tion.ro Web analytics

Cazul Ana Munteanu în Consiliul Local Timișoara. PSD așteaptă ordin de încetare a mandatului

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:

Cazul Ana Munteanu în Consiliul Local Timișoara. PSD așteaptă ordin de încetare a mandatului

Reactualizat la:
Ana Munteanu poate rămâne consilier local, lasă să se înțeleagă reprezentanții USR Timiș. Conform Codului Administrativ, ea își pierde funcția doar dacă nu mai e membru de partid, dar USR Timiș anunță doar suspendarea pentru un an. Un ales PSD crede că „s-a pierdut pe drum un consilier local” și așteaptă un ordin de încetare a mandatului.
Scris de Roxana Deaconescu - Ana Munteanu poate rămâne consilier local, lasă să se înțeleagă reprezentanții USR Timiș. Conform Codului Administrativ, ea își pierde funcția doar dacă nu mai e membru de partid, dar USR Timiș anunță doar suspendarea pentru un an. Un ales PSD crede că „s-a pierdut pe drum un consilier local” și așteaptă un ordin de încetare a mandatului.

Povestea scandalului iscat de Ana Munteanu nu se încheie odată cu anunțul dat de USR Timiș de joi, când ne-a fost transmis că tânăra consilieră locală a fost suspendată un an din partid. Reprezentanții USR au vorbit atunci despre cei care au criticat-o pe Munteanu, despre știri false și extrem de puțin despre ce înseamnă sancțiunea votată în Biroul Politic Județean.

Conform statului partidului, „un membru USR poate fi suspendat (…) din calitatea sa de membru. Pe perioada suspendării, acesta nu poate exercita drepturile sale ce decurgeau din calitatea sa de membru, păstrând obligația de a respecta îndatoririle membrilor USR”, se arată în art. 11, paragraful 2).

Reprezentanții USR nu au spus însă explicit dacă Ana Munteanu își pierde și funcția de consilier local sau nu, adică dacă faptul că a fost aleasă pe lista USR pentru Consiliul Local Timișoara este un „drept care decurge din calitatea de membru” de partid. Dacă ar fi anunțat acest lucru, ar fi trebuit să spună și numele celui care urmează să-i ia locul.

Țoancă (PSD): Orice vot al Anei Munteanu riscă să arunce în ilegalitate munca CLT

Consilierul local Radu Țoancă (PSD) crede că „s-a pierdut pe drum un consilier local în Timișoara”. El citează Codul Administrativ, care spune: „calitatea de consilier local (…) încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului (…) în caz de pierdere a calității de membru al partidului politic (…) pe a cărui listă a fost ales”.

„Sper ca la ședința Consiliului Local Timișoara din data de 30 martie să avem pe ordinea de zi un ordin al prefectului de încetare a mandatului de consilier municipal pentru doamna Ana Munteanu. În caz contrar, orice vot al acestui consilier municipal riscă să arunce în ilegalitate totală toată munca celorlalți 26 de consilieri locali timișoreni. (…) Doamna Ana Munteanu și-a pierdut calitatea de membru al USR-PLUS pentru un an, deci va mai putea face parte, eventual, din Consiliul Local Timișoara, în 2024, dacă, evident, va candida pe o poziție eligibilă”, transmite Radu Țoancă.

Vă reamintim, un alt consilier local i-a cerut primarului Dominic Fritz un proiect de hotărâre pentru sancționarea Anei Munteanu. Solicitarea Roxanei Iliescu (Pro România) a ajuns la Serviciul Juridic din Primăria Timișoara, care va analiza dacă activista consilieră din USR va putea fi „lovită” în indemnizația de consilier local și dacă pe ordinea de zi a viitoarei ședințe CLT va ajunge un proiect de hotărâre în acest sens.

În cazul în care nu sunteți la curent cu pățania Anei Munteanu, tânăra consilieră „a descins” cu jandarmii, în urmă cu o săptămână și o zi, la restaurantul unui hotel din Timișoara. A explicat că a vrut să arate că patronul, omul de afaceri Dan Dinu, care ceruse renegocierea chiriei pentru un alt spațiu închiriat de la primărie, nu respectă restricțiile în pandemie și carantină. Prietenii de pe Facebook ai tinerei Munteanu s-au întrebat în ce calitate a mers aceasta cu jandarmii, iar ea a replicat că a folosit legitimația de consilier local. S-a aflat apoi că cei care s-au dus să își facă rezervare au mers tocmai ca să arate că se încalcă legea.

Articole pe aceeași temă:

Demisie din USR, după Ana Munteanu: „Va fi curând consilierul de comunicare al vicepreședintelui CJT”

[relatedArticles]

Primarul Fritz, despre „descinderea” Anei Munteanu: O eroare de judecată, e o lecție pentru tinerii politicieni

26 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. AlexD says:

  Radu Toanca, Cat de ilegal este oare ca Alfred Simonis, cel care a votat fara retinere toate legile aberante ale lui Dragnea si acum stabileste local si nu numai, linia partidului psd.
  Dna Munteanu a gresit prin modul de abirdare, dar ideea de a scoare la lumina incalcarea legii este salutara. Pe cand voi pesedeii, dimpotriva, i-ati protejat mereu pe cei care incakca legea.

  • Mihaela Pupaza says:

   Dragnea era tatucul lor, era firesc sa fac zid in jurul dumnealui.

  • USR+ un partid care incurajarea ne aplicarea legi. says:

   Se vede cum USR+ cu apucaturi comuniste ne da o lecție de educatie civica clara ,aplicam legea cand ne convine si cand nu ne convine o ignoram.
   Acuma este un caz simplu de incalcare a legi cu un tupeu jegos invocând scuze infantile.

 2. VomaPeSistem says:

  Mda… deci daca incerci sa dovedesti ca nu se respecta legea ajungi sa fi injurat si dat afara? Se pare ca 80% din romani sunt niste prosti infecti.

  • RaduD says:

   Poți dovedi și fără turnătorii de tip “Ana, Luka și cu Dej bagă spaima în burgheji”, doar că e necesară gândire ceea ce s-a dovedit că e greu!

  • Mike says:

   instigarea la nerespectarea legii se pedepseste penal…asta a facut munteanca..o idioata rezist

  • Hipsterescu says:

   e mai complicat, tipa “a inscenat” flagrantul la ordinul prefectului, probabil d-asta nici nu a dat-o afara din partid si CL ca incepea sa sifoneze, cri cri cristescu

   • Dacian says:

    Înscenarea se face de către organele competente și abilitate! Ea nu e nici una din cele două variante! Mai mult jandarmii in perioada asta sunt în subordinea MAI…
    Ce a făcut ea e instigare, nerespectarea carantinei și abuz în serviciu!

 3. Marian says:

  cum era aia?: “… in orice stat normal … si-ar fi dat demisia in secunda 2 …”

 4. xsulescu says:

  tovarașa Ana Pauker, a fost reincarnată. In loc să se ocupe de realele probleme ale orașului, inscenează patronilor fărădelegi. Incepeți să dezamagiți dragi USR iști, păcat de tineri care și-au pus speranța in voi că veniți cu un aer de modernitate, din păcate constatăm aceleași metehne autohtone de imbecilitate comunistă.

 5. ITist says:

  Legea e foarte clara si trebuie respectata. Daca Ana Munteanu nu mai are calitatea de membru al USR atunci si-a pierdut de drept locul de consilier in CL. Orice alta situatie reprezinta o incalcare flagranta a legii.

 6. Ofiter tovarașa Ana Pauker este obligatoriu sa pleci din C.L. !! says:

  Ofiteru tovarașa Ana Pauker Munteanu școlita de către servici sa manipuleze masel prin postari video a ajuns sa fie compromisă .
  Și insistenta serviciilor secreta de a menține ca consilier local in ciuda faptului ca mandatul a încetat in conformitatea si in spiritul legi.
  Intrebare USR+ si persoana care a planuit si a trimis pe tovarașa Ana Pauker de ce nu a fost pedepsita ??????

 7. USR+si PNL partide paravan al serviciilor SRI says:

  Din păcate USR+PNL sunt niște partide care aupicături comuniste care a ordonat si a dat mana ibera la jandarmi politie procurori pentrbuzuri .
  Dar în realitate in spatele partidelor paravan PNL si USR+ este serviciile secret SRI si SIE.
  PNL si USR + partide care nu apara interesele romanilor si a României.

 8. Guvernul SRI o sa pice!!! says:

  Jos cu Guvernul SRI !!!
  Și desfintarea securitati SRI si arestarea tuturor si ani grei de puscari.
  Si anchetarea si arestarea procurorului si judecătorului care au băgat pe cetateanu la spitalul de nebuni.
  Pentru asta avem nevoie de secția speciala care ancheteaza abuzurile magisator desfintat de PNL și USR+ la ordinul SRI.
  Jos PNL USR + SRI

 9. Tmidu' says:

  Initial au folosit cel mai mare pacat al romanilor , “denuntul ” .
  Cei mai in virsta stiu ca pe vremea lui Ceasca unul din trei romani era slugoi si ciripea la Secu’,deci denutatorii fara numar…..

  Localul cu pricina a continuat insa sa functioneze si atunci au trimis-o pe vajnica Activista Munteanu cu Jandarmii .
  La je; ca in anii Constructiei Socialismului .

  Si uite asa Securistii din USR trec prin Turnesol iar Tinerii care au votat lozinci nu oameni si nu faptele lor
  au ocazia sa invete ca ” ce naste din pisica soareci maninca ” .

 10. Tmidu' says:

  Initial au folosit cel mai mare pacat al romanilor , “denuntul ” .
  Cei mai in virsta stiu ca pe vremea lui Ceasca unul din trei romani era slugoi si ciripea la Secu’,deci denutatorii fara numar…..

  Localul cu pricina a continuat insa sa functioneze si atunci au trimis-o pe vajnica Activista Munteanu cu Jandarmii .
  La fel ca in anii Constructiei Socialismului .

  Si uite asa Securistii din USR trec prin Turnesol iar Tinerii care au votat lozinci nu oameni si nu faptele lor
  au ocazia sa invete ca ” ce naste din pisica soareci maninca ” .

 11. gabriela borcsi says:

  usr psd pnl aceasi mizerie

 12. fotbal1 says:

  Serios, stiti cum este aceeasta situatie, tipic romaneasca. Deci:
  In loc cel care incalca legea de fiecare data sa fie tras la raspundere, este tras la raspundere cel care a vrut sa demonstreze ce face primul. Credeti ca nu se stia ca individul tine restaurantul deschis, chiar era sub protectia organelor care trebuiau sa-l amendeze.
  Prin urmare:
  Daca doamna ar fii aflat ca cineva urmeaza sa omoare pe altcineva si politia se face ca nu vede si aude, tot nu ar fii fost bine sa ii faca flagrant si sa dovedeasca, pentru ca e cu functie publica.
  Legea ar trebuii sa fie exact invers, daca cineva dovedeste ca altcineva face sau a facut o fapta rea sa fie recompensat nu tras la raspundere.
  Dar in Romania…
  Iar PSD abia asteapta sa mai scape de persoane care pot arata cine incalca legea…

  • ares says:

   Daca incalci legea incercand sa demonstrezi ca celalalt incalca legea, atunci nu esti cu nimic mai presus.

  • N-am says:

   In calitate de ce se afla ea acolo?
   A incalcat legea ca civil si atributiile de serviciu+ legea ca angajat primarie.
   Alege.
   Nu mai fiti ipocriti si lingai.

 13. Ouch says:

  Toanca Uraganu’ sa mai astepte, ca-n 3 ani si cateva luni (cate, mai exact, stiu cei care contorizeaza mandatul primarului Fritz, si nu pierd ocazia sa se laude ca “lunile lui sunt numarate”) inceteaza si mandatul Anei Muresan. Si al lui, dealtfel, daca nu inceteaza al lui mai repede, pe motive penale.

 14. Paul says:

  Ce fatza de sicriu de sicriu ambulant are să mor eu de nu

 15. OXY says:

  Am si eu o intrebare: daca fata aia ar fi facut un flagrant cu un polician care ia mita (in acelasi mod idiotic) ar fi fost acelasi scandal?

  • Daniel says:

   NU! Uite răspunsul la așa o intrebare de oxyur. Nici nu ma gândesc cata minte ai, ca sa compari doua situații diametral opuse, ca ma apuca groaza. Alta întrebare?

 16. expat says:

  Cred ca ar trebui vazut actiunea persoanei altfel:
  – civic, in situatia de pandemine populatia intelege situatia celor din HoReCa cit si a comerciantilor deci ar trebui sa fim mai solidari cu acestia si sa incercam prin metodele de care dispunem ( comenzi online) sa incerc sa dam o sansa la supravietuire a acestora. Acest gest este unul de solidaritate si se aplica in toate tarile civilizate sau mai bine zis dupa ce treci granita Romaniei spre vest.
  – politic, ar trebui sa fie implicata in gasirea de solutii generale pentru a limita raspindirea virusului si sa vina cu propuneri si sugestii la nivelul consiliului local. Nu este datorita si nici sarcina politicului sa vada daca legea se aplica, fiind alte organe abilitate sa faca aceasta investigare.

  In concluzie USR ++ ne-a lamurit ca nu stie decit sa puna in scena intrigi, datorita actorilor pe care i-a promovat si nu se ocupa deloc de problemele unui oras ca Timisoara, care cred ca ar merita mai mult.
  Cred ca Timisoara are nevoie de experti si ma mir cum USR++ nu a reusit sa atrag oameni cu experienta in structurile sale, oricum PSD-ul nu a putu niciodata si de aceea a pierdut majoritatea in Timisoara.

 17. sss says:

  Totul a fost facut premeditat impreuna cu prefectul Nemeth, lui nu ii cere nimeni demisia?

 18. Cele mai noi știri

  Mapamond

  Noua Zeelandă a vaccinat 2,5% din întreaga populație într-o singură zi

  România

  VIDEO. Boncănitul cerbilor, surprins de camerele de monitorizare din pădurile Parcului Național Piatra Craiului

  Mapamond

  Recompensă de la SUA pentru familiile a 10 afgani uciși din greșeală într-un atac cu drona

  Ştiri din Timiș

  A murit Coleta de Sabata, singura femeie rector al Universității Politehnica Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Peste 900 de locuri de muncă vacante prin AJOFM Timiș. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Ana Munteanu, dată exemplu de RoVaccinare. Copilul ei de 8 săptămâni are anticorpi, s-a vaccinat când era însărcinată

  Economic

  La patru luni de la incendiul devastator, Frigoglass a reluat producția la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  O comisie tehnică a Primăriei Timișoara „va analiza holistic” viitoarele investiții din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Sanctuarul de la Parța devine punct muzeal până în 2022, cu peste 400.000 de euro

  Ştiri din Timiș

  Alfred Simonis, despre scandalul cu Dan Dinu: Oamenii de afaceri din Timișoara nu au un partener, ci un adversar în primarul orașului

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici