tion.ro Web analytics

Concurs national de informatica, la Timisoara, pentru elevii nevazatori si cu deficiente de vedere

Concurs national de informatica, la Timisoara, pentru elevii nevazatori si cu deficiente de vedere

<p>Concurs national de informatica, la Timisoara, pentru elevii nevazatori si cu deficiente de vedere (foto: arhiva)</p>
Reactualizat la:
La Timişoara se desfăşoară în aceste zile concursul naţional de informatică pentru ambliopi (persoane cu deficienţe de vedere) şi nevăzători. Concursul este organizat, în perioada 12-13 noiembrie, de către Liceul Teoretic Special Iris din urbea de pe Bega.
Scris de Adrian Panduru - La Timişoara se desfăşoară în aceste zile concursul naţional de informatică pentru ambliopi (persoane cu deficienţe de vedere) şi nevăzători. Concursul este organizat, în perioada 12-13 noiembrie, de către Liceul Teoretic Special Iris din urbea de pe Bega.

La competiţie participă cei mai buni ”IT-işti” din toate cele şapte instituţii de învăţământ care şcolarizează elevi cu deficienţe de vedere din ţară (Arad, Cluj-Napoca, București, Buzău. Târgu-Frumos, Timișoara), în total 32 de elevi.

Concursul naţional „Lumea virtuală prin Iris” oferă elevilor ambliopi și nevăzători participanți posibilitatea de a-și demonstra abilitățile de utilizare a calculatorului și are ca obiective eliminarea diferenţelor esenţiale dintre oportunităţile de învăţare oferite grupurilor dezavantajate (copii nevăzători, slab văzători, cu nevoi speciale etc.) şi cele oferite majorităţii, dezvoltarea creativităţii elevilor, a capacităţii de a cerceta o temă dată, a gândirii critice şi favorizarea schimbului de idei, dezvoltarea capacității de adaptare la lucrul în echipă, în elaborarea unui proiect care are o temă dată.

Concursul a ajuns deja la a treia ediție şi este organizat de profesoara Simona Vălcan, de la Liceul Teoretic Special Iris din Timişoara. Elementul de noutate al acestei ediţii este proba pe echipe neomogene (echipe formate cu elevi care provin din școli diferite) care contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare, socializare și lucru în echipă, de adaptare la un nou mediu, care în viitor îi ajută pe tinerii nevăzători și ambliopi să se integreze în societate.

Competiția este organizată de către Liceul Teoretic Special Iris în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș prin Agenda Culturală – 2015, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Asociația pentru sprijinirea copiilor și tinerilor ambliopi și nevăzători „Iris”- Timişoara, Asociația nevăzătorilor filiala Timiș-Caraș şi, nu în ultimul rând, Clubul Lions Diamond Timișoara, care a fost de la început susținătorul financiar al evenimentului.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Ştirile judeţului Timiş

  Echipaj de poliție implicat într-un accident de circulație, la Timișoara
  Accident de circulație, vineri seară, la intersecția bulevardului Liviu Rebreanu cu Calea Șagului. O autospecială de poliție s-a ciocnit de un autoturism. Echipajul se afla în misiune.

  Mapamond

  Faceți cunoștință cu rechinii care au învățat să umble
  Deși majoritatea speciilor de rechin existente evoluează foarte lent, pe parcursul a zeci sau sute de milioane de ani, câteva specii s-au adaptat mediului mult mai repede, învățând să umble, uneori chiar și pe uscat.

  România

  O pasăre dintr-o specie ocrotită de lege a fost ucisă, tranșată și dată la câini, în Brăila
  Gâsca cu gât roșu ”Emilia”, o pasăre dintr-o specie rară, ocrotită de lege, și-a găsit sfârșitul în Brăila, unde, un gospodar a ucis-o, tranșat-o și a dat-o câinilor. 3

  Mapamond

  Atac armat în Germania. Șase persoane au fost ucise
  Atac armat violent produs în după-masa zilei de vineri, în Germania. Un bărbat a împușcat mortal cel puțin șase persoane.

  Ştirile judeţului Timiş

  Ministerul Sănătății – măsuri suplimentare împotriva gripei. Suport cardiac și respirator pentru pacienți, la Timișoara
  Ministerul Sănătății a luat măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea și tratarea îmbolnăvirilor prin gripă. Pentru persoanele cu insuficiență respiratorie severă, reprezentanții Ministerului Sănătății au apelat pentru suport și la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, pe lângă alte unități sanitare din țară. Au fost suplimentate și dozele de vaccin antigripal.

  România

  Un primar din România vrea să desființeze Poliția Locală
  Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, cere desființarea Poliției Locale din municipiul al cărui edil este, pe motiv că polițiștii locali dau prea multe amenzi. Vasile Pavăl este al doilea primar din România care vine cu această propunere. 1

  Mapamond

  În China se construiește un spital pentru pacienții infectați cu coronavirus. Va fi gata în șase zile
  Autoritățile chineze au dat ordin ca într-un timp record, de numai șase zile, în Wuhan să fie construit un spital destinat pacienților infectați cu coronavirus.

  Ştirile judeţului Timiş

  Sala Olimpia, de 5 ani fără autorizație de securitate la incendiu. Primăria dă 20.000 de euro să facă rost de ea
  Au trecut cinci ani de când Sala Olimpia nu mai are autorizație de securitate la incendiu. A expirat chiar în anul în care a ars clubul Colectiv, într-un incendiu care a ucis 64 de oameni. Primăria caută în sfârșit o firmă care să pregătească documentația pentru avizul ISU, căreia e dispusă să-i dea aproape 20.000 de euro. 4

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.