trebuie văzute ca fiind aducătoare directe de venituri către bugetul județean, însă în jurul lor se vor putea dezvolta afaceri care vor aduce venituri indirecte și vor crea bunăstare.

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Timiș: 40 de amenzi, într-o singură zi, pentru cei care nu respectă măsurile de protecție antiCovid
  Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai altor instituții, au desfășurat controale antiCovid în Timiș, pentru verificarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului. Au aplicat 40 de amenzi în 24 de ore. 2

  Sănătate

  Focarele de Covid-19 din Timiș
  În Timiș sunt 10 focare de coronavirus, duminică, 20 septembrie, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP).

  Sănătate

  Liceul Teologic Penticostal Logos Timișoara va funcționa în scenariul roșu. Cinci cadre didactice au Covid-19
  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit duminică la Prefectura Timiș, a luat Hotărârea privind schimbarea scenariului pentru desfășurarea cursurilor la Liceul Teologic Penticostal Logos din Timișoara, după ce aici au fost depistate, acum două zile, cinci cadre didactice cu coronavirus. Elevii vor învăța online.

  Sănătate

  Localitățile din Timiș unde au fost depistate noi cazuri de Covid-19
  În Timiș, 57 de persoane au fost depistate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cele mai multe în Timișoara – 32.

  Sănătate

  România, Covid-19: peste 1.200 de cazuri noi și 33 de decese. Timiș: 57 de persoane depistate cu SARS-Cov2, în 24 de ore
  Peste 1.200 de cazuri noi de Covid-19 au fost depistate în România, în ultimele 24 de ore, în urma prelucrării a 13.391 teste. În Timiș au fost depistate 57 de cazuri noi și a avut loc un deces al unei persoane infectate cu Covid-19. În România au murit, de sâmbătă până duminică, 33 de oameni infectați cu Covid-19.

  Ştirile judeţului Timiş

  Peste 300 de voluntari au zugrăvit 30 de case dintr-o localitate din Timiș, în trei zile
  Nu mai puțin de 30 de case au fost zugrăvite, în doar 3 zile, de peste 300 de voluntari din Timiș. A doua ediția a Color the Village (Colorează Satul) a adus la Racovița sute de voluntari, care au răspuns apelului asociației Acasă în Banat și au dat culoare acestui sat. 4

  Eveniment

  Două anexe ale unei case din Timișoara, cuprinse de flăcări. Pompierii încă lucrează la stingerea incendiului
  Intervenție a pompierilor în dimineața zilei de duminică, pe strada Mărginenilor din Timișoara. Două anexe gospodărești au fost cuprinse de flăcări. 3

  Ştirile judeţului Timiş

  Redescoperiți gustul Banatului de altădată cu rețete online: supă de varză cu costiță, gogoși, colăcei cu mere
  Puteți redescoperi gustul Banatului de altădată, cu rețete vechi, de la „Kraut Suppe mit Speck” la „krumpli leves”. Rețetele sunt recuperate printr-un proiect gastronomic care are loc online. Le puteți prepara. Sunt la un click distanță... 1

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.