tion.ro Web analytics

Persoanele vaccinate cu ambele doze nu vor mai intra în carantină, la sosirea în România. Deciziile luate de CNSU

De Dan Oancia

Persoanele vaccinate cu ambele doze nu vor mai intra în carantină, la sosirea în România. Deciziile luate de CNSU

Sursă foto: InquamPhotos / Octav Ganea
Reactualizat la:
Persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin și pentru care au trecut 10 zile de la administrarea rapelului nu vor mai intra în carantină, atunci când vor veni în România, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Tot luni, CNSU a decis ca persoanele care sunt contact direct pot să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă fac un test negativ în ziua a 8-a.
Scris de Dan Oancia - Persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin și pentru care au trecut 10 zile de la administrarea rapelului nu vor mai intra în carantină, atunci când vor veni în România, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Tot luni, CNSU a decis ca persoanele care sunt contact direct pot să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă fac un test negativ în ziua a 8-a.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista țărilor și a teritoriilor cu risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, listă care va fi valabilă începând cu data de 19 ianuarie, de la miezul nopții. Totodată, CNSU a decis ca persoanele care primesc a doua doză de vaccin și pentru care au trecut 10 zile de la rapel, să nu mai intre în carantină la sosirea în România.

Cele mai importante prevederi din această hotărâre sunt următoarele:

 • Instituirea excepției de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză;
 • Instituirea posibilității ca și persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică;
 • Persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord li se aplică excepțiile de la măsura carantinei stipulate în Hotărârea numărul 1/2021 și Hotărârea numărul 3/2021, dar și excepția de la carantinare în cazul în care au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.
 • De asemenea, și pentru persoanele care intră în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic, pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică – în program de hemodializă), ș.a.m.d.
 • Persoanele care vin din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și sunt exceptate de la măsura carantinării, respectiv persoanele vaccinate sau cele care au fost confirmate cu SARS-COV-2 și sunt în perioada cuprinsă între 14 și 90 de zile de la momentul confirmării, nu trebuie să prezinte rezultatul testului COVID-19 la intrarea în România.
 • Aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, listă valabilă începând cu data 19.01.2021, ora 0:00.

 

14 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. ma vaccinez dar nu cu pfizer says:

  Ca sa se inteleaga de la inceput: nu sunt unul care neaga existenta virusului, nu sunt antivaccin ba chiar provaccin la bolile grave care afecteaza umanitatea dar am urmatoarele probleme legate de vaccinul de la Pfizer:

  -are autorizație de utilizare de urgență sau condiționată, utilizarea pe scara larga se poate face numai la completarea studiilor, în 2023. Suntem practic in faza de experiment

  – Pfizer are o istorie plină de fraude, experimente medicale finalizate cu morți și oameni schilodiți si ca urmare a primit cea mai mare amendă penală impusă vreodată, 2.3 miliarde de dolari

  – Pfizer a cerut explicit să fie exonerate de culpabilitate și de obligația despăgubirilor

  – după prima doză, din cele 112.807 persoane vaccinate, 6 au avut șocuri anafilactice și 3150 de persoane (2,79%) au raportat reacții adverse

  Se recomanda vaccinarea cu Pfizer doar in cazul in care riscul de complicatii sau de a muri de la Covid-19 este mai mare decat cel de la vaccin.

  • N-am says:

   Tot ce spui tu, comparativ cu alte vaccinuri care sunt 100% sigure, fara efecte adverse, socuri anafilactice, etc. .
   Totul, in raport cu fraude si alte cele, in prisma faptului a vaccinurilor de gradul acesta, a categoriei de virus/ coronavirus. Corect?

   Esti needucat, ai acces la internet si alegi doar informatia care iti curge bine in creier si iti prieste narativului impins de tine.

   • sst_001 says:

    n-ai MINTE, intr-adevar, ti-am mai citit comentariile pe aici, daca aveai, lasai oamenii sa aiba propriile pareri, da-ti tu cu toate cele 6 vaccinuri care vor fi curand pe piata (inclusiv cel chinezesc si cel rusesc) si fii fericit
    ah si vezi ca primele 2 paragrafe ale tale, daca le pot numi asa, au nevoie de un predicat pe acolo, ca nu prea au sens, dar N-AI cu cine sau cu ce

    • N-am says:

     sunt, nu este predicat?

     Te- ai chinuit tu.
     Parerile proprii necalificate duc la imbecili ca cel de sus si ca tine.
     Daca citesti atent, poate vezi ce am zis. Chinuie- te, ca la fel ca un text stiintific te descurajeaza si te face sa arunci cu rahat (departe de a fi la paritate, dar voi incepeti de jos, foarte de jos) .

     • sst_001 says:

      prietene reciteste-ti mizeria de mai sus si crede-ma ca nimeni nu pricepe ce vrei sa zici pana la “Corect?”
      erai fumat sau ceva, e doar o insiruire de idei, ca si cum ai zice “Ana, Maria, Ion” fara sa precizezi si ce e cu acestia, ca urmare ai aruncat acolo niste propozitii secundare care nu inseamna nimic fara propozitia principala, care iti lipseste in constructia frazala
      da-i bine ca esti destept brici

  • zzz says:

   Vreti, nu vreti, prin masurile luate de cei care decid soarta omenirii veti fi determinati sa va vaccinati ptr a beneficia de facilitatile de care vor beneficia cei vaccinati.

  • cornel says:

   Sic anafilactic poti sa faci si de la o simpla aspirina, sau pentru fanii naturismului, si de la o simpla aluna.

  • Dr.Yo says:

   Ok. Fă niște calcule și vezi singur dacă vaccinul merită aplicat sau nu. Reacțiile alergice sunt specifice la absolut toate medicamentele, alopate sau homeopate. Cât despre efectele secundare,sunt specifice unui vaccin.
   Să vedem care sunt alternativele și să analizăm argumentele pro și contra.
   Vaccinul moderna este aproape identic cu cel de la pfizer/biontech.
   Vaccinurile cu vector viral, viu sau nu, pot cel puțin teoretic să cauzeze pe termen scurt, mediu sau lung, efecte secundare specifice virusului CoVit, adăugate reacțiilor alergice. Și paleta patologiei este enormă.
   Atenție! Nu Interpreta informațiile selectiv. După ce analizezi situația per ansamblu, mai discutăm. Dacă îți arată statisticile medicale aprofundate oficiale asupra virusului CoVit, te vaccinezi cu orice. Crede-mă.
   Încep să îmi pierd încet răbdarea cu toți “inteligenții” care își dau cu părerea despre ceva ce nu înțeleg, dar datorită mentalității omului simplu, se cred atotștiutori. Medicina nu este nici politică,
   nici fotbal.
   Vreți să dați dovadă de inteligență? Puneți întrebări și așteptați argumentele și răspunsurile specialiștilor din medicină.

   Aseară a fost difuzată o emisiune superbă pe TVR1. Știu, și pe mine m-a surpins că tvr a reușit să facă o emisiune competentă. Uitați-vă după înregistrări și vă vor fi foarte multe întrebări răspunse.

 2. McVid says:

  intrebare pentru intelectualimea de la CNSU. Daca esti vaccinat, nu mai poti sa te infectezi deloc-deloc? Sau aura vaccineasca impiedica particulele covid sa se apropie de tine ? Masuri adoptate la ordin ..
  stati sa vedeti prin martie cum nimeni nu mai poarta masca ” ca s-a vaccinat dom’le “

  • colocolo says:

   Vorbim doar de unul din beneficiile de care cei vaccinati vor beneficia.
   Vaccinul nu previne raspandirea virusului cel putin deocamdata nu exista date care dovedesc asta, o persoana transmite virusul si daca este vaccinata, dar ca oamenii sa se vaccineze si campania sa aiba succes cei vaccinati vor primi “premii”, “bonusuri” de motivare. Exemplu, daca te vaccinezi la vara poti merge in Grecia linistit sau linistita, vei putea avea acces pe stadion si multe altele.
   Ce inseamna aceasta, cei vaccinati vor duce o viata “normala” iar cei nevaccinati vor trai ani de zile de acum inainte in statea de alerta, lipsiti de multe libertati. E o ipoteza, pentru ca nici guvernantii nu stiu, si ei asteapta ce spune conducerea europeana.
   Daca nu s-ar acorda aceste bonusuri pe viitor, cei vaccinati nu ar fi suficient de motivati sa se vaccineze.
   Acest “virus pass” nu e o conspiratie, se discuta la nivel international, Grecia il cere insistent pentru a da drumul la turism in full, turismul pentru ei e viata.
   Problema majora a libertatii din societate intervine cand majoritatea vaccinatilor va cere obligativitatea vaccinarii si pentru cei nevaccinati. Nu se discuta deschis aceasta variata a obligativitatii desi sunt si persoane sus care ar vrea ca vaccinul sa fie obligatoriu, pentru ca se risca revolte fara precedent.

 3. vio says:

  Sant provaccinare dar ce se intampla acum nu sa mai intamplat niciodata in istoria omeniri. Cum e posibil sa faci asemenea discriminare intro societate asa zisa normala , democratica si civilizata ? Foarte multe locuri de munca in industrie necesita deplasari in spatiul UE. Daca cineva pana acum sia facut jobul si nu vrea sau nu poate inca sa se vacineze o sa-l concediezi ? Pentru ca bineintles preferi pe unul vacinat care sa se poata deplasa in UE.. Incetul cu incetul se instarureaza o dictatura medicala ce clar va crea repercusiuni asupra celor ce nu vor fi de acord in totalitate si ma refer aici la limitarea unor drepturi de baza nu mofturi gen vacante, calatorii.

  • cornel says:

   Nuuu, nu il dam afara. Il tinem ca sa-si faca de cate ori se intoarce acasa cate un concediu de odihna platit, de 2 saptamani de 10 ori pe an (ca constiinta nu-i permite sa se vaccineze, dar culmea, are toate celelalte vaccinuri facute-tuberculoza, antitetanos, etc, etc, etc).

 4. sst_001 says:

  si uite asa incepe “rasismul”, cei vaccinati si cei…ciumati -> btw decizia asta e total ilogica daca e sa ne luam dupa ce spun “mintile luminate” ale lumii/patriei, care o dau din balba in balba, si anume ca vaccinat fiind te protejezi doar pe tine, adica faci o forma usoara a bolii si nu mori daca e sa intri in contact cu virusul, DAR in continuare poti fi purtator al virusului…deci atunci care e diferenta intre cei vaccinati si cei nevaccinati, in contextul asta al izolarii de 14 zile la intoarcerea de pe stiu eu unde? ca urmare, da, aceasta campanie agresiva de vaccinare (cu forta se pare) are niste obiective cel putin dubioase si indoielnice (la noi pe plai cel putin)

 5. Timisorean says:

  Asa da, foarte bine! A la romanica a lu sosoaca! Taiem din masuri, din zilele de carantinare, deschidem scoli, pai ce mah noi suntem prosti?!!
  Germania numai ce a prelungit lockdownul, a inasprit masurile. De exemplu in magazine si transportul in comun nu mai ai voie decat cu masca ffp2!!! Da, da si tipul de masca au inceput sa o limiteze. Biden a anuntat ca va da si el masuri noi!
  Eeeeh, dar noi suntem aici destepti, nu suntem prosti ca ei, scadem numarul de testari, nu conteaza ca lumea moare, fac noi sa fie bine, ca sa nu fie rau, direct din pix.

 6. Cele mai noi știri

  Mapamond

  FOTO. Descoperire arheologică fără precedent: trăsură conservată aproape perfect, în apropiere de Pompeii

  Ştiri din Timiș

  Orașul post-industrial Anina, într-o bandă desenată

  TION Sport local

  Scor alb pentru Politehnica Timișoara în partida cu Unirea Slobozia

  Ştiri din Timiș

  Meditații gratuite pentru elevii care dau examene de bacalaureat și admitere

  Sănătate

  Peste 60.000 de oameni vaccinați anti-Covid în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Mari campioni sportivi au lansat la Timișoara proiectul WoW Europe. Elevii, chemați să facă mișcare

  Ştiri din Timiș

  Fără apă, duminică, în zona bd. Dâmbovița

  Ştiri din Timiș

  Mărțișoare dezinfectate, în pandemie. „Le facem cu elevii la școală, să păstrăm tradiția”

  Sănătate

  Cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 este la Dumbrăvița, localitate în carantină

  Sănătate

  Covid-19, Timiș: opt pacienți au murit în ultimele 24 de ore. Noile cazuri pe localități

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici