tion.ro Web analytics

FOTO. Ziua Porților deschise la Liceul Tehnologic Energetic Timișoara. Zece ani de învățământ dual în Banat

De Oana Bocanici
Reactualizat la:

FOTO. Ziua Porților deschise la Liceul Tehnologic Energetic Timișoara. Zece ani de învățământ dual în Banat

Reactualizat la:
Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” celebrează zece ani de la înființarea claselor duale și a instituției. Viitorii liceeni și nu numai sunt așteptați să cunoască mai bine școala și oferta de învățământ, având parte de activități inedite.
Scris de Oana Bocanici - Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” celebrează zece ani de la înființarea claselor duale și a instituției. Viitorii liceeni și nu numai sunt așteptați să cunoască mai bine școala și oferta de învățământ, având parte de activități inedite.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, prezent la eveniment, a spus că școala duală trebuie susținută deoarece în permanență este nevoie de oameni calificați.

„Bătălia cea mai importantă pentru prosperitate Timișoarei este pentru oameni bine calificați și noi avem o rată de șomaj de sub 1% și s-au adăugat și în timpul pandemiei 10.000 de locuri de muncă. Apare mereu aceeași problemă: avem nevoie de oameni bine calificați să muncească în aceste firme. O firmă care produce un produs complex nu are nevoie doar de ingineri, are nevoie și de profesioniști calificați. Primăria sprijină școala duală pentru a nu pierde bătălia. Timișoara este un pol de învățământ pentru localitățile din județ”, a transmis primarul Timișoarei Dominic Fritz la începutul festivităților de astăzi.

Cele mai bune sfaturi au venit de la absolvenții școlii duale, care profesează deja în zonă:

„Încă de mic eram pasionat de a confecționa lucruri din mâna mea, îmi făceam singur jucăriile, așa că am decis să aleg o școală tehnică. Prima mea experiență a fost la un liceu din Târgu Jiu unde am fost dezamăgit de dotările vechi, așa că am auzit de Școala Duală Banat. Am văzut că aici sunt dotări moderne și am decis împreună cu familia să mă înscriu aici. La Școala Duală Banat am avut parte de o pregătire foarte bună de la profesorii mei și ocazia de a face practică la o firmă parteneră, iar ulterior m-am angajat ca frezor la una din firme. Am terminat și liceul seral și m-am înscris la facultate pentru a dobândi toate cunoștințele necesare unui inginer industrial. Un sfat pentru tinerii care își doresc să se îndrepte spre aceste meserii este să fie pasionați și mereu curioși să învețe lucruri noi, să privească spre viitor”, a spus Florian Papuc, fost absolvent al Școlii Duale Banat.

Școala Duală m-a ajutat să evoluez atât pe plan profesional, cât și pe plan individual: am reușit să am garanția unui loc de muncă și cunoștințele necesare, dar și să ating mai multe trepte de evoluție în meseria mea. Elevii nu trebuie să judece aspru școala profesională, trebuie să se documenteze și să vadă beneficiile reale”, ne-a declarat Remus Mărgineanu, tot un fost absolvent.

Cei care vizitează liceul au la dispoziție standuri de informare și prezentare ale companiilor partenere și se pot destinde cu: cortul jocurilor logice (șah, Mindlab), concursuri sportive pe echipe sau trasee survivor, vânătoare de comori, experimente de fizică și chimie, atelier de realizare a obiectelor din materiale reciclabile sau atelier de creație (pictură, desen etc.). Elevii de la liceu îi întâmpină cu experimente tehnice și un cort cu clătite.

Școala Duală Banat din cadrul Liceului Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I este școala unde se îmbină practica cu teoria. Pregătirea durează 3 ani, timp în care poți deveni operator la mașini cu comandă numerică, electromecanic utilaje și instalații industriale, mecanic echipamente hidraulice și pneumatice sau electrician aparate și echipamente electrice și energetice. De asemenea, elevii au oportunitatea de a face practică în firmele partenere și chiar de a obține primul loc de muncă. Pe durata studiilor se ofertă și o bursă, masă, cazare și transport gratuit.

foto: Tion

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  România

  Trei noi cazuri de variola maimuţei în România

  Ştiri din Timiș

  Fritz s-a ținut de cuvânt. I-a luat din atribuții lui Tabără

  Ştiri din Timiș

  Reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Băncii Mondiale, în vizită la Spitalul Județean Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Deputatul liberal Marilen Pirtea: „Majoritatea opiniei publice românești susține politicile către direcția Vest"

  Eveniment

  Bicicliștii și trotinetiștii luați la ochi de poliția rutieră, la Timișoara. Zeci de amenzi în câteva ore

  Eveniment

  FOTO. Peste 600 de mașini abandonate au fost ridicate de polițiștii locali, de la începutul anului

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Primăria măsoară străzile pentru viitorul contract de salubrizare

  Mapamond

  Încă două decese cauzate de variola maimuţei. Trei oameni au murit, de la începutul anului

  Sănătate

  Focar de COVID-19 la Spitalul Județean din Timișoara

  Capitală Culturală

  FOTO. Timișoara – Capitală Culturală Europeană, promovată în rândul ambasadorilor la București

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici