tion.ro Web analytics

Oficial! La Timișoara se redeschid restaurantele, cafenelele și sălile de sport, în interior

De Oana Bocănici
Reactualizat la:

Oficial! La Timișoara se redeschid restaurantele, cafenelele și sălile de sport, în interior

Reactualizat la:
Gata cu restricțiile de weekend pentru Timișoara, dar și pentru Bucovăț, Giarmata, Giroc, Sânnicolau Mare, Săcălaz sau Recaș. Este decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), care s-a reunit sâmbătă pentru a decide ce restricții se aplică în localitățile din județ, în funcție de rata de infectare cu Covid-19, reevaluată la 14 zile.
Scris de Oana Bocănici - Gata cu restricțiile de weekend pentru Timișoara, dar și pentru Bucovăț, Giarmata, Giroc, Sânnicolau Mare, Săcălaz sau Recaș. Este decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), care s-a reunit sâmbătă pentru a decide ce restricții se aplică în localitățile din județ, în funcție de rata de infectare cu Covid-19, reevaluată la 14 zile.

În Timișoara se vor putea redeschide în interior, dar cu o capacitate limitată, de 30% dintre locuri, cinematografele, sălile de spectacol, terasele, cafenelele, dar și sălile de jocuri de noroc autorizate. Măsurile se aplică începând de duminică, 25 aprilie. Totuși, dacă rata de infectare va crește și va depăși în Timișoara 3/1000 de locuitori, orașul va reintra în maximum 48 de ore sub restricțiile de weekend.

Conform deciziei CJSU, alte șapte localități din Timiș scapă de restricții.

„Pe lista UAT-urilor unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori au intrat, în urma reevaluării la termen, municipiul Timișoara, alături de UAT-urile Bucovăț, Giarmata, Giroc, Sânnicolau Mare, Săcălaz, Recaș și Victor Vlad Delamarina. Tot pe acestă listă, ca urmare a majorării incidenței la mia de locuitori, au intrat UAT-urile Balinț, Bara, Criciova”, explică Prefectura Timiș.

Localități cu restricții pentru toată săptămâna

În această categorie, după reactualizările CJSU de sâmbătă, se încadrează localitatea Nădrag, chiar dacă rata raportată sâmbătă este sub 7,5. CJSU a constatat depășirea incidenței la 14 zile vineri, astfel că locuitorii stau 14 zile sub aceste restricții (magazine închise la 18, circulație fără declarație până la ora 20).

„Conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori, Nădrag a intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 7,5/1000 de locuitori, adică măsuri de protecție suplimentare pe toată durata săptămânii. Nădrag a depășit incidența de 7,5/1000 de locuitori vineri 23.04.2021, iar astăzi CJSU a constatat atingerea acestui prag în ultimele 48 de ore conform art. 15 alin. 2 din Anexa nr. 3 la HG. 432/2021, măsurile urmând să se aplice pentru o perioadă de 14 zile, chiar dacă astăzi 24.04.2021 incidența este sub 7,5/1000 de locuitori”, transmite Prefectura Timiș.

Localitățile cu restricții de vineri până duminică

Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Orțisoara, Remetea Mare, Șag și Sânmihaiu Român vor mai sta 14 zile sub aceste restricții, după reevaluarea CJSU de sâmbătă.

„La reevaluare s-a constatat că se impune prelungirea cu 14 zile a măsurii de includere pe Anexa 2, respectiv pe lista cu UAT unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mica sau egală cu 7,5/1000 de locuitori”, mai spun reprezentanții Prefecturii.

Pe lista localităților care au depășit pragul de 3/1000 de locuitori se află Racovița, iar aici intră și Mașloc, ca urmare a scăderii incidenței.

Măsurile adoptate sâmbătă se vor aplica începând de duminică, 25 aprilie.

[relatedArticles]

CJSU face reevaluări în funcție de care se stabilesc restricții conform incidenței de infectare la expirarea celor 14 zile de la ultima hotărâre.

Restricțiile în funcție de rată

Potrivit hotărârii de prelungire a stării de alertă din 13 aprilie, cinematografele, sălile de spectacol, magazinele, terasele, cafenelele și sălile de jocuri de noroc autorizate se deschid în interior, cu prezența fizică a oamenilor, cu 50% din capacitatea spațiului, dacă rata pe ultimele 14 zile este până la pragul de 1,5, și cu 30% din capacitate la o incidență în ultimele 14 zile între 1,5-3/1000. În aceste cazuri, operatorii economici își pot desfășura activitatea până la ora 21, iar oamenii se pot deplasa fără restricții până la ora 22.

Atenție! În schimb, dacă rata depășește pragul de 3, ele se închid în interior în cel mult 48 de ore, prin hotărâre CJSU. La fel se întâmplă cu restricțiile în cazul localităților unde rata trece de 4 sau 7,5. Măsurile se relaxează când rata la 14 zile scade sub pragurile de 7, 3,5 sau 1,5, după reevaluarea CJSU.

Se redeschid și sălile de sport la o incidență mai mică de 3,5 la 14 zile, dar se închid când rata depășește pragul de 4.

Slujbele religioase se pot desfășura atât în interiorul bisericilor, cât și în exteriorul lor, cu respectarea regulilor sanitare. În 30 aprilie, magazinele pot ține deschis până la ora 20.

22 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. tibi says:

  pentru prelungurile astea merita o gramada de politicieni si politruci sa faca ani grei de puscarie. criminalii de razboi merita pedepse mai blande decat voi, nenorocitilor.

 2. Lică says:

  Faceti alba-neagra cu noi… Nr de infectați e în funcție de câți tocilari se testează și nu reflectă realitatea. E o prostie să tot invoci nr de infectați,când foarte putini au simptome. Dar nu se tine cont de asta, după cum se vede. Politicace să se tot invoce nr de infectați, ca o obsesie planetară.

 3. Eu says:

  Daca creste peste 3 se inchid in 48 de ore, dar ca sa se deschida am asteptat 2 saptamani, wtf

 4. aris says:

  Fritz mai exista? A disparut ca magaru-n ceatza! Probabil se pregateste de festialul de muzica gospel…

 5. Dina says:

  In 30 aprilie vor fi deschise magazinele până la ora 20 numai unde incidența cazurilor este peste 3/1000. Unde este sub 3,vor fi deschise până la ora 21.

 6. Minciuna! says:

  Niste aberatii,minciuni si multa manipulare.Nu mai sti ce trebuie sa faci ,o mare bataie de joc…trebuie sa stai sa citesti toate legile aberante care se bat cap in cap ale unor corupti atat la nivel mondial cat si la nivel de tara.
  Niste monstrii care urmaresc distrugerea psihica si fizica a oamenilor.

 7. Ivanus says:

  Ce se întâmplă la sat Dumbrăvița?tot virus este,mare virus?!

 8. Una alta says:

  Tot nu imi vine sa cred cata bataie de joc a politicienilor corupti si condusi de big pharma induram. Politia de pe strada care “asigura” protectia, ne considera mai periculosi decat infractorii, hotii si criminalii in ziua de azi. Imediat te iau pe sus daca nu esti “cuminte” cu masca pe bot singur pe strada…
  Mna…ce sa mai zic…

 9. Minciuna says:

  Niste aberatii,minciuni si multa manipulare.Nu mai sti ce trebuie sa faci ,o mare bataie de joc…trebuie sa stai sa citesti toate legile aberante care se bat cap in cap ale unor corupti atat la nivel mondial cat si la nivel de tara.
  Niste monstrii care urmaresc distrugerea psihica si fizica a oamenilor…
  Va jucati cu libertatea oamenilor, dar nu scapa nimeni fara sa plateasca in viata asta sau in cealalta

 10. Cineva says:

  Presupun ca in weekendul urmator la loc comanda, adica magazinele se vor inchide la ora 18 iar dupa ora 20 nu ai voie sa te plimbi pe strazi fara declaratie pe propria raspundere, samd. Ar trebui in fiecare weekend sa se faca cate un maraton de vaccinare…ca sa aibe lumea un motiv bine intemeiat, bifat pe formular.

 11. Ovi says:

  Deschideti odata pietele Mehala si Flavia !Bune ca Mall urile sunt pline si cele doua piete stau inchise de un an…

  • Mihai says:

   Cel mai bine magazinele alimentare sa se închidă la ora 14 sâmbăta și duminica închise tot timpul iar în restul zilelor la 21.nu după capul unora care ar vrea non stop sa cumpere ei o bere mai ieftineau și duminica la 20:59

 12. un sclav român says:

  Deci, dacă rata crește în 48 de ore revenim la restricții dar dacă scade așteptăm 14 zile. Băi gunoaielor ordinare, voi știți că sunt oameni ce lucrează și 14 ore pe zi și nu au timp de cifrele voastre născocite de niște minți imbecile. Doamne, cum vă mai rabdă pământul? Te rog Doamne, fă ceva în săptămâna luminată și scapă-ne de acești nenorociți care se cred mai presus decât Tine!

 13. Alexandru A. says:

  Deja s-au inghesuit lighioanele sprijinitoare de terase pe la D’arc, Zai, Beretta si restul din prejur. NU mai aveai loc de ei Vineri dupa-amiaza, iar desi programul ar fi trebuit sa fie pana la 18, aceste terase nu s-au inchis pana dupa 20. Politia dormea deja probabil.
  Va creste rata de infectare din cauza acestor oameni fara ocupatie care umplu terasele. Chiar nu se poate sta civilizat in casa ?
  Daca continuam sa stam in casa si sa respectam regulile avem sanse ca pana in toamna sa scapam de pandemie.
  Sper ca USR va lua masuri prin ministra sanatatii sa carantineze toata tara 2-3 luni. Alta sansa nu avem!
  Stati in case!

  • ID says:

   Stai tu un an de zile inchis cu tot USR-ul tau de ipocriti si vanitosi ce sunteti.

  • andrei_itist says:

   la tine a functionat presiunea politica si reclama. iti este frica de virus. poate la unii nu le este, si nu vor sa stea in casa, nu asta este solutia, in aer liber s-a dovedit ca sansele infectarii sunt foarte mici.
   si mai invata un lucru: virusi au existat si vor exista mereu. oameni mor si vor muri mereu. eu prefer sa-mi traiesc viata si sa nu stau inchis in casa ca un animal. nu face deloc bine. treaba ta daca tie iti este frica. Stai in casa. nicio data in istorie nu s-au luat asemenea masuri imbecile ca acuma. unele nu se justifica deloc. si au existat boli mult mai rele in trecut.

 14. tztz says:

  E incredibil cum insista Covrigul asta sa umble intr-una noaptea. Mai bandit ca toti tinerii petrecarti din ziua de az.. pardon, ieri

 15. Iuliana says:

  Restricțiile de weekend intra la rata de 4, nu 3 !!!

 16. Radu says:

  Se aude ca laboratoarele nu prea au clienti la testare in comparatie cu saptamanile precedente.. E clar ca mai putine teste inseamna mai putini bolnavi, deci o incidenta mai mica. . Restul e legenda…

 17. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Presiunea scăzută la apă în mai multe localități din Timiș vineri

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Analiza lui Lațcău: Șofatul este un sport periculos în Timișoara. Avem 1.500 de treceri pe roșu pe zi

  Ştiri din Timiș

  Iulius Town îi poartă pe vizitatorii săi în universul fascinant al circului

  Ştiri din Timiș

  Peste 1.000 de amenzi date de polițiștii rutieri, în Timiș, în perioada minivacanței de 1 Decembrie

  Ştiri din Timiș

  Primăria Timișoara angajează 22 de oameni. Se caută specialiști la comunicare, urbanism, infrastructură

  Ştiri din Timiș

  Locuitorii din Chișoda au făcut o petiție pentru a convinge primăria să le asfalteze străzile pline de gropi și noroi

  Sănătate

  Coronavirus, 2 decembrie: 1.149 de infectări și 66 de morți. Aproape 100 de cazuri și un deces în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19, aproape de 2,5 la mie în Timișoara. Situația în localități

  Eveniment

  Patru autotrenuri și o mașină, implicate într-un accident aproape de Lugoj. Mai multe persoane au fost rănite

  Sănătate

  Peste 300.000 de oameni sunt vaccinați cu schema completă în Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici