Această metodă permite identificarea bolilor respiratorii, a patologiilor interstițiale și realizarea biopsiilor la pacienții cu suspiciune de neoplasm bronhopulmonar.
De asemenea, medicii spitalului subliniază că bronhoscopia are un rol important în aspirarea secrețiilor din plămâni sau în îndepărtarea unui posibil corp străin.
Dr. Gabriel Bălă, medic specialist pneumolog, spune că înainte de efectuarea bronhoscopiei sunt necesare mai multe investigații, precum spirometria, EKG și analize de sânge.
Procedura se desfășoară sub anestezie locală și implică utilizarea unui bronhoscop, un tub flexibil și subțire, dotat cu o cameră video, care permite vizualizarea căilor respiratorii.
Medicii precizează că bronhoscopul este introdus prin gură, avansând prin spatele gâtului, trecând de corzile vocale și ajungând în căile respiratorii. Întreaga procedură durează între 5 și 15 minute, timp în care pacientul este monitorizat constant pentru a asigura un nivel optim de oxigen.
La Spitalul Victor Babeș Timișoara, pacienții pot beneficia de bronhoscopie gratuită, pe baza biletului de trimitere de la medicul pneumolog.
Citiți principiile noastre de moderare aici!