tion.ro Web analytics

Lulu: premiera de teatru la Galeria Jecza

Premieră de teatru la Galeria Jecza: ”Lulu, o mascaradă”, adaptare după textul Lulu, de Frank Wedekind şi după documente biografice de Maya Deren, Inga Svala Thorsdottir şi Contesa de Castiglione, este un spectacol regizat de Alexandru Mihăescu și jucat de actorii Claudia Ieremia, Ana Munteanu și Bogdan Spiridon.
Scris de S.P.D. - Premieră de teatru la Galeria Jecza: ”Lulu, o mascaradă”, adaptare după textul Lulu, de Frank Wedekind şi după documente biografice de Maya Deren, Inga Svala Thorsdottir şi Contesa de Castiglione, este un spectacol regizat de Alexandru Mihăescu și jucat de actorii Claudia Ieremia, Ana Munteanu și Bogdan Spiridon.

Evenimentul este realizat de Fundaţia Triade şi Galeria Jecza (Calea Martirilor nr.51/52-53). Premiera va avea loc duminică, 5 aprilie 2015, ora 19, spectacolul va fi prezentat de prof. dr. Adriana Babeţi.

”Lulu. O mascaradă este o alegorie a emancipării femeii, urmărită prin întrepătrunderea dintre câteva momente-cheie ale gândirii feministe şi evoluţia artelor vizuale, la care artistele au contribuit major. În plan realist, este înfăţişat efortul unei femei de a scăpa dintr-o relaţie nefastă şi de a-şi regăsi puterea de a iubi oamenii şi lumea. Pentru a se putea obiectiva, femeia este obligată să se recunoască într-o versiune a ei înseşi aflată într-un moment biologic mai fast, la prima tinereţe. Cea care iniţial pare să îi fie rivală, răpitoarea Lulu, râvnită de bărbaţi şi lipsită de interioritate reală, devine, pe măsură ce dialogul avansează, însăşi vocea unei conştiinţe mai sigure de sine, mai mature şi mai apte de autocunoaştere”, subliniază realizatorii evenimentului.

Coregrafia este realizată de Tünde Baczo, decorul este creația lui Zsolt Fehervári, costumele sunt poartă semnătura Simonei Vegh, muzica este compusă de Sebastian Hamburge, light design – Lucian Moga, video design – Lucian Matei. A doua reprezentație a spectacolului este programată marţi, 7 aprilie 2015, de la ora 19. Producătorii spectacolului sunt Asociația Simultan și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș. Preţul unui bilet este de 25 lei (20 de lei cu reducere).

În spaţiul Galeriei Jecza poate fi admirată în această perioadă expoziţia de pictură Ioan Sbârciu, Răpirea Europei.

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  A început Bega Bulevard! Parada ambarcațiunilor, teatru, spectacole și Cursa Rățuștelor

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici