La nivel internațional, scopul manifestărilor dedicate acestei zile este de a creşte gradul de conştientizare asupra bolii Alzheimer şi de a înlătura stigmatul care persistă în jurul acesteia.
Anul acesta, Ziua Alzheimer s-a desfășurat sub sloganul „Niciodată prea devreme, niciodată prea târziu”/“Never too early never too late”.
Centrul de zi de integrare/reintegrare socială pentru persoane aflate în dificultate „Dr. Aurora Heim” a organizat, joi, un eveniment pregătit de către beneficiarii centrului împreună cu personalul.
„A fost prezentată o scenetă de teatru, poezii recitate în diferite graiuri regionale, dar și cântece populare. Într-o atmosferă familială, presărată cu momente de compasiune, amintiri, dar și bucurie, evenimentul a trezit multă emoție în rândul celor prezenți. Totodată, a fost prezentat un material în care protagoniști au fost beneficiarii și personalul centrului, realizat cu sprijinul Asociației Kabaitan, care a pornit de la o simplă întrebare: „Ce aș vrea să nu uit niciodată?”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.
În cadrul Centrului de zi „Dr. Aurora Heim” principala preocupare a specialiștilor este ca beneficiarii care suferă de boala Alzheimer să își păstreze cât mai mult timp mare parte din independență, precum și încrederea în sine. Totodată, specialiștii fac tot posibilul ca persoanele care suferă de această maladie să se bucure pentru o perioadă cât mai îndelungată de amintirile frumoase create de-a lungul vieții.
În acest sens, se desfășoară ședințe de consiliere socială, psihologică și medicală, ședințe de kinetoterapie, ergoterapie, logopedie, meloterapie, dar și cluburi de dans și ateliere de pictură și relaxare. De asemenea, la centru sunt organizate periodic grupuri de suport pentru membri familiilor/aparținătorii persoanelor bolnave de Alzheimer.
Aceste întâlniri le permit apropiaților bolnavilor să se reunească, să își exprime provocările prin care trec și să găsească împreună soluții.
Datele de contact ale centrului „Dr. Aurora Heim” sunt: strada Ioan Plavoşin nr.21, număr de telefon 0256.286.487, e-mail: c.asistentadificultate@gmail.com.
Serviciile sunt gratuite pentru beneficiari fiind achitate de Primăria Timișoara, în a cărei subordine se află Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.
Foto: Direcția de Asistență Socială
Trimite articolul
XFelicitari! Aduceti in atentie o problema grava de sanatate mintala, la fel ca si dementa sub multiplele sale forme, mai ales ca oamenii reactioneaza gresit cand aud de psihologi sau mai rau cand e vorba de psihiatrii! Oamenii trebuie tratati! antiVrajeala!
-
cat de ‘telijent poti sa fii si ce suflet poti sa ai atunci cand la un articol despre o problema a multor oameni vii tu sa-ti versi frustrarile de 2 bani impotriva cuiva(otilia c’est moi adica) pe care nu-l cunosti? Doamne feri, ce exemplare mai are si specia umana… mai baiatule ma, nu te mai chinui singur, fa ceva sport, angajeaza-te undeva, gaseste-ti un rost in viata, ca azi maine te loveste vreo problema serioasa, poate chiar ul alzheimer si o sa te miri de ce nu te ajuta nimeni. da’ tu nu ma asculta pe mine, fa cum crezi tu, “succesuri”!
#🤪
-
iti pierzi timpul raspunzand unui troglodit care evident ca face parte din mafia politica
-
nu neaparat lu’ simpaticu🤪 ii raspund, poate ajut pe cineva sa constientizeze de ce nu sunt ok astfel de comentarii in special la astfel de stiri. si zic sa credem intr-o minune, poate pricepe si simpaticu’, mai stii? fiecare isi exteriorizeaza problemele cum poate, cum a vazut la altii, cum e mai usor… poate nu acum, powte peste un timp pricepe. daca nu, nu, asta e, binele cu forta nu se poate.
-
-