Alesii au refuzat din nou oferta de a cumpara cladirea din care a fost scoasa afara Oncologia

De A.S.
6Comentarii
Alesii au refuzat din nou oferta de a cumpara cladirea din care a fost scoasa afara Oncologia
© TION - Alesii au refuzat din nou oferta de a cumpara cladirea din care a fost scoasa afara Oncologia
Consiliul Local Timişoara a respins, din nou, cumpărarea clădirii de pe Bulevardul Mihai Viteazu nr. 26 în care a funcţionat în trecut Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal, până ca imobilul să ajungă în posesia unui clan de romi. Dacă în 2013 proprietarii se arătau dispuşi să vândă clădirea cu 630.000 de euro, acum preţul cerut a fost de 900.000 de euro. Aleşii au spus „pas”…


Consiliul Local a decis, din nou, să nu îşi exercite dreptul de preemţiune la intenţia de înstrăinare a clădirii de pe Bulevardul Mihai Viteazu nr. 26. Procedura trebuie parcursă având în vedere că imobilul face parte din Ansamblul urban Bd. Mihai Viteazu, figurând pe Lista Monumentelor Istorice din judeţul Timiş.

Potrivit Legii 422/2001, monumentele istorice aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice de drept privat pot fi vândute numai în condiţiile exercitării dreptului de preemţiune al statului roman, prin Ministerul Culturii şi Cultelor, sau al unităţilor administrativ-teritoriale, după caz, sub sancţiunea nulităţii absolute a vânzării.

O ofertă cu privire la cumpărarea casei în care a funcţionat în trecut, până în anul 2012, Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal a existat şi în decembrie 2013. Preţul era de 630.000 de euro, dar autorităţile au decis să nu îşi exercite dreptul de preemţiune, chiar dacă unii aleşi au fost de părere atunci că oferta este una bună.

Acum consilierilor li s-a cerut din nou să îşi exercite dreptul de preemţiune la intenţia de înstrăinare. Preţul a crescut la 900.000 de euro,

Conform adresei nr. CT2015-000050 din 12.01.2015 înregistrată la Primăria Municipiului Timişoara, Compartimentul Monumente, Betuker Ragnar Zoltan ne înştiinţează că intenţionează să înstrăineze imobilul – Casă cu etaj (…), situat în Timişoara, Bulevardul Mihai Viteazu nr. 26, având suprafaţă construită demisol 506,25 mp, suprafaţă construită parter 32,55 mp, suprafaţă construită parter înalt 506,25 mp şi suprafaţă construită etaj 486,87 mp, curte 650 mp, pentru care proprietarul solicită un preţ de vânzare de 900.000 euro, rezultând un preţ de aproximativ 464 euro /mp”, au calculat reprezentanţii municipalităţii.

Autorităţile locale au spus însă că imobilul nu prezintă interes, mai ales că ar trebui să treacă prin lucrări de reabilitate având în vedere starea avansată de degradare în care a ajuns.

Oferte au existat şi în anul 2014 – la 640.000 de euro, şi în 2011 – la preţul de 1 milion de euro pentru imobilul de pe Bulevardul Mihai Viteazu. Consiliul Local a decis de fiecare dată să nu îşi exercite dreptul de preemţiune.

Clinica de Oncologie a funcţionat acolo până la finele anului 2012, când proprietarii au înştiinţat primăria că nu mai doresc prelungirea contractului de închiriere, iar spaţiul trebuie eliberat. Oncologia a fost mutată într-un fost internat de pe strada Victor Babeş.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor