tion.ro Web analytics

Locurile pentru pacienții cu Covid-19 de la Spitalul Victor Babeș Timișoara, ocupate aproape în totalitate

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

Locurile pentru pacienții cu Covid-19 de la Spitalul Victor Babeș Timișoara, ocupate aproape în totalitate

Reactualizat la:
Încep să se umple și spitalele din Timiș cu pacienți Covid. În ultimele zile a crescut numărul îmbolnăvirilor în cel mai vestic județ al țării, iar locurile dedicate pacienților cu coronavirus de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara s-au ocupat aproape în totalitate. Doctorul Musta, în prima linie în lupta cu Covid-19, face din nou apel la responsabilitate și solidaritate.
Scris de Adrian Panduru - Încep să se umple și spitalele din Timiș cu pacienți Covid. În ultimele zile a crescut numărul îmbolnăvirilor în cel mai vestic județ al țării, iar locurile dedicate pacienților cu coronavirus de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara s-au ocupat aproape în totalitate. Doctorul Musta, în prima linie în lupta cu Covid-19, face din nou apel la responsabilitate și solidaritate.

Dacă Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara a început să se redeschidă și pentru pacienții fără COVID-19, ca urmare scăderii numărului de cazuri înregistrat săptămânile trecute, acum doctorii sunt nevoiți să închidă rând pe rând secțiile, pentru a le dedica pacienților cu SARS-Cov2. Sunt 40 de pacienți deja internați, iar încă 12 au fost transferați la Spitalul CFR, spital suport.

„Mai avem doar câteva locuri în spital pentru pacienții cu Covid-19. Am fost nevoiți ca pacienții cu forme ușoare sau asimptomatici să-i transferăm în spitalul suport CFR și noi să rămânem cu pacienții cu forme mai severe sau cu forme medii. Din păcate, va trebui să ne reorganizăm, noi am deschis secții nonCovid, va trebui să le transformăm din nou în secții Covid”, a spus doctorul Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase II la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara.

Într-o primă fază, cei de la Spitalul Victor Babeș vor mai elibera încă aproximativ 30 de locuri pentru pacienții Covid.

Doctorul Virgil Musta, care a fost și este pe baricade în lupta cu Covid-19 încă de la primul suspect de această boală, face din nou un apel către comunitate și îndeamnă la respectarea regulilor.

„Fac un apel către comunitate, trebuie să respectăm regulile. Este singura soluție de a nu intra într-o criză medicală și socială. Să nu mai dăm crezare zvonurilor că virusul nu există sau că nu este atât de grav sau că măsurile ne încalcă drepturile cetățenești. Eu cred că drepturile colective de a nu ne îmbolnăvi sunt mai importante decât libertatea de a nu purta o mască. Trebuie să trecem la protecția individuală. Cel care nu dorește să se îmbolnăvească să respecte cele trei reguli de aur – distanțarea socială (să nu frecventăm locurile foarte aglomerate, să nu stăm față în față cu persoane pe care nu le știm), să purtăm mască dacă mergem în astfel de locuri și să ne spălăm pe mâini. Fac din nou apel la responsabilitatea noastră individuală și la solidaritate. Vom ajunge în situația în care nu putem pleca niciunde în concediu, în imposibilitatea de a nu mai putea pleca la noi în țară în concediu. Cel mai grav este că spitalele vor fi depășite ca și capacitate. Nu vom fi scutiți de această evoluție a pandemiei dacă nu luăm măsuri foarte stricte”, a declarat doctorul Virgil Musta pentru TION.

26 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. tibi says:

  mi se pare ca doar doctorii si politicienii o tot repeta pe asta cu “virusul nu exista”

  • Ionut says:

   Total de acord. Ei cred ca sunt smecheri si decredibilizeaza teoria conspiratiei. Problema e ca sunt praf la comunicare. “Fac un apel la comunitate”. Ce om normal vorbeste asa? Cui te adresezi? Oricat de bun doctor si bine intentionat ar fi omul asta n-are nici o treaba cu comunicarea si ar trebui sa taca din gura ca face mai rau.

   • 😉 says:

    Când vei ajunge pe mana lui îți vei retrage cuvintele… Ps e doar o chestiune de timp pana nu ne vom îmbolnăvi toți am preluat exempu Italiei identic.

    • Ionut says:

     Daca ajung pe mana lui brusc o sa comunice mai bine? Putina logica nu ar strica.

     • PIRVU SORIN says:

      Nu va comunica mai bine… tie ti se va părea că comunică mult mai bine… te vei agăța de spusele lui precum înecatul de pai

    • Ionut says:

     Am inteles. Doctorii sunt perfecti si de neatins ca poate ajungi pe mana lor. Pai in cazul asta preotii sunt sfinti, ca la aia ajungi sigur =))

   • amdn says:

    ‘decredibilizeaza teoria conspiratiei’…:))…e cu 5g si cu gheits…sa nu uit de guvernul mondial…ca virusul nu exista e doar o raceala usoara…vezi sa nu te lase rece raceala asta usoara

 2. NN says:

  S a lăudat Robulache ca noi nu avem infectați pe zi și ce au zis ăștia de la bucale, nu se poate ca în tara sa fie focar de covid și în provincie lumea sa o ducă bine. I-a mai băgați și voi din top niște cazuri, ca prea de tot e cu boieria asta fără covid👎 #haimarscucoviduvostru

 3. Iona says:

  Numai Hristos ne mai scapă de boala asta. Boala era deja adânc înrădăcinată în sistemul corupt și inechitabil însă virusul doar i-a arătat fața demonică. Dumnezeu ne-a făcut liberi și moștenitori ai Împărăției însă un biet virus ne face sclavi: purtați mască, spălați-vă pe mâini, beți minim 2 litri de apă, respectați mesele principale ale zilei, păstrați distanta astea sunt toate legile menite să înlocuiască legile lui Dumnezeu cu legile oamenilor.
  Nu vă recomandă nimeni să vă pocăiți cu sufletul, să vă întoarceți la Tatăl pe care l-ați alungat ca și mine din viețile voastre și care ne așteaptă să ne tămăduiască și să ne redea libertatea. Tocmai pentru că nu ascultați nici de glasul lui Dumnezeu și nici de al conștiinței nu veți scăpa niciunul de cei care s-au făcut stăpâni pe viețile voastre. De cei ce vă vor da afară din casele voastre și din scaunele voastre calde sau așa cum le spuneți voi servicii.
  Dar cei ce il vor urma pe Hristos cu toată inima vor scăpa de frica care ucide și își vor mântui și sufletele.
  Așa grăiește Domnul din veacuri: din cauză că l-ați călcat pe sărac și pe văduvă și ați făcut din țară o adunătură de hoți și corupți vă voi îndrepta cu nuiaua până vă veți înmuia inimile.
  Cât despre cei ce se cred acum puternici peste sufletele voastre și vă oprimă, Domnul își râde de neputința lor și va veni ziua când veți râde și voi împreună cu El.

  • DaBo says:

   Din pacate nu vad legatura cu articolul…
   Ce ai vrut sa ne transmiti? Ceea ce ai enumerat tu nu sunt legi. Sunt doar niste recomandari de bun-simt, mai ales partea cu spalatul pe maini sau cu invadarea sferei private a cuiva (adica suflatul in ceafa la casa in magazin).
   Ideea ta este sa nu ne spalam pe maini ci doar sa ne rugam si totul va fi bine? Daca asa functioneaza pe planeta unde locuiesti tu, cred ca e tare fain. Aici in schimb exista niste norme de bun-simt, care ar trebui aplicate chiar fara a fi spuse – tot timpul, nu doar in pandemie.

   Daca totusi nu intelegi ce am scris mai sus, poate intelegi cuvintele lui Martin Luther scrise timpul epidemiei de ciuma:
   “Mai întâi, voi cere lui Dumnezeu să fie îndurător și să ne protejeze. Apoi, voi purifica prin afumare, voi împărți medicamente și le voi lua și eu. Voi evita persoanele și locurile în care prezența mea nu este necesară, ca să nu fiu infectat și să nu cresc riscul de a-i infecta pe alții pentru că aș cauza boala și moartea lor ca rezultat al neglijenței mele. Dacă Domnul vrea să mă ia, cu siguranță mă va găsi, însă eu trebuie să fac ceea ce este de așteptat din partea mea, având grijă să nu fiu eu responsabil nici de propria mea moarte și nici de a altora. Dacă aproapele meu are nevoie de mine nu îl voi evita nici pe el nici casa lui, ci voi merge acolo. Credința care îl onorează pe Domnul nu este nesăbuită și nu îl ispitește pe Dumnezeu.”

  • McVid says:

   vezi ca au descoperit astia de la latrina 3 icoana vindecatoare de covid. Era vaccinurilor e pe terminate … not.

  • McVid says:

   wai pacatoaso, vrei sa zici ca domnul Pimen era pacatos sau ca tu te ai tu mai bine cu doamne-doamne decat raposatul ?

 4. Dima says:

  Focarele sunt la voi in spitale, acolo sa mergeti sa va instruiti personalul sa respecte normele de igiena. Lasati-o mai moale cu dictatura sanitara si raspandirea panicii. Economia trebuie sa functioneze, trebuie stimulat consumul, oamenii trebuie incurajarati sa mearga in concedii. Altfel vine peste noi criza economica in 2021, sa vedem atunci cui ii mai pasa de spitalele voastre umplute cu asimptomatici.

  • Dani says:

   In grecia in conceiu ? fail nu va mai lasa :))

   Spalatul pe maini, tinut o distanta de bun simt, o masca in aglomeratie e pentru uni “dictatura sanitara”
   fail :))

   Fa aia si nu opreste nimeni economia
   > criza economica
   alta raspandire a panicii :)))

 5. Alex says:

  Nu aveam noi spital militar COVID la stadionul CFR?

  Cmoon

 6. Vreau o țara ca afară ! says:

  Domnule Musta, cu tot respectul, mai lasă-mă cu apelul tău de respomsabilitate aruncat așa în neant, impersonal, că deja e desuet, pe bune !
  Nu crezi că ar fii cazul să îl adresezi mai dedicat?!
  1-catre Robu nominal, ptr a.incepe controale ZILNICE la terasele și localurile unde a dispus Poliției Lo ale sa NU mai deranjeze lumea, exclusiv din interes electoral
  2- către bunici/părinții cu nepoți/copii adolescenți ori studenți între 20-30, care NuU respecta nicio măsură Anticovid și ai vor contamina la final, bagandyi în mormânt la propriu…

 7. gabi says:

  pupatorii de moaste nu cred in covid

 8. Freeman says:

  Despre doctorul Musta aveam o părere excelentă, un foarte bun specialist, de o probitate morală exemplară.
  Asta până de curând, de când a început să iasă în media cu „bau-bauri” îngrozitoare despre covid, cu numărători ireale ale internaților pe secția lui de infecțioase, amestecând perfid numărul celor suferind de boli infecțioase ÎN GENERAL cu cel al bolnavilor reali de covid, generând spaimă și supunere în fața celor ce vor „pușcărie medicală” !
  Cum am mulți prieteni și cunoscuți în lumea medicală timișoreană am început să pun întrebări.
  Concluzia este clară : Musta A FOST un „incoruptibil” doar până ce a fost cooptat în celebra comisie covid a lui Arafat!…nu se știe exact cu ce promisiune sau ce sume concrete a fost „deturnat” , dar nu mai este cel ce a fost cândva !
  Să nu vă mirați prea mult dacă va apărea cât de curând pe lista de candidați a unui partid politic !

 9. Sănătate

  Covid-19: Discuții despre eventuala carantină pentru încă trei localități din Timiș. Se caută noi spitale pentru tratarea bolnavilor
  După ce Făgetul a ieșit din carantină, Comitetul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției a solicitat DSP Timiș să facă o analiză privind eventuala carantină zonală în Jebel, Margina și Satchinez, având în vedere creșterea numărului de infectări. Acest lucru a fost pe ordinea de zi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a avut loc sub conducerea prefectului Liliana Oneț. Se caută și locuri în spitale pentru bolnavii cu SARS-Cov2. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  PSD atacă lista candidaților PNL la CJ Timiș: „Mincinoși, combinatori și penali plantați pe listele PNL”
  „Mincinoși, combinatori și penali” susțin social-democrații că au fost plantați pe lista PNL pentru Consiliul Județean Timiș. 2

  Ştirile judeţului Timiş

  PNL a definitivat lista de candidați pentru CJ Timiș. Nica, Ciprian Bogdan, Popoviciu și Bitea, printre cei pe locuri eligibile
  PNL a definitivat, vineri, lista de candidați pentru funcțiile de consilieri județeni. Pe locurile eligibile sunt, printre alții, Alin Nica, Ciprian Bogdan, Alin Popoviciu sau Nicolae Bitea.

  Eveniment

  UPDATE. Accident cu trei victime încarcerate, la ieșire din Tapia spre Lugoj
  Accident grav de circulație, vineri după-masă, la ieșire din Tapia spre Lugoj. Trei persoane au fost rănite și au rămas încarcerate după ce două autoturisme s-au ciocnit. UPDATE. Accidentul a fost provocat de un șofer care a intrat cu viteză prea mare în curbă și a ajuns pe contrasens, spun polițiștii. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  CJ Timiș vrea să realizeze o nouă conexiune între Aeroportul Traian Vuia și autostrada A1
  Reprezentanții Consiliului Județean Timiș vor să realizeze un nou drum județean, care să lege Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara (sensul giratoriu de la intersecția cu centura Timișoarei) cu autostrada A1, un drum care va însemna o centură a localității Remetea Mare, localitate străbătută de cei care vor să ajungă la autostradă. Proiectul urmează a fi realizat pe bani europeni. 4

  Sănătate

  Tot mai mulți polițiști infectați cu coronavirus, în județul Timiș. DSP se încurcă în numărătoare
  Situație tot mai gravă la IPJ Timiș. Numărul polițiștilor testați pozitiv cu coronavirus a crescut de la 11 la 16 în numai o zi, iar 13 oameni ai legii, contacți direcți ai celor bolnavi, sunt în izolare. DSP Timiș adminte că la IPJ Timiș există un focar, însă s-a pierdut în numărătoare și are în evidență doar 10 cazuri confirmate. 9

  Sănătate

  Timiș: 21 de pacienți cu Covid-19 sunt internați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Au murit 91 de oameni cu SARS-Cov2, de la începutul pandemiei
  Peste 200 de pacienți cu Covid-19 sunt internați în spitalele din Timiș, În terapie intensivă sunt 21 de pacienți. Au murit 91 de persoane infectate cu coronavirus, de la începutul pandemiei.

  Eveniment

  Sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, în Timiș
  Verificări ale autorităților în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun. Polițiștii, jandarmii și pompierii au verificat peste 100 de societăți comerciale numai în ultimele 24 de ore pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de răspândire a noului tip de coronavirus. Au fost date zeci de amenzi pentru cei care nu au purtat mască.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.