tion.ro Web analytics

Locuinte ANL fara acte in regula. Peste o treime din apartamentele ANL din Timisoara nu sunt intabulate

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Mai bine de o treime din apartamentele aflate în blocurile ANL din Timişoara nu au actele în regulă, din cauza unei “scăpări” administrative în momentul în care au fost predate primăriei. Din acest motiv, apartamentele nu pot fi intabulate şi nici nu pot fi vândute chiriaşilor.
Scris de B.A.M - Mai bine de o treime din apartamentele aflate în blocurile ANL din Timişoara nu au actele în regulă, din cauza unei “scăpări” administrative în momentul în care au fost predate primăriei. Din acest motiv, apartamentele nu pot fi intabulate şi nici nu pot fi vândute chiriaşilor.

În Timişoara, prin programul ANL, au fost construite 220 de apartamente, în timpul mandatului primarului Gheorghe Ciuhandu. Deşi au fost date în folosinţă cu mare fast, ceremonia a ascuns numeroase probleme birocratice. Astfel, din cele 220 de locuinţe, 80 nu pot fi intabulate deoarece nu s-a semnat procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. Toate cele 80 de apartamente au fost construite în zona Miloia în etapa IIIB.

„Având în vedere faptul că originalul procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor nu se află în posesia Biroului Locuinţe, acesta a fost solicitat Agenţiei Naţionale a Locuinţelor, urmând a se redepune documentaţia completă (restul actelor solicitate fiind deja obţinute) în vederea obţinerii certificatului de existenţă construcţii pentru blocurile ANL B8-B12 şi intabulării acestor imobile”, se arată într-un document oficial eliberat de Biroul Locuinţe din cadrul Primăriei Timişoara.

Problema, însă, este una mult mai mare. Astfel, conform legii, chiriaşii ANL care au împlinit vârsta de 35 de ani pot achiziţiona apartamentele, dacă nu, vor plăti o chirie la preţul pieţei. Evident, acest lucru nu le convine, iar mulţi au decis să cumpere apartamentele în care au locuit cu chirie subvenţionată. În Timişoara, din cele 220 de locuinţe, 91 au fost vândute, deoarece aveau toate actele în regulă, însă cei din blocurile B8-B12 nu vor avea prea curând aceeaşi oportunitate. Acest lucru este cunoscut şi de oficialii Primăriei Timişoara.

„Menţionăm faptul că majoritatea chiriaşilor optează pentru cumpărarea locuinţelor ANL după împlinirea celor cinci ani de la data repartizării locuinţei, atunci când chiria se recalculează şi se apropie de valoarea chiriilor de pe piaţa liberă”, se mai arată în documentul amintit.

Problema celor 80 de chiriaşi ANL se va rezolva abia după ce agenţia va elibera documentele solicitate de Primăria Timişoara, iar municipalitatea va finaliza toate procedurile administrative, respectiv dezmembrarea terenului, apartamentarea blocurilor şi intabularea acestora. De asemenea, Guvernul României trebuie să emită o hotărâre prin care să treacă aceste blocuri în domeniul privat, iar abia apoi Consiliul Local Timişoara poate stabili preţul de vânzare al acestora.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Sănătate

  Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România

  Sănătate

  Aproape 2.000 de vaccinuri anti-Covid administrate în Timiș în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Descoperă povestea Palatului Deschan, „locul primului Bazar din Timișoara”

  Eveniment

  VIDEO. Accident cu un mort și doi răniți pe Calea Șagului, trafic blocat

  Sănătate

  Medici din Timișoara, în bisericile catolice. Vor vorbi cu oamenii despre importanța vaccinării și riscurile infectării cu Covid

  Ştiri din Timiș

  Se caută voluntari cu experiență în business și IT pentru „remodelarea activității” Primăriei Timișoara

  Eveniment

  Certificate Digitale Verzi, la control! Amenzi date de polițiștii timișeni celor fără măști și certificate

  Ştiri din Timiș

  Rata de infectare cu Covid-19 scade sub 2/1000 în Timiș. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 4 decembrie: aproape 1.500 de cazuri și 131 de decese în România. 78 de infectări în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Șoferii, campioni la amenzile împărțite de Poliția Locală. Sub jumătate dintre sancțiunile date în 2021 au fost plătite

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici