tion.ro Web analytics

Gata cu ideea unui bloc de 10 etaje in locul Liceului de Arte din centrul Timisoarei, deocamdata

Reactualizat la:

Gata cu ideea unui bloc de 10 etaje in locul Liceului de Arte din centrul Timisoarei, deocamdata

Reactualizat la:
Soarta clădirilor care au adăpostit Liceul de Arte Plastice din centrul Timișoarei nu a fost încă decisă. O primă idee, prezentată la începutul acestui an, prevedea complet transformarea ansamblului de lângă primărie, dar și ridicarea unui bloc cu 10 etaje. Studiul de oportunitate necesar pentru PUZ a fost retras însă, pentru a fi studiate și alte soluții.
Scris de Roxana Deaconescu - Soarta clădirilor care au adăpostit Liceul de Arte Plastice din centrul Timișoarei nu a fost încă decisă. O primă idee, prezentată la începutul acestui an, prevedea complet transformarea ansamblului de lângă primărie, dar și ridicarea unui bloc cu 10 etaje. Studiul de oportunitate necesar pentru PUZ a fost retras însă, pentru a fi studiate și alte soluții.

Vă reamintim, Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei a reacționat recent față de studiul de oportunitate publicat pe site-ul primăriei, cerând dezbatere publică pentru acest proiect. Și arhitecții din cadrul filialei Timiș a Ordinului Arhitecților România au cerut dezbatere publică.

Studiul de oportunitate „PUZ construire clădire cu funcțiuni mixte: locuire colectivă, activități administrative, de administrare a afacerilor, financiar-bancare, comerciale, culturale, de turism, parcaj colectiv public și privat”, Bd. Mihai-Eminescu nr. 2, Bd. C.D. Loga nr. 3 spunea că „din punct de vedere funcțional, ansamblul propus va cuprinde locuințe colective, birouri și servicii, funcțiuni comerciale, precum și un hotel”.

„În ceea ce privește configurarea țesutului construit, se propune preluarea aliniamentelor stradale și construcția unui monobloc masiv care să ajungă până la limita maximă acceptată pentru procentul de ocupare a terenului. Elementul semnificativ care contribuie la conturarea soluției finale este direcția favorabilă percepției turlei Catedralei Mitropolitane Ortodoxe, în capăt de perspectivă al Bd. Mihai Eminescu”, se arata în borderoul anexat studiului, întocmit de prof. dr. arh. Vlad Gaivoronschi și prof. dr. arh. Ioan Andreescu. Regimul maxim de înălțime permis era P+10.

Oficialii Direcției pentru Cultură Timiș au intrat și ei pe fir, atenționând că nu s-a cerut încă demolarea clădirilor de lângă primărie.

„Conform legislației în vigoare, demararea unei intervenții pe un amplasament se realizează în baza unui Aviz de oportunitate pentru PUZ – ca etapă preliminară de proiectare. Acest document este, conform legii, supus dezbaterii publice. La Comisia Zonală a Monumentelor Istorice nr. 12, la solicitarea proprietarului, a fost prezentat, spre consultare, PUZ în vederea obținerii Avizului de Oportunitate. În urma acestui demers a fost emisă o comunicare, prin care s-au cerut variante suplimentare de abordare a intervenției”, declarau reprezentanții Direcției pentru Cultură.

Iată că cei care au întocmit studiul au trimis o adresă Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Timișoara, prin car retragerea documentelor, pentru a fi studiate și alte soluții.

„În data de 16.01.2017 a fost înregistrată pentru consultare publică documentația cu numărul UR2017-000400, solicitând avizul Comisiei Tehnice și de Amenajare a Teritoriului a Primăriei Timișoara, în vederea obținerii avizului de inițiere pentru obiectivul «Mixed Use – Zona Centrală, Timișoara». Prin prezenta, solicităm anularea procedurii de evaluare a documentației depuse, pentru a studia și alte soluții, alternative la cea propusă, urmând să revenim cu o nouă cerere pentru Aviz de inițiere Comisie Tehnică și de Amenajare a Teritoriului”, se arată în adresa semnată de reprezentantul legal al Studium Green SRL. La primărie au fost depuse, de fapt, două solicitări de anulare identice, una datată 8 februarie, iar alta 13 februarie.

Articole pe aceeași temă:

Soarta cladirilor Liceului de Arte din centrul Timisoarei, indecisa. Prima idee: bloc cu 10 etaje in loc

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Mapamond

  Peste 10 persoane, rănite într-un atac armat, în Texas. Suspectul este în libertate

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Pescarii se plâng că tund singuri iarba de pe malul Begăi, ca să nu se umple de căpușe

  Ştiri din Timiș

  Drăgaica la Țarina lu' Petre din Giroc - ritualuri străvechi, yoga și ateliere

  Ştiri din Timiș

  Două variante pentru Colterm: credit sau insolvență. Replica lui Fritz pentru premierul Cîțu

  Ştiri din Timiș

  Consiliul Județean Timiș vrea să cumpere servicii externe, juridice și IT, pentru instituțiile din subordine

  România

  Borcanul cu ficțiune - concurs pentru cei pasionați de cinematografie

  Ştiri din Timiș

  Numărul locurilor de muncă, tot în creștere. Cele mai recente anunțuri din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Raul Olajos, contracandidatul lui Dominic Fritz la alegerile pentru șefia USRPLUS Timiș

  Sănătate

  Rata de infectare cu coronavirus în Timișoara – 0,11 la mie. O singură localitate din județ are peste 3

  Sănătate

  Coronavirus, 12 iunie: 127 de cazuri noi în România. În Timiș sunt 20 de bolnavi la ATI și patru cazuri noi

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici