tion.ro Web analytics

Demisie din USR, după Ana Munteanu: „Va fi curând consilierul de comunicare al vicepreședintelui CJT”

De Roxana Deaconescu

Demisie din USR, după Ana Munteanu: „Va fi curând consilierul de comunicare al vicepreședintelui CJT”

foto: arhivă
Cazul Ana Munteanu iscă în continuare reacții în USR Timiș. Sancțiunea primită de consiliera locală nu este văzută cu ochi buni de unii membri de partid. Cea care a lucrat la grafica USR la alegerile de anul trecut și-a dat demisia, public, pe Facebook. Și anunță că Ana Munteanu va fi, curând, consilier personal al vicepreședintelui CJ Timiș, Cristi Moș. Pe probleme de comunicare.
Scris de Roxana Deaconescu - Cazul Ana Munteanu iscă în continuare reacții în USR Timiș. Sancțiunea primită de consiliera locală nu este văzută cu ochi buni de unii membri de partid. Cea care a lucrat la grafica USR la alegerile de anul trecut și-a dat demisia, public, pe Facebook. Și anunță că Ana Munteanu va fi, curând, consilier personal al vicepreședintelui CJ Timiș, Cristi Moș. Pe probleme de comunicare.

Consilierul local din partea USR, Ana Munteanu, „a descins” cu jandarmii, în urmă cu o săptămână, la restaurantul unui hotel din Timișoara. A explicat că a vrut să arate că patronul, omul de afaceri Dan Dinu, care ceruse renegocierea chiriei pentru un alt spațiu închiriat de la primărie, nu respectă restricțiile în pandemie și carantină. Prietenii de pe Facebook ai tinerei Munteanu s-au întrebat în ce calitate a mers aceasta cu jandarmii, iar ea a replicat că a folosit legitimația de consilier local. S-a aflat apoi că cei care s-au dus să își facă rezervare au mers tocmai ca să arate că se încalcă legea. Consiliera USR PLUS a explicat ulterior că cel care a sesizat Jandarmeria a fost prefectul de Timiș, care știa de „operațiune”.

Reacțiile din partid au apărut târziu, iar Ana Munteanu a fost suspendată pentru un an din USR Timiș. Ea rămâne însă în consiliul local. Numai că decizia Biroului Politic Județean al USR Timiș nu este pe placul unor membri de partid. Corina Petre, cea care s-a ocupat de grafica USR la alegerile locale de anul trecut, și-a dat demisia și public, nu numai în scris. Ea a scris pe Facebook de ce a recurs la acest gest.

„Pun această postare publică, deși în ultimul timp nu am mai făcut postări publice. (…) Cu toții, cei care îmi sunteți vechi prieteni, vă amintiți postările mele de astă vară și toamnă, în care îi lăudam pe unii dintre colegii mei din USR și vă îndemnam să îi votați. Cât v-am bătut la cap! Nu mă dezic acum de ceea ce am făcut. (…) Unul dintre «numele» USR din Timișoara – acum chiar vedetă națională 🙁 – pe care vă îndemnam să o votați, indirect, votând lista USR la Consiliul Local, este celebra noastră consilieră, Ana Munteanu. (…)

Întrebarea firească care se pune este: ca să facă ce … ce să facă atunci când s-au ajuns pe funcții aleșii USR? În ceea ce o privește pe Ana Munteanu, acum știe cam toată România ce a știut să facă. (…) Să fim înțeleși, eu nu contest că poate Ana nu avea dreptate, nici vorbă. Poate că acolo chiar se încălcau regulile și restricțiile impuse de carantină. Dar punerea «în scenă» a fost absolut cretină. Și, printre altele, există instituții ale statului care se ocupă cu infiltrări, flagranturi, urmăriri, nu un Consilier Local trebuie să facă asta. Am intrat în USR ca să întăresc puterea instituțiilor, nu să o duc în derizoriu. Am intrat în USR ca să ajut partidul, nu să atrag asupra lui tot hate-ul României și să crez necredibilitate asupra celorlalți colegi”, punctează de acum fostul membru USR Timiș.

„Episodul Ana Munteanu a umplut paharul”

Corina Petre spune că nu se mai regăsește în partid și că de ceva timp cochetează cu ideea de a demisiona. Ea le-a spus prietenilor de pe Facebook de ce a intrat în politică, iar la USR Timiș a ajuns să coordoneze zona 5, formată din cartierele Șagului și Soarelui.

„Dar nu mai am nimic în comun cu oamenii care conduc acum USR-ul (cu câteva mici excepții), nici ca viziune, nici ca sistem de valori, nici ca principii sau norme, iar episodul Ana Munteanu a umplut paharul. Și mi-a dat ultimul impuls, acela ce a demisiona. Eu nu cred că acești oameni vor duce USR acolo unde au clamat ani la rândul prin piețele marilor orașe”, mai scrie aceasta.

Corina Petre spune că nu regretă „povestea useristă”, nici susținerea pe care a dat-o și nici munca depusă. Ea mărturisește apoi că este chiar acea „Corina” cu care Ana Munteanu vorbește într-o transmisiune „live” făcută pentru colegii din partid, ajuns în cele din urmă public. Spune că i-a cerut încă de atunci demisia celei care reprezintă USR în continuare în Consiliul Local Timișoara.

„Și tot eu sunt una dintre cei câțiva colegi curajoși ce am făcut sesizare către forurile statutare județene în care am cerut sa fie exclusă din partid. Nu vreți să știți ce am simțit când am aflat ca Biroul Județean a decis doar suspendare pentru 1 an? Adica fix pix nimic! Eu am ales să plec, pentru că nu mai aveam nimic altceva de făcut, orice demers statutar de a sesiza forurile superioare ale partidului era la fel de sortit eșecului, pentru că vechile metehne politice au prins repede, mult prea repede, la unii dintre colegii din USR”, completează cea care a lucrat la grafica USR Timiș în campaniile electorale de anul trecut.

Corina Petre mai spune, la final, că Ana Munteanu „va fi curând consilierul personal de comunicare a vicepreședintelui CJT, Cristian Moș… Ce tristă ironie, fix pe comunicare”. Rămâne de văzut dacă se va și adeveri această informație.

Articole pe aceeași temă:

[relatedArticles]

Ana Munteanu, suspendată un an din USR. Rămâne în Consiliul Local Timișoara

Primarul Fritz, despre „descinderea” Anei Munteanu: O eroare de judecată, e o lecție pentru tinerii politicieni

VIDEO. Un consilier local USR ar putea fi sancționat. Ana Munteanu „a descins” cu jandarmii la un restaurant, în carantină

31 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Ciprian says:

  Prefectul Nemeth trebuie demis a incurajat-o pe A.M să acționeze i

  • Blitz says:

   Măi, terminați cu văicărelile și cu pierderea în detalii birocratice. S-a practicat mânăreala în restaurantul cu pricina sau nu? S-a practicat. Dar voi toți, Anti-URS sau Pro-USR, FACEȚI EXACT CA PSD-UL:

   – DACĂ CAMERA VIDEO NU E OMOLOGATĂ ÎN LABORATOARELE NASA => PROBA FILMATĂ E ZERO =>HOȚUL FILMAT E CETĂȚEAN ONEST fiindcă dușmanul infractorului a trucat imaginile cu Paint din Windows așa cum au făcut ăia din Suceava de i-au desenat mască ăluia nemascat;

   – DACĂ UN ȘOFER FILMEAZĂ O INFRACȚIUNE ÎN TRAFIC => POLIȚIA SPUNE CĂ PROBA E ZERO CĂCI NU E FILMATĂ DE POLIȚIE => INFRACTORUL FILMAT E CETĂȚEAN ONEST fiindcă Dorel de pe TIR care a filmat e maestru în CGI (Computer-generated imagery);

   La fel faceți și voi, vă tot încurcați în amănunte ca fariseii care-l înnebuneau pe Isus cu chichițe și detalii imbecile din Legea, Tradiția și Religia Vechiului Testament până acolo încât Isus s-a enervat și le-a dărâmat fariseilor (actualizează pt. zilele noastre: autorităților, popilor și politicienilor) toată șandramaua de Religie, Tradiție și Lege.

   Băgați-vă mințile-n cap și faceți ordine în orașul ăsta mizer, corupt și manelizat de indivizi șmecheri, fie aceștia patroni, mafioți influenți, ciume roșii sau funcționari de stat!

   Dacă o tot lălăiți cu detalii că vai, “autoritățile trebuie să facă totul”, că “Ana e labilă psihic”, că “Prefectul a uneltit totul”, că “Friț și-a băgat capul în nisip și a făcut ca Robu: eu nu știu nimic”, etc., atunci veți avea rezultatele de la Onești și Caracal, adică, concluzia = nu te poți baza pe autorități până nu le tragi tu de mânecă căci ele sunt indolente, incompetente și colaboraționiste cu indivizii influenți.

   Măi tăntălăilor, ce doriți voi, perfecțiunea distribuirii responsabilităților ESTE VALABIL ÎNTR-UN STAT DE DREPT CARE FUNCȚIONEAZĂ IAR LA NOI NU FUNCȚIONEAZĂ OPTIM NIMIC, NICI O AUTORITATE DE CARE TOT TRÂMBIȚAȚI, prin urmare, fără inițiative civice la limita birocrației și literei legii nu se va face nimic în țara asta! Prin urmare, aplicați civic spiritul legii și nu litera ei căci în spatele literei se ascund toți acești șmecheri din partide, justiție și mafie care au creat legi birocratice încurcătoare și încâlcitoare ca un păienjeniș cleios și inert care blochează orice inițiativă de demascare și stârpire a mizeriilor, indiferent de nivel și de fel!

   • N-am says:

    Prostea, nu se cere perfectiune, se cere decenta. Asa cum a actionat la comanda pentru asta, va fi sageata si pentru alte lucruri.
    Ciocu mic, ca putea da un telefon la politie si sa sesiseze.

    Doare ca si USR are apucaturi comunistoide? Ce era de asteptat? Crescuti de parinti comunisti, mentalitatea este tot acolo: parvenire, coate- n bot, interes propriu. Dovada cea mai clara, Ruben Lingau.

    USR sa nu uite ca sunt acolo doar pentru 4 ani si unicul lor avantaj a fost ca nu erau Robu.

    • Blitz says:

     Măi prostovane, vorba pedagogului de școală nouă interpretat fgenial de Florin Piersic, ai uitat detaliul: S-A DAT ACEL TELEFON DE CARE POMENEȘTI MĂTĂLUȚĂ CĂ NU S-A DAT!

     In țările civilizate “delațiunea” ilegalităților (și nu a bancurilor politice ori atitudinilor anticeaușiste cum era în dictatură) este o practică responsabilă, civilizată și normală prin care cetățenii informează/anunță autoritățile despre neregulile/suspiciunile observate! De aceea societățile din EU, SUA sau Canada sunt normale si igienizate de infractori și șmecheri IAR societatea a noastra este haotică, putredă și coruptă ca în America Latină. În SUA poliția face exact ce contestă românii + presa + Fritz + AtiFritz = flagrantul = adică lasă în parcări mașini descuiate pe post de momeală în care pică în plasă hoții de mașini => metoda înscenării este eficientă fiindcă pescuiește infractorii evitându-se elegant spargerea mașinilor oamenilor expuși hoțiilor. La fel s-a întâmplat și în cazul de față. Jandarmii au fost anunțați că se produc mânării + cei 4 au organizat flagrantul + Ana Mureșan s-a dus iute să filmeze evenimentul și să-l distribuie în direct.

     Bine că politicienii au imunitate ca să poată face șmenuri fără urmărire penală DARR, după mintea voastră, alți politicieni NU au dreptul să aibă imunitate să deconspire șmenarii.

     Curat-murdar coane Fănică. Asta e gândirea pură și paradoxală a valahului care face totul varză contra naturii și contra lui și apoi dă vina pe unguri, americani, UE sau oculta masonică antiortodoxă => inteligența lui “Dorel” e genială 🙂

     Adicătălea dai imunitate politicienilor la infracțiuni DARRR în schimb îi supui oprobiului public și îi condamni penal pe politicienii care deconspiră infracțiunile 🙂

     Voi sunteți normali la cap mă gloată dementă și defectă? 🙂 A tunat și v-a adunat pe toți prostănacii tocmai aici pe meleaguriule mioritice 🙂 Ați devenit un zoo-park ciudat, atipic și de neînțeles pentru restul omenirii => sunteți buni de studiu antropoligic 🙂

     • Printzen says:

      Slitz e clar ca iei bani pentru comentarii prousr.
      Explica-ne,de ce jandarmii nu au constatat nici o incalcare a legii?
      Pentru ca NU s-a incalcat legea! Doar Paukeritza a incalcat legea!

     • Eu says:

      Ce tot indrugi aici omule .acesta nu e un co.portament de un om demn sa conduca sau sa decida ceva .fufa asta ori a actionat la comanda ori a vrut sa dea un mesaj celui care are restaurantul sau ce bodega o fi fost acolo. Ia du te tu sa vezi vine cu tine politia sau jandarmeria .vezi ti de treaba cu usr si plm ul tau cu tot .partid de rahat cu oameni de rahat la fel ca ceilalti . Dar e bine ne au scos ifosele din cap guvernantii , stam frumos pe burta , luam aer cu portia , e bine aici unde au castigat ei aplica bine legea , sper la cat mai multe firme falimentare si la ajutoare pentrubsectorul privat platit tot de pe spatele contribuabilului . Nu o mai ardeti aiurea

   • N-am says:

    P.S. Sa nu uitam cand orice greseala facute de celelalte partide, orice urma de trafic de influenta ori neprofesionalism era aspru criticata de toti pro- USR.
    Mi- e scarba de toate partidele, dar mai scarba mi- e de increderea oarba a oilor.

   • VomaPeSistem says:

    Un comentariu pertinent!

   • RaduD says:

    Respectiva Ana (Pauker) a făcut totul cu intenție, a organizat “flagrantul”, așa cum în anii ’50 era suficent ca vecinul care te ura că ai o casă mai mare ca a lui te turna celor conduși de Ana Pauker că ești împotriva regimului și ajungeai să ai celulă la Sighet, Aiud, Pitești, etc. Deci nu văd de ce trebuie scuzată tânăra. Evident că și reprezentatul HORECA în acest caz a greșit, dar dacă au venit respectivii cu “știți din partea …d-lui (d-nei) X… cum e?

    • Blitz says:

     N-ai înțeles E-SEN-ȚI-A-LUL:

     Valahii au detestat CONCEPTUL DE DELAȚIUNE + ÎNSCENARE + FLAGRANT, considerându-l metodă securist-comunistă din confuzia că și pe vremea lui Ceaușescu turnătorii îi dădeau în gât la autorități pe cei care spuneau bancuri antiregim sau se opuneau dictaturii => Valahii NU au capacitatea de a discerne între a turna o faptă ilegală și IMORALĂ într-un stat de drept și a turna o faptă MORALĂ dar ilegală într-o dictatură!

     Deci:

     Reacțiile presei centrale + locale + comentariile furibunde și demente anti-USR s-au concentrat EXCLUSIV asupra compromiterii și hulirii CONCEPTULUI DE FLAGRANT, considerându-l metodă securist-comunist-paukeriană, compromitere prin care INTENȚIONAT s-a creat manipularea maselor spunându-se sus și tare că și pe vremea lui Ceaușescu turnătorii îi dădeau în gât la autorități pe cei care spuneau bancuri antiregim sau se opuneau dictaturii => S-a urmărit să se compromită și să se bagatelizeze deconspirarea Anei Munteanu + să fie puși sub tăvălugul oprobiului public Friz + Prefectul profitându-se de faptul că valahii, în gena lor ancestrală + în incultura lor politică care apreciază șmechereala și necinstea, ei, valahii = poporul = gloata manipulabilă, îndobitocită și oarbă care a fost și este numai bună de folosit pe post de “mineri” NU are capacitatea de a discerne între a turna o faptă ilegală și IMORALĂ într-un stat de drept și a turna o faptă MORALĂ dar ilegală într-o dictatură!

     Mai citește odată ca să înțelegi diferența care sper că te va trezi 🙂

     Recunoaște în sinea ta că am dreptate, nu trebuie să o recunoști aici în public căci nu te va lăsa Egoul + Orgoliul, dar Conștiința ta din adânc, dacă nu ai sufocat-o și întunecat-o cu totul, îmi va da dreptate 🙂

     • Andrei Paulescu says:

      DAca CREIER NU E NIMIC NU E !! atunci cand faci ce faci si porti ostentativ un tricou cu Ana Pauker , cu mesajul clar MOARTE CHIABURILOE ! oricat ai vrea sa fii de intelegator nu ai cum sa nu te duci la o perioada comunista de trista amintire in care au fost deportati si in care foarte multi ” chiaburi” au fost asasinati ! Eu ma intreb numai daca facea cumva Dragnea asa ceva , ce se intampla cu eL?a fost prima dar si ultima data cand ati primit votul meu !!!

   • Misto says:

    Blitz, de data asta ai pus punctul pe i. Respect

   • asfrs says:

    In calitate de consilier al vicepresedintelui CHR, ANA “PAUKER” MUNTEANU va coordona deportarea “imbuibatilor si chiaburilor” in lumea larga. Tebuie sa le fie luate casele, afacerile si sa le preia noua clasa politica formata exclusiv din USR.
    Cam asa a fost in 1951 si ca o coincidenta, in ziua de Rusalii. Banatenii au ce au votat.NEOSTALISM IN FORMA PURA.

 2. Anonim says:

  Hopa demisia si gata un loc caldut la stat bine platit . Lichelele astea de la USR sunt la fel de bine scolati ca cei din PSD . Cine se baga in ziua de astazi in politica ? Doar cei care nu au o meserie si sunt slabi pregatiti profesional dar cu o mare dorinta de inbogatire peste noapte .

 3. Castor says:

  Oricum usrplus si pnl s-au distrus singuri.PSD asista fara sa faca nimic pentru ca astia singuri se distrug.Daca o sa scoata 10 % la urmatoarele alegeri sa zica aleluia.Ii mai voteaza moartea.

 4. Lala says:

  Astia din USR nu-si cunosc lucruri elementare , de baza in administratia publica centrala si locala , cum functioneaza institutiile statului ce atributii au fiecare nu mai zic de fisa postului , legea care iti reglementeaza domeniul tau de activitate si pana
  unde poti merge legal …..din videoclip am vazut ca saraca sufera de vedetism sa postezi public pe fb asa ceva OMG! sau in direct , probabil a crezut ca atrage faima primeste multe like-uri , chestia asta nu este si penala oare? oameni buni puneti mana pe legi invatatile si apoi intrati in politica si ocupati functii !!!

 5. Sss says:

  Nemeth si Ana sunt apropiatii lui Mos. Sa nu uitam cand Nemeth a pus presiune pe Rodica sa inchida ochii la contractele unei firme detinute de un prieten a lui Nemeth. Cazul a fost musamalizat intern de Mos. Pana nu pleaca Mos nu o sa plece nici astia.

 6. Poli 21 says:

  La usr incepe sa se adevereasca zicala ” afara e vopsit gardul, ….”.Modul in care cei alesi isi fac treaba ne arata ca multi au muscat din promisiunile de schimbare si acum au inteles ca nu tot ce zboara se maninca.

  • Nelu says:

   Nici daca o sa apara cate un caz din asta pe zi timp de 300 de ani n-o sa-i ajunga la penibilitate, la coruptie si la neincrederea pe care o prezinta membrii USL!

   300 de ani!

 7. Timisorean says:

  De 1 an jumate ne-am scos popcornul sa vedem cum se bat astia de dreapta intre ei. Dupa au venit alegerile si a trebuit sa pregatim un tir de popcorn de atunci sa stam sa vedem cum isi scot ochii intre partide, in interiorul partidelor, in functii mari, in functii mici, pe toate liniile posibile care leaga o infinitate de puncte. Aur si cu psd is la liga mica, liga ardeleni, calmi se mai cearta incet, isi mai arunca niste vorbe ardelenesti incete intre ei si gata. Dar astia de dreapta au bombele la ei tot timpul, ca niste teroristi care abia asteapta sa ajunga langa colegul de partid/functie/alianta sa se detoneze. Amuzant… pe de-o parte, pe cealalta asa se arunca si romania in aer! Si o sa suferim rau de tot TOTI!

 8. Alina_B says:

  Who cares anyway? Wow, drama de bucatarie…

 9. Ionelush says:

  Chiar nu vede nimeni ca desii e cald afara nu se lucraza nimic, drumurile sunt praf, lucrarile incepute sunt sistate si ne pierdwm timpul sa citim de oameni cu 0 caracter! Timisoara va devenii un sat cu trolebuze

 10. Ana Ana... says:

  Circ în plin genocid.
  Ana asta cu tricoul ei cu cominternista Ana Pauker cu mesajul Moarte chiaburilor? Ce vrea dânsa?
  Distrugerea micilor afaceri și în afara legii a instigat și a orchestrat distrugerea unui afacerist. Urmează toți ceilalți.
  Pe când execuția acestor dușmani ai poporului?
  Să ne apere Bunul Dumnezeu de dușmanii Lui și să vă certe pe voi Domnul!

  • Gica says:

   Micul afacerist este un milionar care tinea restaurantul deschis in plina pandemie contribuind indirect la infectarea a zeci/sute de oameni. Cresterea indicelui si carantina de acum se datoreaza fix celor ca acest “mic” afacerist. Dar se pare ca asta nu e considerata problema, ci faptul ca a fost demascat intr-un live pe facebook. Vai de mama noastra, Ana, ana…

 11. Marian Z says:

  Avem prefect un pacalici, USR este zero barat

 12. Ion says:

  Adevarul e ca e priceputa la comunicare😂

 13. earg says:

  da, USR e teapa am vazut si eu la ce performante are Fritz

 14. Anubis says:

  Batalia pe ciolan sau politele care au ramas neplatite… penibili ba! Mos, esti cam slabut pentru un manager. Asaa ceva nu e permis intr-o organizatie.

 15. Urinel says:

  Oare ce ar fi zis fanii USR dacă madam Firea proceda la fel?

  Doar întreb.

 16. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Se poate face lumină în Parcul Botanic, dar din 2022. Primăria a semnat în sfârșit contractul de execuție

  Sănătate

  Încă doua focare de SARS-Cov 2 în Timiș: la Serviciul de Pașapoarte și la Penitenciarul Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Mai multe localități din județ, beneficiare ale fondurilor europene atrase de Aquatim

  Sănătate

  Coronavirus, 21 septembrie: peste 6.700 de cazuri noi. 481 de infectări sunt în județ, iar la Timișoara rata trece de 4

  Eveniment

  VIDEO. Două tramvaie s-au ciocnit la Timișoara. Un vatman a schimbat greșit macazul

  Sănătate

  Presiune pe spitalele din Timișoara. Pacienții stau cu orele la coadă, medicii sunt copleșiți de valul IV

  Eveniment

  Zeci de transportatori de persoane controlați de poliție, marți dimineață, la Lugoj

  Ştiri din Timiș

  Curs de arboricultură urbană pentru angajații primăriei și ai firmelor care întrețin spațiile verzi din Timișoara

  Eveniment

  Un șofer drogat și altul la volanul unei mașini cu numere de înmatriculare false, prinși de polițiști în Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Dezastru pe șantierele pentru retehnologizarea Colterm. În unele locuri crește deja iarba

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici