tion.ro Web analytics

”Jurnal Terapeutic” sau cum te poți reconecta cu tine însuți

De Lavinia Bratu
Reactualizat la:

”Jurnal Terapeutic” sau cum te poți reconecta cu tine însuți

Reactualizat la:
Cred că pentru toată lumea, anul 2020 a fost, și este, un an cu totul diferit. Au venit tot felul de încercări care ne-au scos din zona noastră de siguranță și confort, și ne-au provocat să ne regândim prioritățile.
Scris de Lavinia Bratu - Cred că pentru toată lumea, anul 2020 a fost, și este, un an cu totul diferit. Au venit tot felul de încercări care ne-au scos din zona noastră de siguranță și confort, și ne-au provocat să ne regândim prioritățile.

Practic, 2020 ne-a împins cumva de la spate să pornim în explorarea unor noi teritorii în plan perceptual și să redefinim activitățile, relațiile, viața personală și profesională.

Nu a fost ușor pentru nimeni, și încă nu s-a terminat provocarea, dar mi-am dat seama că atunci când ești bine cu tine, când știi să îți iei pulsul emoțional, te adaptezi mai ușor, faci față mai bine încercărilor vieții.

Înainte de acest an marcat de contextul Covid, am pornit într-o călătorie. Mi-am dorit să fiu mai prezentă în propria-mi viață și mai atentă la tot ce găsește în interiorul și exteriorul meu.

Am parcurs, un an de autoterapie, centrată pe ATENŢIA asupra mea din DORINȚA de A CREȘTE ca om.
Zi de zi, îmi propuneam să fiu un om mai bun: mai bun în relațiile mele, cu cei pe care-i iubesc și pentru cei alături de care lucrez. Mai bun profesional, mai aproape de valori luminoase și clare.

[relatedArticles]

Nu aș putea spune cu exactitate care a fost momentul care a declanșat acest proces, dar știam că am nevoie de timp pentru a lucra cu mine, pentru a-mi adresa întrebări și-a căuta răspunsuri. Spune atât de frumos, Andy Szekely, mentorul meu „Dacă vrei să ajuți pe cineva cu ceva, ajută-l să-și focalizeze atenția… Pune-i o întrebare bună! Așa-l motivezi să își mențină atenția și să reușească.”

Cred că de aici a început căutarea întrebărilor bune în viața mea – de la conștientizarea importanței pe care o are procesul de cercetare interioară, de adresat întrebări și aflat răspunsuri care pot schimba ceva în percepția personală despre viață.

Situația actuală ne provoacă. Trăim vremuri în care schimbarea și adaptarea au nevoie să ne prindă în plin proces, conștient inițiat, cu o practică deliberată către evoluție.
Adresând o întrebare bună, într-un moment de introspecție personală, de undeva de mai departe decât zona conștientului – din adâncul inconștient, chiar de acolo! – poți accesa răspunsuri despre tine, despre oameni, relații și sensul tău în viață.

Și, cum orice călătorie semnificativă are valoarea completă dacă și dăruiești din ea mai departe, mi-a venit acest gând: scrierea acestui jurnal terapeutic personal.

 • Este pentru tine, cel care năzuiești să te descoperi mai bine.
 • Este pentru tine, cel care îndrăznești să vrei mai mult de la tine.
 • Este pentru tine, cel care ai încredere în resursele încă adormite, ce
 • așteaptă să fie treze și să te însoțească mai departe, în călătorie.
 • Este pentru noi, toți!

Pot spune cu recunoștință că îmi doresc să fie relevatoare și relevantă această călătorie.
Fiecare moment pe care-l vei petrece alături de jurnalul terapeutic personal te va conduce mai aproape de tine. Această practică zilnică, de a citi și a scrie câteva rânduri, această introspecție aduce o transformare semnificativă vieții. Îți poate deschide o nouă perspectivă asupra sensului, asupra drumului pe care pășești zi de zi.

Invitația mea către tine este să îți acorzi șansa de a te descoperi, cu resurse nebănuite de a fi…

Potențialul tău are nevoie să fie adus la lumină…

Și tu, la fel ca și mine, noi toți avem un potențial impresionant de devenire. O simplă practică zilnică și doar câteva minute – 5 minute din 1440 de minute! – câte sunt în 24 de ore… Doar atât! Și cu atât de puțin timp alocat exclusiv pentru tine, poate…

Îți poți imagina cum va arăta viața ta, după 365 de zile de auto-terapie? Zilnic, 5 minute cu tine, citind câteva rânduri și răspunzând la o întrebare bună, despre tine?
Fiecare zi are o întrebare despre tine!
Cercetările în domeniul psihologiei, argumentează de ceva vreme nevoia omului de a scrie. Psihologia a înțeles de mult despre scrierea personală axată pe emoții, ca fiind un mecanism ce poate ajuta omul să-și recunoască emoțiile, mai apoi, să fie împăcat cu sentimentele sale. Cuvintele sunt purtătoare de emoții pe care, prin scris le scoți din tine, le analizezi prin văz… Astfel, aduci claritate intențiilor tale, visurilor sau rezoluțiilor personale.

Fiecare moment pe care-l vei petrece cu tine, te conduce, defapt, mai aproape de tine. Prin această practică zilnică, de a citi și a scrie doar câteva minute pe zi, aduci o transformare semnificativă vieții, mai mult, rostului în lume…

”Ceea ce ne-ai pregătit…vine să ne ajute mai departe în călătoria asta minunată pe acest Pământ #ÎMPREUNĂ!”

Așa cum spune atât de frumos acest mesaj, îmi doresc ca prin intermediul acestui jurnal să te susțin în călătoria minunată pe acest pământ.

Îmi doresc să știi că suntem #Împreună. <3

Dacă îți dorești să te numeri printre cei la care Jurnalul va ajunge prima dată, îl poți comanda de aici.

Îți doresc o călătorie fascinantă, alături de tine, cel de ieri, în descoperirea ta, a celui care vei fi mâine…

Doamne ajută!

1 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Axel-a says:

  Am obosit numai citind acest material. Da lasa ca e deja w/k QUI
  SI! luni iti ștampilez optiunile
  AL JAZEERA AI? cius 🙂

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Cum să alegi cele mai bune servicii beauty. Aspecte esențiale de care să ții cont când alegi un centru de înfrumusețare

  Mapamond

  Rusia le interzice străinilor să mai folosească mamele sale surogat

  Mapamond

  Serbia va construi o conductă de gaze de aproape 13 kilometri până la granița cu România

  Ştiri din Timiș

  Tricouri de damă – simple sau imprimate?

  Ştiri din Timiș

  Procedură chirurgicală nouă la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, pentru eliminarea tumorilor pulmonare

  Ştiri din Timiș

  Regulamentul TimPark, modificat de Consiliul Local Timișoara. Abonamentele online, disponibile în curând

  Ştiri din Timiș

  CJ Timiș caută proiectant pentru documentația intersecției de la Bechicherecu Mic cu Sânandrei

  Capitala Culturala

  „Merge și-așa”, film de animație românesc. Curând și în cinematografele din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Bărci din materiale reciclabile, în competiție pe Bega. Ultimele zile de înscrieri

  Ştiri din Timiș

  FOTO. 147 de ani de la înființarea PNL. Moment festiv, la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici