Oficiali americani și ucraineni s-au întâlnit în Arabia Saudită pentru discuții menite să restabilească legăturile și să evalueze, din punctul de vedere al administrației Donald Trump, dacă Kievul este dispus să facă concesii pentru a pune capăt rapid războiului cu Rusia.
Înaintea întâlnirii, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că speră „la rezultate practice. Poziția Ucrainei în cadrul acestor discuții va fi pe deplin constructivă”.
Washingtonul, principalul aliat al Ucrainei înainte de învestirea lui Trump, și-a schimbat politica privind conflictul și urmărește în prezent o încetare rapidă a luptelor.
Oficialii SUA au discutat direct cu Moscova pe această temă, în vreme ce Casa Albă a oprit asistența militară acordată Kievului și redus schimbului de informații cu Ucraina.
Vă reamintim, la finalul lunii februarie, Zelenski și Trump s-au întâlnit la Casa Albă, însă discuțiile au degenerat, Trump acuzându-l pe omologul său că „se joacă cu cel de-Al Treilea Război Mondial” și că „pune în pericol viețile a milioane de oameni”.
Ulterior, sub presiunea venită din partea Statelor Unite, Zelenski a transmis că este pregătit să pună capăt războiului.
„Trebuie să înțelegem poziția Ucrainei și să avem o idee generală despre concesiile pe care ar fi dispuși să le facă, deoarece nu veți obține o încetare a focului și un sfârșit al acestui război decât dacă ambele părți fac concesii”, a declarat luni secretarul de stat american Marco Rubio reporterilor, în drum spre Jeddah, notează HotNews.ro.
Cel mai înalt diplomat american este însoțit de consilierul pentru securitate națională al SUA, Mike Waltz, la întâlnirea cu înalții oficiali ucraineni conduși de Andrii Iermak, un consilier de top al lui Zelenski.
Zelenski s-a întâlnit luni cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman din Arabia Saudită, dar nu participă la discuții.
Trimite articolul
Xdap, si eu care credeam ca pacea se negociaza intre partile combatante… dar poate ca aia s-a negociat deja si acum se negociaza altceva intre… altii😅
Perdantii nu fac concesii, perdantii accepta termenii sau sunt distrusi. Trist, cinic dar asa e razboiul.
Germania nazista sau Japonia nu au facut nazuri. Au capitulat si gata.
Germania si Japonia au pierdut definitiv teritorii, au platit despagubiri de razboi, nazistii platesc si acum victimelor holocaustului, cancelarii lor inainte de a-si lua mandatul se duc si se dau cu capul de zidul de Vest al Templului ca sa arate ca regreta cat de prosti si canalii au putut fi ca popor.
Cea mai buna cale este capitularea si un program puternic de refacere a tarii. Partile din Ucraina care vor sa ramana in Federatia Rusa sau oblasturile care vor dori pe viitor sa se alipeasca Federatiei Ruse vor avea mecanismele necesare infaptuirii acestui deziderat pe cale pasnica.
Continuarea razboiului nu inseamna decat un singur lucru: avantajarea Rusiei care da, isi va lua Odesa si va fi la gurile Dunarii, se va lipi de Transnistria si va ingloba Gagauzia. Deci… pacea e de dorit.
-
Ai dat doua exemple de “agresori” care au pierdut razboiul.
-
Agresori perdanti. Daca ieseau castigatori altfel era acum narativul.
Exemplul era menit sa reliefeze faptul ca 2 tari care au capitulat si-au revenit si sunt acum 2 tari puternice si bogate.
Rusia nu este agresor. Ea a fost impinsa fara voie in acest conflict. Rusia este acum in situatia SUA cand se aduceau rachete nucleare in Cuba, singura diferenta fiind ca acum s-a trecut peste liniile rosii cu gratie.
Alternativa este al treilea razboi nuclear.
-
Ce both isi iau ukrainieni pentru atacul din moscova !!! dau dovada ca nu vor ca acest razboi sa se termine