tion.ro Web analytics

Inclusive Impro Theatre - Un nou proiect Erasmus+ la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara

De T. Ex.
Reactualizat la:

Inclusive Impro Theatre - Un nou proiect Erasmus+ la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara

Reactualizat la:
ADVERTORIAL. În cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara a fost implementat, începând cu luna martie a anului 2021, Proiectul Erasmus+ INCLUSIVE IMPRO THEATRE, ID: 2020-1-RO01-KA227-SCH-095356, proiect de parteneriat strategic pe domeniul școlar, ca răspuns la situația provocată de pandemia COVID-19, parteneriat pentru creativitate.
Scris de T. Ex. - ADVERTORIAL. În cadrul Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara a fost implementat, începând cu luna martie a anului 2021, Proiectul Erasmus+ INCLUSIVE IMPRO THEATRE, ID: 2020-1-RO01-KA227-SCH-095356, proiect de parteneriat strategic pe domeniul școlar, ca răspuns la situația provocată de pandemia COVID-19, parteneriat pentru creativitate.

INCLUSIVE IMPRO THEATRE are ca obiectiv principal combaterea abandonului școlar, incluziunea socială prin utilizarea tehnicilor de dramatizare ca instrument de încurajare și dezvoltare a gândirii critice, a imaginației, a creativității în special.

Profesorii vor aplica la clasă metodele elaborate în cadrul acestui proiect pentru a dezvolta spiritul de echipă, asumarea unor roluri care sunt inspirate din situațiile dificile cu care se confruntă elevii expuși la excluziune socială, dar au ca punct de pornire valorile tradiționale pe care le regăsim în poveștile din patrimoniul național al fiecărui stat și din patrimoniul universal.

Instituțiile care iau parte la activitățile proiectului provin din 5 țări membre ale Uniunii Europene:

• Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara – România – Coordonator Proiect,
• Centrul Pentru Promovarea Învățării Permanente, Timișoara – România,
• I & F Education And Development Limited, Dublin, – Irlanda,
• De La Salle College, Churchtown, Dublin – Irlanda, Brainlog – Danemarca,
• Centro Internazionale Per La Promozione Dell’educazione E Lo Sviluppo Associazione, Palermo, – Italia,
• Smart Umbrella Management Solutions E.E., Thessaloniki – Grecia,
• Directorate Of Primary Education Of Western, Thessaloniki – Grecia.

În aceste condiții pandemice, partenerii implicați în proiect au desfășurat activități și întâlniri virtuale, pentru a-și exprima așteptările pe care le au de la acest proiect și motivațiile pentru care au dorit să fie membrii ai acestuia au elaborat un plan de acțiune în vederea atingerii scopurilor urmărite.

În perioada 18 – 19 noiembrie 2021, reprezentanți ai instituțiilor partenere au avut ocazia de a se întâlni la Palermo, Italia. Fiind coordonatori de proiect în instituțiile pe care le reprezentau și membri ai echipelor de proiect, participanții au avut ocazia de a discuta, actualiza și analiza rezultatele acțiunilor finalizate în prima perioadă a proiectului (Intelectual Output 1). Reprezentanții I & F Education And Development Limited – Irlanda au făcut o scurtă prezentare generală a designul proiectului (reamintirea ideii proiectului și grupurile țintă), prezentându-se și dezbătându-se rezultatele chestionarului inițial referitor la poveștile care vor sta la baza improvizației teatrale și activitățile principale ale IO1 – Cartografierea valorilor tradiționale ce urmează a fi utilizate.

Apoi, au fost împărtășite idei legate de cea de implementarea obiectivelor urmărite în cadrul IO2, centralizarea activităților necesare atingerii acestora și realizarea unui calendar specific urmând a fi realizate de către Smart Umbrella Management Solutions E.E. – Grecia.

Centro Internazionale Per La Promozione Dell’educazione E Lo Sviluppo Associazione – Italia a centralizat și prezentat structura poveștilor IMPRO și a condus discuțiile legate de implementarea activităților IO3.

Discuțiile despre modul de diseminare și vizibilitate al proiectului au fost conduse de către membrii Brainlog – Danemarca, iar Centrul Pentru Promovarea Învățării Permanente Timișoara – România a adus în discuție managementul financiar al proiectului.

Cele două școli implicate în proiect (Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara – România și De La Salle College Churchtown Dublin – Irlanda) au făcut propuneri legate de metodologia evenimentelor de multiplicare și documentația necesară implementării activităților proiectului la nivelul profesorilor. În acest sens toți membrii echipei de proiect au inițializat redactarea unui ghid de activități care vor veni în sprijinul tuturor profesorilor implicați.

Cu această ocazie, participanții la întâlnirea transnațională, au avut ocazia să viziteze Centro Internazionale Per La Promozione Dell’educazione E Lo Sviluppo Associazione – Italia, precum și să afle mai multe despre istoria și cultura orașului Palermo, întâlnirea de proiect îndeplinind parte din obiectivele propuse prin proiectele de tip ERASMUS+, de a promova schimburile culturale, multilingvismul, de a întări rolul Uniunii Europene în procesul de globalizare, de a crea punți de legătură între instituții de educație, cadre didactice și elevi din diferite state, de a promova pacea și cooperarea.

(1448)

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Săptămână cu prezență fizică a elevilor în școlile din Timiș. Rata de ocupare a paturilor Covid este 21,7%

  Ştiri din Timiș

  Oamenii Timișoarei. Despre cei care „au construit orașul și i-au conferit o coeziune și un spirit specific”

  Eveniment

  Incendiu puternic la Timișoara. O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar focul a cuprins și o anexă

  Ştiri din Timiș

  Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierul Centurii de Sud a Timișoarei: I-am cerut constructorului să se mobilizeze

  Eveniment

  A fost prins hoțul care a dat spargerea la sediul Baroului Timiș

  România

  Recensământ 2022: Zi liberă pentru salariații care se autorecenzează

  Eveniment

  Reținut după ce a furat scule în valoare de 10.000 de lei de la firma pentru care a fost angajat, la Timișoara

  Eveniment

  Cercetați penal pentru că au condus băuți, drogați sau fără permis, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Andrei Drăgilă a fost revocat din funcția de director al societății Horticultura

  Ştiri din Timiș

  Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, în vizită la Timișoara. Despre situația drumurilor din zona de vest

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici