tion.ro Web analytics

Fosta Oncologie de pe Mihai Viteazu, oferita din nou primariei. Pentru a patra oara

Fosta Oncologie de pe Mihai Viteazu, oferita din nou primariei. Pentru a patra oara

<p>Tion: Fosta Oncologie de pe Mihai Viteazu, oferita din nou primariei. Pentru a patra oara</p>
Reactualizat la:
Fosta Clinică de Oncologie de pe Bd. Mihai Viteazu este scumpă la… vânzare. Proprietarii încearcă pentru a patra oară să o vândă Primăriei Timișoara, prețurile fiind diferite de fiecare dată. Consilierii locali vor trebui să voteze din nou dacă își exprimă dreptul de preemțiune sau nu asupra celebrei clădiri aflată la doi pași de centrul Timișoarei. Este pentru a patra oară în ultimii trei ani când vor face asta, iar prețurile au variat de fiecare dată, fiind între 630.000 și 900.000 de euro.
Scris de Roxana Deaconescu - Fosta Clinică de Oncologie de pe Bd. Mihai Viteazu este scumpă la… vânzare. Proprietarii încearcă pentru a patra oară să o vândă Primăriei Timișoara, prețurile fiind diferite de fiecare dată. Consilierii locali vor trebui să voteze din nou dacă își exprimă dreptul de preemțiune sau nu asupra celebrei clădiri aflată la doi pași de centrul Timișoarei. Este pentru a patra oară în ultimii trei ani când vor face asta, iar prețurile au variat de fiecare dată, fiind între 630.000 și 900.000 de euro.

Imobilul de pe Bd. Mihai Viteazu nr. 26 ajunge iarăși în atenția primăriei, pentru a patra oară, consilierii locali anunțând deja că nu vor să cumpere clădirea în martie 2016, când proprietarii cereau 850.000 de euro. Iată că acum, la un an distanță, prețul cerut este identic.

„Având în vedere adresa din 16 martie 2017, înregistrată la Primăria Municipiului Timișoara, Compartimentul Monumente, de către Betuker Ragner Zoltan, în calitate de proprietar, prin care ne înștiințează că dorește să înstrăineze imobilul – Casa cu I etaj – situat în Bd. Mihai Viteazu nr. 26, pentru care proprietarul solicită un preț de vânzare de 850.000 de euro. (…) Imobilul are o suprafață utilă totală de aproximativ 1.350 mp, un teren de 650 mp din care suprafața ocupată de construcții este de 527,16 mp și suprafața terenului liber este de 117,73 mp”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre.

Clădirea de pe Bd. Mihai Viteazu stă nefolosită încă din anul 2012, când reprezentanții municipalității au decis să mute activitatea medicală într-un spațiu nou, în fostul internat al Colegiului Miu de pe Bd. Victor Babeș. Clinica de pe Mihai Viteazu fusese retrocedată, clădirea ajungând în posesia unui cunoscut clan de romi din oraș, proprietar la acea vreme fiind Vișinel Stancu. După mai multe scandaluri legate de prețuri și presiuni, chiar și o tentativă de mutare a romilor în imobilul în care erau tratați bolnavii de cancer, primăria a fost somată să părăsească imobilul. S-a găsit o altă soluție pentru clinică, așa că spațiul de pe Mihai Viteazu este gol.

În decembrie 2013, partenera lui Vișinel Stancu, Monica Mihai, a cerut primăriei 630.000 de euro pentru clădire. Consilierii locali nu au fost de acord, iar în ianuarie 2015, noul proprietar, Ragner Zoltan Betuker, cerea 900.000 de euro de la primărie, dacă aleșii voiau să-și exercite dreptul de preemțiune. Clădirea despre care vorbim se află pe Lista Monumentelor Istorice din județul Timiș.

Articole pe aceeași temă:

Cladirea in care a functionat Clinica de Oncologie, oferita primariei pentru 850.000 de euro. Pe un site proprietarul cere doar 550.000 de euro

Clinica de Oncologie s-a mutat in fostul internat de pe Victor Babes

Alesii au refuzat din nou oferta de a cumpara cladirea din care a fost scoasa afara Oncologia

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  FOTO. Paradă moto pentru remarcarea prezenței motocicliștilor în trafic, la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Timișoara, printre orașele cu cele mai multe oferte de angajare. Ultimele anunțuri cu locuri de muncă din campania Tion

  Mapamond

  VIDEO. Rămășițele celei mai mari rachete chinezești se vor prăbuși pe Pământ duminică dimineața

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Au început să fie montate semnalizări pe drumul dintre Margina și Holdea. Restricții din 10 mai

  Eveniment

  Cadavrele a doi bărbați, găsite plutind în Bega și Mureș. Identitatea unuia dintre ei, necunoscută

  Ştiri din Timiș

  Timiș: Cum vor merge copiii la ore, în a doua săptămână de școală, în funcție de rata de infectare din localități

  Sănătate

  Trei morți și peste 70 de cazuri noi de coronavirus în Timiș, de vineri până sâmbătă

  Sănătate

  Covid-19, România: 104 morți și peste 1300 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

  Ştiri din Timiș

  Oficial! Timișoara și alte zece localități din județ, în scenariul verde, de duminică. Se vor putea organiza concerte

  Turism

  Evadare în pandemie. Drumeție și cumpărături la înălțime, în satul Ineleț

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici