Clinica de Oncologie s-a mutat in fostul internat de pe Victor Babes

De A. Strugariu
Clinica de Oncologie s-a mutat in fostul internat de pe Victor Babes
Clinica de Oncologie s-a mutat in fostul internat de pe Victor Babes
Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara s-a mutat într-un nou spaţiu, în fostul internat al Colegiului MIU de pe bulevardul Victor Babeş. Căminul a fost reamenajat de municipalitate pentru a putea găzdui unitatea spitalicească după ce reprezentanţii instituţiei au fost somaţi să părăsească imobilul retrocedat de pe bulevardul Mihai Viteazu în care a funcţionat până acum clinica.

Lucrările de reamenajare a clădirii în care a funcţionat internatul Colegiului Tehnic Ion I.C. Brătianu (MIU) de pe bulevardul Victor Babeş au început în luna noiembrie, iar în cursul acestei luni Clinica de Oncologie a fost mutată deja în noul spaţiu, potrivit oficialilor municipalităţii. Este vorba despre un imobil cu demisol, parter şi trei etaje, având o suprafaţă utilă de 1450 de metri pătraţi.

La demisol sunt birouri pentru internări, arhiva şi vestiarele, la parter sunt zece saloane pentru terapie intensivă, la etajul I se află cinci cabinete medicale şi cinci saloane pentru bolnavi, la etajul II funcţionează încă zece saloane pentru bolnavi, o sală de mese şi un salon de tratament, iar la etajul III alte saloane pentru tratamente, o sală de conferinţă şi alte câteva încăperi necesare pentru spital, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.

„Lucrările au fost realizate într-un ritm excelent, care ne-a permis să reuşim mutarea clinicii într-un timp record. Noua clinică beneficiază de o suprafaţă mai mare, un număr suplimentar important de saloane şi spaţii pentru diferite funcţiuni şi permite dezvoltarea şi îmbunătăţirea serviciilor medicale adresate acestei categorii aparte de bolnavi, aflată în continuă creştere numerică şi din punct de vedere al complexităţii. Acesta este şi un început în strategia primăriei de a utiliza mai eficient patrimoniul propriu, astfel încât numărul spaţiilor pentru care se plăteşte chirie să fie cât mai mic, degrevându-se bugetul local de o povară importantă şi permiţând totodată desfăşurarea serviciilor medicale, educaţionale sau de altă natură comunitară în spaţii adecvate nevoilor”, ne-a declarat Diaconu.

Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timişoara a funcţionat până acum într-un imobil retrocedat de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 26. Clădirea respectivă a ajuns în posesia unui cunoscut clan de romi din oraş, iar după mai multe scandaluri legate de preţul chiriei şi presiuni, chiar şi o tentativă de a se muta în imobilul în care erau trataţi bolnavii de cancer, primarul Nicolae Robu a anunţat că proprietarii au înştiinţat primăria că nu mai doresc prelungirea contractului de închiriere, iar spaţiul trebuie eliberat până la sfârşitul anului. Robu a decis ca unitatea să fie mutată în fostul internat de pe Victor Babeş. Noul sediu al Clinicii de Oncologie va fi inaugurat oficial vineri.

Protest impotriva deciziei de a muta Clinica de Oncologie in internatul de la MIU0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor