tion.ro Web analytics

Bătrâni ținuți în condiții insalubre, între pereți mucegăiți, într-un cămin din Timiș

Reactualizat la:

Bătrâni ținuți în condiții insalubre, între pereți mucegăiți, într-un cămin din Timiș

<p>Tion: Bătrâni ținuți în condiții insalubre, între pereți mucegăiți, într-un cămin din Timiș</p>
Reactualizat la:
Reprezentanți ai mai multor instituții din Timiș au descins la un cămin de bătrâni din Liebling, unde vârstnicii erau ținuți în condiții insalubre. Vesela se spăla în lighean, iar sala de mese nu exista.
Scris de Adrian Panduru - Reprezentanți ai mai multor instituții din Timiș au descins la un cămin de bătrâni din Liebling, unde vârstnicii erau ținuți în condiții insalubre. Vesela se spăla în lighean, iar sala de mese nu exista.

După controlul de luni, 18 februarie, reprezentanții instituțiilor care au descins la căminul de bătrâni din Liebling, unde stau 11 vârstnici, au decis închiderea căminului. Ce au găsit acolo… Greu de imaginat…

O serie de abateri, au găsit reprezentanții instituțiilor de control.

„De la igienă necorespunzătoare, mizerie, excremente de șoareci, pereți nezugrăviți și mucegăiți, lenjeria de pat murdară, și nespălată de săptămâni bune, iar cei 11 bătrâni nici nu știu ce însemnă… baie. Nu există sală de servire a mesei, nu este angajat nici asistent medical, se spălau vasele într-un lighean, iar oamenii ieșeau la un WC în curte și stăteau câte 3-4 în cameră – femei cu bărbați”, au declarat pentru TION reprezentanți ai acestor instituții.

Direcția de Sănătate Publică Timiș a impus închiderea acestei unități încă înainte de controlul de luni. Nu s-a întâmplat acest lucru… Acum, cei de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au luat decizia închiderii căminului de bătrâni. Vârstnicii trebuie evaluați din punct de vedere medical și găsită o soluție pentru a li se găsi un acoperiș deasupra capului în condiții decente.

„Am luat măsurile legale imediat, întrucât viața, sănătatea și siguranța acelor oameni în vârstă era pusă în pericol. S-au luat măsurile necesare în vederea evitării oricărui pericol”, a spus Mihaela Ignat, comisar șed adjunct la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș.

Au participat la control reprezentanți ai Poliției, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș și alte instituții, acțiunea fiind demarată la inițiativa reprezentanților Instituției Prefectului Timiș.

UPDATE. O parte dintre bătrânii cazați în instituția de la Libeling au transportați la Spitalul Orășenesc din Deta

Numai opt dintre cele 11 persoane cazate acolo au acceptat însă să fie mutate.

„În aceasta după amiază se desfășoară acțiunea de mutare a bătrânilor de la Azilul de bătrâni din localitatea Liebling. Din cei 11 bătrâni care locuiau în azil doar 8 au acceptat să fie transportați la Spitalul Orășenesc Deta. Transportul lor se realizează cu 2 ATPVM ( autospecială de transport victime multiple) și o ambulanță SAJ”, transmit reprezentanții ISU Banat.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  „Poetica tăcerii și distanței”, expoziție de pictură la Muzeul Național al Banatului

  România

  Poșta Română permite accesul în oficiile poștale chiar și fără certificat verde

  Eveniment

  FOTO. Peste 40 de polițiști au donat sânge la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Timișoara e la mila E.ON. Colterm încă primește gaz, nu se știe până când. Și tot n-a găsit furnizor

  Eveniment

  Polițiștii din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare au ieșit pe teren pentru a promova siguranța rutieră

  Ştiri din Timiș

  Licitații organizate de CCIAT

  Ştiri din Timiș

  Se așterne asfalt în straturi subțiri între Victor Vlad Delamarina și Lugoj. Restricții și trafic pe o bandă

  Eveniment

  Șase ore de razie în traficul din Timișoara, în care au fost aplicate aproape 100 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Se oprește apa caldă pe mai multe străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Anunțul AUTOGLOBUS 2000 S.R.L. privind finalizarea proiectului „Grant AUTO CARDO” – în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici