tion.ro Web analytics

EVERSEEN investește într-un laborator de învățare automată la Universitatea Politehnica Timișoara

De T. Ex.
Reactualizat la:

EVERSEEN investește într-un laborator de învățare automată la Universitatea Politehnica Timișoara

Reactualizat la:
ADVERTORIAL. Compania specializată în Inteligența Artificială, cu Centrul de Cercetare și Dezvoltare în Timișoara, investește resurse financiare în susținerea educației în acest domeniu, resurse de care vor beneficia anual peste 400 de studenți.
Scris de T. Ex. - ADVERTORIAL. Compania specializată în Inteligența Artificială, cu Centrul de Cercetare și Dezvoltare în Timișoara, investește resurse financiare în susținerea educației în acest domeniu, resurse de care vor beneficia anual peste 400 de studenți.

Timișoara, România — Everseen, companie activând în domeniul inteligenței artificiale și vederii artificiale, a anunțat încheierea unui parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara în scopul înființării unui laborator de învățare automată. Compania dezvoltă sisteme în domeniul prevenirii fraudelor și optimizării experienței clienților în domeniul retail, având ca și clienți mari lanțuri de magazine din întreaga lume. Laboratorul face parte din Departamentul Calculatoare și Tehnologia Informației și va fi folosit de către studenții universității pentru studiul unor domenii precum inteligența artificială, vederea artificială și procesarea datelor.

Everseen a avut o relație de lungă durată cu Universitatea Politehnica, începută cu un contract de cercetare in anul 2012. Compania din Cork, Irlanda, a deschis centrul de cercetare și dezvoltare din Timișoara în 2013 și de atunci a angajat peste 70 de absolvenți sau cadre didactice de la Universitatea Politehnica Timișoara. Everseen dorește să dezvolte și mai puternic colaborarea cu Universitatea printr-o investiție financiară și educațională având ca scop recondiționarea completă și dotarea unui laborator cu echipamente și resurse de învățare de ultimă generație.

Noul laborator, condus de către Conf. Dr. Dan Pescaru, va fi folosit de peste 400 de studenți în fiecare an în cadrul studiilor universitare, precum și de studenți la Masterat sau Doctorat în domeniul Calculatoarelor și Tehnologia Informației. El vine ca și un sprijin important pentru noul program de masterat în domeniul Învățării Automate, program care va debuta în septembrie 2020.

“Parteneriatul cu compania Everseen ne ajută să aliniem efortul educational cu cerințele reale ale industriei în domenii de vârf precum inteligența artificială și vederea artificială”, a spus Dr. Dan Pescaru. “Putem estima un impact serios al noului laborator în creșterea calității procesului de instruire al studenților, cu beneficii atât pentru universitate cât și pentru companiile locale din domeniul IT.”

Pe lângă investiția sa financiară, Everseen intenționează să se implice și în proiecte comune prin teme de diplomă, dizertație și doctorat în domeniile vederii artificiale și a inteligenței artificiale. De asemenea compania și-a exprimat disponibilitatea de a oferi training-uri în colaborare cu Universitatea prin specialiștii săi in aceste domenii.

„Întotdeauna am considerat Universitatea Politehnica Timișoara ca fiind o extensie a familiei Everseen, întrucât unii dintre cei mai talentați oameni din această universitate au venit să lucreze pentru compania noastră” a declarat Alan O’Herlihy, CEO al Everseen. „Suntem fericiți să devenim de acum partenerul oficial al Universității care a jucat un rol atât de important în dezvoltarea noastră. Sperăm ca aceasta să fie doar prima dintre numeroasele inițiative la care vom lucra împreună”.

Această inițiativă vine odată cu lansarea noului program „Eduseen”, lansat recent de către Everseen, în Irlanda. Programul îi inițiază pe elevii de liceu în noile posibilități de carieră în domenii precum IA și Învățare Automată. În acest context apare și cursul de inițiere în domeniul Inteligenței Artificiale organizat în cadrul „Eduseen” în Februarie 2020 și susținut în laboratorul UPT sponsorizat de Everseen.

Investiția Everseen constă în renovarea completă a laboratorului, instalarea unui proiector și a 17 stații de lucru puternice – fiecare echipată cu procesor Intel i5, 32 GB RAM și carduri grafice Nvidia având capabilități pentru învățarea automată.

Laboratorul va sprijini partea practică pentru cursuri precum Bazele vederii artificiale, Vedere artificială avansată, Sisteme expert, Bazele învățării automate, Baze de date și Baze de date avansate.

Capacitatea preconizată a laboratorului este de 400 de studenți/an.

Despre Everseen

Compania Everseen a fost înființată în Irlanda în anul 2008 de către Alan O’Herlihy și este specializată în dezvoltarea de software pentru reducerea pierderilor și îmbunătățirea experienței clienților la punctele de vânzare in industria de retail.

Filiala Everseen din Timișoara are în prezent peste 100 angajați și este implicată, prin departamentele de Cercetare și Dezvoltare, în crearea unor noi soluții inovative în domeniul Inteligenței Artificiale pentru industria de Retail.

Tehnologia dezvoltată de Everseen este folosită în prezent de cinci din primii zece cei mai prolifici retaileri la nivel mondial și utilizează analiza video și inteligența artificială pentru a reduce cu până la 90% din incidentele care intervin la scanare la punctele de vânzare, probleme care generează anual pierderi de 90 de miliarde de dolari.

(323874)

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  România

  S-a decis! Fără carantină dacă veniți din Spania!
  Deși Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a publicat astăzi o listă de 41 de țări cu risc epidemiologic crescut în contextul pandemiei de Covid-19 (călătorii care vin din aceste state trebuie să intre în carantină 14 zile), printre care era și Spania, o Hotărâre care a fost emisă luni seara scoate acest stat de pe lista respectivă. Prin urmare, călătorii care vin din Spania, fie ei români sau străini, nu trebuie să stea în carantină.

  Ştirile judeţului Timiş

  Planul lui Nica pentru bicicliști: autostradă de biciclete în jurul Timișoarei, pistă până la Szeged și pistă prin podgoriile din Timiș
  Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a prezentat, luni, la Sânmihaiu Român, planul pentru bicicliști. El dorește ca viitorul consiliu să preia pista existentă pe malul Begăi, dar și să construiască alte piste noi prin județ, cum ar fi autostrada de biciclete în jurul Timișoarei, o pistă care să lege Timișoara de Szeged și o pistă care să unească podgoriile din județ.

  Ştirile judeţului Timiş

  Alegeri locale 2020. Biroul Electoral Județean Timiș a fost constituit
  A fost constituit Biroul Electoral Județean (BEJ), în Timiș. Au fost învestiți președintele și locțiitorul, dar și componenții BEJ care vor organiza și superviza alegerile din 27 septembrie.

  Ştirile judeţului Timiş

  Stadion de 23 de milioane de euro în Calea Buziașului. Consilierii chemați de urgență să aprobe SF-ul
  Consilierii locali sunt chemați de urgență din vacanță, marți, la o ședință extraordinară „de îndată”, pentru a aproba un unic proiect de hotărâre: „aprobare a documentației tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici - faza S.F. şi a anexei privind descrierea sumară a investiţiei pentru obiectivul «Amenajare terenuri de sport - Construire stadion pe structură metalică»”. Este vorba despre un stadion de peste 15.000 de locuri, ce va fi situat în Calea Buziașului și a cărui valoare estimată este de 23,5 milioane de euro. 7

  Sănătate

  Zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, în Timiș
  Continuă controalele autorităților în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun. Polițiștii, jandarmii și pompierii au controlat peste 200 de societăți comerciale numai în ultimele 24 de ore pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de prevenire a noului tip de coronavirus. Au aplicat zeci de amenzi.

  Sănătate

  Opt focare active de Covid-19 în Timiș. Încă două cazuri la Făget, după ce zona a ieșit din carantină
  Sunt opt focare active de Covid-19 în Timiș, conform Direcției de Sănătate Publică (DSP). Au mai apărut două cazuri, în ultimele 24 de ore, la Făget, zonă care a ieșit din carantină sâmbătă, 8 august, la ora 19. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  Au început lucrările de lărgire la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de Moșnița Nouă
  Lucrările de lărgire la patru benzi a drumului care leagă Timișoara de Moșnița Nouă au început, iar președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra a fost acolo, la startul șantierului. 9

  Sănătate

  Peste 200 de pacienți cu Covid-19 sunt internați în spitalele din Timiș. 14 sunt la Terapie Intensivă
  La începutul acestei săptămâni, Timișul a trecut de 200 de pacienți cu SARS-Cov2 internați în spitale. Dintre aceștia, 14 sunt pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.