tion.ro Web analytics

Orgile din Timisoara rasuna timp de o luna: incepe Timorgelfest

Reactualizat la:

Orgile din Timisoara rasuna timp de o luna: incepe Timorgelfest

foto: arhivă
Reactualizat la:
La Timișoara începe, duminică, o nouă ediție a Festivalului Timorgelfest. Asta înseamnă că muzica de orgă va răsuna timp de o lună în biserici și alte spații din oraș, festivalul fiind împărțit în mai multe secțiuni. Vedeți în continuare programul.
Scris de Simina Bratu - La Timișoara începe, duminică, o nouă ediție a Festivalului Timorgelfest. Asta înseamnă că muzica de orgă va răsuna timp de o lună în biserici și alte spații din oraș, festivalul fiind împărțit în mai multe secțiuni. Vedeți în continuare programul.

Concursul Internațional de orgă Timorgelfest este deschis tinerilor din întreaga lume, cu vârsta cuprinse între 16 și 35 de ani. Competiția va avea loc în perioada 20 – 28 septembrie, iar prima etapă, cea eliminatorie a avut loc deja, în luna mai. Dintre cei înscriși, doar 12 au reușit să intre în concursul oficial.

În luna septembrie vor avea loc și ultimele două etape ale competiției, respectiv cea de repertoriu baroc și cea de repertoriu romantic și contemporan. Juriul este format din: Felician Roșca, președinte (Universitatea de Vest din Timișoara); František Vaniček (Universitatea din Hrádec, Cehia); Csánadi László (Universitatea din Szeged, Ungaria); Erich Türk (Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca); Molnar Tünde (Universitatea de Arte din Târgu Mureș).

Prima etapă va face o selecția a concurenților, iar dintre cei 12 doar opt vor merge mai departe. Deschiderea concursului va avea loc duminică, 20 septembrie, de la ora 10, la orga barocă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea de pe strada Independenței nr. 19, din Timișoara.

Cea de-a doua parte a competiției se va desfășura în perioada 22 – 23 septembrie pe orga Wegenstein din Domul Romano-Catolic din Piața Unirii, de la ora 14. Apoi, o zi mai târziu, în Aula Magna a UVT va avea loc gala de încheiere a concursului.

Totuși, în tot în cadrul competiției, până pe 28 septembrie, câștigătorii vor susține un turneu, care-i va purta în localități din apropierea Timișoarei.

După câteva zile de pauză, Timorgelfest va continua, de data aceasta cu festivalul propriu-zis. La Timișoara sunt așteptați o mulțime de artiști, atât din țară, cât și din străinătate. Iubitorii de muzică se vor putea bucura de o mulțime de recitaluri de orgă, evenimentul având loc în perioada 1 – 19 octombrie.

Pentru concerte se vor folosi patru orgi, acestea aflându-se în diferite locații din oraș, respectiv Domul Romano-Catolic „Sfântu Gheorghe” din Piața Unirii, Biserica Millennium Parohia Romano-Catolică Timișoara II (Fabric), Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Timișoara (Str. Independenței nr. 19), Aula Magna de la Universitatea de Vest din Timișoara. Orga de la UVT este una digitală.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici. Din acesta fac parte o mulțime de momente speciale, cum ar fi un concert de neratat susținut de Orchestra Filarmonicii Banatul.

Nu în ultimul rând, ca și în anii precedenți, ziua de 29 octombrie este una specială – Ziua Muzicii de Orgă. Atunci, vor avea loc 17 concerte simultane, folosindu-se toate orgile din Timișoara.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici