tion.ro Web analytics

UPDATE. S-a stricat tirul de Terapie Intensivă din curtea Spitalului Municipal Timișoara, pentru pacienții cu Covid-19, la nici două zile de la punerea în funcțiune

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

UPDATE. S-a stricat tirul de Terapie Intensivă din curtea Spitalului Municipal Timișoara, pentru pacienții cu Covid-19, la nici două zile de la punerea în funcțiune

Reactualizat la:
Din primele informații, cel puțin opt pacienți cu Covid-19 au rămas fără oxigen după ce s-a stricat tirul de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Timișoara, la nici două zile după ce a fost pus în funcțiune. Pacienții care se aflau în el la Spitalul Județean, dar și în secțiile de Urgențe și în cea de Medicină Internă a Spitalului Municipal Timișoara. UPDATE. Viața pacienților din tirul ATI, pusă în pericol din cauza unei piese lipsă și a erorilor tehnice
Scris de Adrian Panduru - Din primele informații, cel puțin opt pacienți cu Covid-19 au rămas fără oxigen după ce s-a stricat tirul de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Timișoara, la nici două zile după ce a fost pus în funcțiune. Pacienții care se aflau în el la Spitalul Județean, dar și în secțiile de Urgențe și în cea de Medicină Internă a Spitalului Municipal Timișoara. UPDATE. Viața pacienților din tirul ATI, pusă în pericol din cauza unei piese lipsă și a erorilor tehnice

Tirul a fost amplasat în curtea Spitalului Municipal Timișoara de vineri noaptea, și a fost pus în funcțiune luni, 16 noiembrie. Miercuri, 18 noiembrie, dimineața, acesta s-a stricat, defecțiunea intervenind la alimentarea cu oxigen.

Din primele informații, cinci pacienți din această unitate mobilă au fost transferați la Spitalul Județean, la Casa Austria, iar alți trei pacienți au rămas la Spitalul Municipal: doi în Urgențe, unul la secție de Medicină Internă.

Miercuri, 18 noiembrie, dimineața, imediat după ce tirul s-a stricat, o echipă de medici de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timișoara a mers la „Municipal”, unde au evaluat starea a cinci pacienți aflați în tirul de Terapie Intensivă. În acest fel, pacienții au intrat direct in secția de Anestezie și Terapie Intensivă, fără a mai fi nevoie sa între prin Unitatea de Primiri Urgențe, așa cum este procedura in mod normal.

„Au fost medici de la noi pentru a asigura transferul optim și rapid al celor cinci pacienți de la unitatea mobilă de Terapie Intensivă către zona roșie de Terapie Intensivă de la Casa Austria”, a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Se așteaptă resetarea ventilatoarelor.

„A fost o supraaglomerare de pacienți, care toți au avut nevoie de oxigen la o presiune foarte înaltă. A apărut undeva o scădere a presiunii de oxigen. Încercăm să ne dăm seama care a fost cauza. Tirul are șase butelii de oxigen, care asigură o sustenabilitate de trei ore. Le-am spus colegilor să treacă pe buteliile de oxigen, presiunea prea mare a blocat ventilatoarele. Până de resetează ventilatoarele am transferat cei opt pacienți din tir în alte spitale și acum lucrăm al remedierea situației. Toți pacienții au fost transferați. Astăzi lucrăm la rezolvarea problemei. Vom rezolva problema în cursul zilei de astăzi”, a spus managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița.

UPDATE. Viața pacienților din tirul ATI, pusă în pericol din cauza unei piese lipsă și a erorilor tehnice

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis care au fost erorile care au condus la incidentul de la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată în curtea Spitalului Municipal Timișoara, care nu mai funcționează din această dimineață.

Unitatea mobilă de terapie intensivă a încetat să funcționeze, conform DSU, când a fost furnizată o presiune mult prea mare de oxigen (de peste 6 bari). Astfel, cum unitatea mobilă era conectată la rețeaua de oxigen a spitalului, neexistând un regulator propriu, toate ventilatoarele au afișat alarma de presiune crescută și s-au oprit.

„În cursul acestei dimineți, personalul medical care operează unitatea mobilă de terapie intensivă din Timișoara a semnalat echipei tehnice a Spitalului Municipal că din cauza unui consum ridicat, presiunea oxigenului din tir scăzuse, cerând acestora să intervină în a remedia problema și anume, să crească nivelul presiunii de pe ieșirea din stocatorul de oxigen care alimentează atât unitatea cât și întregul spital.
Unitatea Mobilă fiind racordată la rețeaua de oxigen din spital, nu s-a putut crește presiunea, dat fiind faptul că aceasta ar fi însemnat automat, creșterea presiunii oxigenului și în unitatea spitalicească.
Coordonatorul medical care asigură buna funcționare a tuturor unităților ATI mobile a comunicat departamentului tehnic al spitalului, la momentul instalării unității, că fără o ieșire separată, independentă de cea care alimentează spitalul, și care să beneficieze de regulator propriu, o astfel de situație ca cea apărută noaptea trecută nu ar putea fi soluționată.
În urma încercărilor de a remedia situația, departamentul tehnic a luat hotărârea de a racorda unitatea mobilă la o stație secundară de rezervă, independentă de cea a spitalului, dând o presiune mult prea mare de oxigen, de peste 6 bari, fapt pentru care toate ventilatoarele au afișat alarma de presiune crescută și au încetat să mai funcționeze.
Dată fiind această situație, personalul medical care activează în cadrul unității mobile de terapie intensivă a fost nevoit în a muta, în deplină siguranță pacienții, în alte unități sanitare, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun pacienților infectați cu noul Coronavirus”, transmite DSU.

62 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Austri-Anarho-Capitalist says:

  Seamana cu o camera mobila de gazare…. Fara gluma acuma, dar asta si face containerul ala fara ferestre cu atmosfera controlata.
  Tineti oameni intr-un salon normal cu ferestre si lumina, aerisere normala si lumina naturala, lasati sa vina rudele in vizita si mai multa interactiune umana si sa vedeti cum totu va fi mai bine.
  Faci un atac de panica total cand esti inchis in cusca aia cu caile respiratorii agresate de tuburile alea si daca vine un asistent imbracat in extraterestru sa vada daca ai murit si daca nu iti mai baga sedative si cine stie ce alte medicamente.

  • Gicu says:

   “lasati sa vina rudele in vizita” :))) imbecilitate …

   • Austro-Anarho-Capitalist says:

    Poate nu realizezi ce mult conteaza interactiunea umana in situatii de genu.
    Imagineaza-ti ca esti inchis in containerul ala, ca stai zile in sir in pat, ca personalu medical se comporta cu tine ca pe vremea ciumei.
    In conditile astea nu te gandesti decat la scenarii horror si fiecare tuse te duce cu gandul la moarte. Faci 100% atac de panica care 100% iti agraveaza sanatatea. De aicea medicii iti pun masca de oxigen, care cel mai probabil este pusa prea devreme la presiune prea mare si fara umidificarea aerului si a cailor respiratorii; fapt ce duce la distrugerea mucoasei esofagiene si la inflamarea aparatului respirator. Citind procedurile de intubare scrise inainte de anu covid am ajuns la concluzia ca nu exista sanse ca aceasta sa fie respectata corespunzator in harababura si paranoia asta.
    Legat de atac de panica. Eu am avut atac de panica stand 2 saptamani in izolare cu covid. Ma ingrozesc gandindu-ma prin ce trece o persoana mai batrana in containerele alea inumane.

    • Tyo says:

     Nu toti sunt slabi de suflet ca tine. Smiorcait de cariera! Prefer sa stau in container legata in pat daca trebuie decat sa imi imbolnavesc copilul si parintii !!!

    • PeBune? says:

     Pentru tine “izolare” nu inseamna mult, nu? Adica tu nu intelegi scopul izolarii. Am inteles treaba cu lumina si inteleg si partea cu posibil atac de panica, dar prietene, tu intelegi ca aia incearca sa iti salveze viata? Ca acel TIR functioneaza ca unitate secundara mobila pentru a suplimenta ATI ca altfel MORI. Nu atac de panica, nu lipsa de socializare ci MORI.
     Iar chestia cu interactiunea umana, la care rude vrei sa dai Covid? Ai o lista anume? Ceva copii pe lista aia sau ceva persoane mai in varsta la care le porti pica? Tu, si iarta-ma ca nu te cunosc dar deduc din comentariul tau, in disperarea de a te simti mai bine, mai confortabil, mai linistit(a), ai pune mai multi in pericol. Adica altii sa moara fiindca tu vrei sa te tratezi ca in vacanta.
     Acum intelegi de ce ti-a zis “colegul” de mai sus pe nume? Cum vrei izolare, ajuns cu caz sever la ATI, intr-un TIR care incearca sa iti salveze viata, dar totusi sa permita interactiune umana… in pandemie… in TIR cu rudele… tu fiind intubat… in stare critica…
     Si inainte sa comentezi, fiindca sigur orgoliul atins te va impinge sa o faci, mai gandeste-te putin ce ar fi daca tu ai fi medic si ai pacienti in stare critica intr-un TIR ca nu mai ai unde sa ii bagi fiindca altfel iti mor si toti ar vrea sa le vina rudele in vizita (in TIR plin de oameni contagiosi in stare critica), sa nu faca draga atac de panica. Gandeste-te asa putin, sa te uiti la rudele alea si sa stii ca vin toti sau o buna parte inapoi bolnavi si daca nu mai ai paturi va trebui sa alegi care din ei moare (vezi Italia).
     Eu personal daca as avea Covid si as fi in stare critica, sa ma bage si in fundul pesterii numai sa ma faca bine. Iar la rude tin prea mult sa le expun pericolului (asta daca as fi suficient de prost incat sa ii chem intr-o unitate aflata in carantina in plina pandemie, si medicii ar fi suficient de prosti incat sa asculte de mine si sa ii lase sa vina la mine).

    • Poli 21 says:

     Dca esti atit de dornic de interactiune umana cred ca ai putea face o saptamina de voluntariat la sectiile de bolnavi de covid.Ar fi uman si benefic pentru toata lumea. Apoi asteapta ca pacient o alta persoana dornica de interactiune umana.

  • aad says:

   sa vina rudele sa ce? sa te vada intubat si cum te chinui sa respiri? cand ajungi la terapie intensiva esti intre viata si moarte…

  • Sfat says:

   Austri-aberantis,eu zic sa faci o pauza de internet. Scurta, pana prin 2025. Ajuta si la atacurile dd panica.

  • Alprazolam, crezi ca un ventilat mecanic e conștient? says:

   Ia niste xanax!
   Vezi, daca nu ati fost înțelegători și cuminți?!
   Intr o secție ati nu este aerisire , poate voiai sa spui ventilator cu filtre hepa. Ai geam dar nu ai voie să l deschizi.

  • Peter says:

   anarhistului pseudocapitalist @ intr-o situatie normala NU se admite pelerinajul cand la patul bolnavului sunt o duzina de gura casca care confunda spitalul cu mall-lul! In situatia actuala vino tu cu acel costum de 300 lei de acasa daca vrei sa te plimbi prin ATI chiar si asa existand riscul de contaminare. Deci stai pe fundul tau acasa, la calculator si nu incurca cu sfaturi de doi bani pe cei care se chinuie sa faca fata acestei pandemii generata si de unii prosti care nu cred ca ar exista Covid

 2. sdjsdfkjsdf says:

  ROMANIA!!! Trezeste-te!!! Cum ma sa-i mai lasam pe nenorocitii astia sa se ocupe de ceva in tara asta? Pai si ei ce se asteptau sa nu fie explozie de pacienti daca de aia l-au si pus acolo….seful dsu igpru osdp asl pls jsfij si ce sefi mai sunteti pe acolo voi va dati seama cat de imbecili sunteti? iar aia cu tirul sau cine-i direct raspunzator de treaba asta, putea sa zica de la inceput, ba degeaba vreti mai repede ca nu se poate, nu sa va tot cacati pe voi sa spuneti nu, invatati si voi ca daca vine seful sa te intrebe ceva poti sa-i spui si nu se poate domle ca deoarece si pentru ca de aia…nu mai stati cu smokina atata, ca de aia se intampla atatea nenorociri, ca voi sefutii mai micuti nu stiti sa spuneti nu se poate!

 3. Rusu says:

  Cică numai ce au fost amplasat, tirul acele e din august pus acolo tatăl meu a petrecut ultimele zile din viata lui acolo și au o ventilație proasta a stat doar 4 zile acolo și bunurile lui au primit miros de om mort și da încă ceva oameni de acolo nu primesc gram de apa tatăl meu a plâns la telefon ca de 4 zile nui da nimeni apă asta a fost cu puți timp înainte de a fi intubat

  • Andrei says:

   Il confundati cu cel de la Babes. Acesta e la Municipal, amplasat in weekend. Exista si stirea cu un om taiat ca sa ii faca loc.

 4. john says:

  asa se manifesta numirile politice pe functii tehnice !

 5. Ilie says:

  Eu nu inteleg un lucru: de ce la terapie intensiva se baga doar cei cu Covid. Pana acum ajungeau si alti pacienti cu boli grave la terapie intensiva. Ce se intampla cu acei pacienti? Sunt lasati sa moara si apoi sunt trecuti in statistici ca morti de Covid?
  Apoi se pune intrebarea de ce toti cei care ajung la terapie intensiva cu Covid nu mai ies de acolo decat morti. Ceva e suspect aici, ca si aducerea a tot mai multe unitati mobile care se dovedesc a fi defecte, inutilizabile conform scopului pentru care s-au adus, si care nu ajuta bolnavul, ba dimpotriva.
  Deci se fac multe cheltuieli inutile pe baza acestui virus si se umfla artificial numarul deceselor, care sunt de fapt cauzate de tratamentul ineficient in cazul celor cu Covid, sau lipsa tratamentului, in cazul altor bolnavi grav.

  • Austro-Anarho-Capitalist says:

   Citeste articole despre procedura de intubare scrise inainte de anu covid si pune-ti intrebarea: Crezi ca se respecta normele de siguranta si de aplicare a procedurii in harababura asta ? Tine cont ca doctorii prefera sa viziteze un pacient la ati cat mai rar pentru a evita sa se costumeze in astronaut. Le pun tuburile alea pe nas si Dumnezeu cu mila !!!

  • Organizare says:

   Mai stii cand am stat toti in casa in primavara? in perioada aia s-au organizat spitalele si traseele/circuitele, unele spitale au ATI doar pt Covid, altele pentru celelalte boli si nu primesc bolnavi/suspecti de Covid. Acuma asta cu cifrele umflate se tot rostogoleste pe internet din primavara, dra nu a aparut inca nimeni la TV sa arate banii aia pe care i-a primit sa declare ca i-a murit o ruda de Covid. Get it?

   • Ilie says:

    Tu ai citit ce am scris sau nu esti in stare sa intelegi cele citite? Unde am scris eu ca de bani primiti ca sa declare cineva un mort de Covid?
    Bani se primesc pentru materiale sanitare pentru Covid, pentru dotari inutile ca tiruri de terapie intensiva pentru Covid, pentru morgi pentru morti de Covid, pentru morti de Covid.
    Nu se mai moare decat de Covid. Foarte convenabil. Esti bolnav de inima si mergi la spital? Nu poti fi primit ca nu ai test de Covid. Ti se face test de Covid, desi nu poti sta in picioare pentru ca ti-e rau de la inima, dar nu cumva sa ai Covid. Dupa ce vine testul de Covid, daca mai esti viu si iese cumva negativ testul, desi aproape toate ies pozitive, se uita la tine. Daca ai dat coltul ai murit de Covid, rezultatul vine in mod convenabil mai tarziu si e sigur pozitiv. In felul asta nu ti se poate face autopsie.
    Daca ti-a iesit testul negativ si esti internat pentru boala ta si mori, tot la Covid vei fi trecut, ca ai fost in spital unde cineva a avut Covid, ori medic, ori pacient, iar tu ai fost contact. Inca un mort de Covid in statistici.
    Ma nene, virusul asta exista si e pervers rau, unii nici nu fac febra, altii ajung la terapie intensiva, dar mor prea multi de Covid, in conditiile in care exista mai multe paturi de terapie intensiva, mai multe tratamente disponibile, mai multe spitale pentru Covid. Aici e schema cu banii: mai multi morti inseamna mai multe medicamente, mai multe dotari pentru spitale, mai multi bani bagati de catre stat, mai multi bani castigati de firmele care se ocupa cu asa ceva.

 6. Nelu says:

  Made in Romania

 7. Ghita says:

  In guvernarea lui Verner totul se face de mantuiala, cetateanul nu conteaza. PSD nu a facut reparatia temeinic.

 8. ykk says:

  Eu ma asteptam sa vad o rezolvare a crizei covid la nivelul zonei noastre din partea primarului Fritz. Acesta a declarat chiar inainte de investire, ca lucreaza la un plan de masuri care va reduce infectia covid in Timisoara. Acuma constat ca dl. Fritz a mintit fiindca nu avenit cu nici un plan si cu nici o masura de rezolvare a infectiei. In afara de comunicare excesiva (a se citi minciuni) cu ce este mai bun ca fostul primar Robu???

 9. Sictirit says:

  Idea e ca trebuie sa ne rugam la Dumnezeu sa nu louam Covid sau sa nu facem o forma grava daca luam.
  Daca ajungi la ATI esti ca si mort:
  – nozocomiale, iti baga furtunele in tine pline de bacterii
  – ramai fara oxigen, vezi cazul de fatza
  – fac experiemente pe tine
  – iei foc, vezi cazul de la Neamt
  – oricum la noi la ATI-covid rata de mortalitate e de peste 90%…

  Sa te internezi in spital cu forme medii nu are sens, doar iti va face boala si mai grava.
  Asta e, suntem pe cont propriu. Nu inteleg doar de ce platesc o gramada de bani in fiecare luna la sanatate? Dacva ai probelme cu dintii mergi la privat, daca ai probelme cu ochii mergi la privat, daca ai diverse probleme mergi la cabinete private… … apare un virus gen Covid, te descurci singur! serios, pentru ce imi ia o gramada de bani in fiecare luna?

  Doamne ajuta! e tot ce ne-a mai ramas.

  • aad says:

   pe langa rugaciune mai sunt si masurile de igiena pe care le putem lua.

   • Lica says:

    da, stai linistit ca majoritatea iau masurile necesare de igiena, distantare, protectie cu masca…
    nu trebuie voi astia care vi se pare ca ati descoperit coada la rpuna si gaura la macaroana sa facet incontinuu pe destepti de parca restul sunt toti prosti si nu isi dau seama de masurile necesare. prea faceti pe desteptii aiurea.

    • Doctorii buni au cam plecat din țară says:

     Ok. Dar după ce Musta recomanda la toți să ia ptr imunitate suplimente cu Magneziu și Zinc ,ca sa auzim apoi că îți distrug rinichii daca ai niste banale probleme, mă gândesc a ori e prost ori ușor mercantil sa nu zic ticălos , cointeresat în vânzarea acestor pastile. Mai ales după vestea cu Testele decontate prin clinica sa privată ce l-au făcut milionar. Firesc atunci sa Incepi sa ai crezi pe acei bolnavi externați de Musta dupa Covid, care apoi s-au plâns că s-au îmbolnăvit de rinichi, inima, ficat, suspectând echipare acolo că neavând suficientă experiență, echipa de acolo au cam făcut experimente pe ei.

  • Daniel says:

   Ideea e ca nu stiti sa scrieti, dar vorbiti intr-una de dumnezeu. Daca exista dumnezeu, nu mureau atatia oameni nevinovati.

 10. DoarTimisoara says:

  “Fapte, nu vorbe!” PNL

 11. zet says:

  Degeaba.
  Noua,romanilor ne place ca nu se maresc pensiile,ca nu se maresc salariile la profesori,ca murim pe capete datorita incompetentei guvernantilor,ca suntem tratati toti ca niste prosti.Singura realizare a ultimilor 5 ani este faptul ca presedintele a trecut (greeeeeeu)de la o exprimare pe silabe la un citit aproape cursiv.Vom dovedi din nou in 6 dec. ca ii iubim.Noi nu iubim pe oricine .L-am iubit si pe Ceausescu.Si astia saracii de unde sa ne dea daca n-au de unde ?De altfel ne-am obisnuit sa ni se dea ca la cersetori. Noi asteptam sa ni se dea .Noi nu cerem ce ni se cuvine.Dar de la cine sa cerem ? De la niste analfabeti pe care ii alegem si ii realegem din 4 in 4 ani ? Uitati-va la Robu.Un INCOMPETENT s-a inconjurat numai de incompetenti.Daca orice ales s-ar inconjura de oameni competenti,el ar iesi in evidenta prin prostia care o emana in jur.Totusi oare citi angajati ai primariei trec de la PNL la USR ?O sa aflam singuri urmarind miscarea sefilor pe posturi.Sper sa nu se renunte la directorul GENERAl.Maare om.Maare caracter.Maare cunoscator. El si cei dragi lui.

 12. Apollo80 says:

  Romania lucrului bine-facut.

 13. Ike says:

  In loc sa comentam aici aiurea mai bine facem ceva La votare

  • FiatLux says:

   Am votat, am adus investitori, am platit taxe, am creat locuri de munca, am facut voluntariat (am predat, am adunat gunoaie, am plantat copaci…), am donat sange si bani…

   Ce dracu sa mai fac sa mearga ceva in tara asta?

 14. fotbal1 says:

  Am impresia ca in acest caz nu stie nimeni cum functioneaza aceasta terapie mobila, sunt sigur ca nu stiu care este debitul suportat si tot asa …
  Pe langa ca sunt ïeftine” nu au nici instructiuni de folosire….

  • Vorba multă, sărăcie sigura says:

   Dacă tirul este ieftin tu cum judeci? Limpede?
   Numai un pat dintre cele 12 din el costa peste 70 000 euro.
   Legat de pt ce plătesc asigurare de sanatate, intreba cineva, pai pt casa si masina nu plătești? Iti repara cineva masina când,, nu porti masca si ignori ?,,

 15. Un biciclist. says:

  PSD sunt de vina….prea minunatii de la PNL nu au nici cea mai mica vina, ei sunt ocupati tot timpul sa fie minunati

 16. andrei says:

  si a costat o caruta de banii

 17. iani says:

  intentionat? oare ce si cine se afla in spatele acestui gen de terorism?

 18. nelu says:

  Desi din articol e foarte greu sa ne edificam la cauzele defectiunilor e foarte clar suntem iremediabil IDIOTI!

 19. Lotzi says:

  Vai, bine ca mi-ai spus tu! sunt un cretin intradevar, umblat nespalat pe maini cu zilele. mi-ai deschis ochii, m-ai facut din animal om, iti multumesc nespus. fara tine eram un gunoi. tu ai venit ca o lumina si mi-ai spus ca igiena e importanta. si eu care credeam ca nu e. am trait 40 si ceva de ani in mizerie. iti multumesc ca mi-ai deschis ochii, fara tine nu stiam ca trebuie sa ma spal pe maini.

 20. amfostacolo says:

  faptul ca nu au fost morti este un miracol. treceti pe trotuar, opriti-va in dreptul fostei porti de linga trecerea de pietoni si o sa vedeti o teava de cupru care iese din spital si merge catre camion. aia precis e oxigenul pentru afirmativ 12 paturi. pare o teava de 3/8 sprijinita de niste caramizi pe acoperisul unui container. cine a dat aviz de funtionare ar trebui tras in teapa in piata operei

 21. Blitz says:

  E ca în bancul în care câte un astronaut a fost trimis singur pe orbită cu două bile pentru studiul “Ce face cu două bile un om singur și izolat în spațiu”.

  La întoarcerea rusului, acesta a declarat că și-a petrecut timpul studiind științific bilele, cât sunt de rotunde, etc.

  Americanul a spus că a încercat să se antreneze cu ele (notă pt. cârcotași: probabil beneficia de gravitație artificială), să joace biliard, etc.

  Românul s-a întors doar cu o bilă. Întrebat ce s-a întâmplat acolo cu el, singur, în spațiu, românul a declarat că o bilă s-a stricat iar alta a fost furată și a dispărut.

 22. TelVerde says:

  Asta e rezultatul achizitionarii de catre Arahat&Company…kkt-uri second hand …bani multi aruncati pe garduri..multi banii publici spalati cu grija.Drept dovada ca nu sau descurcat in nici o situatie….

  • Adinel says:

   Arafat The One and Only, cel cocoțat in fruntea sistemului care îl servește cu sute de milioane de euro anual, ptr că sa atribuie contractele cu dedicație de peste 15ani fără să se întrebe nimeni oare cum de e ținut în brațe de statul paralel?!

 23. Cosmin says:

  Si in tot acest timp dl Primar este ocupat cu pozele si cu alegerea viceprimarilor. Poate misca si PMT ceva spitalele sunt sub administratia PMT.

 24. facebuuk says:

  Fritzi da-ti doua palme.fat-i bagajele si dispari drk acasa

  • Harap Alb says:

   @facebuci, gogomanule, din astia ca tine era plina tara pina prin 1989… erati toti membri de partid, acum sunteti toti mari patrioti si dati lectii de conducere, sper sa ti se sparga tevile de apa puse de “pretini” cind vine primul ger hahahaha

 25. Dany says:

  Cum sa nu se strice? Păi după ce l-au folosit aia de la Cola atatia ani sa vina Moș Crăciun cu sucul din Laponia până a ajuns un harb l-au donat la SMURD pe o sumă frumușică. Ăștia l-au luat si au schimbat doar reclama de pe el

 26. Timisorean says:

  Deci coordonatorul tehnic i-a anuntat pe cei de la spital cum sa NU faca si ei tot asa au facut! Asta inseamna meritocratia pnlista! Au schimbat pnlistii directori de spitale competenti cu meritocratii lor pnlisti. Uite ca la municipal strica tirul de ati, la babes cumpara masti contrafacute. Sa nu uitam ca toate aceste spitale, plus judeteanul au directori noi, ca aia vechi cu reusite la activ si fara balbaieli, lazureanu, craina etc nu mai erau buni ca sunt din alt partid! Ce sa mai zicem de Neamt cu 8 directori in 10 luni???
  Dar hey, asta ati vrut, asta aveti si tot asa sa votati!

 27. Yycre cu ceapa says:

  In primul rand nu pot sa pricep de ce le-a trebuit o unitate mobila. Puteau instala aparatura la fel de bine in cateva containere sau alt tip de constructie usoara. In max. o saptamana aveau unitatea de ATI.

  Asemenea unitati mobile cred ca sunt necesare in cazul unor accidente grave, dar localizate, precum spre exemplu explozia unei fabrici. Nicidecum in cazul unei epidemii. Oare unitatea mobila in cauza este conceputa pentru uz indelungat i.e. un an sau are aparatura mai compacta, dar conceputa sa functionexe ~3 saptamani dupa care trebuie schimbate o groaza de piese?

 28. Ledul says:

  Situatie creata de niste “meseriasi” de tip Dorel care amesteca tehnica cu medicina si politica.
  1. Unitatea mobila trebuia sa aiba regulator propriu de presiune, in conditiile cand era clar ca in afara rezervei de cele 6 tuburi pt operare independenta in teren, va fi conectata la o sursa de spital
  2. Coordonatorul medical al unitatilor ATI mobile, probabil medic SMURD impreuna cu alti activisti de partid sunt prea prosti incat sa fi impus ca la achizitia acestor unitati si montarea regulatorului de presiune propriu
  3. Echipa tehnica a spitalului s-a dat de gol, regleaza manual presiunea la iesirea din rezervorul spitalului pentru ATI municipalului fara a avea un regulator de presiune! In orice moment situatia din ATI-SMURD se poate repeta si in spital
  4. Aceeasi meseriasi ai spitalului nu stiu ca pe langa o presiune impusa mai trebuie asigurat si un debit de aer. Consumul unui volum mare de aer nu se compenseaza doar din cresterea presiunii
  5. Apoi muzicantii din Departamentul tehnic racordeaza unitatea mobila la o statie secundara de rezerva, din nou … fara regulator de presiune!
  Romania politrucilor analfabeti numiti politic pe functii de decizie

 29. Geo says:

  Firma din Cluj care a avut tirul in revizie e responsabila de acest inpediment

  • Alin says:

   Geo invata ca in limba română corect este impediment. In privinta unitatii mobile de ATI nu firma care face revizia este vinovata pentru ceva care nu a fost prevazut si montat din faza de proiectare si constructie! Atat unitatea SMURD-ului cat si spitalul trebuiau sa aiba regulatoare de presiune, sistem automat de reglare a presiunii si volumului in functie de consum si sisteme de protectie la avarii. Asta ar fi normalitatea. Firma din Cluj a facut doar o revizie tehnica pentru ceva omologat de alti tembeli care habar nu au ce trebuie sa existe la un sistem pneumatic, pseudospecialisti numiti pe baza carnetului de partid!

 30. It’s difficult to find educated people on this topic, but
  you seem like you know what you’re talking about!
  Thanks

 31. Cele mai noi știri

  Sănătate

  Pacienții cu hepatită, rugați să nu-și neglijeze problemele în pandemie. Cum îi ajută autoritățile

  Ştiri din Timiș

  Cumperi o carte veche și oferi o masă caldă nevoiașilor din Timișoara

  Eveniment

  UPDATE. Ca-n filme. Aventura unui tânăr de 17 ani beat, lovit de mașină în timp ce fugea de polițiști, la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Scenariu schimbat la 134 de școli din Timiș. Cele din localitățile aflate în carantină, online

  Ştiri din Timiș

  FOTO/VIDEO. La plimbare prin centrul Timișoarei, în weekendul de dinainte de carantină

  Ştiri din Timiș

  Modelul declarației pentru deplasare în carantină, la Timișoara, Moșnița, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. E oficial: Timișoara intră în carantină, cu alte comune periurbane. E nevoie de declarație

  Ştiri din Timiș

  Antreprenor din Timișoara, apel către Fritz să ajute mediul de afaceri: „La alegeri virusul nu se transmitea?”

  Sănătate

  A scăzut rata de infectare cu Covid-19 la Timișoara. Cea mai mare e la Moșnița

  Ştiri din Timiș

  Timiș, în topul infectărilor. DSP nu dă cazurile pe localități în ziua în care CJSU decide carantina sau nu

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici