tion.ro Web analytics

Mentori din Timiș sprijină tinerii care părăsesc centrele de plasament să-și înceapă viața pe cont propriu

De Adrian Panduru

Mentori din Timiș sprijină tinerii care părăsesc centrele de plasament să-și înceapă viața pe cont propriu

foto: Pixabay
Tinerii din Timiș care ajung la vârsta maturității și părăsesc centrele de plasament au fost sprijiniți de mentori, în cadrul unui proiect, pentru a păși „în lume” și a-și face „un rost”. Proiectul "Now What?" sprijină tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului pentru a-și valorifica potențialul cât mai bine.
Scris de Adrian Panduru - Tinerii din Timiș care ajung la vârsta maturității și părăsesc centrele de plasament au fost sprijiniți de mentori, în cadrul unui proiect, pentru a păși „în lume” și a-și face „un rost”. Proiectul "Now What?" sprijină tinerii care părăsesc sistemul de protecție a copilului pentru a-și valorifica potențialul cât mai bine.

n Timiș, 36 de tineri din sistemul de protecție a copilului și 32 de mentori din comunitate sunt implicați în proiectul „Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care” finanțat prin programul European ERASMUS+.

După primele întâlniri, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, în anul 2019, în care tinerii s-au cunoscut cu cei ce au dorit să le devină mentori (psihologi, cadre didactice, polițiști, persoane care au dezvoltat propriile lor afaceri, specialiști în informatică, funcționari publici etc.), au urmat numeroase alte întâlniri pentru a le da tinerilor, mai multă încredere în forțele proprii, oferindu-le, totodată, mentorilor, posibilitatea să cunoască îndeaproape sistemul de protecție a copilului.

„Când mi s-a propus să devin mentor, am stat şi m-am gândit câteva minute: ce aş avea eu de oferit unui tânăr din cadrul unui centru de plasament, pentru a-l ajuta să îşi înceapă viaţa aşa cum îşi doreşte. Aşa l-am cunoscut pe Marian, care este un tânăr în vârstă de 19 ani, care se află în ultimul an de liceu. Mi-a plăcut foarte tare să mă întâlnesc cu el. Am avut mai multe întâlniri, în care i-am transmis aspecte foarte importante din punctul meu de vedere, pentru viitoarea sa carieră, pentru viaţa pe cont propriu pe care o va începe în curând. Îmi doresc ca aceste sfaturi pe care i le-am dat să îl ajute. Mă bucur tare mult că am avut şansa şi posibilitatea de a participa, în calitate de mentor, în acest proiect şi consider că este foarte important ca proiectele de acest fel să continue”, spune Florin Băcioiu, unul dintre mentori, care i-a atras pe tineri tocmai prin meseria sa, aceea de poliţist.

Marian, acel tânăr care începe să ia viaţa în piept, pe cont propriu, a fost şi este foarte mândru de relaţia care s-a creat între el şi mentor şi de toate cele învăţate:

„Cel mai mult mi-a plăcut la mentorul meu că puteam să vorbesc orice cu el, când am avut nevoie de un sfat am putut să i-l cer. Vreau să îi mulţumesc pentru că m-a influenţat în bine şi să îi spun că îl respect”.

Proiectul „Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care” a fost realizat, în parteneriat, de opt instituții și organizații, din patru țări europene: Universitatea de Vest din Timișoara (România – coordonatorul proiectului), Organizația “The Smile of the Child” (Grecia), Athens Lifelong Learning Institute (Grecia), University of Lusofona (Portugalia), University of Tirana (Albania), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (România), SOS Satele Copiilor (România) și SOS Villages Albania (Albania).

[relatedArticles]

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Primăria înființează Asociația pentru Promovarea Timișoarei. Cotizația de 250.000 de lei vine și din taxa hotelieră

  Ştiri din Timiș

  Se anunță o săptămână plină în Iulius Town: musicaluri, evenimente pentru copii și momente dedicate sportivilor

  Capitala Culturala

  Îngrijorări și recomandări pentru TM2023 în ultimul raport de monitorizare de la Comisia Europeană

  Eveniment

  Bărbat amendat la mai puțin de jumătate de oră după ce a aruncat gunoaie pe stradă, la Ghiroda

  Eveniment

  VIDEO. Remorcă încărcată cu hârtie igienică și șervețele de bucătărie, cuprinsă de flăcări la Timișoara

  Mapamond

  Bulgaria elimină toate restricțiile pentru românii care vor să intre în țară până la sfârșitul sezonului

  Sănătate

  Coronavirus, 28 iulie: 159 de infectări și un deces în România. Sunt 16 cazuri în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Copacii tăiați de primărie, transformați în artă la Timișoara. „O metodă bună de promovare a orașului”

  Eveniment

  Tânără de 31 de ani prinsă cu droguri ascunse în lenjeria intimă, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Timișoara va avea autobuze electrice tot din Turcia. Ministerul Dezvoltării a încheiat în sfârșit licitația

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici