tion.ro Web analytics

În Timișoara, rata de infectare cu Covid-19 este aproape de 3 la mia de locuitori! Localitățile din Timiș cu indicele de infectare peste 1,5

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

În Timișoara, rata de infectare cu Covid-19 este aproape de 3 la mia de locuitori! Localitățile din Timiș cu indicele de infectare peste 1,5

Reactualizat la:
Timișoara este aproape de un indice de infectare cu Covid-19 de 3 la mia de locuitori, în timp ce alte localități din Timiș chiar l-au depășit. Sunt mai multe măsuri care se aplică din momentul depășirii anumitor indici de infectare. Când sunt peste 3 la mia de locuitori, se închid școlile, iar elevii învață exclusiv online.
Scris de Adrian Panduru - Timișoara este aproape de un indice de infectare cu Covid-19 de 3 la mia de locuitori, în timp ce alte localități din Timiș chiar l-au depășit. Sunt mai multe măsuri care se aplică din momentul depășirii anumitor indici de infectare. Când sunt peste 3 la mia de locuitori, se închid școlile, iar elevii învață exclusiv online.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit marți, 20 octombrie. Reprezentanții CJSU au actualizat listele localităților din Timiș cu rata de infectare peste 1,5 la mia de locuitori și cele cu rata de infectare peste 3/1000 de locutori. Trebuie menționat că este vorba despre indicele de infectare cumulat la 14 zile.

Localitățile cu rata de infectare, la ora actuală, peste 1,5 la mia de locuitori, conform Instituției Prefectului, sunt: Timișoara – 2,79, Gătaia – 1,80, Sânnicolau Mare -2,19, Banloc – 2,25, Beba Veche – 1,94, Bethausen, 2,44, Comloșu Mare- 1,63, Coșteiu-1,76, Curtea – 1,55, Dudeștii Vechi – 2,50, Iecea Mare- 2,37, Moșnița Nouă – 2,66, Orțișoara – 1,68, Pișchia-2,40, Remetea Mare – 2,42, Săcălaz-2,54, Sânmihaiu Român -2,20, Saravale – 2,30, Secaș – 1,53, Variaș – 2,09.

Localitățile cu rata de infectare, la ora actuală, peste 3 la mia de locuitori sunt: Buziaș – 3,85, Dudeștii Noi- 3,81, Dumbrăvița – 3,82, Foeni – 7,98, Ghiroda 4,13, Giroc- 3,76, Jebel – 4,47, Pesac – 4,47, Sânandrei – 3,24, Șandra- 3,19.

Conform CJSU, activitatea cu publicul a operatorilor economici din Timiș care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară astfel:

 • fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, în unitățile administrative teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,
 • fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2,
 • Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară la fel ca la celelalte restaurante, cu amendamentul că doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în unitățile administrative teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

[relatedArticles]

CJSU a hotărât că se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor, iar activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului astfel:

 • până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,
 • până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2,
 • Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

„Organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum şi cu purtarea măștii de protecție. Activitățile sunt interzise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori”, transmite CJSU Timiș.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din în unitățile administrativ teritorială este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

CJSU a hotărât că, pe întreg teritoriul județului Timiș, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, pe toată perioada stării de alertă, în spațiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul și gura, respectiv: pe o rază de 50 de metri de intrarea în perimetrul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și falezele (malurile râurilor) din interiorul localităților, parcările și zonele de agrement adiacente centrelor comerciale și mall-uri. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Același CJSU a hotărât că se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice deschise, pe o perioadă de 14 zile în localitățile unde a fost depășit pragul de infectare de 3 la mia de locuitori. Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

În unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 3/1000 de locuitori se suspendă pe o perioadă de 14 zile activitatea din piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentere) târguri și oboare.

20 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Dorilich says:

  La jocuri de noroc – spatii inchise 50%, iar in locuri …. 30 % ! Alo DSP, dn prefect sunteti in stare normala de a decide?

 2. Asta says:

  Alo? Redactia TION va sunt la indemana articolele astea de doi bani?

  • coyote says:

   este un articol statistic, bazat pe datele bune sau proaste livrate de diverse institutii ale statului, reale sau estimative. ce nu-ti place, n-are caterinca?

 3. tibi says:

  rata din pix

 4. Parinte says:

  Pentru cei din functii de conducere..
  Nu rezolvati cumva sa depasim 3..la.mia de locuitori!?. Hai.. bagati din pix..
  Pentru ca am nevoie sa stau acasa cu copilul.. el.merge o saptaman la gradinita..una sta acasa.. este in scenariu galben unitatea..Dar Nu pot sa imi iau liber in baza OG 147..pentru ca unitatea nu este in scenariu ROSU!.. ADICA trebuie musai cazuri de covid.. Nu se aplica ca sunt masuri de limitare a Covidutului.. doar daca este caz de covidut!..
  Sunte.ti de toata jena cu aceasta Lege!.. este interpretabila..

 5. John says:

  Politicienii sint prosti gramada daca isi inchipuie ca acest virus va putea fi eradicat cu masuri de Evul Mediu.
  Sa va intre bine in cap, cum gripa si raceala nu pot fi eradicate, nici aceasta noiua gripa de care va tremura pampersii pe voi, nu va dispare.
  Al doilea aspect, absoult toata lumea mai devreme sau mai tarziu va intra in contact cu aceasta noua gripa. Sa va intre iarasi la cap. Este inevitabil. Daca aveti impresia ca acele masti va protejeaza si ca niciodata nu veti lua contact cu virusul, ati vazut prea multe filme.
  Ce spun specialistii, dar nimeni nu aude, aceasta pandemie, isterizata artificial de catre mass media, se va termina cand majoritatea populatiei va lua contact cu virusul si va avea anticorpi.
  Daca inca mai exista vre-un visator care zice , dom’le inchidem tara pentru o luna, doua, trei scapam de virus.
  Nu scapati de nici un virus. Puteti sa stati in cap, sa mergeti in limba, sa faceti ce vreti, e degeaba.
  Si care este reactia politicienilor, in loc sa lase sa ajungem la acea situatie in care absolut toti vom fi luat cotact cu virusul, o tot taraganeaza la infinit.
  Ah, visati la vaccinuri, care vor eradica boala ? Vise tovarasi. Sperati mult si bine. Mai povestim mai incolo.

  • UnU says:

   Ai dreptate tovarase dar ai uitat unele din scopurile de baza ale acestei pandemii trase de par.E vorba de aspectul financiar.Multi colosi ai lumi castiga bani grei la nivel global pe baza fricii care au bagat-o in oameni de la inceput.Industria pharma prin teste si vaccinuri, si se bat intre ei care sa scoata primul vaccinul(vaccinuri=apa de ploaie ca si cel gripal).Vaccinurile pot avea reactii adverse mai grave ca boala pt care sunt facute,mai ales astea facute in “pandemie”…testate doar pe soareci si cativa voluntari.Un vaccin bun se dezvolta in 10-50 ani vezi BCG.Produatorii de masti iar fac profit.
   Cine mai castiga,castiga o parte din industria producatorilor de tehnologie gen:producatori de tablete,telefoane,laptopuri,provideri de net etc…aproape toti care au legatura cu online-ul.
   Massmedia are de castigat o gramada prin reclamele la covid si altele conexe.
   In concluzie banul mentine aceasta aberatie de pandemie la nivel global.
   Sa nu credeti ca guvernele sau altii dau doi bani pe sanatatea noastra…din contra au nevoie de cat mai multi clienti(aia cu pampers care cred ca covidul ai rupe in doua).
   Asa e stoarsa lumea de bani, nervi cu carul si altele pt. ca uni nu se mai satura de bani si control…dea dreptul strigator la cer…

   • Gogu says:

    E strigator la cer ca un imbecil ca tine se afla in libertate. Ai nevoie de tutela, un spatiu inchis, protejat si un tratament adecvat.

  • Mindphluxx says:

   John. .tu vezi ca s a cam terminat cu migrația necontrolată?:)))
   Se murea de gripa dinainte..dacă prezentau la știri și în trecut ,cum se moare din diferite cauze mai ales începând cu o banală răceală netratata corespunzător, cum se spunea înainte de pandemia aceasta umflată, tot isterie ar fi fost si spitalele pline…ca pline sunt dintotdeauna dacă stăm să ne amintim
   Deeeci…mai stăm mult ca oile cu mâinile în sân??

 6. Popescu says:

  Conform regiei telenovelei in care suntem actori vrem nu vrem,va fi lock down ,din când in când ,pentru prăbușirea economică și sărăcirea populației!
  Urmează vaccinarea și cipuirea?

  • Mindphluxx says:

   Urmează să mergem peste ei
   Sunt curios daca vor trage cu gloanțe adevărate ca pe vremea lui Ceaușescu sau vor scoate pompierii cu furtunul de apă?!!

 7. Iop says:

  E un fals! Cum poti sa calculezi un procent dintr-o sumanpe care nuno cunosti? Moartea mintii. Cati locuitori are oficial TM si cati locuiesc aici fara a fi in evidente, normal ca muuullti. Deci vlar ca procentul e mult mai mic. Bahhh unii chiar am facut matematica elementara la scoala. Cand vezi statistici bazate pe date eronate clar e manipulare.

 8. klaus schwab says:

  slugilor.

 9. Adelina says:

  14+ 14 = 38 , 38+ 10 = 58 , 58+2 = 70 , 70 + 6 = 86 . Asa calcula Toma Caragiu intr-un film ( comedie) . Cam asa fac calculele si astazi alesii vostri .

 10. maricica says:

  @ TARGURI SI OBOARE@ / cine naiba a introdus aceasta sintagma in discursul public de la noi? Unde sunt oboarele alea?

 11. emilut says:

  Astea sunt detalii.
  Important e ca avem “guvernul meu”, liste pentru parlamentare, alegeri în 6 decembrie etc.
  Trăiască România Normală!

 12. @lop says:

  Subscriu ! Calculele sunt făcute după recensământul de acum, ani de zile !!! Populația din Timiș, e mult mai numeroasă !!!

 13. Cetățean says:

  România e plină de antrenori în tribune și de doctori pe străzi. Cei care nu înțelegeți scopul măsurilor de prevenție a bolii sunteți invitați într-o secție ATI (nu doresc nimănui să ajungă acolo!). Masca nu e soluția perfectă, dar e soluția cea mai fezabilă (accesibilitate, randament protecție) pentru populația generală. Abordarea de infectare în masă în speranța dobândirii de anticorpi pentru populația generală e o metodă proastă și teoretic (COVID19 poate avea efecte imediate diferite de la caz la caz – e imprevizibil), cât și practic (Anglia și Suedia au încercat această metodă iar acuma o regretă). În loc doar să visăm la scenarii conspiraționiste, ce ziceți să avem grijă ca noi și cei din jur să nu ajungă în spital, sau mai rău?

 14. INDIA says:

  3 la mia…wtf? inseamna 0.3% asta este pandemie?

 15. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Kia EV6 este încoronată „Mașina Premium a anului 2022 în Germania”

  Eveniment

  Indolență? ISU Banat nu a avertizat timișorenii despre pericolul folosirii mijloacelor improvizate de încălzire, în criza Colterm

  Ştiri din Timiș

  Reacția lui Dominic Fritz după ce un om a murit în plină criză Colterm, încercând să se încălzească de la aragaz

  Sănătate

  Coronavirus, 28 octombrie: peste 13.000 de noi infectări și 415 decese în țară

  Ştiri din Timiș

  Se închide circulația între str. Coriolan Brediceanu și bd. Republicii

  Ştiri din Timiș

  Drumul dintre Pustiniș și Otelec a fost reparat „in situ”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Drumul Județean Timișoara - Peciu Nou, plin de gropi. Ar putea fi reciclat „in situ”

  Ştiri din Timiș

  Eugen Grigoroiu, noul membru în Consiliul Județean Timiș

  Ştiri din Timiș

  Încă 50 de animăluțe oferite spre adopție la târgul online organizat de USAMVB

  Ştiri din Timiș

  Colterm încearcă să dea căldură cu alt furnizor de gaz. Dominic Fritz, explicații din culisele negocierilor

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici