Potrivit declarației ministrei pentru postul de televiziune LCI, rețeaua de video streaming unde apare serialul a deschis drepturile de difuzare ale serialului pentru Ministerul Educației, care va pune la dispoziția școlilor cinci secvențe din serial, însoțite de material didactic.
„Este vorba despre problema supradozării de ecrane și despre banalizarea violenței în rețelele sociale”, a declarat ministra.
De asemenea, Borne a abordat și problema antisemitismului în școli și a anunțat că ministerul va actualiza ghidul pentru directori și profesori, astfel încât aceștia să poată răspunde mai eficient „noilor forme de antisemitism”.
Miniserialul este deja difuzat deja în școli din Marea Britanie și este folosit ca exemplu pentru a discuta de violența între tineri și de a preveni misoginia.
Seria spune povestea unui adolescent britanic de 13 ani, acuzat că și-a ucis o colegă, iar episoadele urmăresc parcursul acestuia în secția de poliție, în dialoguri cu o psiholoagă, familia, colegii și anchetatori. Serialul surprinde manipularea ideologică online, modul în care tânărul a fost influențat de ideile masculine negative și lipsa de reacție a adulților în fața unui fenomen digital pe care îl înțeleg prea puțin.
Trimite articolul
Xi-auzi, ce ii framanta pe unii, ce urgenta, ce PROBLEMA enorma! antisemitismul!!!!
Propaganda si spalare pre creier.
Copiilor ar trebui sa li se predea lucruri frumoase despre viata, nu situatii negative.E ca si cum ai invoca situatiile neplacute ale vietii