tion.ro Web analytics

Dominic Fritz vrea totuși două tipuri de audit la Primăria Timișoara. Nici noua organigramă nu e gata

De Roxana Deaconescu

Dominic Fritz vrea totuși două tipuri de audit la Primăria Timișoara. Nici noua organigramă nu e gata

Imediat după ce a câștigat alegerile, proaspătul primar Dominic Fritz a promis un audit și o organigramă nouă în instituția de pe C.D. Loga. La câteva luni de la acel moment, auditul încă nu a început, dar primarul ne anunță că vor fi probabil două. Nici organigrama nouă nu e gata.
Scris de Roxana Deaconescu - Imediat după ce a câștigat alegerile, proaspătul primar Dominic Fritz a promis un audit și o organigramă nouă în instituția de pe C.D. Loga. La câteva luni de la acel moment, auditul încă nu a început, dar primarul ne anunță că vor fi probabil două. Nici organigrama nouă nu e gata.

Primarul Timișoarei anunța, în 28 septembrie 2020, a doua zi de la alegerile locale, una dintre prioritățile din primele luni de mandat, un audit intern. Acesta urma să aibă consecințe și asupra organigramei actuale a primăriei și a societăților comerciale din subordine, care „nu corespunde nevoilor”.

„Va fi un proces de schimbare, nu doar de personal, ci și a mentalității”, spunea Dominic Fritz în urmă cu câteva luni.

Pandemia a îngreunat planurile edilului-șef, astfel că auditul încă nu s-a făcut. În decembrie 2020, Fritz spunea, după ce a luat legătura cu mai multe firme de audit, că „acest audit are rost doar într-o formă foarte fizică”. Adică auditorii trebuiau să intre în primărie.

„Momentan, din cauza pandemiei, ne-au rugat să mai așteptăm un pic, până când situația epidemiologică e un pic mai bună. Acesta este motivul pentru care încă nu am demarat acest audit, dar veți vedea și în bugetul pentru anul viitor că vom propune acoperirea costurilor. E absolut necesar să-l facem”, spunea acesta la finele anului trecut.

Încă e pandemie, așa că auditul mai așteaptă. S-a schimbat însă și planul. Nu se va face un singur audit, ci vor fi două. Unul pe procese, altul pe resurse umane.

„Suntem în discuții cu mai multe firme de audit. Probabil vom avea două audituri separate. Va fi unul pe procese, în care vedem inclusiv pentru digitalizarea proceselor și în care facem o analiză a proceselor digitale. Alt audit va fi pe partea de resurse umane, optimizarea proceselor și structurilor, care ne va ajuta în faza imediat următoare a reorganizării. Se face o reorganizare pe hârtie, nu ajunge, organizația trebuie să trăiască și asta e iarăși un proces de transformare care va dura și pentru care vom avea nevoie de ajutor”, susține acum Dominic Fritz.

Cât despre viitoarea organigramă, potrivit edilului, nu este nevoie de aviz de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Mai avem de așteptat oricum până va fi gata, pentru că deocamdată sunt cam 90 de posturi vacante în primărie, care trebuie ocupate.

„Avem momentan în jur de 80-90 de posturi vacante în primărie. În momentul în care, de exemplu, am desființa anumite posturi altundeva, primul lucru ce se întâmplă este să umplu aceste locuri vacante cu oamenii a căror posturi tocmai am desființat. Acolo trebuie să avem mare grijă, să nu umplem posturi cu oameni care nu au calificările necesare. Trebuie să analizăm fiecare post vacant, trebuie să analizăm fiecare post existent, cum se potrivește pregătirea profesională și așa mai departe. Este un proces laborios, dar e unul pe care cel puțin eu îl duc și cu bucurie, pentru că PMT are nevoie de o nouă structură, are nevoie de procese mult mai funcționale”, a mai spus primarul Timișoarei.

[relatedArticles]

25 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Edith says:

  ce aveti mah cu omul, n-a mai avut joburi adevarate. Primele 2 mandate sunt de antrenament. Pe facebook era mai usor

  • Ghita says:

   Oricum ar face tot sunt uni nemultumiti!
   Daca ar fi schimbat toti incompetentii (sunt cateva sute) din primarie in luna Oct 2020 cand a fost investit sareati pe el…. Acum cand face treaba corect si legal evaluand intai ce este nevoie si ce este doar birocratie inutila iarasi nu-i bine!
   Cati din primarie numai plimba harti si au fost angajati in ultimi 20 de ani pe pile sau pe baza carnetului de partid?

   • ganicus says:

    Inca mai speri? Inca mai visezi? Deschide ochii si mintea, Fritz ne-a facut din vorbe. Nu-i in stare de nimic.

   • nelu says:

    Ghitulica asteapta Craciunul vai tie!

   • Unul oarecare says:

    Ghita dar nici un primar ca asta ca de patru luni bune numai strategii,rezilieri de contracte,proiecte pe hartie,consilierii personal mai ca Veorica,Dity maneger.viceprimarii cat primaria din Paris si consilieri aferenti,pasarea sarginilor de primar in stanga si dreapta.In rest ce a mai facut.de vreo 3 sau 4 ori in carantina,impins fizic la Bucuresti,concursuri de ocupare de posturi SF la cererea Domnului Barna,alte primari reduc personal al nostru angajeaza.Asa ca laso mai moale cu meritele deosebite ale lui Fritz

   • Laura says:

    Reorganizare de ochii lumii ce ii face pe USR -istii veniti din fabrica sau mediul privat , mai capabili decat altii care au experinta de 10 15 ani in administratia publica ?! Cred ca nimic ….se vede din ce s-a facut pana acum , astia nu inteleg nimic de fapt dau din clont aiurea, doar motive sa si aduca oamenii lor pe functii

 2. meghi says:

  Boss, bine ca ai birou de birou….
  Reteta ideala e cea folosita de fostul primar Bolojan !!!! Suna-l si solicita indicatii, ca altfel curatenia in primarie va avea loc cindvaaaaaaa…

 3. GeoTM says:

  mai așteptăm un pic
  dar veți vedea
  vom propune
  proces de transformare care va dura
  Trebuie să analizăm

  Acuma chiar asa, pe bune, WTF? Pai eu m-am nascut noaptea, dar nu ieri noaptea.

  Ce ar fi ca in loc de plata impozitului local, efectiv sa vin cu o tzedula pe care sa scriu aceste “citate” ale primarului?

  Sau, nu ar fi mai normal ca in loc de salariul lui, sa gaseasca aceste “fraze” in plic sau in cont, in loc de bani?

  • scarbit de CORUPTIA sistemică din Sanatate says:

   Păcat de el…Pesemne Ăsta vrea soarta lui Vlad Voiculescu🤪Atîta se scarpină Neamțu ,pin face și el ceva, de îl alungă la urmă lumea cu furcile din primărie😅
   Mai bine ai cere DSP să ia probe de Covid prin piețe și alte locuri frecventate de Timisoreni, ca sa vedem și noi CONCRET pe unde umbla virusul ăsta BAUBAU ,de ne închide pe toti în case.Că prea e mai mult un HAOS GENERAL, in care toți se dau cu presupusul, in timp ce ECONIMIC ne DUCEM DE RAPA. Mai puțin mafia de șmecherasi din Sanatate ,care fac milioane multe pe spatele nostru in tot acest răstimp al pandemiei. Vezi Musta cu testele Covid, prin gașca conducerii corupte de la Babeș…Iar ăștia s niste mici copii pe langa hoții ce sifoneaza contractele cu aparatura și dotări de zeci de milioane😉 Ca ARAFAT, VOICULESCU dar și toți DIRECTORII DE SPITALE

 4. tibi says:

  ba dar sa ma cac in ele de organigrame, ca de ani de zile doar asta e povestea si scuza ca nu se face nimic. vezi, primake, ca imediat trece pandemia, si scuza cu “ne concentram pe pandemie” nu o sa mai tina.

 5. Anonim says:

  Am oprit…am blocat…am interupt…am stopat…lucrari publice…proiecte…lucrez la o strategie…mostenire dezastruoasa…am delegat…city manager…viceprimari…concediu paternitate …director piete…incendiu…revolutia bunei guvernari…nu v a mai ramas nimic

 6. vulpea says:

  Ce muist e swabul gaseste in orice o scuza ,,ca de fapt intreaga lui generatie fac la fel pentru a parea interesanti ..niste gunoaie

 7. ares says:

  Deci asa vrajeala cum ne da Fritz, arta frate, arta minciunii si a disimularii! Distragerea atentiei si sintagme pompoase traduse de un om de rand in faptul ca acest primar nu face absolut nimic. Fritz nu-i in stare nici sa semneze un certificat de urbanism in 15 zile cat prevede legea si noi visam la pasaje suspendate, 2 luni jumate dureaza la primarii usristi eliberarea unui CU. Vai de soarele nostru, nu meritam asa teapa. Si mai spun tinerii ca pensionarii nu voteaza bine, ca din cauza lor Romania nu se ridica. Eu spun ca datorita lor a ajuns si unde a ajuns. Daca nu era pandemia si mergeau mai multi pensionarii la vot, nu si-ar fi batut joc de noi infatuatul acesta fara scoli. Iar votantii lui, spalati pe creier, nici in ceasul al 12-lea nu s-au prins ca asta-i un mincinos incompetent si sa-l traga de maneca poate termina cu sarada asta si se pune pe treaba sau deleaga intr-adevar pe cineva capabil, desi cred ca in Usr oricat ai cauta nu gasesti decat filozofi povestitori plini de principii si morala, practica-i omoara. Aia capabili au plecat pe rand cand s-au prins ca-i acerba competitia pentru ciolan si n-aveau stomacul destul de tare pentru asta. Ce sa-i faci, n-ai ce sa-i faci, unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere, degeaba speram si cerem noi.

  • Un_Cetatean says:

   O sleata de oportunisti si viitori hoti. Fritz este aparat de un avocat din usr. Avocatul devine Prefect :)). O intamplare? O fi atat de bun? Tatuca Barna are grija de toti sa puna umarul la candidatura lui la Presidentie. Deabia astept sa vad cum isi taie gaturile reciproc in public Barna cu Ciolos. Atunci sa vezi cine este USR.

 8. Anonim__ says:

  “Imediat după ce a câștigat alegerile, proaspătul primar Dominic Fritz a promis un audit și o organigramă nouă în instituția de pe C.D. Loga. La câteva luni de la acel moment, auditul încă nu a început, dar primarul ne anunță că vor fi probabil două. Nici organigrama nouă nu e gata.”

  Haideti sa-i dam sansa sa le termine pina la finalul primului mandat. Pina la urma, totusi, sunt 2 realizari. Iar daca le termina, eu propun sa-i mai acordam un mandat (macar) pentru ca a dovedit astfel clar ca e pus pe treaba.

 9. calin says:

  Se vede dela o posta ca e novice

 10. vasile says:

  Un politician trebuie sa exceleze in 2 lucruri:
  1. In a promite.
  2. In a explica de ce nu a realizat ce a promis.

 11. Parinte says:

  Lucrez, intr-o institutie din cadrul Primariei, Inteleg ideea de Audit..dar, la Audit – oamenii vin si cer documente..si documente si vorbesc cu sefi.. ATAT!
  Incercati sa vorbiti si cu cei care LUCREAZA dar mai ALES cu cei CARE PLIMBA HARTII!..
  identificatii pe cei care PLIMBA HARTII si propuneti sa ii scoateti de acolo si sa mearga sa lucreze unde este nevoie /
  Daca veti vorbii cu cei care lucreaza va vor spune NEVOILE..si veti vedea ca pe o parte..sunt cei care nu au ce face si plimba hartii.si pe alta parte sunt cei care au nevoie de personal care sa lucreze / identificati activitatile pe care le pot face..si obtineti transferul lor..dar sa ISI MERITE LEAFA..
  Nu doar pentru plimbat HARTII
  PS.. Poate citeste cineva din primarie..gen consilier al primarului sau altii care au ceva influenta
  Vorbiti oameni buni cu cei care LUCREAZA cand faceti auditul..nu doar cu sefii..si cei care vin cu hartia ( aceea doar o plimba) numai bine ca ati venit – ca au activitate..altfel..

  In fine..tot nimic nu se va intampla..

  • abraham says:

   Ai dreptate, nu se va intampla nimic. Ca sa se intample ceva, oriunde, ar fi nevoie de oameni capabili, cu scoala si cu experienta. Nu-i cazul cu Fritz si cu Ruben. Ei au scoala facebook, doar acolo is experti in manipulat oamenii de buna credinta.

 12. Spritz face de toate says:

  In momentul in care desfintezi un post dintr-un compartiment, trebuie sa faci propunere pentru alt post( aflam ca in primarie sunt altele). Tot ce va face el va fi sa mute aceiasi oameni cu aceasi competenta, in alte posturi, unde vor presta ca si calitate aceasi munca dar intr-un context diferit. Practic toti cei care au crezut faptul ca va taia si va spanzura Fritzy s-au inselat amarnic. Promisiunile lor nu s-au bazat pe prevederi legale, promisiunile s-au bazat pe cuvinte aruncate fara o baza iar cei care au crezut in ele au fost niste naivi…Pe langa asta, vor exista si ONG ISTI care sa mai pupe din banii publici…. Cine a contribuit la campanie va fi rasplatit in consecinta…Amanarea auditului pe motiv de pandemie e alta glumița fritiana…O noua scuza pt faptul ca nu actioneaza rapid si in consecinta pentru a-si indeplini atributile…Care o fi legatura dintre pandemie si audit!?

 13. apolitic says:

  Lipsa de experienta a dlui Fritz se vede clar. Cam dezamagiti votantii…NIMIC concret pana acum si din pacate nu se prevede in viitor altceva. Hai ca mai sunt 3,5 ani doar! :)))

 14. TotEu says:

  Lațcău dublu repetent, Trifan a abandonat școala și și-a falsificat CV-ul. Punct și de la capăt.

 15. Poli 21 says:

  Fritzi vorbeste oare de AUDIt ?

 16. Auditorul says:

  Fritz, ai fost un mincinos fara substanta inca din campanie, vei ramane in istorie ca unul. Un fanfaron mincinos, care ar delega orice, doar sa nu faca el pt ca .. pur si simplu nu te pricepi. Inca nu ti-ai dat seama, la fel ca latraii din USR, ca sunteti la putere. Voi inca gasiti vinovatii, inca bateti din gura prostii. Ar fi trebuit site-ul tau de campanie sa se numeasca dominicnimic.ro …

 17. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici