tion.ro Web analytics

Locurile pentru pacienții cu Covid-19 de la Spitalul Victor Babeș Timișoara, ocupate aproape în totalitate

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

Locurile pentru pacienții cu Covid-19 de la Spitalul Victor Babeș Timișoara, ocupate aproape în totalitate

Reactualizat la:
Încep să se umple și spitalele din Timiș cu pacienți Covid. În ultimele zile a crescut numărul îmbolnăvirilor în cel mai vestic județ al țării, iar locurile dedicate pacienților cu coronavirus de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara s-au ocupat aproape în totalitate. Doctorul Musta, în prima linie în lupta cu Covid-19, face din nou apel la responsabilitate și solidaritate.
Scris de Adrian Panduru - Încep să se umple și spitalele din Timiș cu pacienți Covid. În ultimele zile a crescut numărul îmbolnăvirilor în cel mai vestic județ al țării, iar locurile dedicate pacienților cu coronavirus de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara s-au ocupat aproape în totalitate. Doctorul Musta, în prima linie în lupta cu Covid-19, face din nou apel la responsabilitate și solidaritate.

Dacă Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a început să se redeschidă și pentru pacienții fără COVID-19, ca urmare scăderii numărului de cazuri înregistrat săptămânile trecute, acum doctorii sunt nevoiți să închidă rând pe rând secțiile, pentru a le dedica pacienților cu SARS-Cov2. Sunt 40 de pacienți deja internați, iar încă 12 au fost transferați la Spitalul CFR, spital suport.

„Mai avem doar câteva locuri în spital pentru pacienții cu Covid-19. Am fost nevoiți ca pacienții cu forme ușoare sau asimptomatici să-i transferăm în spitalul suport CFR și noi să rămânem cu pacienții cu forme mai severe sau cu forme medii. Din păcate, va trebui să ne reorganizăm, noi am deschis secții nonCovid, va trebui să le transformăm din nou în secții Covid”, a spus doctorul Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase II la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

Într-o primă fază, cei de la Spitalul Victor Babeș vor mai elibera încă aproximativ 30 de locuri pentru pacienții Covid.

Doctorul Virgil Musta, care a fost și este pe baricade în lupta cu Covid-19 încă de la primul suspect de această boală, face din nou un apel către comunitate și îndeamnă la respectarea regulilor.

„Fac un apel către comunitate, trebuie să respectăm regulile. Este singura soluție de a nu intra într-o criză medicală și socială. Să nu mai dăm crezare zvonurilor că virusul nu există sau că nu este atât de grav sau că măsurile ne încalcă drepturile cetățenești. Eu cred că drepturile colective de a nu ne îmbolnăvi sunt mai importante decât libertatea de a nu purta o mască. Trebuie să trecem la protecția individuală. Cel care nu dorește să se îmbolnăvească să respecte cele trei reguli de aur – distanțarea socială (să nu frecventăm locurile foarte aglomerate, să nu stăm față în față cu persoane pe care nu le știm), să purtăm mască dacă mergem în astfel de locuri și să ne spălăm pe mâini. Fac din nou apel la responsabilitatea noastră individuală și la solidaritate. Vom ajunge în situația în care nu putem pleca niciunde în concediu, în imposibilitatea de a nu mai putea pleca la noi în țară în concediu. Cel mai grav este că spitalele vor fi depășite ca și capacitate. Nu vom fi scutiți de această evoluție a pandemiei dacă nu luăm măsuri foarte stricte”, a declarat doctorul Virgil Musta pentru TION.

27 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. tibi says:

  mi se pare ca doar doctorii si politicienii o tot repeta pe asta cu “virusul nu exista”

  • Ionut says:

   Total de acord. Ei cred ca sunt smecheri si decredibilizeaza teoria conspiratiei. Problema e ca sunt praf la comunicare. “Fac un apel la comunitate”. Ce om normal vorbeste asa? Cui te adresezi? Oricat de bun doctor si bine intentionat ar fi omul asta n-are nici o treaba cu comunicarea si ar trebui sa taca din gura ca face mai rau.

   • 😉 says:

    Când vei ajunge pe mana lui îți vei retrage cuvintele… Ps e doar o chestiune de timp pana nu ne vom îmbolnăvi toți am preluat exempu Italiei identic.

    • Ionut says:

     Daca ajung pe mana lui brusc o sa comunice mai bine? Putina logica nu ar strica.

     • PIRVU SORIN says:

      Nu va comunica mai bine… tie ti se va părea că comunică mult mai bine… te vei agăța de spusele lui precum înecatul de pai

    • Ionut says:

     Am inteles. Doctorii sunt perfecti si de neatins ca poate ajungi pe mana lor. Pai in cazul asta preotii sunt sfinti, ca la aia ajungi sigur =))

   • amdn says:

    ‘decredibilizeaza teoria conspiratiei’…:))…e cu 5g si cu gheits…sa nu uit de guvernul mondial…ca virusul nu exista e doar o raceala usoara…vezi sa nu te lase rece raceala asta usoara

 2. NN says:

  S a lăudat Robulache ca noi nu avem infectați pe zi și ce au zis ăștia de la bucale, nu se poate ca în tara sa fie focar de covid și în provincie lumea sa o ducă bine. I-a mai băgați și voi din top niște cazuri, ca prea de tot e cu boieria asta fără covid👎 #haimarscucoviduvostru

 3. Iona says:

  Numai Hristos ne mai scapă de boala asta. Boala era deja adânc înrădăcinată în sistemul corupt și inechitabil însă virusul doar i-a arătat fața demonică. Dumnezeu ne-a făcut liberi și moștenitori ai Împărăției însă un biet virus ne face sclavi: purtați mască, spălați-vă pe mâini, beți minim 2 litri de apă, respectați mesele principale ale zilei, păstrați distanta astea sunt toate legile menite să înlocuiască legile lui Dumnezeu cu legile oamenilor.
  Nu vă recomandă nimeni să vă pocăiți cu sufletul, să vă întoarceți la Tatăl pe care l-ați alungat ca și mine din viețile voastre și care ne așteaptă să ne tămăduiască și să ne redea libertatea. Tocmai pentru că nu ascultați nici de glasul lui Dumnezeu și nici de al conștiinței nu veți scăpa niciunul de cei care s-au făcut stăpâni pe viețile voastre. De cei ce vă vor da afară din casele voastre și din scaunele voastre calde sau așa cum le spuneți voi servicii.
  Dar cei ce il vor urma pe Hristos cu toată inima vor scăpa de frica care ucide și își vor mântui și sufletele.
  Așa grăiește Domnul din veacuri: din cauză că l-ați călcat pe sărac și pe văduvă și ați făcut din țară o adunătură de hoți și corupți vă voi îndrepta cu nuiaua până vă veți înmuia inimile.
  Cât despre cei ce se cred acum puternici peste sufletele voastre și vă oprimă, Domnul își râde de neputința lor și va veni ziua când veți râde și voi împreună cu El.

  • DaBo says:

   Din pacate nu vad legatura cu articolul…
   Ce ai vrut sa ne transmiti? Ceea ce ai enumerat tu nu sunt legi. Sunt doar niste recomandari de bun-simt, mai ales partea cu spalatul pe maini sau cu invadarea sferei private a cuiva (adica suflatul in ceafa la casa in magazin).
   Ideea ta este sa nu ne spalam pe maini ci doar sa ne rugam si totul va fi bine? Daca asa functioneaza pe planeta unde locuiesti tu, cred ca e tare fain. Aici in schimb exista niste norme de bun-simt, care ar trebui aplicate chiar fara a fi spuse – tot timpul, nu doar in pandemie.

   Daca totusi nu intelegi ce am scris mai sus, poate intelegi cuvintele lui Martin Luther scrise timpul epidemiei de ciuma:
   “Mai întâi, voi cere lui Dumnezeu să fie îndurător și să ne protejeze. Apoi, voi purifica prin afumare, voi împărți medicamente și le voi lua și eu. Voi evita persoanele și locurile în care prezența mea nu este necesară, ca să nu fiu infectat și să nu cresc riscul de a-i infecta pe alții pentru că aș cauza boala și moartea lor ca rezultat al neglijenței mele. Dacă Domnul vrea să mă ia, cu siguranță mă va găsi, însă eu trebuie să fac ceea ce este de așteptat din partea mea, având grijă să nu fiu eu responsabil nici de propria mea moarte și nici de a altora. Dacă aproapele meu are nevoie de mine nu îl voi evita nici pe el nici casa lui, ci voi merge acolo. Credința care îl onorează pe Domnul nu este nesăbuită și nu îl ispitește pe Dumnezeu.”

  • McVid says:

   vezi ca au descoperit astia de la latrina 3 icoana vindecatoare de covid. Era vaccinurilor e pe terminate … not.

  • McVid says:

   wai pacatoaso, vrei sa zici ca domnul Pimen era pacatos sau ca tu te ai tu mai bine cu doamne-doamne decat raposatul ?

 4. Dima says:

  Focarele sunt la voi in spitale, acolo sa mergeti sa va instruiti personalul sa respecte normele de igiena. Lasati-o mai moale cu dictatura sanitara si raspandirea panicii. Economia trebuie sa functioneze, trebuie stimulat consumul, oamenii trebuie incurajarati sa mearga in concedii. Altfel vine peste noi criza economica in 2021, sa vedem atunci cui ii mai pasa de spitalele voastre umplute cu asimptomatici.

  • Dani says:

   In grecia in conceiu ? fail nu va mai lasa :))

   Spalatul pe maini, tinut o distanta de bun simt, o masca in aglomeratie e pentru uni “dictatura sanitara”
   fail :))

   Fa aia si nu opreste nimeni economia
   > criza economica
   alta raspandire a panicii :)))

 5. Alex says:

  Nu aveam noi spital militar COVID la stadionul CFR?

  Cmoon

 6. Vreau o țara ca afară ! says:

  Domnule Musta, cu tot respectul, mai lasă-mă cu apelul tău de respomsabilitate aruncat așa în neant, impersonal, că deja e desuet, pe bune !
  Nu crezi că ar fii cazul să îl adresezi mai dedicat?!
  1-catre Robu nominal, ptr a.incepe controale ZILNICE la terasele și localurile unde a dispus Poliției Lo ale sa NU mai deranjeze lumea, exclusiv din interes electoral
  2- către bunici/părinții cu nepoți/copii adolescenți ori studenți între 20-30, care NuU respecta nicio măsură Anticovid și ai vor contamina la final, bagandyi în mormânt la propriu…

 7. gabi says:

  pupatorii de moaste nu cred in covid

 8. Freeman says:

  Despre doctorul Musta aveam o părere excelentă, un foarte bun specialist, de o probitate morală exemplară.
  Asta până de curând, de când a început să iasă în media cu „bau-bauri” îngrozitoare despre covid, cu numărători ireale ale internaților pe secția lui de infecțioase, amestecând perfid numărul celor suferind de boli infecțioase ÎN GENERAL cu cel al bolnavilor reali de covid, generând spaimă și supunere în fața celor ce vor „pușcărie medicală” !
  Cum am mulți prieteni și cunoscuți în lumea medicală timișoreană am început să pun întrebări.
  Concluzia este clară : Musta A FOST un „incoruptibil” doar până ce a fost cooptat în celebra comisie covid a lui Arafat!…nu se știe exact cu ce promisiune sau ce sume concrete a fost „deturnat” , dar nu mai este cel ce a fost cândva !
  Să nu vă mirați prea mult dacă va apărea cât de curând pe lista de candidați a unui partid politic !

 9. Melisa says:

  Daca faci o raceala la plamani si ajungi la doctor sansele de supravietuire care ar fi? Tinand cont ca te va baga la covid sansele de infectare sunt mari in spital .Daca mai faci si un atac de panica te te sedeaza baga la ATI mai ai avea vreo sansa de supravietuire?

 10. Cele mai noi știri

  Eveniment

  Prinși când spărgeau „de plăcere” geamurile unui imobil din Piața Unirii

  Eveniment

  Zeci de migranți afgani luați de poliție după crima de la Gara de Nord

  Imobiliare Vanzari - 3 camere

  Proprietar vand apartament 3 camere, confort 1, decomandat, etaj 1/ 4 74 mp, model mare, in zona Steaua, 73000 euro, 0256215015

  Imobiliare Vanzari - Terenuri

  VAND TEREN SAT GIARMATA MARE 700 MP, CU TOATE FACILITATILE SI CER 24000 E, 0738250900

  Prestari Servicii

  Tamplar autorizat execut reparatii reconditionari, vopsit lacuit si la client acasa, confectionez usi geamuri mobilier pal melaminat, montez usi geamuri yale usa, 0723615128

  Prestari Servicii

  EXECUTAM ACOPERISURI, IZOLATII, POLISTIREN, ZIDARIE FAIANTA, GRESIE, CASE LA ROSU, DEMOLARI, ETC, 0771679929

  Eveniment

  Accident mortal în Timiș. Un bărbat a murit după ce s-a răsturnat cu mașina

  Auto

  Vând Ford Focus tdci 1,6 l motorină 168000 km stare excelentă, suplimentar roți pentru iarnă, unic proprietar 3500 euro negociabil, 0733914729

  Auto

  Vând utilitară Dacia Double cab 2005, 4 x4 5, locuri, 1,9 108000 km, reali, 1500 euro negociabil, 0745239737s

  Auto

  Vând Dacia 1300, vând Opel Astra 1/ 6, 0744635830

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici