tion.ro Web analytics

Alesii locali din Timisoara vor sa vanda monumente istorice si sa concesioneze spatii in parcuri

Reactualizat la:
Reactualizat la:
Noi afaceri la orizont. Consiliul Local Timişoara a aprobat, vineri, un proiect de hotărâre care prevede posibilitatea concesionării unor suprafeţe din parcurile importante ale oraşului, cum ar fi Parcul Rozelor, Parcul Copiilor, Parcul Botanic sau Parcul Poporului, pentru amplasarea de terase. Iar aleşii nu se opresc aici: ar vrea să vândă şi Turnul de apă din Iosefin şi chiar o parte din Primăria Veche, adică monumente istorice.
Scris de Alina Strugariu - Noi afaceri la orizont. Consiliul Local Timişoara a aprobat, vineri, un proiect de hotărâre care prevede posibilitatea concesionării unor suprafeţe din parcurile importante ale oraşului, cum ar fi Parcul Rozelor, Parcul Copiilor, Parcul Botanic sau Parcul Poporului, pentru amplasarea de terase. Iar aleşii nu se opresc aici: ar vrea să vândă şi Turnul de apă din Iosefin şi chiar o parte din Primăria Veche, adică monumente istorice.

Proiectul de hotărâre aprobat vineri, iniţiat de consilierii locali Traian Stoia, Radu Ţoancă (PSD), Simion Moşiu (PDL), Petru Ehegartner (PNL) şi Mircea Purceld (PP-DD), face referire la „creşterea veniturilor Primăriei Municipiului Timişoara prin vânzarea unor spaţii disponibile şi concesionarea, în toate parcurile importante, a unor suprafeţe pentru terase”.

În ceea ce priveşte vânzarea spaţiilor, potrivit acestui proiect, Direcţia de Patrimoniu a primăriei trebuie să identifice toate clădirile aflate în proprietatea municipalităţii care nu aduc venituri, urmând să propună consiliului local vânzarea acestora conform procedurilor legale. Acestea ar urma să fie amenajate de noii proprietari prin proiecte avizate de municipalitate în vederea dezvoltării serviciilor şi turismului.

Ce ar vrea domnii consilieri să scoată la vânzare? Ei bine, o parte din… patrimoniul oraşului. Chiar dacă nu s-a bătut nimic în cuie, aleşii locali au dat şi câteva exemple: Turnul de Apă din Iosefin, două case aflate în ruină din zona turnului, două clădiri din curtea fostului Comisariat Militar, o aripă a Primăriei Vechi de pe strada Vasile Alecsandri şi chiar din… Bastionul aflat în apropiere etc. Multe dintre obiectivele menţionate se află pe lista monumentelor istorice ale Timişoarei.

Iniţiatorii proiectului motivează că multe imobile aflate în proprietatea primăriei sunt într-o stare avansată de degradare, aşa că se impune identificarea lor rapid şi scoaterea la licitaţie a celor care nu aduc venituri la bugetul local, astfel încât să fie puse în valoare din puncte de vedere comercial, turistic şi urbanistic mai multe zone ale oraşului. Oricum, Direcţia de Patrimoniu trebuie să identifice exact în perioada următoare obiectivele care s-ar preta la vânzare.

Totodată, în acelaşi proiect se arată că în toate parcurile importante ale oraşului, şi sunt date ca exemplu Parcul Rozelor, Parcul Copiilor, Parcul Poporului şi Parcul Botanic, se va putea autoriza, în conformitate cu normele legale, având în vedere prevederile Legii 24 din 2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor actualizată, construcţia şi funcţionarea unor terase. Acestea ar urma să fie construite în baza unor proiecte avizate de primărie pe o suprafaţă de până la 4% din suprafaţa parcurilor respective. 

Consiliul Local Timisoara da liber la vanzarea terenurilor de sub case, blocuri si hale industriale

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Timișoara în fața sediului IPJ Timiș

  Ştiri din Timiș

  Cea mai crescută rată de infectare din Timiș, la Moșnița Nouă. Situația pe localități

  Sănătate

  Coronavirus, 24 ianuarie: 12.082 de cazuri în România. Peste 1.000 în Timiș

  Eveniment

  Șoferi cercetați penal în Dumbrăvița și Timișoara. Unul dintre ei conducea drogat, iar celălalt beat

  Eveniment

  Două case cuprinse de flăcări în numai câteva ore, în Timiș

  România

  George Simion, stropit cu cerneală la Iași, în Piața Unirii. Manifestanți cu pancarte „AUR și Șoșoacă nu reprezintă Iașiul”

  România

  Studiu: bullying-ul, accentuat de profesorii care îi ceartă pe elevi și părinții care își pedepsesc copiii

  Sănătate

  Peste 100.000 de oameni vaccinați anti-Covid cu trei doze, în Timiș

  România

  Arhiepiscopul Teodosie, amendat pentru că a oficiat o slujbă deși ar fi trebuit să se afle în carantină

  Ştiri din Timiș

  163 de ani de la Unirea Principatelor Române. „Cel dintâi pas important spre împlinirea năzuinței poporului nostru”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici