tion.ro Web analytics

Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED® Gold pentru sustenabilitatea clădiri

De Vlad Popa
Reactualizat la:

Iulius Mall, parte a ansamblului urbanistic mixed-use Iulius Town, certificat LEED® Gold pentru sustenabilitatea clădiri

Reactualizat la:
Timișoara, 6 decembrie 2021: Iulius Mall, parte a celui mai mare ansamblu mixed-use de regenerare urbană din vestul țării, Iulius Town Timişoara, a primit certificarea LEED® GOLD din partea US Green Building Council. Compania IULIUS deține singura reţea naţională de mall-uri certificată LEED® din România, toate proiectele sale fiind orientate către alinierea la standardele internaționale de sustenabilitate.
Scris de Vlad Popa - Timișoara, 6 decembrie 2021: Iulius Mall, parte a celui mai mare ansamblu mixed-use de regenerare urbană din vestul țării, Iulius Town Timişoara, a primit certificarea LEED® GOLD din partea US Green Building Council. Compania IULIUS deține singura reţea naţională de mall-uri certificată LEED® din România, toate proiectele sale fiind orientate către alinierea la standardele internaționale de sustenabilitate.

Certificarea din punct de vedere sustenabil a întregului portofoliu de operaţiuni IULIUS, inclusiv a proiectelor aflate în dezvoltare, este parte a strategiei de sustenabilitate a Grupului IULIUS, axată pe trei piloni principali – mediu, investițiile în oameni și comunitate – punând accent pe cele mai bune practici ce țin de guvernanța corporativă și etica în afaceri.

Cu 105.000 mp închiriabili, Iulius Mall Timişoara deţine cea mai mare suprafață de shopping din afara Capitalei, după ce, în anul 2019, a fost integrat în ansamblul mixed-use Iulius Town. Astfel, o zonă cu un caracter industrial a fost revitalizată într-un lifestyle center occidental, printr-o investiție totală ce depășește 442 de milioane de euro.

De curând, Iulius Mall a primit certificarea LEED® Gold din partea US Green Building Council, după ce, în 2014, fusese certificat LEED® Silver. Procesul de certificare este un angajament continuu asumat pentru a reduce amprenta de carbon a Iulius Mall. Distincţia obținută anul acesta a marcat progresul Iulius Mall, datorită atenției acordate gestionării sustenabile a spaţiilor verzi, a suprafețelor exterioare și a deșeurilor, a îmbunătățirii eficienței energetice, a reducerii consumului de apă și asigurării unei calități ridicate a aerului interior.

„Suntem deosebit de încântaţi de faptul că, în urma investiţiilor realizate şi a politicilor implementate, Iulius Mall a reuşit să evolueze la capitolul <<clădire verde>> şi să înregistreze performanțe majore la nivelul indicatorilor de sustenabilitate. Totodată, rezultatul este cea mai bună dovadă de recunoaștere a faptului că proiectele noastre contribuie la crearea unor comunități mai durabile şi reprezintă pași concreți spre un mediu mai sănătos și prietenos cu oamenii”, a declarat Dan Adrian Chelaru, Group Sustainability Officer al companiei IULIUS.

„Certificarea LEED® Gold obținută de Iulius Mall reprezintă confirmarea alinierii la practicile sustenabile de operare și mentenanță internaționale. Ne bucurăm că am făcut parte din acest proces, în care Iulius Mall a demonstrat că o echipă dedicată și investițiile pentru un viitor sustenabil generează efecte imediate în eficiența consumului de energie, optimizarea consumului de apă, protecția mediului înconjurător prin gestionarea sustenabilă a deșeurilor și implementarea de politici de achiziții și curățenie ecologice”, a declarat Roxana Isopescu, LEED AP O+M, Senior Sustainability Consultant, Green and Healthy Buildings Certifications Division, Colliers.

Pe lângă respectarea celor mai înalte cerințe tehnice moderne, soluțiile implementate, confort și siguranță, Iulius Mall dispune, prin localizarea în ansamblul Iulius Town, de 600 locuri de parcare pentru biciclete, de spații de încărcare pentru mașinile electrice, acces foarte bun la mijloacele de transport în comun, pentru a reduce poluarea şi diminuarea folosirii maşinilor personale, şi de acces la un parc de aproximativ 5 hectare.

Despre LEED®

Sistemul de rating LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design), elaborat de U.S. Green Building Council, reprezintă cel mai important program destinat clădirilor, locuinţelor şi comunităţilor, care sunt proiectate, construite, întreţinute şi operate cu scopul de a obţine o performanţă îmbunătăţită din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor. A fost conceput în anul 1993, în Statele Unite ale Americii, și s-a răspândit în întreaga lume, fiind utilizat în 167 țări, pe toate continentele.

Despre IULIUS

Compania IULIUS este singurul dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 20 de ani în real estate. Portofoliul este compus din două proiecte mixte (Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara), reţeaua naţională Iulius Mall (Iaşi, Cluj-Napoca, Suceava) şi 13 clădiri de birouri clasa A (7 la Iaşi şi câte 3 la Cluj-Napoca şi Timişoara).

Sustenabilitatea este integrată în modelul de business IULIUS. Compania deține singura reţea naţională de mall-uri certificată LEED® din România. Totodată, imobilele de birouri din portofoliu au certificări pentru clădiri verzi. În ansamblul Iulius Town Timişoara, United Business Center 3 a fost certificată LEED® PLATINUM, United Business Center 1 – LEED® Gold Core&Shell Development, iar United Business Center 2 – LEED® Gold Existing Buildings Operations and Maintenance.

Ansamblul mixt Palas Iaşi este singurul proiect certificat LEED® Neighborhood Development din Europa Centrală și de Est. Totodată, Palas Campus, cel mai mare pol de business din afara Capitalei, care se construiește la Iași, se află simultan în două procese de certificare – EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) și LEED®.

Despre Colliers

Colliers este membru activ al USGBC încă din anul 2008, fiind parte din cea mai importantă coaliție de lideri care lucrează pentru transformarea modului în care clădirile și comunitățile sunt proiectate, construite și operate.

GBCI (Green Building Certification Institute) a desemnat Colliers LEED® Proven Provider™ pentru standardul de certificare LEED O+M și standardul de certificare LEED ID+C. Programul LEED Proven Provider a fost dezvoltat pentru a eficientiza procesul de verificare LEED pentru organizațiile cu experiență, care demonstrează rezultate excelente și consecvente în administrarea proiectelor LEED.

Colliers este una dintre primele firme de consultanță imobiliară din România care oferă servicii de consultanță pentru certificările LEED, BREEAM și WELL de peste 10 ani, cu un portofoliu de peste 3,2 milioane mp de proiecte certificate sau în curs de certificare.

3 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dan says:

  Foarte bun. Bravo.

 2. Stefan says:

  Felicitări ieșeanului Iulian Dascălu, omul din spatele proiectului Iulius Mall / Iulius Town!

  • Baluba says:

   Un individ mediocru din Bularga, care n’a’nteles nimic din orasul lui natal si l’a distrus deja. A aglomerat comert langa istorie, cultura si simbol citadin si nici nu’l mai satura Dumnezeu, distruge in continuare si de partea cealalta a strazii Palat.

 3. Cele mai noi știri

  Capitală Culturală

  Timișorenii, invitați să facă parte dintr-un cor comunitar, în anul în care orașul va fi Capitală Culturală Europeană

  Ştiri din Timiș

  Șase oferte pentru proiectarea lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

  Capitală Culturală

  Reprezentații de excepție la Filarmonica Banatul în 2023, anul Capitalei Culturale Europene

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Avansează lucrările la Centrul de legume-fructe din Tomnatic. Vicepreședintele CJT, în vizită pe șantier

  Utile

  FOTO. O mai mare vizibilitate în câteva intersecții din Timișoara. Arborii au fost toaletați

  Ştiri din Timiș

  Bulină neagră de la CNAIR pentru firmele care se ocupă de Centura Timișoara Sud și descărcarea de pe A1 la Sânandrei

  Ştiri din Timiș

  Programul de lansare a Capitalei Culturale, încă „secret”. E cert că PMT și CJT fac evenimente separate

  România

  Paul al României, prințul fugar, a fost prins și arestat la Paris

  Ştiri din Timiș

  Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, după rezultatele la BAC: „Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022"

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici