tion.ro Web analytics

Rugăciune specială pentru încetarea epidemiei de coronavirus, transmisă preoților de Patriarhul Daniel

De Adrian Panduru

Rugăciune specială pentru încetarea epidemiei de coronavirus, transmisă preoților de Patriarhul Daniel

Reactualizat la:
Patriarhul Daniel a transmis miercuri, 11 martie 2020, către toți preoții, o rugăciune de rostit în contextul răspândirii coronavirusului. Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei de coronavirus a fost transmisă preoților din România, pentru a o rosti în biserici.
Scris de Adrian Panduru - Patriarhul Daniel a transmis miercuri, 11 martie 2020, către toți preoții, o rugăciune de rostit în contextul răspândirii coronavirusului. Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei de coronavirus a fost transmisă preoților din România, pentru a o rosti în biserici.

Rugăciunea specială pentru încetarea noii epidemii se va citi, conform reprezentanților Patriarhiei Române, înainte de Sfânta Liturghie sau Vecernie sau Pavecerniță.

Preotul citește această rugăciune, pe solee, cu fața spre răsărit:

„Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ești bogat în milă și, cu purtarea Ta de grijă cea înțeleaptă, ocârmuiești viața noastră, ascultă rugăciunea noastră, primește pocăința noastră pentru păcate, oprește noua boală molipsitoare (noua epidemie), precum ai încetat pedepsirea poporului Tău în vremea regelui David. Cel ce ești Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, dăruiește însănătoșire celor cuprinși de boală, ridicându-i grabnic din patul durerii, ca să Te slăvească pe Tine, Mântuitorul cel Milostiv, iar pe cei sănătoși îi ocrotește de orice boală. Binecuvintează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Îndepărtează toată boala și suferinţa din popor și ne învață să prețuim viața și sănătatea ca daruri ale Tale. Dăruiește-ne, Dumnezeule, pacea Ta şi umple inimile noastre de credință neclintită în ocrotirea Ta, de nădejde în ajutorul Tău și de dragoste față de Tine și de aproapele. Că al Tău este a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor”.

64 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. artalecs says:

  Gata. acuma m-am linistit.

 2. Alin says:

  Hai dă-o în plm de treabă ! Suntem de ev mediu ?

  • Ionel says:

   Nu se poate asa ceva…ba da asta de ce nu intra la inselatorie ? E grava aberatia lui!

  • Alin2 says:

   Dupa cum scrii, tu esti prin 2999

  • emilutz says:

   Rugăciunea e de ev mediu ?
   Nu sunt chiar atât de sigur, dar limbajul tău cu siguranță este de ev mediu.

  • Mario says:

   Da ,din pacate suntem!!

  • vvv says:

   Imi place de voi ca va dati atat de destepti incat nu aveti nevoie de Dumnezeu, nici ptr boli nici in viata de zi cu zi…ba mai mult va mai bateti si joc. Dar cand dati de un necaz mai mare atunci sigur va apuca pe toti sa ziceti: ‘Doamne ajuta’. V-as pune cateva intrebari: Ce rau face o rugaciune ? Sau voi in ce credeti, nu credeti in nimic, considerati ca sunteti doar cateva kg de cenusa aruncate pe pamant ? sa stiti ca nu e asa, cu totii suntem la mila lui Dumnezeu, fie ca vrem sau credem fie ca nu. Daca va dati atat de destepti sau de aroganti mai reflectati un pic: Nihil Sine Deo.

   • Nietzsche says:

    Esti semidoct!

   • Giura Marius says:

    Cand o sa ai virusul sa te duci in catedrala mantuirii, nu la spital. sa te rogi, sa nu iei medicamente. in felul asta o sa iei legatura cu toti … de pe celalata lume.
    Acum, se putea face rugaciunea si fara laude si uite ca noi ne rugam … eu la lucru nu ma laud ca imi fac treaba, doar o fac, intelegi ?

    • unul says:

     Exercitiu (greu) de imaginatie

     Imagineaza-ti ca avem spitale la fel de multe si bune ca-n Germania. Imagineaza-ti ca din cauza mutatiilor rapide pe care acest virus le face este extraordinar de greu sa gasesti un medicament/vaccin care sa fie descoperit, testat si pus in productie intr-un timp scurt (de ordinul saptamanilor). Imagineaza-ti ca din cauza contagiozitatii acestui virus numarul de infectati ajunge rapid la zeci sau sute de mii. Si-acum imagineaza-ti cum o sa incapa in spitalele multe si bune ca-n Germania atata amar de oameni bolnavi. Asa-i ca-i greu sa-ti imaginezi?

   • No5ive says:

    Cand o sa ai virusul sa te duci in catedrala mantuirii nu la spital. sa te rogi sa nu iei medicamente. in felul asta o sa iei legatura cu toti … de pe celalata lume.
    Acum, se putea face rugaciunea si fara laude si uite ca noi ne rugam … eu la lucru nu ma laud ca imi fac treaba, doar o fac, intelegi ?

   • Emma says:

    Daca Dumnezeu e atat de puternic si crezi in el te rog sa mergi la cea mai apropiata biserica in caz ca iei virusul si nu la spital, vei vedea cat e de puternic Dumnezeu si cum asculta rugaciunile

    • unul says:

     Si evreii se rugau si Dumnezeu nu le asculta intotdeauna rugaciunile.

     Asta-i rostul pocaintei, al schimbarii interioare, al schimbarii sistemului de valori. Ioan Botezatorul a fost antemergator lui Isus Cristos pentru ca intai omul trebuia sa se pocaiasca, sa se schimbe interior, sa renunte la a incalca poruncile Tatalui Ceresc si de-abia pe urma sa se roage. Daca lumea nu doreste sa se indrepte, rugaciunile nu prea ajuta. Este chiar si o vorba: “Mult poate rugaciunea staruitoare a dreptului”.

     • Shaitan says:

      de aia fac nou nascutii cancer/tumori. De aia animalele pier arse de vii in incendii in paduri, nu? Ca-i voia Domnului!
      Explica-mi te rog de ce au nou nascutii cancer osos.

   • tibi says:

    “Ce rau face o rugaciune?”?? pai face, ba, boule, ca e pe banii mei. o scamatorie inutila facuta pe banii mei

    • Ioan says:

     Mai Tibisor,cum si tu beneficiezi de servicii publice pe banii mei,gen: meciuri,concerte,evenimente sau alte lucruri,asa si noi ne permitem sa avem optiuni.La biserica am stat cuminti,la distanta si tacuti intr-un alt spatiu unde s-a facut o a doua slujba…in timp ce sunt 60 de cazuri de decese de gripa sezoniera la noi in tara,noi credem prostirea cu acest virus
     ….vrem sa inchidem niste spatii,in timp ce altele raman deschise…este un non-sens.

     Si da,crestinului nu-i este frica de isterii si incerca sa ramana calm.Asta il defineste,de ce ar fi gresit.

     • Elena N. says:

      Corect spus.Ne rugăm pt ca Dumnezeu să oprească această nenorocire.Bineînțeles că acel crestin autentic care ține post se împărtășeste cu sfintele taine nu se teme pt că l.are pe Dumnezeu în inima lui .Dumnezeu a lăsat medicii pe pămînt si tot el îi luminează să i poată vindeca. Altfel spus doctorul este “cleștele lui Dumnezeu”. Cum își explică unii că sînt atîția medici credinciosi? O fac oare din prea puțină minte sau încultură ? Nici vb ! Ei au vazut minuni făcute de Dumnezeu cu mîinile lor.

   • Ionel says:

    Ce rău face o rugăciune? Pentru început învață prostimea să stea să aștepte să le rezolve alții problemele!
    Dacă au așa mare încredere în doamne-doamne lor, popii de ce mai își iau măsuri de protecție? Nu au credință că îi păzește?

   • Oprea Elisabeta says:

    Ai foarte mare dreptate.Poate de aceea dă Dumnezeu atâtea să ne arate ce poate face.Care crede,crede,care nu treaba lui.

  • Rococo says:

   Da, sunteți! Sau așa cred eu. Totuși, ca să aveți dreptul la replică, aștept din partea dumneavoastră un mini eseu de maxim 1000 de caractere în care să argumentați de ce credeți că nu sunteți o persoană de nivelul evului mediu.
   Nu că evul mediu ar fi fost așa întunecat cum îl zugrăvesc modernii. Catedralele NU pot fi ascunse și astfel de opere arhitecturale reflectă frumusețea acelor oameni trăitori ca și noi, cu bucuriile și tristețile lor. Ca să nu mai vorbesc despre marile lumini ale evului mediu adică despre personalitățile acelor vremuri.
   Evitați invectivele, acronimele acestora sau alte vulgarități în eseu.

  • Bineînțeles că domnii de mai sus sau de mai jos sunt prea cultivați să se roage în cuvintecuvinte simple sau vechi! Îi invit cordial să își formuleze propria rugăciune dacă aceasta, formulată în numele tuturor nu convine unor culte sau unui ateu!

  • Mixonam says:

   Tu ești ateu ? Tu ești din evul mediu.

 3. Mihai says:

  Si cat costa ca sa capeti textul rugaciunii?

  PS. Are cumva rugaciunea si termen de garantie? 2 ani cumva, garanteaza Al-de-sus ca nu ne vom infesta?
  Sau trebuie cumva patentata la ISIM, ca marca inregistrata!

  Hai caincepem deja sa fim chiar ilari! Chiar crede popa asta ca rugaciunea lui va ajuta la ceva? Dupa aia ne miram ca religia este luata la misto sau ca ne uitam compatimitor la aia de cred asa ceva.
  Nu bagati credinta, religia / biserica in toate lucrturile ca mai mult faceti rau decat bine. Rolul bisericii nu este de a face festanii ca sa ne scape de ciuma, gripa, boli….

 4. CRISTIAN says:

  asta e aia de ploaie ! e nevoie de una noua

 5. Enoriasul says:

  Eu acum sînt sigur ca corona ne va ocoli , de ce , ca preoții au făcut rugăciuni pînă au obosit , si corona va ocoli România , de restul tarilor nu stiu , sa se roage si clerul lor si ii va ocoli si pe ei , sigur asa se va întîmpla, nu trebuie sa oprească din rugat si totul ss se transmită live , cred ca trebuie sa se roage încontinu , fără pauze , eventual numai pauză de masă, ca sa isi faca efectul , si cu cît vor fi mai mulți cei ce se vor ruga , cu atît mai bine va fi .

 6. El Padre Daniel says:

  Hai la pupat de moaste..si toata prostimea la lins aceeasi lingurita:-))

 7. Adrian Rogobete says:

  Mai o manea pe tema asta ne lipseste….

 8. cornel says:

  Rugaciunea este buna, dar in ce limba este scrisa? Limba romana din 1800?

  • Mihao says:

   Aia se scria atunci cu litere chirilice. Ca de la Rasarit ne vine mantuirea (de cele bune)
   Nu stiu de ce se baga biserica in toate cele unde nu-i fierbe oala.
   daca vrea, sa faca ceva sa ajute pe cei in carantina, ca mai mult nu poate face. Eventual sa faca niste apele la “sa stati acasa”, sau cum sa se comporte lumea acuma. dar vad ca , parca ieri era articol – ca popii indeamna la venit la rugaciune, la inghesuit la pupat moaste, icoane si alte bazaconii care “aduc minuni”.
   Fratilor, minunea o poate face numai doctorul. Biserica va poate consola, atat. Si nu sa sara peste cal cu ce face si drege si poate ea in lupta contra virusului!

   • Anabela says:

    Minciuni sfruntate !!! Doar Domnul poate vindeca!!! Medicina e blasfemie ! Stiinta la fel !!! Nu va incredeti fratilor decat in Domnul !!! Fuga la biserica si pupa-ti toti apasat icoanele . Domnul va vindeca astfel mai repede . Si de virus si de vot pro comunism.

 9. Tina says:

  Wow! Incurajator!

 10. Nenea Fulop says:

  Bună rugaciune dar sa o rostiti de acasa ca daca mergeti la biserica riscati sa infectati sfintele icoane si sfintii popi.amin!

 11. Anonim__ says:

  Per total si, sunt convins, fara sa vrea, prea-fericitul CEO al Bancii Ortodoxe Romane ne-a oferit o oportunitate extrem de rara: posibilitatea de a verifica daca existenta lui Dumnezeu este reala sau nu. Tot ce trebuie sa facem este sa oprim orice alta masura impotriva coronavirusului si doar sa ne rugam. Daca pandemia dispare in felul asta fara sa mai faca victime, stim clar – Dumnezeu exista. Altfel stim la fel de clar – Dumnezeu nu exista. Urmatorul pas: Allah. Dupa asta: Giant Flying Spaghetti Monster. Eventual putem incerca si cu: Mos Craciun, Mos Nicolae, iepurasul de Pasti, zana maseluta, etc..

 12. xulescu says:

  O adunatura de maimute

 13. Papa Francisc says:

  Dumnezeu cu mila

 14. Baluba says:

  Hai cu eradicarea! Am sarit deja de la 59 la 70.

 15. Darwinist says:

  Urmeaza vremuri bune pt. B.O.R.( Banca Ortodoxa Romana),actiunile sunt in crestere cu atatea inmormantari la orizont. Nasol e ca o parte din bani se duc spre guvern sa accepte cununiile religioase.

 16. Cristian Fassbinder says:

  asta nu mai e crestinism….e cretinism

 17. Anonim says:

  Ai de capu meu, cata prostie poate sa fie pe pamant. Chiar ca meritam sa murim toti, suntem prea cretini.

 18. M says:

  Frumoasa rugaciune si totusi o gramada de comentarii pline de venin. M-as fi asteptat de la niste oameni inteligenti care nu inteleg partea spirituala sa fie capabili sa o ignore.

 19. Athena says:

  Acum e momentul adevarului. Credinciosii sa mearga la slujba si impartasanie iar ateii sa stea izolati acasa fara rugaciune. Sa vedem unde se curata mai multi.

  • Nasleu says:

   Credinciosii sa mearga in aceste marete focare de infectie (fizica si psihica) , sa linga toti mana hotului suprem de conduce ritualurile, in asa fel ca nimeni sa Nu ramana neinfectat.

 20. Costin says:

  Dân partia mia, dăăăăăă la Dănuțțțț Bos dă Jmek Merțu dă la Strehaia, pentru faniii meeei, să pice loganu’ la dujmanii mei, șșș să-nflorește portofelu’ la fraeriii meeei, donatorii meeeiiii, o dedicațe cu jale pentru că coroanele-mi ia din donațiee, bat-o jalea dă haladită, trrrrr-țaka-ttrrrrrr-țaka,

  Mai mult n-am reusit s-aud din speechu domniei sale caci i-a murit bateria la iphon.
  Revenim cu detalii…
  Andreea, ai legatura.

 21. Marinica says:

  Mars cu biserica voastra cu tot

 22. gogu says:

  pe popi și pe dumnezeu ar fi timpul să-i depunem la muzeu…….

 23. Mirel says:

  Cei mai perversi, hoti, bolnavi psihic , manipulatori si putrezi de bogati dintre pamanteni se roaga pentru visteriile proprii ! Evul mediu a trecut, daramate si arse toate bisericule iar acesti indivizi care sunt in fruntea lor judecati si inchisi pentru cele mai groaznice crime impotriva umanitatii.

 24. Marilene says:

  Numai rugăciunea făcută de mai multe persoane este puternica. Sa ne rugam și pentru cei care sunt indiferenti.

 25. Corona says:

  Mai Adriane, mai draga, mai termina cu aberatiile astea de stiri. Ia si tu exemplu de la Roxana.

 26. george says:

  Acatistul Acoperamantului Maicii Domnului va apara de boli si intamplari rele.

 27. Ciprian says:

  Pentru Giura Marius.Fiecare are credinta lui.nu crezi nu critica.Dumnezeu iti da dreptul de a alege ce sa faci cu viata ta.Daca nu iti convine ca se roaga ce ii critici. Te-a obligat pe tine sa te rogi?S-au rugat pentru toti oamenii un lucru bun.Nu uita ce iti spun credinta este individuala la fel si mântuirea ta.Fiecare va raspunde pentru faptele lui.Numai bine iti doresc

  • Ana says:

   Dintotdeauna,paduchii au iesit la guler! Cum puteti sra voi acum ascunsi? Iesiti,sa va vada si sa va cunoasca lumea! Inteleg ca aveti ceva cu popii ,dar credinta in D-zeu nu o aveti,pt.ca sunteti fix semidocti! Cititi si voi pe prof.dr.docent Dumitru Dulcan ,ascultati pe gen.Emil Streinu si alte somitati incontestabile ,ce spun despre credinta rugaciune si apoi iesiti “la guler” !

 28. Doamne ajuta sanatate multa Romanilor Doamne miluieste-ne pe noi robii tai Amin Si iarta toti pacatosi si ne miluieste Salveaza Universul tau creat nu ne lasa Maicuta sfanta omenirea ta sa nu piara acopera si ocroteste UNIVERSUL TAU AMIN. Ocroteste familia mea si neamul meu Amin AminAmin.

 29. Bineînțeles că domnii de mai sus sau de mai jos sunt prea cultivați să se roage în cuvintecuvinte simple sau vechi! Îi invit cordial să își formuleze propria rugăciune dacă aceasta, formulată în numele tuturor nu convine unor culte sau unui ateu!

 30. Jon says:

  Puneti la dispozitie spatiile pe care le are biseric penteu bolnavi, da din cutia milei pentru spitale aparaturi alimente Daca exista un iad, drumu spre el e pavat cu popi

 31. Maria says:

  Dumnezeu e bogat în milă iar tu un păcătos lacom bogat în aur și bani,
  Isus a zis : împarte averea ta săracilot iar tu iei de la săraci ca să-ți strângi averi

 32. Eveniment

  Accident cu o victimă pe Calea Martirilor din Timișoara
  Accident de circulație, joi după-masă, la intersecția Căii Martirilor cu strada Naturii din Timișoara. O tânără a ajuns la spital după ce un șofer nu a acordat prioritate de trecere. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  ABA Banat: „Atenție la scăldatul în locurile neamenajate!”
  Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă (ABA) Banat cer populației să evite scăldatul în locurile neamenajate sau în preajma lucrărilor hidrotehnice.

  Eveniment

  Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus, în Timiș
  Verificări ale autorităților în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun. Polițiștii, jandarmii și pompierii au verificat peste 130 de societăți comerciale numai în ultimele 24 de ore pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de răspândire a noului tip de coronavirus. Au fost date zeci de amenzi, celor care nu au purtat mască. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  KiK deschide al doilea magazin din Timișoara
  ADVERTORIAL. KIK, cel mai popular retailer de îmbrăcăminte la preț redus din Germania, cu o reţea de peste 3.500 de magazine în Europa, a deschis primul magazin din Moșnița Nouă, ajungând la 41 de unități deschise în România.

  Ştirile judeţului Timiş

  Apă întreruptă la Sânnicolau Mare, din cauza unei avarii majore
  Apă întreruptă la Sânnicolau Mare, pe strada Republicii, joi după-amiază, din pricina unei avarii majore.

  Sănătate

  Timiș: 20 de pacienți cu Covid-19 sunt internați la Terapie Intensivă. Opt focare active în județ
  În Timiș a crescut numărul de persoane infectate cu Covid-19, în ultimele 24 de ore, cu 80. În cel mai vestic județ al țării sunt 20 de persoane cu Covid-19 internate pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. În Timiș sunt opt focare active de SARS-Cov2. A apărut un focar nou. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Lanțul internațional Tucano Coffee deschide un al treilea coffee shop în Timișoara, în zona Complexului Studențesc.
  ADVERTORIAL. Sloganul Love.Peace.Coffee al lanțului internațional Tucano Coffee ia amploare în Timișoara, cu intenție de activare a cel puțin cinci coffee shop-uri în orașul de pe Bega, până în 2022, demarând deja amenajarea celei de-a treia locații, care își va deschide porțile în toamna acestui an, în zona Complexului Studențesc. Băuturi aromate și combinații savuroase pe bază de cafea, deserturi delicioase, dar și o atmosfera caldă și prietenoasă cu mediul, vor fi disponibile pentru toți iubitorii de gustos și frumos, îmbinat cu elegant și inedit.

  Sănătate

  COVID-19, număr record de infectări: 80 de persoane depistate cu Covid-19 în Timiș, într-o singură zi. 1454 de cazuri noi în țară
  Au apărut 80 de cazuri noi de Covid-19 în Timiș, de miercuri până joi, și s-au înregistrat două decese. În România au apărut alte 1.454 de cazuri noi în 24 de ore. Au fost înregistrate 53 de decese, de miercuri până joi. 3

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.