tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
      • Nutriție
    • Economic
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • TM2023
    • Capitală Culturală
  • Video
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
Select Page

Tion
Nutritie
7 căi de întreținere a sistemului imunitar

7 căi de întreținere a sistemului imunitar

De Lavinia Bratu
la 18 December 2020 12:57
3 Comentarii

7 căi de întreținere a sistemului imunitar

Foto: Lavinia Bratu
18 December 2020 12:57
În aceste vremuri, cu toții suntem preocupați asupra unui nivel de energie constant și un sistem imunitar care să lucreze la o intensitate eficientă. Ne ferim de viruși, conștient sau inconștient, iar sistemul imunitar este cel invocat în discuțiile asupra prevenției, în general. Mai mult ca nicicând, iată, iarna este vremea așezărilor sufletești, al interiorizării și introspecțiilor, spre creștere și o mai bună înțelegere a vieții.
Scris de Lavinia Bratu - În aceste vremuri, cu toții suntem preocupați asupra unui nivel de energie constant și un sistem imunitar care să lucreze la o intensitate eficientă. Ne ferim de viruși, conștient sau inconștient, iar sistemul imunitar este cel invocat în discuțiile asupra prevenției, în general. Mai mult ca nicicând, iată, iarna este vremea așezărilor sufletești, al interiorizării și introspecțiilor, spre creștere și o mai bună înțelegere a vieții.

Trimite articolul

X

Vine cea mai frumoasă perioadă din an, vine zăpada cu vremea rece, să ne odihnim și să ne deschidem sufletele, să lăsăm iubirea și căldura sufletească printre noi… Și, șapte îndemnuri prezente aici, venite să susțină claritatea acțiunilor, precum și nivelul unei sănătăți optime.

1. Gestionează stresul. Învață și practică zilnic meditația sau orice altă tehnică de relaxare. Stai în liniște cinci minute cu tine, să vezi ce mai e prin mintea sau prin inima ta!Emoțiile care și-au făcut de cap până acum, iată, au nevoie să fie gestionate matur. Cel mai rapid mod de prăbușire a nivelului optim imunitar este o ceartă zdravănă cu cineva, iar cascada emoțională dintr-o astfel de situație este un garant al unei imunități fragile, ore bune înainte. Știți care este factorul perturbator al sistemului nostru imunitar, cel ce pune în mare pericol starea generală de sănătate? Ei bine, este vorba despre gestionarea emoțională! Fii atent la emoțiile tale, caută echilibrul, acesta aduce și în interior o imunitate eficientă.

2. Mănânca bine și alege bine! Alege fructele proaspete, citricele sunt vedetele vremii! Caută legumele, acum cu precădere rădăcinoasele și varza, precum și cerealele integrale. Bucură-te zilnic de o portocală, este plină de nutrienți, de la vitamina C, până la toată gama vitaminelor B, chiar și acid foloc. Limiteaza aportul de carne roșie, alimente prelucrate și carbohidrați rafinați. Lasă produsele cu zahăr rafinat doar pentru zilele de duminică sau sărbătoare. Adică, alegele rar!

Cei dintre noi cu alegeri conștiente, cei care consumă cel puțin 60% din hrană sub formă crudă în periada de vară, aceștia și-au făcut un depozit de antioxidanți remarcabil și au sistemul imunitar bine pus la punct. Ranjit Chandra, imunolog la Universitatea Carolina de Nord, a efectuat cercetări vreme de 30 de ani pentru găsirea unui regim alimentar care să întărească imunitatea. A observat cum reducerea combativității celulelor imunitare este rezultatul însumat al câtorva factori cu risc major, și anume: stresul, alcoolul în cantități mari, nicotina, sedentarismul și alimentația incorecta. Celulele corpului uman produc în masă substanțe protectoare, dar pentru aceasta au nevoie de sprijin “nutrițional” adecvat.“

”Dati-mi o eprubeta cu sânge proapsăt recoltat de la o persoană și pot să vă spun exact dacă aceasta consumă o cantitate suficientă de fructe și legume”, afirmă cercetătorul. Dar, hrana nu este singurul factor hotărâtor asupra nivelului și echilibrului imunității noastre…

3. Culcă-te cel târziu la 10:30 p.m. Trezește-te când răsare soarele! Se spune că la răsărit, este momentul nostru de încărcare cu energie cosmică, cea mai bună energie. Nu mă pricep la energii, dar știu sigur că acest moment este unul dintre cele mai frumaose spectacole ale naturii! Un somn odihnitor este rezultatul unei stări bune de sănătate. După parcursul unei zile, cu toate provocările ei, somnul este o necesitate de bază care nu trebuie neglijat, el aduce nenumărate beneficii pentru sănătate şi intelect. O viață cu o longevitate activă, cu un randament mental eficient și un metabolism sănătos sunt direct influențată de calitatea somnului.

4. Fă exerciții fizice în fiecare zi! Adaugă la exercițiile zilnice activități care favorizează flexibilitatea, întărirea mușchilor și a inimii. Activitatea fizică de rutină aduce o stare de bine din punct de vedere psihologic și un echilibru mental excelent. Studii științifice arată cum mișcarea fizică reduce stresul, anxietatea, depresia. O stare psihologică bună, aduce după sine prevenția altor boli – cardiovasculare, diabet, afecțiuni ale tubului digestiv -, precum și o viață frumoasă.

5. Razi, zâmbește și molipsește-i și pe cei de lângă tine! Studiile au aratat ca o porție zdravănă de râs îmbunătățește activitatea imunitară pentru 24 de ore. Râsul este, fără îndoială, una dintre cele mai plăcute senzaţii ale noastre ce aduce multiple beneficii sănătăţii. Numeroase studii au concluzionat efectul benefic al râsului. Când râdem, cortexul creierului este activat, eliminând astfel energia negativă din corp. În acest proces se eliberează endorfinele precum şi hormonul numit dopamină, care este legat de stările de linişte şi calm. În acelaşi timp, s-a demonstrat că nivelul de cortizol – hormonul stresului – scade considerabil în timpul râsului. Ce terapie bună, nu-i așa?

6. Lasă-te atins. Masajul stimulează funcționarea sistemului imunitar, te face sa te simți bine, crește numărul de leucocite, scade nivelul de cortizol, apără organismul de boli și ajută sistemul imunitar. Un corp tensionat si stresat produce niveluri periculos de mari de cortizol, hormon care contribuie la îngrășare, insomnie, probleme digestive și dureri de cap. Masajul terapeutic scade nivelul de cortizol din organism, permițându-i acestuia să intre într-o stare de recuperare, declanșând un sentiment durabil de relaxare și o stare de bine, prin eliberarea de endorfine in corp. Masajul te scapă de mușchii încordați, mărește flexibilitatea fizică și alungă gândurile apăsătoare. Răsfață-te, din când în când…

7. Urmărește lucrurile care te inspiră. Limitează vizionarea programelor și filmelor violente la televizor. Un studiu al Universității Harvard a arătat că vizionarea scenelor violente slăbește imunitatea, în timp ce vizionarea imaginilor plăcute stimulează sistemul imunitar. Alege să te bucuri cu cei dragi de filmele haioase și vesele din aceste vremuri, fă alegeri conștiente în viața ta!

Să vă bucurați mai mult decât să mâncați, să aveți frumusețea pe chip și inima plină de iubire, toată perioada care vine! Și, multă sănătate, înainte de toate…

Crăciun fericit!

[relatedArticles]

Trimite articolul

X
Taguri:
dieta ,
nutritie ,
sistem imunitar
3 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  1. tibi says:
    December 18, 2020 at 1:10 pm

    ce? sistem imunitar? INTARIT? nu se vrea asa ceva. se vrea sa stam in casa pentru totdeauna, se vrea VACCIN, nimic altceva, da-i cu vaccinul, altfel nu se poate. noi nu avem sistem imunitar. sistemul imunitar nu a mers niciodata. nimeni nu s-a vindecat vreodata de covid. nici nu exista oameni imuni la covid sau asimptomatici. ce planeta plina de retardati!

    Reply
    • Moartea says:
      December 18, 2020 at 5:45 pm

      Like!

      Reply
      • tibi says:
        December 18, 2020 at 7:13 pm

        cum ridici subiectul sistemului imunitar iti spune lumea ca esti conspirationist si ca vrei raul bunicilor. da’ sa se mai duca-n plm toti papagalii astia descreierati.

        Reply
  2. Cele mai citite știri

    1
    Românii vulnerabili vor primi în 2023 un ajutor de 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie
    2
    Bărbați prinși și băgați la închisoare după ce au fost condamați pentru infracțiuni rutiere, în Timiș
    3
    Zboruri-școală în zona Aeroportului Timișoara. Unele persoane s-au panicat
    4
    Regiotrans, acuzată că își bate joc de călători. Reacția companiei
    5
    Femeia care s-a ridicat din scaunul cu rotile pentru fetița ei a primit ajutor de la un cititor Tion
    6
    VIDEO. Serialul "Wednesday" se întoarce pe Netflix cu al doilea sezon
    7
    Timișoara câștigă un nou spațiu expozițional. Trei săli vor fi amenajate într-o fostă fabrică
    8
    FOTO. Comuna în care s-a născut laureata Nobel Herta Müller, atestată ca zonă cu resurse turistice
    9
    A murit Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley
    10
    Zeci de reclamații la ITM. Unii angajați din Timiș își consideră încălcate drepturile

    Cele mai noi știri

    Ştiri din Timiș

    Costel Pantilimon, noul manager general al SSU Politehnica Timișoara

    Capitală Culturală

    Oana Pellea, invitată la Timișoara pentru o dezbatere despre teatru și politică

    Ştiri din Timiș

    Refugiații din Ucraina stabiliți în Timișoara au nevoie de medici de familie

    Ştiri din Timiș

    Timișoreanul care risca să înghețe de frig în casă a ajuns la un cămin privat din zona Mehala

    Eveniment

    Bărbat prins că transporta lemne fără documente, în Timiș

    Eveniment

    FOTO. Polițist local lovit cu mașina de un șofer care a parcat neregulamentar, la Timișoara

    România

    Garanție pentru băuturile cumpărate din magazin. O vom plăti de la finalul anului

    Eveniment

    Șofer beat prins de polițiști la volan, în Timiș

    Ştiri din Timiș

    Aproape 60.000 de pașapoarte eliberate anul trecut în Timiș, cu o treime mai mult decât în 2021

    România

    Camera Deputaților a respins moțiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici