tion.ro Web analytics

Program de studii pentru formarea consilierilor școlari și activități de dezvoltare personală, în curricula UVT

De Oana Bocanici

Program de studii pentru formarea consilierilor școlari și activități de dezvoltare personală, în curricula UVT

Foto: arhivă.
Reactualizat la:
Un program de formare pentru consilierii școlari, un website pentru orientarea în carieră și un centru specializat de consiliere sunt metodele prin care Universitatea de Vest se implică în formarea viitorilor consilieri școlari și pentru îndrumarea studenților care își aleg profesiile de viitor.
Scris de Oana Bocanici - Un program de formare pentru consilierii școlari, un website pentru orientarea în carieră și un centru specializat de consiliere sunt metodele prin care Universitatea de Vest se implică în formarea viitorilor consilieri școlari și pentru îndrumarea studenților care își aleg profesiile de viitor.

Universitatea de Vest a cuprins în oferta educațională programul de studii universitare de masterat Consiliere și integrare educațională, care are loc în cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie. Programul se adresează celor ce vor să devină consilieri școlari.

„Prin programul de studii universitare de masterat Consiliere și integrare educațională. Absolvenții acestui program de studii universitare de masterat sunt pregătiți pentru a preda la nivel preuniversitar și a acționa în calitate de consilieri școlari specializați în psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională și specialiști în integrare educațională. Aceștia dobândesc competențe transversale și de specialitate în domenii complexe, precum: evaluare și intervenție psihopedagogică, consiliere educațională și privind cariera sau adaptare curriculară. De asemenea, acest program al UVT urmărește dezvoltarea de abilități practice prin aplicații în Clinica universitară de terapii și consiliere psihopedagogică și în mai multe organizații partenere”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

De asemenea, UVT, în parteneriat cu Great People Inside, pune la dispoziția elevilor platforma YTM, unde elevii și studenții își pot crea o viziune mai clară despre ce program de studiu li se protrivește. Prin completarea mai multor câmpuri care folosesc un sistem psihometric de analiză științifică, se generează primele domenii de studiu care se potrivesc cu pasiunile și personalitatea elevului.

În cadrul UVT există și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC), unde există o echipă de consilieri care ajută studenții, din primul an de studii, să își realizeze un plan de carieră și să primească consiliere profesională. Studenții pot beneficia în orice moment de consiliere individuală, ateliere de dezvoltare personală și ghiduri de formare oferite de CCOC.

Articole pe aceeași temă:

Peste 3.000 de elevi din țară, la prima sesiune de pregătire pentru BAC organizată de UVT. Se mai fac înscrieri

Concurs online pentru liceeni pasionați de lumea afacerilor, la UVT

 

 

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Eveniment

  UPDATE. Doi morți într-un accident pe autostrada Arad-Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Îndemn de primăvară, de la Iulius Town: „Young at any age”! Peste 1.000 de premii la cumpărături

  Ştiri din Timiș

  Peste 600 de bătrâni din Timișoara ajutați, în pandemie, de Direcția de Asistență Socială

  Eveniment

  FOTO. Explozie într-o casă din Timișoara. Un bărbat a fost prins sub dărâmături

  Mapamond

  Viktor Orban avertizează: Ungaria va intra în cea mai grea perioadă de la începutul pandemiei

  Ştiri din Timiș

  Parlamentarii PSD de Timiș au depus 140 de amendamente la Legea bugetului. Pentru ce vor bani

  România

  Normă de amenzi? Europol: Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic numărul de sancțiuni aplicate

  Eveniment

  Prinși în flagrant când vindeau 1 kg de canabis, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Lupta cu poluarea textilă, la Timișoara. Petic cu petic se face o bluză reciclată, în 22 de ore

  Ştiri sportive

  „WoW Europe”, proiectul care își propune să uimească Europa, a fost lansat la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici