tion.ro Web analytics

Dominic Fritz a răbufnit în consiliul local. Au trecut proiectele care-l obligă să-și publice dovada domiciliului și diplomele de studii

De Roxana Deaconescu

Dominic Fritz a răbufnit în consiliul local. Au trecut proiectele care-l obligă să-și publice dovada domiciliului și diplomele de studii

Primarul Dominic Fritz a răbufnit, marți, în ședința de consiliu local în care au fost aprobate cele două proiecte de hotărâre care îi obligă pe cei din conducerea primăriei și pe aleși să-și publice diplomele de studii și dovada domiciliului. A fost scandal și în coaliția de guvernare de la nivel local. Ambele proiecte au fost aprobate, dar nu au fost vizate de legalitate de secretarul general al primăriei.
Scris de Roxana Deaconescu - Primarul Dominic Fritz a răbufnit, marți, în ședința de consiliu local în care au fost aprobate cele două proiecte de hotărâre care îi obligă pe cei din conducerea primăriei și pe aleși să-și publice diplomele de studii și dovada domiciliului. A fost scandal și în coaliția de guvernare de la nivel local. Ambele proiecte au fost aprobate, dar nu au fost vizate de legalitate de secretarul general al primăriei.

Relația dintre PNL și USRPLUS scârțâie iarăși la Timișoara. Liberalii au votat alături de PSD și de Pro România la două proiecte „minore”, așa cum le-a numit chiar viceprimarul Cosmin Tabără. Atât proiectul care face referire la diplomele de studii, cât și cel care face referire la dovada domiciliului au trecut cu 14 voturi. 12 voturi au fost împotrivă, toate de la consilierii USRPLUS.

Vă reamintim, un proiect de hotărâre depus în luna martie de consilierul local Marius Craina de la Pro România a fost publicat în iulie pe site-ul primăriei. Acesta spune că persoanele din conducerea primăriei sunt obligate să-și publice diplomele de studii. Ar putea fi acoperite notele și mediile, dar ar trebui să se vadă anul începerii studiilor și anul încheierii acestora. Tot Marius Craina a propus, în martie, ca primarul, consilierii locali și viceprimarii orașului să publice pe site-ul primăriei câte o fotocopie a unui act de identitate pe care să se vadă numai localitatea de domiciliu. Cu protejarea datelor cu caracter personal.

Cele două proiecte au trecut în plenul de marți, dar nu înainte de câteva discuții aprinse. Au luat cuvântul mai mulți consilieri, iar liberalul Simion Moșiu a propus, prin amendament, să fie obligați să-și publice diplomele de studii și consilierii locali. Propunerea lui a picat însă la vot. Inclusiv secretarul general Caius Șuli a atras atenția că nu a avizat de legalitate cele două proiecte și a spus că, în opinia lui, „toate prevederile legale existente sunt îndestulătoare în prezent”.

„Unii nu vor să accepte o realitate”

S-a vorbit despre comunism, despre primari care au participat la pogrom, parlamentari fără studii, ipocrizie și multe altele. După mai bine de jumătate de oră de discuții, primarul Timișoarei a răbufnit.

„Nu pot decât să mă declar și eu surprins de acestă dezbatere, dar sper că ceea ce a spus domnul secretar general nu este minor. Aceste proiecte de HCL nu vor fi avizate de secretar pentru că se consideră că nu sunt legale. Dacă dumneavoastră le veți vota, vor ajunge la prefectură și ne va cere să le revocăm pentru că nu sunt contrasemnate de secretar. Atât de simplu. Și mai vorbim cică de transparență, de alte valori, de ce vrem să construim în clasa politică, când lucrurile sunt destul de clare. Dacă mai există o îndoială de ce au pierdut colegul nostru domnul Craina și Pro România alegerile, dacă mai există vreo îndoială de ce a pierdut fostul coleg prof. dr. Honoris Causa Robu și PNL alegerile, ăsta este răspunsul. Aici vă investiți energia politică, în aceste jocuri. Nu sunt mai mult decât jocuri. (…)

Cetățenii vin la noi cu probleme, cu așteptări, cu ambiții pentru acest oraș și asta este proiectul cu care ne risipim timpul. Bineînțeles că este o ipocrizie, domnule președinte Țoancă dacă spuneți că nu este despre persoane, bineînțeles că este o ipocrizie, domnule coleg Craina dacă spuneți că nu este despre persoane, pentru că știți foarte bine care este contextul politic al acestui proiect. Contextul politic este că unii nu pot să accepte o realitate legală, declarată, verificată, răsverificată de instanță, că Timișoara are un primar legitim ales. Și este ok ca unii să nu poată să accepte asta. Dar exact în acest vid al legitimității ați aruncat acest proiect și, spre marea mea dezamăgire, este și apărat de unii. (…)

Biroul Electoral al județului Timiș și Biroul Electoral al României și-au făcut treaba și au stabilit cine a câștigat alegerile. (…) Nu este vorba de transparență aici, este vorba despre un război politic penibil al unor persoane care nu pot accepta că timișorenii au făcut o alegere”, a țipat Dominic Fritz către colegii din consiliul local.

După alte câteva discuții, cele două proiecte au fost supuse la vot și aprobate, iar primarul a ținut să-i felicite pe liberali.

„Trebuie să vă obișnuiți că cineva vă contrazice. Felicitările mele să văd grupul PNL votând în unanimitate că PSD și Pro România, mă bucur să văd că v-ați găsit prietenia”, a mai spus Fritz.

editor Dan Oancia

Ședința Consiliului Local Timișoara – 13.07.2021

Posted by Primăria Municipiului Timișoara on Tuesday, July 13, 2021

Pe aceeași temă:

Dominic Fritz ar putea fi obligat să-și facă publice domiciliul și diplomele de studii. Alături de alții din PMT

112 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ovidiu says:

  Libertatea si Adevarul, Stalpii Societatii, transparenta, nu avem nimic de ascuns.

  • După logica unor activisti comunisti ca Craina și Robu, un Timisorean venit din Diaspora, NU ar putea candida says:

   Că nu a stat în ultimii ani înainte de alegeri în Timisoara. Chiar NU PRICEPEȚI ȘOPIRLA introdusă de comunisti în lege, ca să elimine din start orice candidat cu principii luate de afară, mai vestic? Ca sa poată SISTEMUL FURĂ ÎN LINIȘTE ALȚI 30 de ani… Ptr toți nerozi prinși orbește în siajul naționalist AntiFritz lansat taman de comuniștii care v-au furat de v-au rupt 30 de ani după Revoluție. Iar înainte, unchii și părinții lor aflați la butoane, v-au ținut în frig, foame și tot felul de constrângeri IMBECILE CEAUȘISTE. ÎN TIMP CE SIRBII SUB TITO SE PLIMBAU LA MUNCA PRIN TOATĂ LUMEA. ATI UITAT? Acu va lăsați aburit de comunisti sadea marca Robu, Craina & co, doar ptr că se lăfăie în lux și costume scumpe?!

   • EU 2020 says:

    Tot nu inteleg unde ai citit tu aceste date despre HERR FRITZ sau SPITZ ca nici nu mai stiu cum il cheama “Că nu a stat în ultimii ani înainte de alegeri în Timisoara”dar cum sa vina treaba asta din moment ce este nascut in Germania sau o fi avut loc o nastere in tranzit prin Timisoara “v-au ținut în frig, foame și tot felul de constrângeri IMBECILE CEAUȘISTE”dar pe vremurile alea in Romania se produceau bunuri care erau exportate in toata lumea nu ca acuma ca pina si rahatul de scobitori si chibrite sant importate,un siplu necalificat primea o locuinta ACUMA????

    • Ptr COMUNISTUL diversionisti din tine, EU 2020 says:

     Comuniști ca tine de sorginte Iliesciană, au băgat asta în legea electorală, cu rezidență de 5ani, TOCMAI CA SĂ NU POATĂ CANDIDA NICIUNUL proaspat VENIT DE AFARĂ. Fie că e ROMÂN ori strain. Nici chiar unuia NĂSCUT în Timisoara. Astfel NU li se permite NICI ROMÂNILOR plecați la studii și munca în Europa, sa revină sa candideze. Niciun Diasporezi cu experienta vestica adunată în administrații din capitale ale UE, nu va putea candida la noi. Ia GHICI CINE A UNELTIT ASTA?! Același SISTEM PARALEL, care conduce țară din umbră, prin interpuși precum CRAINA, ROBU, & co, sustinuti de foști activisti ca matale, de sorginte nomenclaturei comuniste, care ati ținut ROMÂNIA în FOAME și FRIG! Ati ÎMPUȘCAT și înecat MII de romani la graniță cu Serbia, cind vroiau sa fuga din țară doar ptr mai multa libertate. Voicei care DEFILATI CU TRICOLORUL LA PIEPT, în schimb furați țara Engros și en DETAIL. De aceea va e frica de orice concurență. IA SĂ ARATE LA FEL DE TRANSPARENT, CRAINA și gașca de HOȚI pictați în falși patrioți, sursa AVERILOR lor uriașe, mai ales în calitatea lor de BUGETAR cinstiti…

    • N-am says:

     Nu se exporta nimic. Tractoarele erau abandonate in Africa dupa show, ca nu renta sa le aduca inapoi. Am fost tara de export cu ecnomie de Grad C– pt cele D sau C—. Atata tot.
     Am luat licenta pe Renault si l- am facut caruta (dupa ce ca deja era model invechit) , am luat licenta pe Rolls Royce Aviatie si ne- au dat flit ca furam.
     Normal ca taranii orasenizati admira orice avion si ii cauta cuibul, laudandu- i pe fauritori si mancand salam cu soia alaturi de acestia.
     Patura intelectuala a fost distrusa de comunisti sau a fugit, cea care stia ce este o industrie, o economie, fiind de cele mai multe ori scolita in Vest.
     Asa ca, hai, la somn cu fosilele comuniste, ca deja suntem satui…

     • paduraru says:

      nu are nici o legatura comunismul romania e condusa de mafia sri pnl care sunt fostii copii de securisti dar mi se pare ultra normal cand vrei sa conduci un oras ca si timisoara sa fie totul la vedere cine esti de unde vi incotro vrei sa mergi asta e sacrificiul nu se poate sa spui sunt bine intentionat dar nu vreau sa stiti cine sunt ce studii am etc/?nu se poate concepe vrei primar oamenii trebuie sa vada si ultimul le pe ce l ai cheltuit nu iti convine ramai in mediul privat si fa afaceri da nu cu statul!

     • Unul says:

      Treci atunci la sortat gunoaiele, dupa cum te vor obliga cei pe care-i lauzi atat. Nu prea intelegi nici capitalismul si nici comunismul. Inainte de 89 primeai bani pentru materiale reciclabile, acum le vei sorta singur pe munca ta si vei ramane cu degetelul in gura. Fritz n-are motive sa-si ascunda studiile, si unde isi are domiciliul, daca o face e dubios.

   • Cosmin says:

    un Timisorean poate candida pt ca este cetatean roman. Nu inteleg ce iti este asa greu sa accepti ca exista o lege. Cotilduta de ce nu are probleme de genul acesta? Pt ca formal a respectat legea.Personal nici dl Fritz nu cred ca are probleme pt ca a fost validat de instanta. Cred insa ca dpv al studiilor domnealui are ceva de ascuns.

   • Sandocan says:

    Lasa ca si voi USR-istii ati umblat cu tot felul de tertipuri politice, ati inceput sa dati cu barda in stanga si in dreapta fara mila , asta e daca asa scrie in lege …legea e lege pentru toti nu-i asa? Pt. asta ati militat in campania electorala ?!fara penali???? Acum fiti corecti!

  • Unu says:

   Corect. Dacă nu are nimic de ascuns de ce nu le publica ?

   • doi says:

    ti le publici si tu dar le publica apoi si batietii din PNL si PSD. Batem palma boss?

   • Curat-Murdar says:

    Foarte interesant…

    Initiativa dl-lui Marius Craina (PRO Romania) de a crere publicarea studiilor nu a fast facuta cu cativa ani mai devreme cand liderul sau de partid Victor Virel Ponta a fost dovedit drept PLAGIATOR la lucrarea de doctorat si i s-a retras titlul de doctor!!!

    Atunci Victor Viorel Ponta (lider PSD) a incercat musamalizarea plagiatului prin influentarea ministrului educatiei Ecaterina Andronescu.

    Tot de la PSN Nicolicea cu studiile facute prin corespondenta !!!

 2. John says:

  Abia cand vezi reactia aberanta a lui fritz incepi sa crezi ca omu chiar are ceva de ascuns. Ce om normal la cap ar avea o problema sa isi declare diplomele si dovada domiciliului?

  • K says:

   Pai pe buletinul german nu e trecut domiciliul. Astea sunt ramasite comunistoide. O avalansa de detalii inutile nu inseamna transparenta

   • paduraru says:

    pai daca are domiciliul in piata rosie din moscova sau sta la putin in chirie?hai ma nu fiti nebuni vrei primar la bani multi trebuie sa stie cetateanul ultimul leut de unde il ai!

   • D says:

    Stii tu ca nu e trecut domiciliul? Trebuie sa te dezamagesc, este trecut pe verso!

  • Blue says:

   Chiar asa dom’le, sa vedem si noi studili primarului.

  • Nu fiți gloată comunistă ușor de manipulat. says:

   Dă-l naibii de Fritz, cine l-a pus sa candideze într-o țară profund naționalist ortodoxa Trebuia sa se gindeasca înainte USR, ce probleme vor deschide cu neamțu scos în fruntea administratiei. Chiar și la Timișoara. Care de fapt a devenit capitala Oltenilor, Severinenilor, Gorjenilor, Devenilor, toate pepiniere puternic naționalist comuniste! O să-l toace mărunt veniturile astea comuniste și moșii & babele aduse de comunisti de prin alte părți moldovenesti. Dar v-ati gindit ca tinindu-i partea principiilor acestor comunisti pictați în liberali, practic ORITI SPIRITUL DE COMUNIUNE MULTIETNIC BĂNĂȚEAN? Nu mai spun ca nici chiar distinsul Herr HOLLENDER, directorul Operei din Viena, Timisorean de talie mondială, NU ar putea candida ptr funcția de Primar la noi? Nici măcar la Giarmata…😂 Frumoasa țară ne-au pervertit sistemul paralel. Încep sa îmi amintesc vorbele lui Dragnea… Dar și alui Emil Constantinescu

   • paduraru says:

    se toaca el singur pt ca e lgbt ist si incurajeaza homalaii!

   • Cititor says:

    Stai liniștit , cei veniți din sud și de prin Hunedoara nu au buletine de Timișoara iar in consecință nu au drept de vot in municipiul Timișoara. Doar 6% la sută din cei veniți își fac C.I. de Timișoara.

    • scriitor says:

     a naibii ca am gasit un sociolog statistician, trimite si la mine te rog un link ceva sa citesc si eu despre aceste data plspls?

 3. Oare primaria functiona ca in epoca de piatra? says:

  Dar ce vreti sa vedeti ca am facut studile in Bavaria impreuna cu Baronul de Münchhausen numai ca eu am fost premiantul cursurilor.Ca pina si ministri,parlamentari si alti isi publica diplomele de studi si domiciliu.Dar un primar cum este Herr Spitz nu trebuie sa prezinte???Pina si Diana Iovanovici-Șoșoacă a declarat ce studi si domiciliu are

  • derdiedas says:

   Imi spui si mie unde sunt publicate diplomele parlamentarilor?

   Suntem niste jenanti. Cu totii.

   Cum nu te astepti din partea PNL si PSD sa administrezi cum trebuie un oras ca Timisoara, probabil nu ar trebui sa te astepti nici sa faca o opozitie cu actiuni civice concrete cu verificari la sange. TOti sunt metri Honoris Causa in circ.

 4. antiVrajeala says:

  Vrem o “primarie de sticla”. Sa nu uitam ca “Transparenta nu e negociabila”. Altfel, e bine si cu perdelele date la o parte pentru simbolistica pozei.

  • Gelu says:

   As prefera desfiintarea tuturor partidelor care sustin sectia speciala, decat circul asta ieftin cu domiciliul… Avem parlamentari condamnati penal si pe voi va intereseaza adresa primarului.

   • Blue says:

    Vrem sa-i cantam o serenada primarului sub clar de luna :)) de aia vrem adresa lui.

   • antiVrajeala says:

    Nu e vorba de sectia speciala in sine, ci sa nu fie anchetati magistratii de catre dna. Miza asta e, independenta justitiei(adica a oamenilor! si a celor alesi de ei) versus sentinte date la comanda. Mai asculta si argumentele celorlalti, macar vezi cati magistrati au fost abuzati de dna, in cauze cu sentinta definitiva. Nu mai zic de aia interceptati ilegal cu anii.
    Si doara nu crezi ca parchetul general e cel cu procurori naspa, si doar la dna is aia profesionisti si corecti De ce nu mai vor procurorii cu vechime cat de cat sa se mute la dna? Asculta toate partile, vezi argumente si contraargumente, si fa-ti singur o parere, nu sta in bula ta (dez)informationala. Si daca iti mentii parerea, foarte bine, dar macar sa stii ce zic ailalti care au alta parere, si sa ai niste argumente de alta natura decat emotii negative induse de unii sau de altii.

 5. clatita de timisoara says:

  asta e clocotilde de germania. are ceva de ascuns sau care e problema lui?

 6. gabriela borcsi says:

  ce mizerie e homoslitz impreuna cu toata cloaca de fatalai usr-sti

  • Radu says:

   Eu cred ca esti suparata ca te-au dat afara din primarie.
   La ce vocabular ai prin comentariile de aici, bine au facut.

 7. Gelu says:

  USL e viu.

 8. Dan A. says:

  Pro Romania rezolva o mare dilema: timisorenii au votat un primar despre care se credea ca e nascut in Timisoara si acum vom afla ADEVARUL! Prioritatea numarul unu! Vreo initiativa sau propunere prin care sa castige cetatenii aveti?

 9. Adi says:

  Esti un fals si o persoana ce fuge de raspundere. Daca aveai dreptate, le aruncai cartea de identitate in fata in momentul in care au votat HCL. Le dadeai peste nas, carevaazica. Faptul ca nu ai facut-o, dovedeste ca nu ai domiciliul in Timisoara si ca ai o musca pe caciula – indiferent daca argumentul lor legal tine in instanta sau nu.
  Te-am votat si am votat cu ambele maini si eu si familia USR+- dar nu as mai face niciodata o asemenea greseala.
  Dovedeti un nepotism extrem, peste ceea ce a dovedit PSD vreodata, o incompetenta sora cu inconstienta – si nu lasati pe nimeni sa va ajute daca nu are state vechi in USR.
  De asemenea, fugiti de raspundere ca dracul de tamaie.
  Iar incompetenta este dovedita zi de zi – atatea proiecte sunt aprobate si puse in practica fara sa le aduceti nici o imbunatatire. Asta dovedeste ori incompetenta, ori faptul ca incercati sa sapati politic partidele celelalte, in detrimentul orasului si al cetatenilor.
  Mi-e si frica sa ma gandesc care optiune e de fapt mai grava.

  Corporatist, familist, biciclist.

  • Mars says:

   Biciclist e o jignire? Cat de prost esti? 😂😂😂

   • Mars says:

    Si familist, chiar e grav deja😁

    • Adi says:

     Desteptilor, era vorba de mine in acea enumerare. Vedeti cum va faceti de ras cand doar cautati sa comentati cu ura, fara sa va ganditi inainte?

     • plex says:

      I-ai votat cu ambele maini? sper ca puse pe aceeasi stampila simultan, nu de doua sau de doua ori. Nu de alta, dar au fost niste imagini de la niste camere despre care unora li s-a spus ca nu functioneaza. De fapt, tu ca si corporatist, ai o “scuza”. Iar faptul ca esti biciclist nu spune nimic, conteaza ce fel de biciclist esti, din aia cativa care respecta ce trebuie sau din ailalti. Respect pt. faptul ca esti familist, macar asta zice ca ai realizat ceva in viata, restul… rasini de corporatist.

 10. radu says:

  Si dovada de vaccinare sa fie publicata !

 11. Rareș says:

  Pregătiți-vă pentru alegeri în toamna asta, că e clară situația ca și cristalul. Dl Fritz ori își dă singur demisia de onoare ori va fi obligat datorită incompatibilității. Trist că timpul trece iar Orașul pierde timp prețios în dezvoltare cu astfel de circari.

  • Mars says:

   Da domnu robu, am inteles domnu robu, sa traiti domnu robu, e bine asa domnu robu? Lingau penal ce esti…

  • elis says:

   Ma amuz, si-a dat vreodata cineva demisia de onoare in Romania? Au ars oameni in spitale si nimic, ba chiar au si murit multi…pe dincolo un ministru si-a dat demisia ca a fost vazut in restaurant in pandemie, ai nostri auu petrecut chiar la locul de munca, un alt ministru a fost vazut cu amanta si a demisionat, la noi se si lauda cu ele, prin Asia parca ministrul sanatatii a demisionat pentru ca in presa aparuse povestea cum ca o femeie care nascuse a fost dusa la ambulanta dezbracata si afara era frig. Ati vazut la noi demisii pt asa ceva? la noi au fost externati batrani in pijama in toiul iernii care au murit inghetati pe te miri unde…

  • N-am says:

   Conform legii, preia Vicele. Nu te tiduca inca din genunchi, ca o mai moflai 3 ani.

 12. Blitz says:

  Am marea satisfacție că voi, gloatele postace cretinoide postace, vă stingeți ca niște epave, căci noi oamenii superiori vouă nu vă mai băgăm în seamă 🙂 Așa veți muri voi + presa de rahat, Tion, Opinia, Realitatea, România, Antena, Etc. Foamea vă va obliga să emigrați în Transnistria ca să vă câștigați foamea, devenind troli pupători larvari 🙂 Hai Pa, vorba lui Becali când i-a dat m**e lui Voiculescu 🙂 Buhahahaaa 🙂

 13. corect says:

  cea mai buna apărare e atacul…și de ce te-ai apăra când nu ai nimic de ascuns? marile diplome, niște amărâte de diplome sa le pună acolo, datele strict personale se blureaza și la revedere. sau o fi un adevărat animal politic fritzy care se contrariază din orice doar de dragul de a se contraria…ROMANIA 2021, oameni care dețin demnități publice care isi ascund studiile.. ce are oare de castigat dacă nu le arata? mai ales ca studiile nu sunt obligatorii pentru a candida… înfloresc și ei cât pot

 14. cetatean says:

  Dar tu fritz si ceilalti 12 consilieri de ce va bateti ca lupii aia flamanzi daca e asa MINOR….si chiar nu iti faci griji de ce studii ai si unde ai domiciliul in ce localitate??? de ce te luti cu atata inversunare????? daca stii ca esti legal investit si validat e instanta car e problema ….:))

 15. Anonim says:

  Maestre Fritz ce atata caz cu actele lui mataluta ? Daca tot a doua vorba a ta este transparenta de ce nu publici actele alea ? De ce dai ordin secretarului sa nu contrasemneze daca totul este ok ?

 16. Cristi Brincovan says:

  Voi l-ati ales. Voi sa va spalati pe cap cu el. Voi l-ati inscaunat voi sa il dati jos de pe tron.

 17. Mara says:

  Nu mi s-a parut a fi mare scandal, in schimb mi s-a parut interesant de vazut o sedinta desfasurata si cat de departe de prioritati a fost dezbaterea. Momentan pentru cetatean e irelevanta diploma, dar e relevant ceea ce se face in oras. Poate ar fi meritat diacutata mai cu fervoare starea toaletelor publice si a femeilor/barbatilor de servici sau a Casei Muhle si a parcurilor (amendament pe un verb la Colterm?) decat o “transparentizare” care daca sunt rezultate pozitive in oras, nu conteaza (decat pentru clasa politica). Poti sa ai 5 diplome si sa fi analfabet in Romania, dar iti dai seama cine a citit sau cine are EDUCATIE in momentul cand vorbeste, cand argumenteaza si cand e rational. Profesionalismul de asemenea conteaza si modul de a raspunde. (aviz celor care luau discutiie personal). Sunteti factorii decizionali intr-un oras.. nu e putin lucru, trebuiesc luate lucrurile mai in serios si mai eficient. 2h jumatate si majoritatea hotararilor din lista erau deja hotarate…

 18. Anca says:

  Putin ma intereseaza domiciluil si studiile lui Fritz. Am avut parte de oameni cu studii indoielnice si vom mai avea parte, in toate posturile “de la stat”. Oare in campania electorala dl Craina de ce nu a pus atunci intrebarile astea. Nu-i cunosc activitatea prifesionala, dar din punct de vedere politic, e acolo unde trebuie, la grupa de scormonitori. Robu avea diplome cu gramada, si… s-a cam saturat lumea de el.

 19. Stana veterinarul says:

  Prima sedinta de consiliu la care ma uit…acesti USRisti sunt de cel mai mare rahat. Stana ala sau cum il cheama, banuiesc ca e aceeasi persoana cu veterinarul care l-a dat jos pe Girboni si acuma Garboni a castigat in doua instante…deci revenind, acest Stana ne povesteste ca Vlad Voiculescu si-a publicat diploma. Il anunt pe agramatul pe nume Stana ca ceea ce a publicat Voiculescu nu este o diploma ci este o adeverinta. Dar el saracu nu are de unde sa stie ca nici macar limba romana nu o poate folosi corespunzator, daramite alte limbi…sau poate ca alte limbi stie (in dosul colegilor lui lgbtisti de la USR)…

 20. ITist says:

  Fritz pare ca si-a pierdut ratiunea. Ar fi risipit in secunda doi orice dubiu daca spunea: da domnule, eu cer tuturor sa voteze HCL-ul asta si eu voi fi primul care imi public diploma si buletinul. Eu cred sincer ca omul are ceva de ascuns, mai ales ca la USR au numai cazuri din astea de mincinosi care. Plus ca demagogia ipochimenului este urat mirositoare…

 21. Gh Dej says:

  Ana Pauker, nebuna aia cu descinderile de prin birturi mai face parte din consiliul local??? Nebuna asta a comis fapte penale si e de o continua violenta. USR esti o mizerie.

 22. Rău am ajuns, să ne conducă urmașii NOMENCLATURIȘTILOR de odinioară says:

  Asta cu diplomele înțeleg, dar faza cu domiciliul e SUPER trasă de păr… Taman de COMUNISTUL ȘEF Dr. Craina, pui de NOMENCLATURIST COMUNIST sadea! Poate și securist… Ghici cine a fost director timp de peste 15 ani la vestitul liceu Loga, acolo unde au absolvit printre alții, mai toti ACTIVISTII COMUNISTI din fruntea Organizației de Partid Timiș. TOVARASUL CRAINA SENIOR! Poate la fel ne arata Craina (apropo de transparență), de unde are averea fabuloasă, cu mașinile Mercedes sar de 100mii euro, plus vile luxoase, cind el TOATĂ VIATA A FOST UN BUGETAR… Dar cu pixul în mînă care semna CONTRACTE BABANE ptr dotări medicale scumpe, taman la spitalele pe care le conducea. Iar cum comisioanele în Sănătate și Farma sunt uriașe, mai mari ca în orice domeniu.

  • tiberius says:

   Pai ce te astepti de la un partid fantoma, practic disparut dupa fuziunea penibila cu politrucii ALDE? Incearca si ei disperati sa dea din maini, terorizati de gandul ca dispar la tomberonul de gunoi al istoriei…
   Cat despre PNL, nici in cosmarurile mele cele mai negre nu am crezut ca va ajunge la lupte intestine si manarii a la Teleorman in alegerile interne pentru Timis. Degradarea politica a PNL in Timis intrece orice imaginatie.

  • sun says:

   :))) Corect. PNLPSD-ul asta e de toata jena.

 23. tumu says:

  Tipa ca o femeie la menopauza! Dac-a ajuns sa-i fie rusine de studiile facute, e clara treaba.
  Cucoana, cine n-are nimic de ascuns, pune la dispozitia oricui diplomele obtinute, fara circ! Neobolsevic fluid!

 24. Neal Torres says:

  Sa plece inapoi in Karlsruhe sa ne lase in pace. Copil din flori a lui Ciuhandu.

 25. ionion says:

  Transparența USR e de fapt o opacitate. Cica „primaria de sticla”.

 26. doru says:

  Curios, daca e lege, ce se mai pune in discutie. Nu trebuie toata suflarea sa prezinte documentele ???

 27. Eu says:

  Are 10 clase și e infiltrat din partea Germaniei,ce e așa greu …

  • nu ar fi rau! says:

   Doamne-ajuta, poate asa reusim sa facem si noi ceva cu marea de prosti din Romania :))
   Pt astia din Banat, vezi tu, faptul ca e sarb, maghiar sau neamt e mai putin important, e mai importanta calitatea umana, nu pricepi tu de-astea ca nu ai invatat acasa…

 28. Ale says:

  Da ba Fritzi,venim cu pretenția de a te lăsa și de ați face bagajele și Aufwiedersehen DEUTSCHLAND…

 29. AdevaratulProfet says:

  Un HCL creat eminamente sa creasca nivelul de calitate al vietii din Timisoara…:))
  Daca de la ProRomania si PSD nu este nici o asteptare vizavi de o minina decenta, PNL dezamageste din nou profund…

  Mai PN Leilor, ce sperati printr-un astfel de comportament ? Sa luati doar 20% sau sub la alegerile din 2024 si in acest fel sa nu mai puteti face sub nici o forma alianta guvernamentala cu USRPLUS, lasand cale liber PSD-ului la guvernare…

  Vedeti ca dorinta vi se va implini in felul acesta cu varf si indesat…Poate veti ajunge sa aveti soarta Platformei Dreptate si Adevar din Republica Moldova…Daca va aparea vreun om credibil pe partea dreapta, gen Maia Sandu, veti deveni istorie cu un astfel de comportament!!! Si nu stiu cati va vor regreta…

  TREZITI-VA IDIOTILOR si faceti reformele necesare si nu prostii de genul acesta….!!!

  • tiberius says:

   PNL-ul doar incearca disperat sa mai scoata din atentia opiniei publice penibilitatile cu iz penal care s-au petrecut (si inca se petrec) in lupta pentru ciolan de la desemnarea conducerii filialei.
   In locul lui Fritz as cere sa vina sa contrasemneze presedintele filialei PNL. Ca alegerile au ramas cam in coada de peste, membrii incep sa fie dati afara, unii schimba broasca la sediu de parca sunt pe mosie, ba sunt statutare alegerile interne – ba au fost exclusi unii de la votare. Circul continua, si ca sa il acopere, pornesc inca un nou circ, in paralel.
   Penibil. Sunt atat de fericit ca nu mai votez PNL…

 30. Ionelush says:

  Un vanzator de clatite ajuns primar. Un om fara nici o realizare sau cariera in ceva, a ajuns primar la Timisoara, felicitari stimati banateni, va place cum se dezvolta Timisoara? Functii la prietenasi, transparenta opaca, curatenie in oras tot mai
  putina, cosuri de gunoi rupte in tot orasul…

 31. Olaf says:

  da, vad in poza asta ca de la primirea mandatlui Fritz a rabufnit cu vreo 15-20 de kile. De stress moncher vor zice multi.

  si da, mi se pare destul de normal sa iti prezinti diplomele de studii si domiciliu. Vorbim de meritocratie. Pai hai sa vedem cine il recomenda… sper ca nu familia 🙂

 32. dadan says:

  Se pare ca sclavetii lu’ robu nu sunt foarte inteligenti…dar sunt extrem de ipocriti.
  1. BEC a validat (a verificat daca are domiciliu, studii si ce mai trebuie).
  2. Sunt date personale…de ce nu-si da Robu adresa (bine, o stim cu totii: Gataia, jud Timis)?. Buei loazelor, astea sunt date persoanle (CNP, Adresa, CI, Nr telefon etc). De ce loazele nu-si dau ei adresele lor personale? Dupa care sa-i ceara lu’ Fritz?

  Se pare ca PNL-ul si-a inceput campania electorala…si cum n-au realizari, si cam tot ce au facut in TM (prin pacientul Robu)…a fost un dezastru…indeamna la ilegalitati…asta-i campania lor electorala (este ilegal sa obligi publicarea de date persoanle)

  • Blue says:

   Ai uitat punctul 3 sa-l adaugi. Adica studiile. Daca ai ceva de spus atunci fa-o pana la capat.

  • paduraru says:

   nu si cand vrei sa fi primar si sa imparti sute de milioane de euro…atunci nu mai conteaza nici o date personale vrei gdpr du te tata si fa afaceri in mediul privat dar fara sa faci afaceri cu statul!primarul trebuie sa fie 1 mie la suta transparent nu vrei nu poti pa lasa pe altul vrem sa vedem fiecare leut public unde merge!

  • PCRPNLPSD says:

   Ca si in retorica de doi lei trumpista, asa si aici, lucrurile sunt cerute intr-un singur sens si prostia nu are limite. In timp de covid, cu batai in centru, cu infrastructura tot mai proasta, constructii unele peste altele, spatii verzi tot mai putine, “dezvoltatori” care fac ce vor si lasa trotuar pentru pisici ca oamenii sigur nu incap, si baietii astia atat stiu sa faca… :)) Sa futa primarul ca asa zice partidul. E fix ca in PCR.

 33. EU 2020 says:

  Dominic Fritz: transparenta, nu avem nimic de ascuns.fara penali in functi publici,eliminarea sectiei speciale din justitie,eliminarea pensilor speciale si cumulul pensie cu salariu,digitalizarea activitati din primarie,reducerea numarului de bugetari din primarie,participarea cetatenilor la hotaririle luate de primarie.Dar dragi Timisoreni astea sant ‘BALIVERNE SI ABURERELI”ca sa ma votati.Le veti auzi din noua peste 4 ani la noua mea campanie electorala

 34. elis says:

  Un om in slujba adevarului nu va permite niciodata ca asupra lui sa planeze vreo suspiciune. Cand nu ai nimic de ascuns, nu faci gargara aiurea. Arati ce trebuie aratat, daca trebuie, si cui trebuie. Dar se pare ca si lui Fritz ii place circul.

 35. Stefan says:

  Este Scutit Fritz de lege? Ok.Atunci as dea el o lege prin care ai voie sa nu ti prezinti acte de studii, carte de identitate.Acest biped este o marioneta si va fi extras ca si LCKoveshy dupa desconspirare

 36. ALINICA says:

  SpitzFritz om incompetent ca primar,politic terminat va fi spulberat la viitoarele alegeri,atit .

 37. Mihai says:

  Sunt de acord ca faptul ca a cere domiciliul este ilegal, deoarece acea informatie este cu caracter personal.
  Studiile in schimb da, ca dorim si noi sa stim ce fel de oameni ne conduc. S-a facut atata tam-tam cu PSD ca aveau analfabeti functionali in partid, dar acum nici USR-ul care se vrea a fi altfel nu doreste sa-si publice studiile, asta dragi cititori se numeste ipocrizie.

 38. Gabe says:

  Niște Trumpi de buzunar se joacă de-a dovezile, idioți. De la unii, copii de profesori de matematica ce i-am admirat (pe profesori) mă așteptam las mai mult(ā) civilizație…

 39. virgil says:

  Nu inteleg ce e asa complicat sa arati diploma de studiu si domiciliu ?
  Respect Robu pentru capacitatea de implicare in viata comunitatii. Toti ar trebui sa fim la fel.

 40. Cetan says:

  Rusinea infrangerii si invidia lui Robu stau in spatele acestor aberatii . Robu se simte penibil si vrea sa il rastoarne pe Fritz . Robu a pierdut sansa . Robu sa-si vada de diplomele lui si de amintirile frumoase cand era primar . In rest poate sa tot latre cat vrea , dar sa aiba grija . Robu ar face bine sa nu risipeasca energia consiliului Local cu astfel de intrigi si sabotari impotriva lui Fritz . Epoca Robu a expirat . Nu sunt fan Fritz , insa Robu a dezamagit Timisoara si era necesar sa plece .

  • paduraru says:

   lasa l ba pe robu e istorie gata e la lada de gunoi a tm gata acum e fritz si trebuie sa arate ca nu e ca robu sau mai rau !nu vrea sa plece de unde a venit nu putem lasa milioane de euro pe mana unui necunoscut!

 41. Dan Coe says:

  Dacca totul e in ordine si nu e nimic de ascuns sa prezinte docuentele iin consiliu.si basta…

 42. Raul says:

  Demisia Fritz si alegeri anticipate, alta sansa nu vad pentru Timisoara.

 43. Elvis_the_King says:

  Dincolo de subiect, care nu ma atinge cu absolut nimic, nu pot sa nu vad cum toate panaramele politice isi bat joc de noi cu fel de fel de “proiecte” ce doar consuma timpul mandatului lui Fritz, nu ca ar fi el super potent sau grabit si nici nu prevad sa poata face prea multe… Sansele sa piarda urmatorul mandat sunt mari asa ca… Timisoara va mai pierde inca vreo 10-15 ani de deszvoltare. Dar e trist cum rezoneaza lumea cu partide cunoscute pentru coruptie, penali, falsuri si incompetenta, ce vin cu tot felul de prostii. Daca o virgula nu era pusa cum trebuie in dosarul lui Fritz, va asigur ca nu putea candida, la ce caracatite sunt, asa ca ramaneti rationali si vedeti ce e sub masca!

  • paduraru says:

   exact suntem rationali dar vedem ca pnl usr au ajuns mai corupte ca psd asa ca am ajuns mai rau cu astia care vor sa taie de la saraci sa imbuibe mafia politica pl regrupata in pnl coruptie pana la dumnezo si inapoi deja o regret pe dancila cand vad cat de tembel e orban si catzu niste marionete penibile penale!

 44. Ionut says:

  In România de azi comportamentul a tot mai mulți indivizi ne amintesc de regimuri considerate apuse dar istoria se repetă.

 45. vasile says:

  Ce aberatie. Dl Fritz daca imbratisa valorile despre care vorbeste : transparente, cinste, loialitate. Nu era nevoie de un HCL pt ca cei din conducerea PMT sa isi faca publice diplomele, domiciloul si orice alt aspect care tine de legalitatea si corectitudinea alegerii lor intr-o functie publica. El trebuia deja sa le publice pe site asa inchidea gura la oricine.

 46. Rado says:

  Nu-i dintre ai nostrii …AFARA ! AFARA ! AFARA ! Si aia care l-au infipt aici trecuti in rezerva FARA pensie speciala.

  • minte ioc says:

   Care sunt ai nostri? Tu sigur nu esti de-al meu… Pt mine Fritz e mult mai de-al meu decat esti tu asta e clar numai din ce mizerie ai scris mai sus. Muta-te in rusia sau…dolj sau unde te simti tu acasa si lasa-ne pe astia mai cu minte si cu valori mai vestice in pace ca oricum nu esti capabil sa pricepi.

 47. wtdg says:

  Asta cu publicarea diplomelor si a domiciliului ar trebui sa fie lege in toata Romania, la orice aleger. Doar punctual in Timisoara nu are nici un efect. Sunt curios daca alesii pedele, pardon penele, madam gorghiu sau nenea benone ar mai fi iesit parlamentari de Timis 😉 Sa nu mai borbim despre tot felul de somitati penele sau pesede care nu au nic bacul luat. Pe langa astia repetentii latzcau sau parlamentarul trifan par deja mari savanti 🙂 Pe de alta parte nu inteleg inversunarea usr impotriva acestei hotarari a CL, cand ei propun ceva, cei care se opun sunt dusmani de clasa care trebuie eliminati.

 48. traby says:

  Fritzi,fiindca esti reprez. unui partid anti crestin si anti stat national,un partid trompeta al neo-marxistilor globalisti,trebuie sa dispari urgent din peisajul acestui oras.Progresistilor care legiferati impingerea namolului la deal si-ndoctrinati copii de 4 ani cu spurcaciuni care le ucid inocenta ,cum va permiteti sa sfidati un neam intreg ,prin refuzul de a depune juramantul cu mana pe Biblie?Stim ce hram purtati si ce scopuri aveti(mai putin,cei care v-au votat),dar macar de ochii prostimii ati fi putut sa nu va sfidati alegatorii.Jar mancati,atat voi cat si adevaratii papusari care va finanteaza.

 49. VW says:

  La partea cu domiciliul nu cred ca sunt probleme, in schimb la diplome ar fi interesant de vazut, mai ales ca USR au antecedente la umflarea studiilor si realizarilor profesionale.
  Provocare: cautati pe Google “Dominic Fritz”, exact asa intre ghilimele, si de la Instrumente setati intervalul de timp in care sa caute rezultatele. Puneti din 2009 pana in 2016-2017 sa zicem. La setari de cautare (iconita dreapta sus) selectati la regiune Germania si la limbi germana. Acum spuneti-mi cate pagini gasiti in germana despre Fritz si activitatea lui politica in Germania, in conditiile in care se lauda cu o gramada de realizari. O stire, orice care sa mentioneze ca a facut ce scrie el in CV. Va spun eu, NU GASITI NIMIC care sa mentioneze ca omul asta a miscat un deget dpdv politic in Germania.
  Chiar va rog sa “sapati” un pic cand aveti timp. Cred ca am luat teapa secolului cu primarul asta si toti aghiotantii lui.

 50. trimite says:

  Nu ma mira… Arata exact cu ce gunoaie avem de-a face si ce preocupari au.
  PSD/PNL sunt exact acelasi lucru, o mana de nepoti borfasi care vor doar sa faca asa cum vor ei, pentru ei si ii doare fix in cot de problemele orasului sau a cetatenilor si tarii… Niste mafioti ordinari.

 51. Adrian says:

  Gestionarea datelor personale incalcata de consilieri
  Amenda de la autoritatea competenta e cam mare.
  Cine plătește?cetățenii timișoreni?

 52. Dacian says:

  Bine măcar că nu e oltean! Taxa e așa transparent cum zice de ce nu face publice actele alea? Ce are de ascuns? Ce are de pierdut daca le prezintă ca să se liniștească prostimea?

 53. damm says:

  huoo fritz!

 54. Denis says:

  Consilierul MOȘIU e un prost crescut

 55. Nicolaescu says:

  Am crezut ca FRITZ ii ia si la bataie pe consilierii locali. Bree! Mi-a placut interventia lui Dominic. Felicitari!

  Din punctul meu de vedere, ar trebui ca acest CL să fie dizolvat. Să se faca alegeri anticipate si propusi alti candidati pe lista.

 56. uie_fritz says:

  dar vai, cum adica? nu era cu transparenta? fara coruptie..pentru FRITZZ cu dedicatie: FARA PEDOFILI IN FUNCTII PUBLICE

 57. Nicolae Sandu says:

  De când acest infect marius craina cere transparența în primăria primăria Timișoara ?! Te f**k în gură de gunoi ordinar ! Spune tu de afacerile tale oneroase cât ai fost manager la județean , scârbă ordinară ce ești !!

 58. Wow, this piece of writing is fastidious, my sister is analyzing such things, thus I am going to tell her.

 59. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Primăria înființează Asociația pentru Promovarea Timișoarei. Cotizația de 250.000 de lei vine și din taxa hotelieră

  Ştiri din Timiș

  Se anunță o săptămână plină în Iulius Town: musicaluri, evenimente pentru copii și momente dedicate sportivilor

  Capitala Culturala

  Îngrijorări și recomandări pentru TM2023 în ultimul raport de monitorizare de la Comisia Europeană

  Eveniment

  Bărbat amendat la mai puțin de jumătate de oră după ce a aruncat gunoaie pe stradă, la Ghiroda

  Eveniment

  VIDEO. Remorcă încărcată cu hârtie igienică și șervețele de bucătărie, cuprinsă de flăcări la Timișoara

  Mapamond

  Bulgaria elimină toate restricțiile pentru românii care vor să intre în țară până la sfârșitul sezonului

  Sănătate

  Coronavirus, 28 iulie: 159 de infectări și un deces în România. Sunt 16 cazuri în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Copacii tăiați de primărie, transformați în artă la Timișoara. „O metodă bună de promovare a orașului”

  Eveniment

  Tânără de 31 de ani prinsă cu droguri ascunse în lenjeria intimă, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Timișoara va avea autobuze electrice tot din Turcia. Ministerul Dezvoltării a încheiat în sfârșit licitația

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici