tion.ro Web analytics

Concurs national de informatica, la Timisoara, pentru elevii nevazatori si cu deficiente de vedere

Concurs national de informatica, la Timisoara, pentru elevii nevazatori si cu deficiente de vedere

<p>Concurs national de informatica, la Timisoara, pentru elevii nevazatori si cu deficiente de vedere (foto: arhiva)</p>
Reactualizat la:
La Timişoara se desfăşoară în aceste zile concursul naţional de informatică pentru ambliopi (persoane cu deficienţe de vedere) şi nevăzători. Concursul este organizat, în perioada 12-13 noiembrie, de către Liceul Teoretic Special Iris din urbea de pe Bega.
Scris de Adrian Panduru - La Timişoara se desfăşoară în aceste zile concursul naţional de informatică pentru ambliopi (persoane cu deficienţe de vedere) şi nevăzători. Concursul este organizat, în perioada 12-13 noiembrie, de către Liceul Teoretic Special Iris din urbea de pe Bega.

La competiţie participă cei mai buni ”IT-işti” din toate cele şapte instituţii de învăţământ care şcolarizează elevi cu deficienţe de vedere din ţară (Arad, Cluj-Napoca, București, Buzău. Târgu-Frumos, Timișoara), în total 32 de elevi.

Concursul naţional „Lumea virtuală prin Iris” oferă elevilor ambliopi și nevăzători participanți posibilitatea de a-și demonstra abilitățile de utilizare a calculatorului și are ca obiective eliminarea diferenţelor esenţiale dintre oportunităţile de învăţare oferite grupurilor dezavantajate (copii nevăzători, slab văzători, cu nevoi speciale etc.) şi cele oferite majorităţii, dezvoltarea creativităţii elevilor, a capacităţii de a cerceta o temă dată, a gândirii critice şi favorizarea schimbului de idei, dezvoltarea capacității de adaptare la lucrul în echipă, în elaborarea unui proiect care are o temă dată.

Concursul a ajuns deja la a treia ediție şi este organizat de profesoara Simona Vălcan, de la Liceul Teoretic Special Iris din Timişoara. Elementul de noutate al acestei ediţii este proba pe echipe neomogene (echipe formate cu elevi care provin din școli diferite) care contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare, socializare și lucru în echipă, de adaptare la un nou mediu, care în viitor îi ajută pe tinerii nevăzători și ambliopi să se integreze în societate.

Competiția este organizată de către Liceul Teoretic Special Iris în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș prin Agenda Culturală – 2015, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Asociația pentru sprijinirea copiilor și tinerilor ambliopi și nevăzători „Iris”- Timişoara, Asociația nevăzătorilor filiala Timiș-Caraș şi, nu în ultimul rând, Clubul Lions Diamond Timișoara, care a fost de la început susținătorul financiar al evenimentului.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Sănătate

  Ministrul de Interne la Vama Nădlac, într-o vizită fulger. A verificat la fața locului cum se desfășoară traficul
  Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, a fost duminică într-o vizită fulger la Vama Nădlac I și Vama Nădlac II, pentru a verifica cum se desfășoară tranzitul camioanelor de marfă și al autoturismelor.

  Sănătate

  A crescut numărul persoanelor aflate în carantină, în Timiș
  Peste 900 de persoane sunt în izolare la domiciliu, în Timiș. A crescut numărul persoanelor aflate în carantină în cel mai vestic județ al țării.

  Ştirile judeţului Timiş

  Aproape 300 de amenzi date în ultimele 24 de ore, în Timiș, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare
  Curge în continuare cu amenzi date de polițiști și jandarmi pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare. Vă reamintim că acestea nu pot fi plătite cu cardul online.

  Sănătate

  25 de cazuri de COVID-19 la Maternitatea Odobescu. DSP Timiș recomandă restrângerea activității și externarea unor pacienți
  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș transmite că în Secțiile de obstetrică-ginecologie și neonatologie ale Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara (Maternitatea Odobescu) au fost confirmate 25 de cazuri COVID-19. 2

  Sănătate

  Autoritatea pentru Digitalizarea României confirmă dezvăluirile tion.ro! Amenzile pentru încălcarea Ordonanțelor Militare nu pot fi plătite online!
  Reprezentanții Autorității pentru Digitalizarea României confirmă dezvăluirile făcute, sâmbătă, de tion.ro Amenzile nu pot fi, deocamdată, plătite online. La două săptămâni de la primele amenzi pentru încălcarea Ordonanțelor Militare, fluxul de plată online cu cardul este încă în faza de testare. 5

  Sănătate

  Timiș: 176 de persoane cu COVID-19. În România sunt 3.864 de cazuri
  În România au fost diagnosticate 3.864 de cazuri de COVID-19, până duminică. În Timiș au fost depistate 176 de persoane cu coronavirus. 6

  Sănătate

  Doctorul Musta despre lupta cu COVID-19: „Toată lumea trebuie să pună umărul. Nu există loc de răfuieli politice”
  Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, unde sunt internați doar pacienți cu COVID-19, se apropie de capacitate maximă. Doctorul Virgil Musta, care face parte din echipa care tratează pacienții de la Victor Babeș, spune că toată lumea trebuie să pună umărul în lupta cu coronavirusul. 3

  Sănătate

  Coronavirusul mai face două victime în România. Bilanțul ajunge acum la 148. UPDATE
  Încă două persoane din România au pierdut lupta cu coronavirusul. Pacienții, din categoria de vârstă cu risc crescut, aveau și alte afecțiuni. UPDATE. Și-au mai pierdut viața încă trei persoane din România, din cauza coronavirozei

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.