Pregătirea echipei a început în martie 2023, sub îndrumarea lui Chef Florin Kiss. Fiecare membru al echipei a dedicat timp și efort pentru a-și perfecționa tehnica gastronomică în cadrul antrenamentelor lunare. Au fost organizate șase cine cu public la Casa Calfelor Kolping, echipa a gătit pentru diverse evenimente sociale și tabere de voluntariat, consolidând astfel dinamica grupului.
La prestigioasa competiție, echipa din Timișoara a participat la secțiunea „Regional Teams”, la care au fost înscrise 24 de echipe din întreaga lume, dintre care cinci din România.

Foto: Kolping
Echipa Kolping Timișoara a expus aproximativ 30 de preparate diferite din categoriile: finger food, starters, five-course fine dining, petit fours, deserturi.
„Juriul internațional a evaluat preparatele noastre, ne-a lăudat ambiția și curajul de a participa la această competiție, ne-a spus unde mai avem de lucrat și ne-a îndemnat să continuăm să ne perfecționăm ca la următoarea competiție să dăm tot ce avem mai bun”, a declarat Fabian Prutean, căpitanul echipei.

Foto: Kolping
Olimpiada culinară IKA este cea mai veche, cea mai mare și cea mai diversă competiție internațională de artă culinară din lume.

Foto: Kolping
Trimite articolul
XArta de fi Bucatar si mai ales BUCATAR De 3stele chef bucatar!!este o onoare !!” “Alteța Sa”
Termenul nouvelle cuisine a fost folosit de multe ori în istoria bucătăriei franceze. În 1740 de exemplu, activitatea unor bucătari ca Vincent La Chapelle .
Escoffier, Georges Auguste (1846–1935) Franța Chef (bucătar), patron de restaurant, scriitor Legiunea de Onoare în grad de Ofițer, Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare!!